Thursday, July 7, 2011

Lovituri necruțătoare

La propunerea celor care au fost mai vigilenți atragem atenția și noi cu privire la înmulțirea abuzurilor în Biserica Ortodoxă Română. Ierarhia BOR devine pe zi ce trece o gașcă de baroni locali, care spre deosebire de cei politici sunt aleși pe viață, se poartă discreționar, distrug vieți și deturnează destine, fără vreo legătură cu legea, pe care o eludează după bunul plac. Toate acestea pentru că deocamdată nimeni nu vrea să-și bage nasul în această instituție, ce pare a fi stat în stat, de frică. Vezi Doamne, să nu fie afurisiți!!!
Dacă cumva se ajunge la vreun control de pe undeva, administrația bisericească se cabrează ca un arici, își întinde toate antenele și uzează de tot traficul de influență de care este în stare ca să-și rezolve problemele. Da, BOR începe să devină penală, din toate punctele de vedere! Dacă preoții nu execută orbește se trezesc cu plângeri penale, cu excomunicări și caterisiri! Ierarhii fac uz de fals și trafic de influență! Toată lumea bisericească aleargă după putere! BOR este în criză profundă de autoritate, se află într-o incredibilă criză de identitate!

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/clarvazatorul-teodosie-a-folosit-intr-un-document-oficial-din-2007-o-lege-care-a-aparut-abia-in-2008-230473.html#top_articol

Și toate acestea sunt doar vârful iceberg-ului!
Zilele acestea a apărut în eparhii un ordin al Patriarhiei, prin care se face harcea-parcea cu codul muncii! Știați că în unele eparhii, conform actului respectiv, se lucrează la negru, fără contract de muncă?
Și lucrul acesta se încearcă a fi oficializat! Cu alte cuvinte, ierarhia încearcă să definitiveze lucrarea de înrobire, de transformare în sclavi a bisericanilor.
Patriarhia face presiuni enorme la oficialitățile statului pentru privilegii pe care nu le are nici papa de la Roma! Dictatura religioasă ne paște pe toți!
De ce este scandal peste tot? De ce este scandal la Timișoara?
Pentru putere! În niciun caz pentru ortodoxie! De ce țin cu dinții de scaune unii? De ce au norme duble, triple, etc.? Pentru bani! Orice om normal, la asemenea scandaluri ar fi plecat de mult în altă parte! Însă interesele de putere și bani sunt atât de mari încât merg mai departe! Mai stau acolo și pentru a-și acoperi faptele penale pe care le-au comis și găurile financiare pe care le-au produs! Astă e interesul și nicidecum altruismul închinat ortodoxiei!
Știți că se bârfește prin mitropolie că mafia paisiacă stă pe o gaură imensă produsă în bugetul Eparhiei, bani care au luat destinații suspecte, și că paiSIE este de-a dreptul terifiat de faptul că IPS Nicolae își va primi dreptul de semnătură înapoi, iar el nu va putea să justifice lipsurile?
Din nefericire, este suficient să te uiți la roadele lor ca să-i cunoști! Un proverb românesc, dar nu numai, ne arată tot ce trebuie văzut: spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești!
Să nu uităm că patima stârnește patima! Iar cel ce iubește omul trebuie să fugă de el, pentru că altfel va rămâne întotdeauna dezamăgit.
BOR, trezește-te!

12 comments:

  1. articol de senzatie!
    frate arhiziarist-asa te voi numi de acum incolo-ai si har gazetaresc si inima si sabie...
    sper sa nu te infumurezi intr o buna zi!
    cred ca,tinuta inalta a blogului ti se datoreaza in mare parte si unora dintre noi care mai adaugam un cuvant de complectare!
    asa este in tot ce afirmi.
    ps.prin 2008, uzand de pozitia de arhiereu-subsecretar de stat-dl.paisie, a facut un loby nebunesc pt a primi 10 miliarde de lei-vechi-pentru renovari la centrul eparhial, cladirea de birouri.pe parcurs, a mai facut demersuri, prin iconomu sef-banches,sa mai incarce devizul cu inca trei miliarde!
    se pare ca au facut presiuni la inaltul nicolae sa le aprobe devizele!
    asadar:13 miliarde lei, dusi pe apa sambetei- a se citi imprastiati prin conturi-iar drept rezultat vila din timisoara, de pe str.imk 21 a parvenitului iconom, care se spune ca alasat o gaura imensa si la caransebes!
    asadar,lacomia si "prostia",iata fac o casa buna!se spune ca toate firmele alese pentru a face lucrari in mbt au ok-ul domnului paisie, cu obligatiile de rigoare...
    chiar: cine poate verifica averea episcopului-vicar?
    A.N.I. !?

    ReplyDelete
  2. noi, locatarii din piata crucii,chiriasi de peste 40 de ani,in casa de oaspeti a bisericii elisabetin, suntem in plin scandal si judecata cu ps.paisie, pentru ca a dispus prin trepadusii sai sa ne EVACUEZE !
    va rugam sa mediatizati si cazul nostru,
    cu dragostea mama si fiica,
    stie popa niculescu, ce si cum, ca el este trepadusul paisiac, dupa cum va exprimati voi.

    ReplyDelete
  3. nu, nu se trezeste BOR, macar sa se oprasca, nu doar sa se spele de marsavii. O sa plece lumea la alte culte si, intr-un numar de decenii, ortodocsii o sa vim minoritari. Minoritari pe mana noastra, nu din cauza ungurilor, secuilor sau unitilor.

    ReplyDelete
  4. informatie de verificat:
    1.domnu pisie pe plaja la ibitza-spania!
    ar fi si ceva instantanee, pe net!
    vom reveni cu amanunte!
    2.toate crucile asezate pe drumul logojului-de beton,cu domnul HRISTOS RASTIGNIT-din dispozitia paisiacului(atentionat de tv analog!) vor fi dislocate de la locul lor...

    ReplyDelete
  5. Incep sa-mi dau seama ca nu mai e nimic de facut! Daca oameni sus pusi ai BOR au dosare PENALE si nu se face nimic??? Ce paisie, floca, boanches, popescu si alte jeguri imputite; daca un mitropolit face e face si patriarhul tace si doarme pe el in continuare... ce sa mai speram?
    Nu ne mai face nimeni dreptate!!! Asta e.
    Si aici pe blog, cate nu se spun, si nu se sesizeaza nimeni!
    E mai rau ca pe vremea comunistilor.
    Atunci tortionarii erau in inchisori si-i torturau pe detinuti, azi se gasesc printre noi si ne omoara pe toti, fara discernamant si FARA DREPT DE APEL!!!
    Atunci mai era speranta ca se schimba sau pleaca odata cu regimu', acum ei SUNT regimu'.
    Daca comunismul a fost malefic, si a fost!, iaca, se poate si mai malefic. Tortionari de meserie, PE VIATA, fara ca nici o autoritate sa-i poata verifica, cerceta, acuza si condamna la inchisoare pt penalitati crase care urla de la sapte poste!!!
    Ne batem degetele si gura degeaba aici pe blog. Am crezut intr-adevar ca se poate face ceva, si mult, dar... cainii latra, haitele de sacali trec (cu scuze pt bietele animale care n-au nici o vina).
    La revedere, oameni buni, spor la lupta si multa sanatate, ne vedem pe partea ailalta!

    ReplyDelete
  6. nu frate, nu asa, e usor sa cedezi teren si se trufesc pe mai departe...sacalii paisiaci!
    fiecare in viata, avem un talant ori mai multi, daruiti spre a i inmultii!
    asadar sa ne inmultim talantii si nu sa i ingropam-a ne ascunde capul in nisip-ca nici clica paisiaca nu va dainui prea mult, depinde si de noi si mai presus de noi de Bunul Dumnezeu,ce nu ne lasa sa induram mai mult decat putem duce!

    ReplyDelete
  7. ati postat prima data alt articol si apoi l-ati schimbat. de ce? puteau ramane amandoua, sau?

    ReplyDelete
  8. Nu înțeleg ce doriți să spuneți. Ăsta a fost articolul de la început. Nu am schimbat nimic. Am făcut doar legătura dintre teodosie și paisie și tendințele de generalizare la nivelul BOR. Asta e tot. Poate de aia pare că sunt două subiecte diferite. Dar vorbeam despre penibilii din SS al BOR.

    ReplyDelete
  9. Patriarhul oare stie de articolele astea care apar pe opinia publica/?/ Oare le citeste sau nu are timp.

    ReplyDelete
  10. l am vazut pe domnu teodosie aseara la festivalul "mamaia copiilor "!
    parea ca il doare in cot de tot si cu camilatca data jos parea chiar un calugar preaevlavios...
    ps:m am uitat si eu la vreo 2-3 interpreti-copii de 10-12 anisori.
    ce sa vezi: fetite cu minujupe pana la chilotei, cu cercei de aur atarnatori in urechi, cu ghiuluri de aur pe mana, este drept si cu voce de primadone de opera!
    hait mi am zis:ori sau schimbat vremurile ori dorinta asta nebuneasca ded "succesuri" le a luat minte si parintilor si copilasilor...
    aferim de asa festival!
    super-vizat de popa teodosie, zis si spagoveanu!

    ReplyDelete
  11. woau, la asa ceva nu ma asteptam,d-nule arhiziarist.cu respect,C.

    ReplyDelete