Thursday, August 30, 2012

Singur, atât de singur...

Mult trâmbiţata sfinţire a bisericii de la Mânăstirea Şag, cu invitaţii înalte, s-a desfăşurat, aşa cum nu se aştepta PS Paisie Lugojeanul! De unul singur! Adică, fără vreun episcop coleg alături, cu atât mai puţin a PF Daniel, după cum mergea lauda!

"în prezenţa a sute de credincioşi, de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop – vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi"

Pe semne că nu mai vor să se compromită cu prezenţa în preajma delapidatorului de fonduri pentru copiii sărmani!
Mânăstirea era totuşi cea mai mare din Banat! Încă o dată, a câta oară???, ne-am făcut de ruşine!

sursa: mitropolia banatului

12 comments:

  1. Lux, mult prea mult lux in Biserica si in ambalajul "slujitorilor"!

    ReplyDelete
  2. "lupi in blana de oaie"...ori in straie prea- stralucitoare!
    iar inimile lor, uscate si fara mila de aproapele.
    ps:oare ce bunataturi au servit cei cativa arhipopani, la agapa frateasca...?
    ne poate spune cineva dintre participanti meniul?
    poate arhipopa zaharisescu...

    ReplyDelete
  3. Toul a fost de post...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu se tine post negru sau aspru, adica "decat" apa, in ziua respectiva? Sau regula e valabila numai pt muritorii de rand?

      (Exprimarea este si pe intelesul fanilor paisiaci.)

      Delete
    2. caviar de post,sunculita de post, wisky de post,etc

      Delete
  4. ...oamenilor de rand s-a dat mancare de post cu dezlegare la peste... totusi am stat acolo in soare ore intregi... nu puteai sa nu bei si sa nu mananci nimic...asta o puteati face voi, nevoitorilor ce credeti ca sunteti..sigur cel ce a scris cele de mai sus nu a respectat ceea ce a scris!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu te exprima unde nu cunosti!!! Dezlegare, dezlegare, dezlegare, va tot ascundeti dupa dezlegari... te pomeni ca si paisie a primit dezlegare la hotii, minciuni, inselaciuni, calcat in picioare legea oamenilor si a lui Dumnezeu, etc.
      Ce repede gasiti justificari!

      Delete
    2. cuvant de la pese paiesie catre ips nicolae:
      NU PUTETI BINECUVANTA CEEA CE ESTE ILEGAL !
      si s-a lasat o tacere adanca!
      era, inceputul sfarsitului ips nicolae...ca si chiriah!

      Delete
  5. Imi pare ca trebuie sa va anunt, dar si PS Galaction al Alexandriei si Teleormanului, a resfintit joi, 30 august de sarbatoarea Sfantului Alexandru, Catedrala Episcopala din Alexandria, tot singur, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. IPS Andrei al Clujului a slujit anul acesta de Adormirea Maicii Domnului doar impreuna cu PS Siluan al Ungariei la Manastirea Nicula.
    Asa ca nu e important cati ierarhi si preoti slujesc, ci mai ales cum slujesc. Important e sa participe cati mai multi credinciosi

    ReplyDelete
  6. ...asa e ....harul nu tine cont de cati ierarhi sunt la slujire, ci de prezenta unuia care sa sfinteasca si prin care sa se faca canonic randuiala!
    ...si eu chiar nu cred ca ar trebui sa ii judecam noi pt ce s-a mancat acolo.Fiecare ne primim rasplata. Si eu chiar cred ca dupa o lunga slujba de sfintire legata cu Sfanta Liturghie au putut manca cu binecuvantarea ierarhului peste!

    ReplyDelete
  7. ”A stricat-o pe ea mistreţul din pădure şi porcul sălbatic a păscut-o pe ea. Dumnezeul puterilor, întoarce-Te dar, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta și o desăvârşeşte pe ea, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi pe fiul omului pe care l-ai întărit ţie. Arsă a fost în foc şi smulsă, dar de cercetarea feţei Tale ei vor pieri.” Psalmul 79, 14-17
    www.youtube.com/watch?v=2TuaK8FJjCg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excelent!!!
      Doar ca cei care ar trebui sa auda au urechile infundate si caciula/mitra bine indesata pe urechi... si se va lua de la ei si se va da altora!

      Delete