Sunday, January 8, 2012

Gesturi de onoare

Nu de multă vreme, la parohia Fabric s-au petrecut lucruri greu de închipuit. Lăsând la o parte demolarea fără drept de apel a doi preoți de acolo, episoade arhicunoscute în istoria deja scrisă a bisericii bănățene din epoca Nicolae Corneanu, uzurpat de Paisie, mai neverosimil pare linșajul pe care episcopul vicar de viitoare tristă amintire l-a făcut membrilor onorabili din Consiliul Parohial al fabricanților.
Printre primele victime ale lui Paisie au fost domnul Nicolae Ignea,

http://www.debanat.ro/2011/08/postul-preotului-mircea-cricovean-a-fost-scos-la-concurs/

care a încercat să atragă atenția "Preasfințitului" în celebra ședință a consiliului eparhial (de ascultat înregitrarea chiar pe acest blog) asupra incapacității arhiepiscopiei și protopopiatului de a gestiona propriile acțiuni.
Menționăm că domnul Nicolae Ignea a renunțat să mai colaboreze cu actuala administrație bisericească de la orice nivel din Timișoara, datorită faptului că omul și-a dat seama că nu are cu cine!
O altă persoană importantă care a plecat în exil de la biserica din Fabric a fost domnul Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş.
Până acum membri consiliului erau următorii:

http://parohiatimisoarafabricsfilie.ro/?page_id=24

Locul gol era al domnului Nicolae Ignea.
Zilele astea însă s-au mai eliberat câteva locuri din listă, și anume:
Domnul col. ing. Sasu Ioan, fost comandant al ISGU Timișoara, care sătul de scandalurile reizbugnite în Fabric, de data asta pentru colacul popilor (s-au certat pe sectoare, la cuțite nu alta) și-a dat demisia din consiliu. Era de așteptat, pentru că domnul Sasu a fost unul dintre cei care au fost prezenți la toate mitingurile de susținere ale IPS Nicolae din vară.
Un alt loc gol a fost lăsat de domnul Cristian Crăciun, executor judecătoresc, un consilier care a ajutat foarte mult financiar biserica din Fabric în mandatul preotului Mircea Cricovean. Și dânsul a considerat că nu este nicio onoare să mai facă parte din administrația bisericească sub dominația paisiacă.
În continuare, încă două locuri neocupate, pentru că domnii profesori Pirtea și Ștefea, au renunțat să mai participe la ședințele consiliului încă din mandatul preotului Cozma, jigniți fiind de atitudinea pe care acesta a avut-o față de biserica din Fabric.
Având în vedere cele de mai sus ne întrebăm dacă acest consiliu mai are legitimitate, dacă cele ce se petrec la parohia Fabric mai stau sub aspectul legalității sau, așa cum se întâmplă din ce în ce mai des în BOR, toate sunt după ureche, ca să nu zic ilegale.
Încă un aspect curios rămâne de remarcat, faptul că, deși a fost un element activ în susținerea IPS Nicolae la mitingurile din vară, de asemenea a fost unul din principalii susținători ai preotului Cricoveanu, domnul Deheleanu a bătut palma cu noua conducere a parohiei. Ne întrebăm care a fost prețul trădării, pentru că așa cum se vede, onoarabil nu este să lucrezi cu actuala conducere a bisericii timișorene. Să fie faptul că a luat locul epitropului Orbulov, care și el a părăsit biserica din Fabric?
Onorabil ar fi fost ca toți cei care s-au opus venirii lui Floca la Fabric să-și dea demisia de onoare! Nu a fost așa, ceea ce demonstrează cât suntem de mici, ca români creștini ortodocși, atât în fața propriilor ochi, cât și în fața lui Dumnezeu!
Am demonstrat că pentru funcții și onoruri suntem în stare să ne vindem ieftin de tot!
Rușine domnule Deheleanu!
Rușine domnule Beutură!
Rușine domnule Pleșa!
De la restul oricum nu ne așteptam la mare lucru!

4 comments:

  1. la prima vedere(inselatoare de cele mai multe ori) imi parea ca lista de "onorabili" alesi de fabricanti pentru mandatul 2010-2014 este una cu totul speciala!
    oameni cu pregatire inalta si functii asisderea!
    dar iata ca si ei se pot schimba,atunci cand "ciolanul" este mare si gustos.
    cel mai mult ma deranjeaza ca se pot vinde pe atat de putin: pe o fc de epitrop(pastratorii de punga!?)si mai stiu eu ce!
    am cunoscut oameni cu mult mai simplii care stiu sa isi pastreze coloana vertebrala dreapta,desi nici pt ei nu pot pune mana in foc la o adica!
    sa fie aceasta caracteristica proprie poporului roman, cunoscut ca si "mamaligar"-mare mancator de rahat cu mamaliga!
    iaca si pe acest blog:zeci de mii de privitori!
    dar daca vrei sa incropesti un grup, fie el cat de mic-sa zicem 12- vei vedea ca se suspecteaza unul pe altul si nu se vor uni pt un scop, sa spunem O brigada artistica de trambitasi,care sa fredoneze in fata MBT pentru o vreme, sa spunem dupa vecernie-JOS UZURPATORUL paisie si Clica lui!
    astept reactii!
    ori poate este nevoie de un medicament minune de "trezire"la realitate?!
    "DESTEAPTA-TE ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE "

    ReplyDelete
  2. Lider crestin ortodox din Israel, ucis in timpul unei ceremonii.pe bune!
    de "mos craciun"!
    sursa:ziare com

    ReplyDelete
  3. stire de senzatie, scapata de a fi comentata!
    http://www.ziarullumina.ro/articole;1832;1;66969;0;Sute-de-copii-s-au-impartasit-la-Parohia-Timisoara-Fabric sf ILIE.html
    PS: COPII,de la cel cu tzata-n gura pan la cel cu barba sura!CU profii de la sakespeare in frunte!
    asa da?

    ReplyDelete
  4. Asta s-a facut an de an.

    ReplyDelete