Tuesday, December 27, 2011

Ce să-i faci?!

Pentru Arhiepiscopia Timișoarei, au fost persoane incomode, și au fost exilați! Cică, nu fac cinste instituției.

Pentru cei care i-au adoptat, le fac nume bun!

8 comments:

  1. felicitaciones celor care au cohones...si o inima milostiva!
    respect!

    ReplyDelete
  2. ...si in SOBOR la PRAZNICUL NASTERII DOMNULUI ALATURI DE PS LUCIAN AL SURSA:www.episcopiacaransebesului.ro/photogallery.php?photo_id=9403SEBESULUI.
    UN PREOT CU SANGE IN INSTALATIE!
    CAT PRIVESTE SOBORUL DE LA TIMISOARA:VAI SI AMAR!
    IAR POZA CU MULTIMEA DE CREDINCIOSI FARA CHIPURI SPUNE MULTE...
    DAR AVEM NADEJDE CA SE VA SCHIMBA CAT DE CURAND MACAZUL!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. Pentru anonimul de mai sus, cu care nu ar trebui sa imi pun mintea, dar asta e. In primul rand, Părintele ic. stavr. Aurel Miculescu, fost consilier bisericesc şi vicar administrativ la Arhiepiscopia Timişoarei a decedat la varsta de 76 de ani. Iar IPS Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului nu e pe moarte, e chiar foarte bine. Poate Ionel Popescu e, cine stie, asta da veste. Dar nu dorim moartea pacatosului, ci indreptarea lui, lucru care pare imposibil in clica paisiaca. Vestea buna ar fi plecarea lor undeva, departe...

    ReplyDelete
  5. Ma bucura faptul ca IPSS Nicolae Corneanu, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului are mintea limpede si sanatoasa. Cu toate suferinteler sale trupesti, poate conduce, - chiar si de la distanta, fara a participa la slujbe, sfantiri, hirotoniri ori la pelerinajele atat de dragi patriarhului, dar prin care, prin neoranduiala, inghesuiala, lesinuri si smurd, ne facem de ras in fata fratilor greco sau romano-catolici - cu mai multa prestanta decat Paisie Iscarioteanu.

    ReplyDelete
  6. Subiectul asta l-am abordat s eu, acum cateva saptamani, daca nu chiar luni de zile, acest subiect al pelerinajelor. Am spus atunci ca nu sunt, in principiu, impotriva pelerinajelor, dar faptul ca ne bazam exclusiv pe evlavia populara, fara sa ne uitam, fie si cu coada ochiului, in curtea Bisericii Unite ori in cea a Bisericii Romano-Catolice - suntem banateni si ardeleni, avem unde ne uita, ne sunt vecini - sa vedem ce resorturi activeaza ei astfel ca, in general vorbind, la ceremoniile lor e randuiala, ei bine, pana atunci, spuneam, ne facem de toata milozenia in ochii indiferentilor religiosi, precum si in cei ai crestinilor autentici, mai dispusi sa se roage "in spatele usii [inimii]", decat sa se exhibe, cum structura lor psihica nu le ingaduie.
    I-am vazut, de Santa Marie Mare, pe turistii care au populat Stefansdom din Viena. Nu discut acum faptul ca "Leib Christi" [Trupul Domnului] a fost impartasit tuturor celor care, fiind in catedrala, au dorit sa se impartaseasaca - asta-i problema Bisericii Romano-Catolice, nu a noastra, a ortodocsilor - ci la randuiala in care, fara sa li se spuna explicit, au fost invitati credinciosii (ma rog, participantii) sa o urmeze. N-a fost o disciplina la care trebuia sa te supui, era o randuiala pe care, si fara sa vrei, te simteai indemnat sa o urmezi.
    Nu va grabiti sa aruncati cu piatra in mine pentru exemplul de mai sus. Chiar credeti ca, daca nu m-ar intersa ortodoxia careia ii apartin, m-as mai grabi sa scriu ceea ce ma intereseaza si, in acelasi timp, ma doare?

    ReplyDelete
  7. celestine, departe cu gandul de a te critica chiar te felicit pentru gandirea ti clara,cu exemple ziditoare si pentru noi.
    dar iata ca acum este o moda la noi cu megapelerinajele mai ales la marile hramuri ori la un sfant mai aparte...
    am observat o stare de lucruri la domnu paisie:
    1.ine o vreme pe langa el un diacon-neaparat barbos,il talibanizeaza cu obiceiuri straine banatenilor apoi, hop,il instaleaza popa in vreun sat ori il promoveaza dupa oaresce vreme,la oras,unde banu i ban si fala i fala!
    cine i mai tare ca el?
    ps.pt cei care nu stiu.
    Taica Micky,a fost indepartat de la centrul eparhial, invocata fiind o lege a cumulului de functii!
    de cine?
    de uzurpatori!
    acu, taica micky, a facut o criza biliara si a hotarat sa se opereze, pe propria semnatura!
    urmarea, ca la pf teoctist!
    a fost anesteziat, dar a cazut in coma si nu s a mai trezit din operatie!
    a a dormit pe veci, fie i tarana usoara...
    la slujba mormantarii, ghiciti cine a fost?
    chiar uzurpatorul.
    apoi,a fost tinut trei zile la bisericuta de la centru eparhial-se pare ca insusi ips nicolae s a recules la catafalcul sau- iar la inmormantarea propriu zisa, din 26.12, putini au fost sa isi ia ramas bun de la el, desi pe unii i a facut oameni.a se citi protoporci!
    cam atat despre ultimele clipe diin viata pamanteasca a lui taica micky-pupaciosu!
    prietenii stiu de ce!

    ReplyDelete
  8. PENTRU STEFAN, nu sunt din clica paisiaca dar n-are rost sa plangem dupa asemenea personaje care n-au facut nimic pt mitropolia aceasta in afara de a sta pe un loc cadut[ vezi ips nicolae,ionel popescu ,miculescu DUMNEZEU SA L IERTE]

    ReplyDelete