Thursday, October 18, 2012

Un fel de bilanț


Am aflat circuitul banilor, via Paisie Lugojeanul:

Un miliard jumate, de la Timișeni, s-au dus la Dobrești;

Două miliarde s-au dus la Asociația Diaconia a Patriarhiei;

Două miliarde, sub formă de împrumut (!?) la Catedrala Mântuirii Neamului;

Totul înainte de întrunirea sinodului din octombrie, nu de alta, dar să poată fi înăbușită ”răscoala de la 1917”!!! Doar, doar se uită de vizita la Parchet a episcopului penal al Timișoarei - Paisie Lugojeanul.

12 comments:

  1. Eu am comentat in legatura cu lupu' de la MBT; n-am injurat pe nimeni ca nu-mi sta in caracter. De ce mi-ati sters post-ul? Nu e prima oara... Imi pare rau ca v-ati sucit si partizati cu inamicii. Pacat. Se dovedeste ca blogul asta, de fapt, nu mai are nici un rost...

    ReplyDelete
  2. Incultu de Paisie ar mai trebui sa faca niste ore de istorie, nu sa emita parascovenii in fata uno preoti care de foame au renuntat sa mai citeasca o carte. El, de prea multi bani, se rezuma doar la a inspira frica, desi popii rad de el cat e de prost. Face pe criticu liturgic si omiletic, da el nu se vede!

    ReplyDelete
  3. Am postat o poezie la articolul - Emisiunea de la Antene - cu rugamintea de a o pune pe pagina principala, nu am primit nici un raspuns.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu un comentariu despre articolul sfintiei voastre(ca am inteles ca sunteti, sau pretindet a fi preot)...aia nu e poezie, ci bataie de joc la adresa Bisercii Ortodoxe si la adresa Sf Taine a Peotiei:mai bine va bateti joc de sfntia voastra ca perosana sociala, decat sa faceti de ras preotia pe care" din vrerea bunului Dumnezeu o aveti"!
      Si nici macar literar, bataia de joc pe care ati scris-o nu putea fi numita poezie, cu toate ca " e usor a srie versuri|cand nimic nu ai a spune"

      Delete
    2. prea sfintite, sa fiti sanatos, ca noi am citit poezioara si nu era chiar rea deloc...
      mai ales continutul ei arhi ironic la adresa celor ce conduc in prezent arhiepiscopia timisoarei...
      pa!

      Delete
  4. http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.ringincentrulvechi.ro/wp-content/uploads/bani.jpg&imgrefurl=http://www.ringincentrulvechi.ro/bucuresti/istoric/pentru-cine-au-batut-clopotele-bisericii-coltea-12559&h=602&w=900&sz=246&tbnid
    PREOT JUDECAT PENTRU SF MOASTE.
    PS> ESTE AICI O POZA CU BANI STRANSI PE STRADA-SPALATI CU SANGELE EROILOR DIN BUCURESTI- CARE AR TREBUI FOLOSITA IN LOCUL VALUTEI!!

    ReplyDelete
  5. "O altă notă datează din 27 iunie 1957 şi aparţine lui „Florică". Acesta s-a întâlnit cu Nicolae Popovici la Măneciu. Ierarhul a criticat mai întâi starea deplorabilă în care se găseşte lumea şi apoi a făcut unele aprecieri la adresa activităţii lui Valerian Zaharia la Oradea: „A compromis ortodoxia regăţeană cel puţin un veac."!
    cititi si va cutremurati in ASTRADOM http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2010/10/50-de-ani-de-la-moartea-ps-nicolae.html
    cine este VALERIAN ZAHARIA?
    Un precursor al lui bindiu-sofronie-paisie-streza?

    ReplyDelete
  6. http://mitropolia-banatului.ro/ziua-nasterii-preasfintitului-episcop-vicar-paisie-lugojanul/
    Arhiziaristule, rugamu-te ia la cunostinta...

    ReplyDelete
  7. "Astăzi, 24 octombrie este ziua de naştere a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Cu acest prilej binecuvântat, colaboratorii de la Centrul eparhial şi de la catedrala mitropolitană, protopopii eparhiei, clericii, monahii, monahiile şi binecredincioşii creştini din cuprinsul acestei de Dumnezeu păzite eparhii, urează Preasfinţiei Sale să aibă parte de mulţi şi binecuvântaţi ani, cu arhipăstorire rodnică, spre mărirea lui Dumnezeu şi spre binele Sfintei Sale Biserici.

    Întru mulţi ani Preasfinţite Părinte!"

    Sursa: http://mitropolia-banatului.ro/ziua-nasterii-preasfintitului-episcop-vicar-paisie-lugojanul/

    P.S. Da, ce, Ionele, noi crezi ca nu-i dorim vladicii arhipastorire rodnica? In plus fata de tine, noi nu suntem "organismul" care sa fie IPOCRIT, cum e arhiprafuitul site (www.mitropolia-banatului.ro), ci o spunem public: PAIU! SA AI PARTE DE TUNURI FARA NUMAR! LASA-I PE COPII SI FARA SLAPI, NU NUMAI FARA ZAMA! Amin!

    ReplyDelete
  8. Azi este ziua ps Paisie, nimeni nu s-a inchesuit sa-i sarute dreapta, sa ureze la multi ani si arhipastorire indelungata? Noi speram sa fie cat mai scurta, cel mult de cateva zile, insa cred ca ne vom pricopsi cu el pe cap pana la adanci batraneti, ca doar a avut grija sa cotizeze bine la Patriarhie.

    ReplyDelete
  9. http://www.basilica.ro/ro/stiri-patriarhie/sfantul_sinod_se_va_intruni_in_sedinta_de_lucru_7430.htm
    ARHIZIARISTULEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE....!!!!!!!!!!

    ReplyDelete