Wednesday, February 1, 2012

Scrisoare de dragoste

După ce de foarte multă vreme, trăia încă părintele Miculescu, IPS Nicolae îi zice preotului Popescu domnul Popescu, iată că acum IPS Nicolae ne surprinde cu o nefirească declarație de Valentine's Day, e adevărat un pic cam precoce, suntem doar în 1. Februarie.

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/27131-numele-inaltpreasfinitului-nicolae-folosit-abuziv-de-ctre-camarila-lui-paisie.html
Și acum vă oferim o mostră originală după o scrisoare deschisă trimisă de IPS Nicolae pentru o chestiune mult mai importantă:



Fără ștampilă, în primul rând! Când Nicolae și-a asumat o recomandare sau o scrisoare nu a pus ștampilă! Niciodată! Chiar și atunci când ar fi fost aproape administrativă!
De fapt aici se dă pe față falsul, este prea administrativă! Doar Popescu poate gândi astfel. Nu poate ieși din aceste granițe. În schimb IPS Nicolae a știut întotdeauna să facă diferență.
Dar, aceste finețuri nu se câștigă, ele trebuie să curgă prin sânge, ori Popescu și paisie nu le au!
Dezamăgitor! Chiar credeam că Popescu este un adversar adevărat!
Prin greșeala asta s-a dovedit a fi doar un diletant!

În rest, comentarii mai multe la Parchet!!!

18 comments:

  1. din aceasta dilema putem iesi foarte simplu.
    sa confirme sau sa infirme ips nicolae printr un interviu acordat dnei lia in "ziua de vest" ce si cum cu acest document-scrisoare deschisa!
    asteptam interviul!
    ps:patriarhia romana a intrat in fibrilatie in legaura cu decizia CEDO privind inregistrarea sindicatului preotilor!
    cica sa ia atitudine statul roman la Marea camera de apel si sa opreasca decizia ca sa devina definitiva si ireocabila!
    se aude domnu boc?!
    executa-rea!
    daca vrei ca sa ti se asculte rugile la arhipopani!

    ReplyDelete
  2. Tonul scrisorii deschise este a DISPERARE! Disperarea autorului ei in fata iminentei demascari a acestuia.
    Daca IPS Nicolae n-a fost disperat atunci cand s-au dat pe fata dosarele securitatii si si-a recunoscut vina, atunci cand... cam avea ce sa piarda, credeti ca i-o fi acum? Evident ca nu!
    Am si eu o carta de la dumnealui si marturisesc ca ticluiala asta abjecta de scrisoare deschisa, spre ablatiunea domnului popescu, scrisoare ce se vrea nascuta epistola mitropolitana dar moare speranta, nu sufera nici umbra de comparatie cu stilul Mitropolitului. Pentru ca stilul este omul! Mitropolitul scrie intotdeauna de mana si n-a facut facultatea la FF (a se citi: fara folos) ca sa scrie cu "liniuta si de la capat", scrisori ce stie ca vor intra in patrimoniul mitropolitan ca documente pentru posteritate.
    Apoi, de atatea luni - acusi se implineste anul - numele dumnealui e arhimentionat in mizeriile savarsite de paisie asta ce se crede a patra persoana din Sf Treime; a fost facut si nebun, e luat de prost, am inteles ca i se spune "mosu" iar dumnealui nu s-a simtit mortificat in ego, pana cand... ce sa vezi, nu mai are somn noaptea ca se "face caz" de numele dumnealui prin asociere cu al plapandului si imaculatului domn popescu si se vede "obligat", si nu mai putin de-atat, inchipuiti-va, sa-si spele reputatia si, bineinteles, sa-l restabileasca pe rau sifonatul si neapreciatul la adevarata lui valoare, don popescu descalecat la Iosefin!
    Acum, lasand un pic ironia deoparte, partea cu "ma vad obligat" ar mai putea fi si interpretata ca singurul adevar din toata plasmuirea asta de scrisoare!
    In orice caz, oricum am suci-o, paisie si prozelitii lui cad cum nu se poate mai prost!
    Crestineste, te apuca si mila de ei.
    Asa ceva...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mie mi se pare mai mult un om care vrea sa-si apere un renume pe care si l-a format. un renume bun bineinteles. sigur, e si varianta "cine se scuza, se acuza". dar din ceva experienta va pot spune ca exista cazuri cand apicarea acestei variante poate da gres.asa ca..nu va mai luati atat de ionel popescu

      Delete
  3. Erata: "credeti ca o fi acum?".
    Imi cer scuze.

    ReplyDelete
  4. De ce sunteti rautaciosi? Doar Ionel Popescu si Paisie au facut, ceea ce-l numiti voi fals, adica actul, Intru numele Domnului. Si avand binecuvantare, totul e posibil si legal. Doar si Iisus a transformat apa in vin... Paisie nu ar putea transforma o semnatura, prin puterea harica?
    Sunt nelinistit pentru ca din acest moment toate actele emise de "Photoshop Church", pardon, Mitropolia Banatului, nu vor mai avea crezare. Dar eu strig din pustie: CREDE SI NU CERCETA!
    Ar putea sa va numeasca pe toti "necredinciosi" daca nu ascultati de pastorul Paisie.
    SIC!
    P.S. Trebuie sa fie intarit recursul la CEDO cu privire la sindicat, Biserica a luat-o la vale rau de tot. Va imaginati ce ar urma in 10 ani? Numai scandaluri! Nu ii crapa, oare, patriarhului obrazul de rusine postand pe blogul patriarhal exprimarea indignarii din pricina comunicatului CEDO? Se caca pe el de frica! Oare in ce vrea, patriarhul, sa transforme preotii? In sclavii personali?

    ReplyDelete
  5. Mai este un aspect care nu concorda deloc, si anume faptul ca in mizeria de scrisoare deschisa, autorul ei, chipurile Mitropolitul, spune ca de scrisoarea mincinoasa catre SS al BOR, dumnealui nu ar avea cunostinta si nici nu da crezare unor astfel de insinuari. Insa in zilele fierbinti ale verii trecute, in interviul acordat de Mitropolit d-lui O. Marascu, Sfintia Sa spune simplu si clar:

    "Am aflat doar când mi s-a comunicat hotărârea Sfântului Sinod. Atunci am aflat că există un astfel de document plecat de la Timişoara."
    "Am avut sentimentul şi convingerea că în spatele acestei decizii au fost lucrături."

    Domnule popescu, sau ala de-ati alcatuit epistola asta mincinoasa, sunteti temelie, praf si pulbere! Pe langa faptul ca l-ati facut senil pe Mitropolit, acum il faceti si mincinos! Rade si dracu' de voi. Sfintia Sa merge mai departe, asa, cu dreptul de semnatura luat, dar cu scrisori deschise semnate de dumnealui, adica dupa capul dv, de un senil, si carora vreti ca noi oamenii sa le dam crezare! Pe dv, se vede treaba, tradarea de Ierarh va bantuie cosmarurile noapte de noapte si zi de zi! Asta pt ca cine se face frate cu minciuna nu poate sa aiba zile senine. Asa a zis Hristos si se dovedeste ca are dreptate.
    Nici nu mai stiti ce mintiti!
    Vai si-amar de capul vostru si-al alora de va mai cred.

    ReplyDelete
  6. Prea Cucernici Parinti.
    Mi se apre mie sau in scrisoarea cu stampila, la "Mitropolit Nicolae Corneanu" litere sunt usor aplecate spre dreapta (privitorului, in timp ce, la scrisoarea olografa, literele sunt drepte? ma insel eu sau asta-i fals in acte publice si se pedepseste conform legii?

    ReplyDelete
  7. Vicaru aministrativ ionel popescu este specializat in falsuri, n ar fi prima oara,dar acum e disperat, i sa pus pielea in bat,adevarul iese la iveala ,se vede cine invarte lucrurile acolo,o fi semnatura mitropolitului dar stilul este caracteristic viperei ionel popescu.dar sa nu mai luam in considerare si faptul ca acum cateva luni semnatura miropolitului nu era necesara avand in vedere sanatatea sa precara,acum dintr odata semnatura e buna si valabila pt ca il scapa pe vicarul nesimtit de puscarie pt ca adelapidat statul avand 2 norme. DOAMNE CE MUNCITOR E OMUL ASTA .PAI DC VORBIM DE DRAGOSTE CRESTINA DE CE NU LASA SI EL PE ALTUL IN FUNCTIILKE ASTEA SI SA MEARGA PREOT LA CUCUIETII DIN DEAL SA FACA MISIUNE PACOLO POATE SE MAI AERISESTE LA MINTE

    ReplyDelete
    Replies
    1. E destul sa ramana cu o norma jumate, asa, ca sa fie legal!

      Delete
  8. Sunteti cu totii niste prosti facuti gramada! adevarul, daca cumva nu sunteti cum am zis, il cam banuiti cu totii, mai mult sau mai putin in intregime. stiti cine poate rezolva cel mai bine dilema voastra cu privire la scrisoarea de amor? stimata d-na careia ii este adresata, adica d-na Lia Lucie Epure.Ea este prietena mitropolitului.Ea ii cunoaste si starea de sanatate.Ea isi permite sa il intrebe multe pe mitropolit. Ea stie de ce nu dezminte sau confirma stirea: a fost sau nu de acord mitropolitul cu cele scrise in scrisoare si a semnat-o? i-a pasat sau nu de ce se scrie? ii pasa sau nu ca este folosit de altii? isi mai da sau nu seama mitropolitul de ce face? scrisoarea asta,indiferent cine a alcatuit-o, adevarata sau nu,cred ca arata adevarul despre cei care au ajutat la conceperea ei, cel care a semnat-o si despre..d-na Lia Lucia Epure.Aici se va vedea "coloana vertebrala" a d-nei. obiectivitatea si corectitudinea ei fata de, poate 2 prieteni,poate un prieten si un subaltern, sau poate, dincolo de toate, fata de doi oameni. poate ca menirea scrisorii este si a atrage atentia d-nei asupra aspectului altui lucru.l-ati sesizat d-na Lia?...daca nu, vorbiti cu mitropolitul, daca nu ati facut-o deja.

    ReplyDelete
  9. am uitat sa va spun, d-na Lia, in caz ca cititi acest site, ca ati putea iesi usor din incurcatura. si pe deasupra cu fata curata. depinde de d-voastra...

    ReplyDelete
  10. Nu se improsca cu noroi in preotime! Patriarhul sa impuna DISCIPLINA FINANCIARA la nivelul patriarhiei si sa nu mai ingaduie ca un preot de genul INFRACTORULUI IONEL POPESCU sa savarseasca ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA, DELAPIDARE DIN BANI PUBLICI. Sa se emita o NOTIFICARE prin care IONEL POPESCU, vicarul ad-tiv sa intoarca sumele luate ilegal sub forma de salariu sa returneze institutiei sumele necuvenite poana la suma concurenta si dobanzile aferente. In cazul preotului Ionel Popescu suntem in fata unui INFRACTOR PERICULOS. IMBOGATIRE FARA JUSTA CAUZA PE SPATELE BISERICII BANATENE

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai mars..vorbiti din invidie.mai bine ati tacea

      Delete
    2. "Mars" spui la cine te-o educat in halul asta, "domnule" popescu! Suntem inca liberi sa ne exprimam. Roaga-te sa ti se ierte hotiile, nu du grija altora.

      Delete
    3. Pt. cei care se pretind stiutori:
      - n-a fost si nu va fi o noutate incadrarea si la parohii a unor clerici: vicari, consilieri, inspectori, protopopi, profesori de Teologie.
      - cautati si veti afla
      1. La Bucuresti 90 % dintre cei din adm. sunt si la parohii; unii dintrei ei chiar pr. parohi;
      2. La Caransebes sunt si la parohie, sau cel putin cu jumatate de norma;
      3. Ati uitat sa-i amintiti pe cei care predau la Facultatile de Teologie din tara si, desigur, din Timisoara. Majoritatea sunt si la parohii;
      4. Cei care sunt in adm. si sunt si parohi nu primesc spor de conducere la parohie;
      5. la parohie sunt platiti din veniturile proprii ale parohiei; prin urmare a doua norma nu este din fondurile de la stat;
      6. Statutul BOR art 105, alin 2 zice: Clericii din Cancelaria şi Administraţia eparhiala pot fi numiţi slujitori la parohii direct (fără concurs) de către chiriarh. Totul pare sa fie sub lege.
      7. Ministerul Muncii recunoaste Statutul BOR aprobat de Guv. Romaniei

      Delete
  11. astia fura cu factura si se acopera de "acte in regula" au profesori experimentati ionel popescu evident,insa a ti uitat de alt mare hot prieten cu ionel ,aurel popescu ,, sa nu uitam astia au facut traditie din hotie si minciuna in mitropolia banatului.de morti numai de bine dar nu putem uita personaje precum maier ilie sau dorbantu sau miculescu astia sunt "duhovnicii si formatorii" lui ionel popescu care si el are "ucenici" vezi babescu,carebia ,ijeconi, DEA BUNUL DUMNEZEU CA TRADITIA ACEASTA SA IA CAT MAI REPEDE SFARSIT.AMIN

    ReplyDelete
  12. Il cunosc foarte bine pe Mitropolit de mai bine de 24 de ani.
    Eu locuiesc in strainatate si corespondez cu Mitropolitul si recunosc stilul caracteristic in a scrie este un fals.
    Zilele trecute cand am vorbit cu dansul la telefon am ramas uimit de capacitatea dansului la varsta sa cat de bine stie sa vorbeasca francaza si nu un limbaj de piata ci un limbaj academic, am avut nevoie de o lamurire in ceea ce priveste viata Sfantului Ioan Scararu si dansul a vorbit cu mine pe aceasta tema mai bine de 15 minute. La aceasta convorbire a luat parte si un domn profesor strain care a vorbit in franceza cu Inaltu si acesta a remas profund marcat de tenacitatea si de iutiala mintii mitropolitului cand a aflat de la mine cati ani are a ramas profund impresionat.
    Voi si daca mai traiti 100 de ani nu o sa ajungeti la nivelul Inaltului, apropo pe pagina de internet a Arhiepiscopiei Timisoara este o pagina dedicata Mitropolitului cu toate datele domniei sale biografica si mai als cartile pe care le are si mai este o alta pagina care prezinta biografia acalul care este numit episcop vicar care daca scri biografia pe o pagina A5 ramane loc liber a scris Paisie o carte si eu nu stiu daca da va rog sa ma anuntati doresc sa o am in bibloteca...

    Semneaza un ortodox care sta in strainatate si cunoaste foarte bine intreaga activitate a Mitropolitului Nicolae Corneanu
    PS. cand mergi in alta tara si mai ales in cercuri de oameni care au pregatire teologica si spui ca vi din Timisoara raspusul este uimitor Mitropolitul Nicolae Corneanu un mare om un mare crestin un adevarat slujitor al Domnului.
    daca mergi in Ungaria unde a locuit Paisie si intrebi de el vei vedea cu oameni se sfiesc sa spuna ceva si asta pentru ca nu au ce sa spuna de el si mai ales sa spuna de bine.
    raman anonim dar daca va fi nevoie voi interveni

    ReplyDelete
  13. OK atunci avem o problema cu statutul BOR care incurajeaza minciuna si nu adevarul,ce conteaza de unde sunt platiti, dar nu poti munci 16 ore pe zi, sau cand szilaghi,sau bujor sau cerbu sunt in parohie si cand la protopopiat? ceva nu e in regula ,sau cum fac se verifica ei singuri?bine a 2 a norma nu e platita de la stat dar ceva nu e in regula aici ,nu poti avea 2 norme intregi ca sfidezi bunul simt,sau asa ceva nu exista in BOR e ceva greu de gasit

    ReplyDelete