Thursday, January 26, 2012

Execuție la Consiliul Eparhial

Nu e vorba de Piața 700, nu încă...
E vorba despre Giroc II!!!
Dar să facem un pic vorbire despre povestire.
La un moment dat, în istoria parohiei Giroc, s-a întâmplat să se împartă parohia în două, și să se pună problema construirii unei noi biserici. Zis și făcut, lumea a purces la împărțeală!
Sorții au hotărât ca popa Mateia să primească printre altele o cladire, Căminul din Giroc sau așa ceva, care a aparținut parohiei Giroc.
Toate bune și frumoase, bucurie mare pentru popa Mateia, dar de scurtă durată, pentru că atunci când faci pact cu diavolul trebuie să-l onorezi că altfel te ia dracu!
Și iată că dracu a venit să-și ceară partea!
Nenea Paisie a vrut să facă niște bani prin firmele lui Ioan Savu - aici Ionel Popescu știe de ce! - și NGF, și a presat pe popa Mateia să semneze o factură de 100.000 $ pentru reabilitarea Căminului, fără a se fi executat vreo lucrare de reparații la imobil!
Mateia a refuzat!
Și...
L-a luat dracu!
A fost chemat la Coisiliu Eparhial cu ceva vreme în urmă ca să-i intre mințile în cap. Cum popa Mateia nu a putut fi reeducat, la Consiliul de astăzi a fost executat!
Parohia Giroc II a fost desființată și unită cu Giroc I, la fel ca la început. Patrimoniul s-a reîntregit sub comanda lui Chermeleu, unul din prietenii lui Paisie.
Motivația a fost intrarea în incapacitate financiară a parohiei Giroc II. Însă, cum să poți face față financiar dacă slujesc două parohii în aceeași biserică și unde Chermeleu rade tot? Normal că ajungi să nu poți da salarii la angajați.
Chermeleu a primit însărcinarea să facă biserica Giroc II și să intre în combinația pomenită mai sus!
Mai mult domnul Chermeleu face o donație către Consiliul Local Giroc un teren al parohiei, iar Consiliul Local prin domnul primar se revanșează cu un teren de casă pentru fiul domnului Chermeleu.

http://www.ziare.com/stiri-timisoara/stiri-actualitate/primarul-din-giroc-ionel-toma-imparte-loturi-de-case-in-scop-electoral-2109459
Tot domnul Chermeleu pune foarte des, în special vara, la dispoziția familiei Popescu vila de la Constanța pentru hodina vicarului care suferă, nu-i așa, de asmă!

Chermeleu - stanga; pr. Mateia - dreapta, lângă scaunul Vlădicului

În plus, o piatră grea de gâtul preotului Mateia a atârnat prietenia de familie cu doamna Lia Lucia Epure, o luptătoare declarată împotriva Uzurpatorului de la Timișoara.
Ne pare rău de părintele Mateia, dar, iată că îngroașă rândurile celor care au suferit în urma abuzurilor episcopului vicar Paisie Lugojanu, și a sclavilor acestuia!

4 comments:

  1. hermeleu,chermezeleu asta e un jmecheras care invarte totul cum vrea asta e ,

    ReplyDelete
  2. Cultul lucrului bine făcut, scrupulul reuşitei fără compromis – fac parte din „calificările“ demnităţii. Înţeleasă astfel, demnitatea este aptitudinea supremă de a sluji (unui scop, unei idei, unei instituţii). La antipodul ei se află servilismul, slujirea nedemnă, care nu vrea reuşita faptei, ci flatarea stăpînului, respectiv a „comanditarului“. Capacitatea de a sluji cu distincţie şi dăruire interioară, ştiinţa „înaltă“ de a fi util – iată o înzestrare rară, de elită, cea mai caracteristică manifestare socială a demnităţii. -Andrei Plesu

    ReplyDelete
  3. cate minciuni!!! hotararea consiliului eparhial a fost una excelenta! a ajuns girocului doi ani de dezbinare in care domnul mateia nu a fost capabil sa realizeze nimic, dimpotriva semanand ura si dezbinare intre oameni. un sfat pot sa va dau : cu toma si cu paisie sa nu va puneti! succes!

    ReplyDelete
  4. Suna a amenintare. E adevarat ca Biserica numai cu din astea se ocupa, dar chiar asa? Daca Dumnezeu inseamna teroare si frica, atunci...

    ReplyDelete