Tuesday, July 5, 2011

Teoria conspirației

Citim în Adevărul de Seară despre fapte care la prima vedere sunt nasoale pentru personajele implicate. Vreau însă să propun o teorie. O teorie a conspirației.

http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/timisoara-adevarul-lemn_furat-costeiu_de_sus-nicolae_zisu-padure-biserica_0_511149394.html

Cine sunt personajele implicate?
Vă spuneam ceva mai înainte despre un dosar penal pierdut prin sertarele parchetului în care sunt implicate fețe bisericești din Consiliul Eparhial (ceea ce nu ar fi o mirare având în vedere că un șef din Parchetul Timiș este membru în Adunarea Eparhială, și a fost prezent, așa cum am semnalat și noi la, execuția fabricanților).
Ei, în acest dosar se cercetează dispariția inexplicabilă a schelei de pe biserica din Mehala, dispariție reclamată la poliție de proprietarul schelei. În urma acestei plângeri, Consiliul Eparhial a hotărât prin adresa 1248 - E /2010 ca nicio parohie din Arhiepiscopia Timișoarei să nu mai colaboreze cu firma respectivă, pe motiv că a făcut plângere penală la adresa parohiei Mehala.
Firma a reclamat totuși un furt, iar persoanele implicate în acest furt sunt sus puse, și au acționat la instigarea vicarului eparhiei.
Cheia în această teorie este dată de faptul că dosarul a fost instrumentat la poliție chiar de fiul preotului din articolul analizat. Tot în acea perioadă a ieșit la rampă scandalul preotului cu un cantor de la Răchita sau cum i-o fi zis. Scandalul a fost instrumentat de către protopopul Făgetului, un apropiat al vicarului adminisrativ al eparhiei. Ciudat este faptul în timp ce lucrurile au fost potolite la Răchita sau cum îi zice, dosarul de cercetare al furtului s-a pierdut între poliție și procuratură. Iată că zilele acestea dosarul în cauză s-a găsit din nou și din nou tatăl polițistului care a instrumentat cazul furtului de la Mehala a devenit parte într-un scandal!
Sigur, toate acestea pot fi doar o coincidență, însă, sincer, eu mă îndoiesc, pentru că în dosarul respectiv, apar numele episcopului vicar, al parohului, între altele consilier al eparhiei etc., etc., care riscă ceva ani de pușcărie dacă se dovedește furtul. (Lemnele au fost găsite la Mănăstirea Șag)
Vă las să trageți voi concluziile, și invit pe cei care au scris articolul în Adevărul de Seară să cerceteze și mai la adânc, așa cum s-a exprimat cineva într-un comentariu pe aici pe undeva.

8 comments:

  1. si mie mi se pare cusuta cu ata rosie "afacerea zisu", scoasa de la naftalina, la tzanc!
    popa zisu nu poate fi gasit pt un punct de vedere!
    hait, mi am zis,e belea !
    ori este impricinat si atunci "tacerea este de aur" !
    ori este fata mare-nevinovat, si mi se pare suspecta "autosesizarea "arhiepiscopiei, pe un articole de ziar!
    mai degraba, pare a fi o reglare de conturi pe relatia:pr zisu-vicar adm.ionelas( zice ca sunt oarecari adevaruri!)-domnu paisie-ilcapoi di tuti capi-politia romana prin organele in drept!
    asteptam complectari si adnotari !

    ReplyDelete
  2. din nou javra asta de popescu?

    ReplyDelete
  3. fostul preot de la rachita este acum un foarte apropiat al protopopului cerbu, un bun executant-un fel de hartie igienica ce-si face bine treaba. e tinut in brate de sus numitul nu stiu pt ce motive, dar e clar ca e iubire. sunt f.f. apropiati, si asta imediat dupa scandalul(care a fost foarte mare) de la rachita.

    ReplyDelete
  4. preotul care e tinut in brate de protopopul cerbu se numeste boar si intradevar si el a avut mari probleme la rachita

    ReplyDelete
  5. daca boar a fost si este un lingau s-a integrat imediat sub fusta cerbului dar cu popa zisu este alceva....pentru ca nu a vrut sa unga rotitele mai marilor sefi este tarat prin noroi.

    ReplyDelete
  6. daca popa zisu a furat lemne in valoare de 400 milioane vechi ,probabil ca si-a acoperit din datoriile pe care le are pe la diferite banci[datorii facute la rachita pt renovarea bisericii -schimbatul acoperisului ,pictura-].si pt ca n-a vrut sa unga rotitele mai marilor si fiindca nu a vrut sa picteze biserica cu omul lui paisie si fiinca fiul... simulte altele pe care numai popa zisu si Dumnezeu le stiu ... este tarat prin noroi.Dar nu se sperie merge mai departe.SI SE ROAGA ......SA FIE BINE......[semneaza- un credincios apropiat]

    ReplyDelete
  7. este posibil, ca oricum cine nu executa cum zice paisie si cu cine zice paisie are mari probleme. aranjeaza "ps-ul" treburile cu prietenii lui de nu stiu cei vizati cum sa iasa din plasa ce a tesut-o paisie cu acolitii.

    ReplyDelete
  8. aceste "micuţ" Boar, venit de la Răchita cu picioare în dosul onorabil(mare consumator de licori bahice) este pupincuristul lui Cerbu, îl imită în toate cele, toarnă pe colegi(chiar îşi permite să-i critice).Curios cum a ajuns la Lugoj, prin ce mijloace"cinstite".A uns de la Cerbu în sus, Popescu săracul, Paisie şi mai săracul, că doar din ce aveau să facă atâtea averi.Ce păzeşte DNA-ul, Ministerul Cultelor, de ce ei nu trebuie să-şi declare averea la ANI, la fel ca toată lumea?

    ReplyDelete