Friday, February 17, 2012

Doliu total în BOR

Din nefericire, putem să declarăm DOLIU general în BOR!
Dictatura ecclesiastică s-a instalat definitiv în această instituție. Pentru ea, faptul că de un an de zile niște "frustrați" își bat gura, se pare de pomană, ca să atragă atenția asupra unor nereguli grosolane nu mai înseamnă absolut nimic, contează doar cine dă bani mai mulți!
Din nefericire pentru BOR această atitudine nu face decât să o discrediteze și să o îndepărteze din ce în ce mai mult de oamenii de valoare, care nu mai vor să audă minciunile și nu mai vor să fie părtași la neseriozitatea instituțională a "prinților bisericii"!

"Urâciunea pustiirii așezată în locul sfânt"
Harap Alb în Icoană
Tabacistul în haină de lumină
Protectorul Tâlharilor


Privilegiile medievale sunt de domeniul trecutului, iar acest lucru nu vor să-l înțeleagă unii, din păcate!
Ar fi trebuit să se ia în considerare aceste aspecte, și nu să se procedeze exact ca și cum oamenii nu ar fi decât niște recuzite de decor!
INTERESUL poartă în continuare FESUL!

INVITĂM TOȚI CREDINCIOȘII LA GREVĂ FISCALĂ FAȚĂ DE BOR!!!
Doar atunci Adevărul va învinge!

Credinciosul nu mai contează, doar buzunarul lui!
În rest, de azi înainte Eiscopul este DUMNEZEU pe pământ! Dacă nu te conformezi la asta ești anatema!

http://ziuadecj.realitatea.net/cultura/mitropolia-clujului-sfasiata-eparhiile-de-alba-si-oradea-trec-la-sibiu-surse--84443.html
http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Sinodul-BOR_0_647935497.html

8 comments:

  1. reintregirea marii mitropoliei a strezacului a avut loc!
    "cu acordul clerului si credinciosilor" din eparhiile asa zise sufragane, in fapt COTIZATOARE!
    pofta ce a poftit strezacu iata ca s a infaptuit,cu instructiuni precise de la Harap Alb!
    codurile astea ne dau bataie de cap:iaca si codul sub care postez TYRANIO. a fi vreun semn?
    oare cum vor reactiona enoriasii din aceste eparhii cand vor afla ca se afla acum sub toiagul de fier al dlui streza?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai ca esti tare.........cu acordul clerului si al credinciosilor.Probabil pe 15 la salar, aduc listele pt semnat, De acord, clerul si credinciosi :)))
      Astia chiar nu mai tin cont de nimic.
      Pe la noi e Marele Alb :))

      Delete
  2. Mai fratilor, noi despre ce vorbim aici? Pai n-s fost sfasiata, peste noapte, Mitropolia Ardealului, in 2005. Peste noapte!!! Iar bartolomeu a ajuns mitropolit incalcand toate Statutele BOR. Nu au fost Adunari eparhiale in eparhiile care au constituit proaspata mitroplie a clujului, anania a fost avansat in rang (de ce nu in grad, APOSTAOL-este?), un procedeu inexistent in Statutele BOR, a spus ca decizia Sf Sinod NU poate fi nici macar discutata, darmite contestata in Adunarea Natiola Bisericeasca, a luat cu el 8 judete ardelenie si, cu toate ca majoritatea articolelor din presa i-au fost defavorabile, au luat atitudine academicieni de talia lui Razvan Thodorescu si... nimic, nimic. Acum daca cele 8 judete REVIN la Mitropolia Ardealului e jale mare. Nu-l mai plangeti atata pe anania, cu meritele si calitatile lor, ca daca avea, nu caracter, ca asta-i mult, un pic de smerenie NU candida, la aproape 90 de ani la patriarhie. Multe am a va spune, dar acum nu le puteti purta.

    ReplyDelete
  3. iata cateva comentarii la unul din articolele din ZIUA de CLUJ;
    adevarul
    thumb down thumb up
    sâmbătă, 18 februarie 2012, 09:52
    de intrebare

    Dar despre ruperea in 2 a mitropoliei ardealului datorita ambitiilor personale de ce nu scrieti??? daca ar fi castigat andreicut in fata lui streza sigur nu era nicio schisma.
    raspunde

    sa fim sobri
    thumb down thumb up
    sâmbătă, 18 februarie 2012, 10:48
    de gerula

    Mitropolia Clujului are o istorie lunga, de aproape 7 ani, sa ne amintim cum a fost infiintata prin ruperea Mitropoliei Ardealului in 2: in 3 noiembrie 2005 cind s-a ales Streza Mitropolit de Ardeal. A 2-a zi s-a infintat Mitropolia Clujului prin ruperea partii de nord a Ardealului si injghebarea unei mitropoli separate. Amintitiva, voi cei ce nu ati uitat vreodata....Atunci Alba Iulia a trecut nedrept de la Sibiu la Cluj. Prin comparatie Episcopia catolica a Transilvaniei infiintata de Stefan are sediul in acelasi oras - Alba Iulia - de peste 1.000 de ani...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Celestine fi serios, cine a vrut mitropolie le cluj?Da cand ne-am trezit cu streza mitropolit, fara sa fie votat de vreun episcop din ardeal, ce doreai sa fi facut Bartolomeu.
      A procedat f bine, dar acum saracu IPS Andrei, trage ponoasele.

      Delete
  4. Prima episcopie din Ardeal nu a fost la Sibiu ci langa Cluj, la Vad. A fost infiintata de voievodul Stefan cel Mare si Sfant. Sigur ca nimeni nu pune la indoiala contributia lui Andrei Saguna, dar conditiile politice, economice, culturale s-au schimbat. Mitropolia trebuie sa isi aiba sediul in centrul provinciei, nu la marginea ei, dar mai ales sa fie in cel mai important oras al provinciei. Daca e mentinuta din ratiuni istorice Mitropolia la Sibiu, de ce nu este mutata Patriarhia la Curtea de Arges sau Mitropolia Moldovei la Suceava? In plus stiti foarte bine ca mitropolitul Laurentiu a ajuns mitropolit datorita politrucilor din Adunarea Nationala Bisericeasca(ex Frunzaverde). Daca alegerile aveau loc in cadrul Sfantului Sinod, nu ar fi fost niciodata ales in detrimantul IPS Andrei.
    Situatia insa, stati linistiti nu este deloc definitiva:
    1) episcopii Irineu si Sofronie ocupa trecator scaunele de Chiriarhi ale celor 2 Eparhii
    2) in Sfantul Sinod votul a fost destul de strans, iar viitorul patriarh(probabil IPS Teofan) cred ca va trata altfel decat patriarhul Daniel problema celor 2 mitropolii ardelene.
    Dar, vorba IPS Andrei, Dumnezeu ne mai si pedepseste pentru pacatele noastre, sau cum zice romanul cine rade la urma rade mai bine !

    ReplyDelete
  5. Pentru AnonymousFeb 18, 2012 04:59 PM, Ai dreptate. Probabil ca daca anania nu ar fi fost atat de militaros, sa-i arate sibiului ca ramane cu doar 4 judete, dintre care, in doua romanii sunt in minoritate, iar el s-a grabit sa ia 8 judete, nici azi (ma rog, zilele astea) nu trecea puhoi de eparhii si judete inapoi la sibiu. din pacate, ai dreptate, cum se va mai muta un ierarh, la alta eparhie sau in ceruri, cum o sa inceapa "jocul graniceresc" al mutarilor si permutarilor.

    Uitati-va la fratii nostri, greco-catolici! Maramuresul, lui Iustinian chira, al lui irineu de alba si al lui andreiut a dat al treilea cardinal al Romaniei si primul cardinal maramuresean.

    ce-au facut sus-numiti maramureseni ortodocsi in 2005 si 2012? Au jucat shotron cu mitropolia, fie ca a fost vorba de vechea, intregita, mitropolie, fie ca-i vorba de astea doua la care li se schimba granitele ca dupa inundatii.

    Cinste unitilor!

    De romano-catolici ce sa mai zic? de la 1009 si pana la 2012, trecand prin 2009, au sediul in acelasi oras, la Alba iulia.

    ReplyDelete
  6. Poate ca BOR SRL ar trebui sa-si vada in liniste doar de treburile si afacerile proprii si noi sa nu-i mai deranjam cu ceea ce asteptam noi de Biserica, pentru ca noi oricum asteptam altceva, asa cum se exprima si cititorii din articolul :
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11557915-biserica-ortodoxa-romana-muta.htm

    ReplyDelete