Wednesday, March 20, 2013

Giumbix-ul BOR-ului!

Giumbix = cuvânt ce nu există în DEX, dar inundă în realitate: http://www.antena3.ro/tag/giumbix-136710.html!
Aspectul acesta al ezoterismului noumenal îl găsim cu prisosinţă şi în Arhiepiscopia Timişoarei. Şi anume, în concepţia popesciană, identică principial cu cea paisiacă, dar lipsită de potenţa ultimei pomenite, în ceea ce priveşte conducerea şi manifestarea bisericii. Aşa încât, ajungem la nefericita concluzie că este mult mai uşor ca aparţinătorul simplu al bisericii să o părăsească din cauza mizeriilor săvârşite de înalţii ei slujitori decât Biserica să se descotorosească de cutume proaste şi nesănătoase!
Din fericire, în ziua de astăzi îndepărtarea de BOR nu mai înseamnă neapărat excomunicare, mai degrabă se aseamănă cu fuga în pustie a celor de demult, de unde se poate reflecta critic la situaţia reală a BOR, şi astfel, a revela publicului GIUMBICŞII care viermuiesc la talpa ei, a Bisericii!
Un Giumbix desconspirat este ..., este..., PAISIE!!!!


Da! 
Din nefericire, iată GIUMBIX-UL adevărat! 
Un Giumbix pe care toată lumea îl va arăta cu degetul, de-aici înainte, cu orice prilej, pentru că i se potriveşte de minune!

47 comments:

  1. Nenorocire! Paisie si Popescu Ionel, vărsături și personificari ale Jjigodiei spirituale din societate

    ReplyDelete
  2. Cred ca puneti degeaba vina cea mare pe paisie pentru ca cel care l-a aruncat in groapa este vomitatura de vicar dr. Ionel Popescu

    ReplyDelete
  3. Vomitatura este si doctoratul tau, Ionele! Toate la timpul tau! Salutari de la Victor Neumann...

    ReplyDelete
  4. In Europa traieste un fost student de la F.de Teologie din Timisoara absolvent de prima clasa 3 limbi straine vorbite la perfectie. Apropiat al Mitropolitului si a preotilor de bine acesta a fost inlaturat treptat de catre clica paisiaca.Omul a plecat departe si acuma a devenit un mare cadru didactic in universitatea unde preda.
    De ce persoanele cu potential sunt excluse, marginalizate, in clipa de fata cati dintre consilieri au un doctorat in teologie asa cum ar fi normal nu (istoria evreilor).
    Cum poate sa vina un Episcop care nu are nici macar un master sa comenteze si sa faca observatie unui Doctor in Teologie pe ce criteri a fost ales acest om ca episcop fara doctorat?
    In 7 ani de episcopat nu a scris o carte, o brosura macar (oare stie sa scrie???).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paisie sa scrie o carte? Esti bolnav? Nu a scris un rand, nu o carte. Eu nu am vazut nici macar in Invierea un articolas de doua lulele semnat de Paisie. La astia li se rupe, numai bani sa iasa. Cand o sa pricepeti? Episcopii nu ii intereseaza se competenta, de stiinta, ci numai de bani, influenta si putere. Duhovnicia este masca dupa care se ascund impostorii. Nicio lege laica, ori prevedere consemnta in Statutul BOR, nu stipuleaza ca episcopii sa aibe cel putin o recunoastere x in domeniul culturii. Biserica Ortodoxa in special cea mioritica este pe romaneste... o mare labareala si o mare bataie de joc la adresa credinciosului. Selectia membrilor din patura superioara BOR se face cum se ocupa de altfel orice post in Romania, adica pe pile si nu pe competente. Paisie nu face exceptie. Este produsul unui nenorocit de sistem putred si corupt.

      Delete
  5. Pe Paisie nu-l intereseaza de ce a zis Papa, treaba lui, cu catolicii lui.El e ortodox (in cel mai adevarat sens al cuvantului) (Sic!). Om sfant nu exista, asa ca, Paisie, da-i bataie,Arhiepiscopia e a ta, si a celor ca tine! Tine-te de tron, loveste, sfasie, tuna, fulgera, fa ca toate visele, oricum,chiar daca iti gandesc de "bine", preotii au sa-ti pupe strimfii, sunt lasi si vai de capul lor! Tine-o tot asa!!!

    ReplyDelete
  6. http://www.youtube.com/watch?v=H3VNrQN_l8k

    ReplyDelete
  7. paissie, maine,este cu vantu'la co-slujire!

    ReplyDelete
  8. Paisie a slujit la Climent. Normal, ca de-al dracului, sa arate lumii ca face ce vrea el. Am convingerea ca mesajul asta-l astepta in primul rand Paiu. Adica sa moara de ciuda lumea ca el ramane prieten cu moldoveanu.
    Preasfintite, din partea noastra poti sa te si culci cu imputitu de moldovean, dar iti sugeram sa-l pui sa-si spele dintisorii inainte de somnic, caci altfel visezi cu draci.
    http://mitropolia-banatului.ro/buna-vestire-praznuita-la-manastirea-saraca/

    ReplyDelete
  9. Oameni buni, voi nu realizati ca demersul vostru nu are nicio sansa de reusita?
    Prin comentariile si amatorismul din articole demonstrati: rautate, ura, proasta crestere, lipsa de judecata, lipsa de orice sentimente sau trairi afective s.a.
    Cum va asteptati voi sa va ia cineva in serios?

    Multi oameni s-ar bucura sa vina cineva mai bun in locul lui Paisie, dar uitandu-ne cine il critica...

    ReplyDelete
    Replies
    1. si cine ma rog il "critica"?
      ori, il "critica" pe nedrept?
      privitu-lai vreodata in ochi reci ca gheata de la cativa centimetrii?
      stransu-tea in bratele lui-de fapt puse in piept crucis-vreodata?
      ai avut vreun schimb de opinii cu el, fie si de ordin teologic, ca sa nu mai spun sa fii chestionat de el la un examen de capacitate, de grad etc?
      daca da,sunt curios sa stiu ce ai simtit!
      eu unul,am simtit ...un gol imens.
      si o raceala de gheata.
      un "frate" care iti infige cutitul in spate cand iti este lumea mai draga...
      vezi si cazul boanchis!

      Delete
  10. http://www.opiniatimisoarei.ro/biserica-ortodoxa-repetenta-la-servicii-sociale-in-timis-in-fata-cultelor-cu-mai-putini-credinciosi/27/03/2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ce noi dreptmaritorii crestini, ortodocsi, suntem fraieri sa dam? Furam tot, dar tot! Propun o noua taxa pentru parohii: "taxa servicii sociale" din care 80% in buzunarul social al lui Paisie si Ionel Popescu, iar restul de 20% le dam ceva expirat la tampitii aia. Ce super cool e ortodoxsimul cu care ma identific...

      Delete
  11. CREDEAM CA E POST SI NU MAI CRITICATI. DAR NU ,NU ....VOI NU STITI DE POST . PACAT.PROBABIL CAND O SA DATI DE NECAZ ATUNCI O SA VA OPRITI.ATAT. NU VREAU SA VA MAI CRITIC.E POST.POATE AVETI TIMP SA SPUNETI SI VOI RUGACIUNEA LUI EFREM SIRUL. DOAMNE AJUTA

    ReplyDelete
    Replies
    1. post tinut cu fatarnicie?
      "nu te necurateste ce intra in pantece ci ce iese din inimile noastre"...
      am vazut muli "postitori" care se flamanzesc pe sine, pana la infometare dar nu daruiesc NIMIC altora, nici macar o coaja de pain sau o cana cu apa.de cercetat in temnita paisiaca nici atat!
      prigoniti si urgisiti de paisie!
      asadar va indemn ca daca aveti ceva de spus sa o spuneti TARE SI APASAT.cu frica de Dumnezeu, pt ca daca noi nu vom vorbi(scrie adevarul) il vor grai "pietrele" in numele nostru.
      si daca acesti copii NECAJITI rabda, pentru Hristos RABDA!
      CEI CE LUCREAZA RAUL SA CAUTE SA SE INDREPTEZE CAT MAI AU VREME!

      Delete
  12. Mare schimbare la,,Institutul Teologic din Timisoara''.Gheorghita nu mai e duhovnic.S-o saturat saracul sa vina si sa faca singur rugaciunea de seara.In locul lui ar fi unul Ioana.Da...unul.Marius Ioana cica il cheama.Si o venit cu amenintari grave.In plus mai preia fraiele si la Catehetica si Omiletica.Deci fratii mai mari sunt in prima linie,momentan.Cei ce stiti mai multe despre acest parinte va rugam sa ne impartasiti si noua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuia sa-l puna duhovnic pe Ion Dumitriu, poate ca facea el o bis pt faculta. Ce o fi avut cu Gh. Iti nu stiu, dar si-a facut bine treaba!

      Delete
    2. un popa talibanizat?!
      se spune totusi ca este apropiat de studenti(e)!

      Delete
    3. Daca ajunge Paisie Mitropolit il pune pe Dumitriu vicar. Oricum e cel mai mare sponsor. Are bani multi si sponsori pe masura. E celib dar clar atasat de tinerele baticoase...

      Delete
  13. Se pare ca a aparut o noua parohie vacanta parohia Nadrag. A mai adus Paisie vreun nou preot in Timisoara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pensionare...
      urmeaza instalarea unui nou vantu emanoil!

      Delete
  14. Ce se mai aude de la Consiliul Eparhial ceva noutati?

    ReplyDelete
  15. Unde va sluji parintele Itineant de acum in colo?

    ReplyDelete
  16. Pe situl www.mitropolia-banatului.ro se prezinta ca s-a discutat despre abaterile unor preoti si de infiintarea fe noi posturi de preot. Despre cine e vorba? Cine a fost sanctionat disciplinar?

    ReplyDelete
  17. http://ziuadevest.ro/eveniment/38263-in-postul-mare-paisie-cu-mainile-in-buzunarele-micuelor-.html#comments

    ReplyDelete
  18. Am o nelamurire, oarecum fara legatura cu subiectul acestui blog, si as vrea sa stiu si parerea altor oameni.

    Si anume: hotarat este ca Dumnezeu iarta orice pacat facut de om; am tot citit ca mila si iertarea Lui depasesc infinit de mult orice multime si rautate de pacate pe care le-ar putea face un om. In cazul asta, de ce ni se spune sa nu mai pacatuim? Pt ca oricum, dupa aceea, imi cer iertare, imi pare rau, fac canon, pe deasupra Hristos stie ca sunt cazut ca si stare, sunt firav si slab deci am si circumstante atenuante, si gata, m-a iertat Dumnezeu si toata lumea-i fericita, viata merge mai departe; daca se iveste din nou ocazia, o iau de la capat si tot asa.

    Din capul locului, nu ma compar cu altii pt ca e pagubos pt mine, dar traiesc intre oameni si spun acestea pt ca nu pot sa nu observ zilnic astfel de mers al lucrurilor unde Dumnezeu ii ajuta cu tot ce se poate bun pe astfel de oameni; astora le este tot o floare bine mirositoare viata, indiferent de statut sau stare, pe cand unora care incearca real, si nu de capul lor, sa se ridice la standardele pe care le-a pus Hristos, sunt catalogati, de catre cei din cealalta categorie mentionata, ca si: fanatici traditionalisti, retrograzi, inflexibili, rigizi, depasiti, inapoiati, "nu stii tu cum merge treaba", "daca toata lumea ar gandi ca tine, s-ar distruge imediat iar Dumnezeu nu doreste asa ceva", "ceea ce faci e inutil, lumea oricum merge dupa alte principii, si din moment ce Dumnezeu nu i-a pus inca capat, inseamna ca sunt totusi bune, acuma ce-ai vrea, sa ne calugarim toti, o viata avem si aia e limitata".

    ReplyDelete
    Replies
    1. - Suntem iertati numai daca pocainta e sincera si cu hotararea de a NU MAI FACE pacatul. Nu asa ca iar fac, iar ma iarta. Dumnezeu ne stie pocainta, ne stie inima, nu putem sa-l fentam. Putem sa mintim la spovedanie, sau sa o facem doar la momentul asta, ca de maine sa continuam, cu nepasare, tot asa. Dar spre paguba noastra.
      - Cei din jurul nostru, care nu au pocainta, sau nici nu cred in Dumnezeu nu ne vor aproba niciodata comportamentul. Avem exemplul dreptului Iov care era indemnat si de sotia sa, sa-l blesteme pe Dumnezeu ca sa moara si sa scape de chinuri. Iov s-a mantuit, restul...nu stim, poate de se vor fi pocait.
      - Repetarea pacatului din greseala se poate indrepta cu o noua pocainta.
      - Savarsirea pacatului cu buna stiinta e mai grava decat caderea din greseala. Hristos spune sa ne ridicam de cate ori cadem, dar si ca in ce ne va gasi in aceea ne va lua. Ar trebui sa ne gandim, cand repetam pacatul cu buna stiinta, daca vom mai avea timp si de pocainta inaintea sfarsitului.
      - Viata de aici este ca un examen. Niciun om nu este total rau sau total bun. Dumnezeu este bun dar este si drept. Cei ce nu vor sa se indrepte, nu-si cauta de mantuirea sufletului, primesc cele bune in viata aceasta trecatoare, ca rasplata pentru binele facut in timpul vietii. Dar, daca curatesc prin Sf. Spovedanie si Sf. Impartasanie nu pot intra in imparatia lui Dumnezeu, pentru ca nimic necurat nu poate intra acolo.
      - Dumnezeu nu este sarac, are de unde da daruri si celor buni si celor rai. Nu-i pagubeste pe cei buni cand da daruri si celor rai. Cu fiecare are o lucrare de mantuire. Unii incep sa se gandeasca la mantuire si pentru ca te vad pe tine bun, si din recunostiinta pentru cele bune primite de la Dumnezeu... Fiecaruia ii randuieste Dumnezeu mantuirea, dar ne-a lasat si voie libera. Depinde de noi ce alegere facem.
      - Un sfat: Vorbeste cu un preot despre dilemele tale sau, daca vrei sa o faci incognito, numai pentru sfaturi, cauta un site serios. Aici se dau preoti cei care comenteaza pentru ca sa aiba credibilitate dar nu sunt preoti, sunt persoane care vor sa critice, sa dezbine, sa faca rau.
      (Un crestin-ortodox)

      Delete
  19. continuare

    In afara de asta, celor "inflexibili" care isi doresc de la Dumnezeu lucruri bune pt ei si, prin conditia divino-umana si pt altii, li se tot propovaduieste si cere rabdare, smerenie, nevointa, efort, stradanie, asteptare indelunga, post, rugaciune. Cu alte cuvinte, la astia "slabi de inger" (a se intelege prostii vietii) merge Scriptura lui Hristos, la oamenii destepti, cei din prima categorie, tratatia nu se aplica, la ei merge fentarea legilor, oricare ar fi ele, interpretarea a toate, jocul de-a Dumnezeu in toate aspectele vietii si negotul cu Sfanta Treime care-i iubeste pe toti oamenii, buni sau rai. Si culmea, ca le merge, Dumnezeu le ingaduie toate astea, ceea ce augmenteaza factorial justificarile "implinitilor" vietii.

    Astfel, eu care fac parte din a doua categorie, stau sa ma gandesc daca nu lucrez cumva la impachetat fum, daca nu cumva sunt eu cel ce nu stie de fapt cum merge treaba in viata asta. Acuma, sunt de acord ca fiecare avem loc pe pamantul asta, dar chiar si la Hristos functioneaza zicerea ca tot in calul care trage lovesti?

    Pe mine nu ma incalzeste cu nimic daca aluia, "desteptului", i se va infunda intr-o zi sau l-or lovi necazuri, oricum nu-i doresc raul. Ceea ce eu indur in viata asta, asa cum pot, lasa urme care nu se vor sterge nici in viata de apoi, oricate mi-ar da Dumnezeu pt chinul de aici, tot asa cum Hristos inca poarta gaurile piroanelor la maini si la picioare. Vreau sa-mi fie si mie bine de la Hristos, dar se pare ca tot aia care-L scuipa, tot aia au parte de binefacerile Lui aici pe pamant si de iertarea Lui dupa. Sa-mi fie iertata comparatia, poate e si nepotrivita, ma simt ca fratele fiului risipitor, ala ramas acasa. Ar trebui, dupa parerea mai multor diortositori, sa-mi si fie rusine.
    Nu doresc sa mi se inalte statuie nicaieri, nu vreau sa ajung la perfectiune sau model de urmat si nici nu candidez la obtinerea titulaturii de sfant. Sunt un om firesc dar nu dupa fire.

    Ca sa rezum, trebuie sa ma intorc spre pacat ca sa am parte de atentia lui Dumnezeu? Stiu foarte bine ca imi duc viata tot prin grija Lui si as vrea, daca se poate, sa ma si bucur de ea daca tot mi-a dat-o, nu sa supravietuiesc si sa ma gandesc ca o sa am parte de tratament imparatesc in viata de apoi cum altii nu au nici in sapte vieti dac-ar trai aici pe pamant. Nu cred ca Dumnezeu a daruit omului viata, chiar si dupa Cadere, ca s-o traiasca in scarba sau spaima si frustrare, simtaminte care duc la boala, tristete si moarte din aia vesnica nu cea care te desparte de materie.

    Va rog, daca e cineva care m-ar putea lamuri concret cum stau lucrurile si mai ales fara sa faca trimiteri formale la scrieri si vieti de Sfinti Parinti, Pateric, Scriptura, mucenici etc pe care i-am si le-am citit si nu m-au luminat (exceptand ideea predominanta si arhistiuta ca Dumnezeu ii iubeste si pe cei rai si pe cei buni dar nu-i confunda niciodata) iar fata catre fata cu unii a caror parere am cerut-o in aceasta privinta am primit acest raspuns: tacerea. Care nu ma multumeste.

    Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. continuare

      - "Ceea ce eu indur in viata asta, asa cum pot, lasa urme care nu se vor sterge nici in viata de apoi" - Nimic din viata aceasta nu poate lasa urme pentru viata vesnica decat pacatele.
      - "asa cum Hristos inca poarta gaurile piroanelor la maini si la picioare" Hristos este in slava, este Dumnezeu, nu este vesnic ranit. Icoanele il arata cu rani si coroana de spini ca sa ne amintim noi de jertfa facuta pentru pacatele noastre. Spunem ca "il ranim cu pacatele noastre", adica nesocotim jertfa sa. La fiecare Sfanta Liturghie se jertfeste nesangeros, prefacand-se tainic, painea si vinul in trupul si sangele lui Hristos.
      - "trebuie sa ma intorc spre pacat ca sa am parte de atentia lui Dumnezeu? " - toti suntem in atentia lui Dumnezeu. Si atunci cand ne este greu. Pentru necazurile si suferintele noastre ni se iarta pacatele sau suntem incununati ca mucenici in viata vesnica.
      - Nu avem cum sa stim de pe acum cum va fi viata vesnica incat sa o comparam cu aceasta sau sa credem ca vom lua cu noi suferintele de aici.
      - Daca nu esti dispus sa inveti de la "Sfinti Parinti, Pateric, Scriptura, mucenici", cum vei invata de la oricine altcineva?
      (Un crestin-ortodox)

      Delete
    2. "Tristeţea de a nu fi păcătuit. Tristeţe care cuprinde din cînd în cînd pe îngeri şi aproape întotdeauna pe oamenii mediocri. In frunte cu fratele fiului risipitor". Constantin Noica - Jurnal filozofic

      Delete
  20. "cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide".

    ReplyDelete
  21. http://mitropolia-banatului.ro/liturghie-arhiereasca-in-parohia-timisoara-ronat/
    in vizita la popa pitic,adus special pt ronateni, de la barna!
    ps:mai deunazi or amenintat ronateni ca merg la mitropolie cu jalba in protap(ca sa o vada si vladica de la etaj)pe motiv ca popa pitic le strica randuielile si aduce cu de la sine putere obiceiuri straine(paisie stie de ce)!
    a intervenit pr. mircia si a calmat situatia.
    prietenii bine informati stiu si de ce!

    ReplyDelete
  22. Papa Francisc, critica uluitoare, impotriva preotilor care nu predica din inima
    Papa Francisc i-a criticat pe “preotii tristi” care, putin cate putin, s-au “transformat in colectionari de antichitati sau de noutati”. “Nu predica despre ei si nici din inima, nici nu primesc vreo multumire afectuoasa, care vine din inima. Preotul care nu iese din el insusi, in loc sa fie un mediator, se converteste putin cate putin intr-un intermediar, in gestionar”, a constatat el.
    vezi si modalitaea sa de asi face rugaciunea in capela sixtina:intins pe podea.
    preluat din agenda de azi.

    ReplyDelete
  23. ce posturi de preot s-au infiintat? ca asa scrie pe situl mitropoliei...

    ReplyDelete
  24. va rog sa nu mai spuneti nimic rau de parintele pitic.pentru ca e ffffff destept....sa spuna colegii lui de an ce destept era in facultate....am inteles ca a fost sef de promotie ....a stiut preasfintia sa paisie de ce l-a adus in timisoara si l-a pus paroh....pentru ca chiar merita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. că - ca el, nu mai gasesc ronatenii...

      Delete
  25. A fost super destept. A sarit de la 3 rural la 1 urban. Nu e rau deloc. Numai ca Barna nu e Timisoara. Nu vi tu cu psaltichia dupa ce atatia ani s-a cantat banateneste. Nu scrie nici unde ca doar daca se canta muzica psaltica se coboara Sf. Duh. Ce ar fi ca un episcop banatean sa impuna muzica banateana in Oltenia sau Moldova. Si acolo ar sari lumea in sus. Trebuia pus paroh Marius Mircia sau un preot din Timisoara.

    ReplyDelete
  26. Lui Paisie i-a fost frica sa il puna pe diac. Marius Mircia paroh ca sa nu-l critice lumea ca l-a pus paroh pt ca au fost colegi de an.
    Cand nu il baga nimeni in seama pe tanarul ieromonah Paisie, pr. Mircia il invita mereu sa slujeasca la Ronat.
    Dar nu e primul coleg pe care "il ajuta"...
    Au mai fost si altii care i-au fost amici si colegi, si cand s-a ajuns cu mitra i-a persiflat sau chiar persecutat.
    Dar vine vremea pt fiecare...
    Indiferent prin ce a trecut omenirea, potop, razboi, boli la un moment dat a iesit soarele si a adus pacea.
    Ce mult conteaza pt catolici noul papa, ce om , ce exemplu... noi mai asteptam, ca nu ne lasa Tatal ceresc.

    ReplyDelete
  27. Da ce vrei sa spui ca PS nu poate fi exemplu pt ortodocsi?Ce conteaza ce muzica se canta?Da muzica psaltica se canta numai in Oltenia si Moldova? Hai sa nu mai fim rai si sa gasim nod in papura.Cine a spus ca ''''doar daca se canta muzica psaltica se coboara Sf Duh''''?Ati fost la pr Dumitriu in biserica sa vedeti ce frumos se canta muzica psaltica?Si mai sunt cateva biserici in oras.....Preotii mai in varsta le este greu sa mai invete psaltica si din cauza asta apar discutiile ,dar nu e nici o problema ca pot trimite cantaretii de la strana la cursuri sa invete.Credeti ca parintele Belean nu ar vrea sa-i invete ,daca ar fi solicitat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vrei sa spui ca muzica bisericeasca banateana nu e frumoasa? Important este cum se canta in Sf.Biserica , daca ai cantareti buni nu conteaza daca e psaltica sau banateana.
      E bine sa se mentina traditia locului, mai ales ca oamenii s-a obisnuit sa cante in banateana alaturi de cantareti ca "toata suflarea sa laude pe Domnul" . Daca aduci cativa care miauna, dar se lauda ca sunt psalti mai bine un cantor bun care sa cante banateana!!!

      Delete
  28. Corect;DACA AI CANTARETI BUNI NU CONTEAZA DACA E PSALTICA SAU BANATEANA...Dar hai sa te intreb eu;iti place cum se miauna in banateana in unele biserici?

    ReplyDelete
    Replies
    1. las' ca aduce paissie de la arges protopsalti !
      sa ramana in biserica stramoseasca transilvana(saguniana) muzichia traditionala!
      daca vreti sa stiti in moldova si in regat,multimea de credinciosi doar asculta ce canta preotii si cantaretii!
      rarisim se canta!
      la sf.Pasti si poate la sf Nastere a Domnului.
      la fel cu tasul:zero bani la tas.numai la cutia milei!

      Delete
  29. da ce nu v-a placut ca l-a adus pe laurentiu iacob de la caransebes la catedrala in fiecare marti ca sa ii invete pe cantareti? sa mergeti sa vedeti cum canta,iar despre tas-sice daca

    ReplyDelete
  30. http://www.basilica.ro/
    Marele Alb trecand in revista garda de onoare a jandarmeriei!
    o veritabila Garda elvetiana(garda patriarhala romana).
    IN TIMP CE PAPA FRANCISC SE SMERESTE, PF DANIEL SE MARESTE...
    PS:avem de stire ca arhiziaristul(sefu')se indoieste de utilitatea demersului acestui blog,pe motiv de ...incertitudine!
    ca iata, cei in drept(mai marii bor si justitiabilii) sa ia masuri cu clica paisiaca tac si nu iau masuri.
    fratia ta,ai RABDARE,vine si vremea lor!
    sus fruntea, catre CER.

    ReplyDelete
  31. http://ziuadevest.ro/actualitate/38423-pinocchio-de-la-mitropolia-banatului-a-gsit-ap-ispitor-in-scandalul-de-la-gvojdia-.html.
    Un ordinar si pinochio si pupincuristii

    ReplyDelete
  32. dedic acest mesaj arhiziaristului!
    despre eftimie murgu,caracter integru"de bronz" un fiu al banatului>
    asa nu>1845 martie – are loc a doua arestare(a lui EM nn) în urma denunțului preotului Ioan Blidariu din Găvojdia că ar agita spiritele românești împotriva ungurilor și integrității statului.[4] Este trimis sub escortă la închisoarea ”Neugebaude” din Buda;
    sursa wikipedia.
    ps>ceia ce am suferit si inca mai avem de tras cu dl paiSSie,are in trecut radacini vechi...
    te asteptam sa ridici din nou steagul SUS .

    ReplyDelete
  33. http://ziuadevest.ro/politic/38469-paisie-lugojanul-fan-psd.html

    ReplyDelete