Tuesday, August 9, 2011

Disperare sau premeditare?

http://www.debanat.ro/2011/08/paisie-joaca-la-doua-capete-pentru-a-ajunge-mitropolit/

Am așteptat un timp înainte de a comenta știrea, sperând că nu este adevărat, sperând că domnul paisie va înainta în judecată deBanat pentru calomnie! Eu cel puțin, așa aș fi făcut în asemena caz. Nu s-a întâmplat acest lucru, așa că, putem concluziona că este adevărat! 3 milioane de coco! Fără număr!
Iar în ceea ce privește capetele politice la care joacă paisie este verosimil! paisie are ca sclav pe domnul inspector eparhial sfercoci marius, care este prieten intim cu domnul Radu Țoancă, care este prieten intim cu domnul Sorin Grindeanu, care... Deși domnul Sorin Grindeanu pare a fi mult mai serios decât alții, faptul că îl are în preajmă pe domnul Radu Țoancă lasă loc de interpretare în direcția asta. În plus, în politică circulă vorba că poți să te faci frate și cu dracu' ca să treci puntea! Ideea e că după ce te-ai făcut frate cu acela nu mai scapi de el.
Totuși, nu demult, domnul Radu Țoancă se dădea lovit în aripă pentru faptul că paisie s-a dat cu pdleii, că din cauza lui au pierdut alegerile, că ar trebui să-i fie rușine că s-a dat cu pocăiții, etc. Însă, se pare că datorită erudiției sale a reușit să-l aducă la ortodoxie pe domnul paisie de la rătăcirea sectară a adversarilor politici. Uită domnii de la PSD Timișoara și nu numai că nu poți să te încrezi în cuvântul dracului. Dracul, întotdeauna te va vinde la cel care dă mai mult!
Crunt pentru BOR este faptul că scandalurile provocate de paisie în Banat nu se mai opresc, nici după ce IPS Nicolae a fost îndepărtat, ceea ce arată de fapt cine a generat circul, iar Patriarhia nu numai că nu ia nicio măsură, dar chiar girează și încurajează această luptă pentru putere.
Iar în privința milioanelor, oare cine credeți că le va plăti?
Ați ghicit! Chiar noi, credincioșii!
Proorocesc un nou dosar la DNA, precum la Constanța!

1 comment:

  1. verosimil foarte comentariul la articolul din debanat!
    sigur,ne scapa unele increngaturi politico-eclesiale,de toate nuantele:pdl-neoprotestanti,dar si aliante cu bor unde prinde in teritoriu...
    psd incearca marea cu degetul in disperare de cauza,tintind foarte sus, in alianta cu pnl!
    pe mine unul nu ma intereseaza jocurile lor de culise...
    dar, ma doare foarte tare, implicarea fetelor bisericesti in jocuri politicianiste!
    desigur,al nost vacar paisie-uzurpator, este in stare de orice alianta care l ar ajuta sa ajunga mai marele arhierau!
    vai noua de ar fi asa cum se spune la gazeta!
    totusi ceva imi scapa:daca este intr-adevar atat de disperat mitster p-U,sa se inalte pe sine in scaun de mitropolit,de ce nu se smereste si se caieste de pacatele sale si sa se retraga in munte vre o 40 de ani, apoi sa INDRAZNEASCA...

    ReplyDelete