Wednesday, January 18, 2012

Povești cu Ionel

Ieri, la sediul Arhiepiscopiei Timișoarei, a avut loc obișnuita ședință de permanență. Ea s-a desfășurat însă în mod neobișnuit! A fost marcată profund de faptul că IPS Nicolae a insistat ca domnul Ionel să citească articolul apărut în Ziua de Vest cu privire la problemele de la Urseni!!!

Ne întrebăm, nu cu puțină satisfacție, care au fost "fețele fețelor" bisericești indicate în articol? Ce culoare aveau ele? Negru, Vânăt, Alb, în funcție de etnia fiecăruia?

De ce oare, IPS Nicolae vrea să demonteze eșafodul de sfințenie pe care domnul Ionel încearcă din răsputeri să-l reclădească după puciul, nepedepsit, la care a participat din plin?

Într-adevăr, povestea ar putea să capete deja nume, să zicem,... Din temerile domnului Ionel, sau ... Coșmarul din Piața Kuttl, sau ... Glabrous shining (un fel de strălucire fără barbă), ... Amenințarea fantomei din dosare ...!!!, mai ales că IPS Nicolae s-ar fi exprimat că nu e vorba de 3000 de euro, nici de 30.000 ci de 300.000!!!!



Sau poate avem de a face cu povestea: Return of the Jedi?!
Cine este Jedi? și cine este Jaba the Hut?

Și să încheiem precum a început IPS Nicolae în pastorala de Crăciun cu un cântecel!

Ce m-ai faci Ionelule,
Ce m-ai faci băiatule,...
"Fincă" te râd fetele!!!

6 comments:

  1. in arhiepiscopia asta este nevoie de schimbare totala. Popescu trebuie sa plece primul. Cu ce tine copii la Viena? cum de el este seful cancelariei si paroh la parohia unde propria lui sotie este contabila? Sfercoci nu e de vina . A primit ordin ...Paisie nu poate fara Ionel Popescu...asa se fac banii, prietenii stiu de ce PATRIARHUL NU AUDE< NU VEDE...daca din bani o parte au ajuns la Bucuresti. altfel este de neexplicat cum cel mai corupt vicar din Patriarhia Romana este inghitit cu atta usurinta se colecteaza banii paisie face tot ce trebuie dar cu ajutorul lui Popescu ca Boanches deja nu mai coopereaza..simyt toti pericolul schimba pe Itineantu cu nepotul florentin jura si pe pavel cu ijeconi... Bani, interese. acum pana nu vine noul mitropolit...ca daca vine PS LUCIAN, tu spanule trebuie sa pleci.Toti se tem de el! Popescu este infiltrat in multe congregatii....nici patriarhul nu va dori sa plece ptentru ca dosarele lor sunt un mijloc eficace de a scoate bani pentru catedrala Mantuirii...Popescu este un om compromis adus de mitropolit pentru ca a daramat multi profesori dela Caransebes si in urma spanul lovi crancen chiar pe stapan! Nu paisie este vinovat moral! Daca Paisie nu stia de scandalul de la Urseni e asa ca nu stia. Vioara intAici tine spatele procurorul bac si judecatorul care are grija sa ajunga toate dosarele la el! Membri ai adunarii Eparhiale! ionel Popescu si-a asigurat spatele! MAFIA SICILIANA este mic copil pe laga ceea ce se intampla cu binecuvantarea noii ordini impusa de uzurpator! pacat ca Nicolae e depasit de situatie....cam de vreo 8 ani Nicolae este scos din ecuatii. Totul pregatit cu grija de spân...ai aici e popescu. Pentru BANI, facem orice dupa moartea lui maier consilier bisericesc si apoi vicar! prapadu s-a ales de mitropolie.interesu lui a fost clar: bani din parohii pe examenie contrafacute si atentii. Cand mergeai trebuia sa duci ceva in birou si cand plecai sa lasi...troncaneau sticlele si plasele pe scari in jos...acum pana la masina e distanta mai mica din birou de la usa. Patriarhu nu poate schimba nimic acum fiind prea delicata orice mutare dar nu-si da seama ca poate ar fi bine ca un consilier eparhial sa aiba cel mult doua mandate de patru ani altfel se ajunge la PUTERE DISCRETIONARA. Ce sa intamplat la Urseni ar intra in competenta DNA-ului dar poate si acolo Popescu poate sa intervina IPS Nicolae te urmareste de pe patul de suferinta? Cum asa, ionele?Hm. Asteptam dezmintiri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. As vrea sa raspuns cumva la comentariile anterioare. In primul rand preotii nu dorm linistiti, mai ales cei din vechea generatie, care, asa cum bine spuneti, nu cotizeaza si nu au cotizat. S-au incapatan sa creada ca mai exista totusi dreptate si lucrurile se vor rezolva altfel, nu au apreciat din pacate puterea mare a dusmanului. Apoi, cei care dorm bine sunt cei din generatia tanara, armata dresata de Paisie. Ati fost cumva curiosi sa vedeti ce exprima fetele lor? Pana la urma ajungi sa iti fie si teama de ei. Dar ei sunt cei care stau bine mersi, caci au cotizat si mai cotizeaza si au puterea, terorizeaza pe cei din jur si nu le pasa de enoriasi. Au creierele spalate si dorinta de bani ii guverneaza, exemplul lor este insusi episcopul.
      Si da, e cam degeaba tot ce se face si se scrie aici, caci nu se ia si nici nu se va lua o masura clara. Stiu ca la Bucuresti situatia de la Timisoara nu are nici o influenta. De fapt, chiar se considera ca in Arhiepiscopia Timisoarei e liniste si situatia e sub control. Noi, aici, pe plan local, stim de mizeriile acestui om si incercam sa mai luminam si pe altii, din pacate pentru noi fara prea mult efect.

      Delete
  2. S-a facut mare show cu moastele Sf. Apostol Andrei. Dar ce legatura exista intre activitatea misionara a Sf. Apostol Andrei si "misiunea" lui Ion Gheorghe in care Insusi Cuvantul este (de fapt, ar trebui sa fie) doar un simplu subordonat ? Raspunsurile ni le da tot El (adica, doar El, Cuvantul).
    Sa traiti! Si nimc altceva.

    ReplyDelete
  3. doamna ioana !
    adanc mesaj, nu am ce spune!
    mai pe direct sora, mai direct si explicit!
    familia mesissner din germany?
    daca citeiti blogul regulat stiti cu ce hidra ne confruntam!
    ionghe-zis si paisie uzurpatorul este doar un cap!
    capo di tutii capii ce- i drept!
    VA MAI ASTEPTAM CU OPINII PE BLOG.

    ReplyDelete
  4. ACUM CATEVA MINUTE PE TRINITAS TV.
    popa pavel, ditai consiliere mbt,povestind cu emfaza, vb despre gradinita habotnicus-pt copii de popani- Troita!
    m-am siderat cand am vazut si po educatoare-nevasta de popan taliban -graind:
    -atunci cand avem o sarbatoare cu sfinti mai importanti, ducem copilasii la sf liturghie, apoi pictam sfinti si CANTAM TROPARUL SFANTULUI!
    ASA NU !!!!!
    OF,OF MAI MAI!

    ReplyDelete
  5. acum!
    are locul CONGRESUL MITROPOLIEI BANATULUI !
    SI O RAZMERITA NATIONALA IN PLINA DESFASURARE!
    ...SCAPA CINE MAI POATE!
    AVIZ AMATORILOR DE PUTERE!
    ATENTIE:CAD DICTATORI!
    PAZEA IONELE
    PAZEA IONGHE

    ReplyDelete