Friday, March 21, 2014

Ce ție nu-ți place!


Dincolo de tragicul situației, legat de schimbările de trupe petrecute în ultima perioadă în moșia arendașului de la MBT, nu pot să-mi ascund un zâmbet în barbă! Meschin, e adevărat, și lipsit de virtute creștină, dar pentru asta o să mă spovedesc și o să fac penitență! Dar până atunci să ne distrăm un pic, amintindu-ne faptul că atunci când blogul acesta trăgea semnale de alarmă cu privire la mizeriile pe care Paisie Lugojeanul le face în MBT, unii dintre cei despre care face vorbire articolul din Ziua de Vest ne condamnau a fi rău intenționați la adresa ighemonului, slăvindu-l ei din toți bojocii. Iată că a venit vremea în care și ei aruncă acum cu pietre! 
Ce s-a întâmplat fraților? S-a terminat butoiul cu miere? Că parcă așa ne spuneați, că suntem dintr-ăia care am fi fost prinși cu cioara vopsită și vrem răzbunare! De ce nu faceți ascultare acum, de ce nu înghițiți nedreptatea? E bine? Familiile voastre sunt liniștite? Credincioșii voștri sunt mulțumiți?
Până la urmă adevărul a ieșit la iveală! 
Adevărul că inima episcopului vicar de Timișoara e neagră de venin și neiubire! 
Adevărul că un astfel de episcop a căzut din har, și toată lucrarea lui valorează cât o cârpă lepădată, este nulă!
Adevărul că acest episcop îl slujește pe Satana și nu pe Hristos!
Și că dacă faci pact cu dracu, nu vei trece niciodată puntea!
Aviz celor care stau cuminți cu capetele plecate sub bâta grabnic pocnitoare a Stăpânului de la MBT: Vremea este aproape! Și toți veți păți asemenea la timpul hărăzit vouă de Domnul!

26 comments:

  1. Paisie taie si spanzura peste tot , la catedrala , la parohii ,la facultatea de teologie ...., incearca sa stoarca bani din piatra seaca !!! sa speram ca va dispararea cat mia curand din MBT acest personaj ,si cel care va veni dupa el sa reimprospateze aerul viciat de ROM ,sper ca armonia si buna intelege precum si respectul cu care ne-a obisnuit IPS Nicolae sa revina .

    ReplyDelete
  2. pentru toti aceia care inca mai cred in mila ighemonului un sfat>luati-va adio de la acest gand.ma tem ca deja s-a infratit cu cel rau care l-a trecut puntea iar acum nu mai se poate dezbara de metehnele inoculate in suflet de stapanu lui mai sus amintit:LACOMIA-PERFIDIA-TRUFIA NEMASURATA!

    ReplyDelete
  3. Acum fara gluma! Cum se mai simte Inaltul Nicolae?

    ReplyDelete
  4. Cât timp există laşitate şi nu se unesc preoţii din Arhiepiscopie, şi nu înlătură lichelele de protopopi care-l susţin cu bani şi tâlhării pe Paisie, fac totul pentru a-i intimida pe preoţii , ameninţându-i cu depunerea din treaptă, sau caterisirea, lăsându-i pe drumuri, chiar dacă au copii şi au realizări în parohii, nu se va rezolva nimic.Vor fii tot la putere, vor face tot ce vor ei, vor fura în continuare, vor umili în continuare, chiar dacă este postul Paştelui(pt.ei nu există Dumnezeu, există doar ei şi copii lor). Fără unitate şi curaj nu se va rezolva nimic.Dacă vor să vă termine, vă termină oricum sărmani preoţi, protopopii fac la comandă constitorii, eliberează parohii pt. a fi scoase la licitaţie. Ex.Protopiatul Lugoj, unde protopoptul Cerbu este campion în "exterminare", în timp ce fiul promovează , fiind " un capabil" şi având 3 salarii, aşa " capacitate" mai zic! NU aveţi curaj, staţi umiliţi, batjocoriţi, în timp ce ei îşi umflă buzunarele, îşi rezolvă odraslele, vă sfidează, vă termină , vă umilesc, UNDE ESTE DEMNITATEA NOASTRĂ; PÂNĂ CÂND SĂ SUPORTĂM UMILINŢELE ACESTOR " PREOŢI" , CÂND VOM AVEA PUTEREA SĂ NE UNIM ŞI SĂ NE ELIBERĂM DE ACEŞTI PĂCĂTOŞI. PATRIARHIA NU VREA SĂ VADĂ REALITATEA DIN BANAT, TREBUIE TREZIŢI.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu se vor unii, pentru ca toti de langa el sunt la fel si nu-si vor bate singuri cuie-n talpa!Demnitate???.....ei nu stiu ce inseamna asa ceva!Protopopul de la Faget,pr.Pacuraru face slujbe de blestem in biserica pt .fetele care au avut tupeul si neobrazarea sa-si ia banii inapoi ,cei care le-au fost luati ILEGAL.Pr.Calin Boariu de la Lugoj ameninta in toate felurile fetele de la fostul centru educational.Asa ca,toti o apa si un pamant!

      Delete
  5. Preanesfințitul Paisie Logoofeteau, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei va sluji la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
    ...daca are cineva curaj dintre cei napastuiti sa graiasca ar fi bine sa indrazneasca!

    ReplyDelete
  6. http://ziuadevest.ro/actualitate/45750-tot-mai-multi-enoriasi-cer-mutarea-lui-paisie-din-banat#comments

    ReplyDelete
  7. Chiar credeti ca il scoate cineva pe Paisie din banat? Chiar credeti ca patriarhul accepta ideea ca un ierarh e incorect, spagar, nedemn? Pai daca patriarhul gandea asa, ii facea vant de multisor patronului Tomitan de la Dorna Arini.

    ReplyDelete
  8. http://octavianrodna.ro/noutati/scrisoare-deschisa-adresata-prea-sfintitului-parinte-episcop-vicar-paisie-lugojanul-l-arhiepiscopiei-timisoarei/

    Pana si de oamenii care chiar stau departe de el.....scarba asta de paisie nu are loc!

    ReplyDelete
  9. http://basilica.ro/stiri/slujire-arhiereasca-la-catedrala-din-timisoara-in-duminica-sfintei-cruci_15547.html
    LAUDA DE SINE...!
    prezentare cu imagini azi la finalul slujbei la CMT cu trimitere la munca patriotica a popimii muncitoare pe santierul de la checea romana!
    pf daniel trebuie sa fie incantat de asa eiscop-vicar.

    ReplyDelete
  10. Acesti infiltrati in BOR,se ascund dupa un tipic monahal cu slujbe lungi(asa au fost invatati de maestrii lor cei din culise) ,invocand revenirea la starea originara din primele secole,dar e numai fatada pt.ca nu doresc a fi si in duhul Bisericii primare,hrapareti si simonisti,au fost alesi si pusi anume sa indeparteze oamenii de Biserica.Este imperios necesar sa se ridice atat clerul onest cat si poporul intru apararea Bisericii.Altfel devenim partasi la nelegiuire.

    ReplyDelete
  11. Sa i se intoarca lui in cap preotului ce blestema in biserica . Nu pentru asta il slujeste pe Domnul Dumnezeul nostru . Dar probabil de mult nu ii mai slujeste lui Dumnezeu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce sa se intoarca ???Exista randuieli si pentru blestm in ortodoxie !! citi sfinti parinti si veti vedea ca atunci cand esti indreptatit sau ai fost pagubit poti si sa blestemi ,dar sa nu o faci din invidie sau lacomie .

      Delete
    2. Aia nu mai e ortodoxie, e chiar anticrism! Cuvantul lui Dumnezeu nu invata asa ceva! Nu exista justificare pentru blestem! Mai citeste Cuvantul lui Hristos!

      Delete
    3. Mai citeste tu despre afuriseniile Bisericesti ,si despre Anatemismele aruncate de Sfinti Parinti .

      Delete
    4. ANATÉMĂ, anateme, s. f. Excludere din sânul Bisericii sub acuzația de erezie; afurisenie. — Din ngr. anáthema.

      Deci Anatema <> Blestem!
      Afurisit <> Blestemat!
      Iar un exclus din biserica poate sa fie si reprimit.

      Mai citeste tu! Iisus a zis sa nu blestemi, ci sa ierti! Cine nu face asa, adevarul nu este in el!
      Dar ce sa faci daca e greu cu limba romana la teologie! Chiar si "sfintii parinti" sunt cititi dupa ureche! Si de aia o ducem asa cum o ducem. Toti se cred destepti, de pute dupa ei!

      Delete
  12. ordin patriarhal>votati pericle!

    ReplyDelete
  13. alias glasul proorocului dixit:
    cit. .Bate-voi pastorul si se vor risipi oile. i.cit.
    Cui pasa ca sunt amputati preoti, parinti, copii, tineri,
    Ca li se ia coaja de paine de la gura si se vinde altora cu pret dublu?
    https://www.youtube.com/watch?v=ciXs2Ei3xxI#t=394
    Cui pasa ca, prin exemplul personal se cultiva de persoane oficiale coborasul pe scara necredintei ca sa ajungi ... doar la bani?
    Pana cand dezlegare la peste de la cap stricat?
    Pentru preoti, adevar trist: LUMEA NU MAI ARE INCREDERE IN BISERICA
    ci O JUDECA PE DREPT.
    Pentru aceeasi preoti: Daca nu va schimbati viata, veti fi victimele copiilor vostri.
    Paisie n-are nici o vina, voi faceti meciul, el doar vinde bilete.
    El e foarte neputincios, NU POATE SA FACA BINELE.
    Asa ca lasati-l in pace, nu-l mai judecati.
    FACETI VOI BINELE CARE NU POATE EL SA IL FACA.
    iar binele poate fi facut si in ascuns. Mat.6,6

    ReplyDelete
  14. Zeci de biserici din Anglia au fost transformate, in ultimii ani, in baruri, locuinte sau supermarketuri, chiar daca activitatile comerciale nu par a avea nicio legatura cu cele sfinte.
    PS>la timisoara s-a deschis birtul '' la Dom" in piata unirii in spatiul arhiepiscopiei ORTODOXE cu destinatie initiala de obiecte bisericesti!

    ReplyDelete
  15. O DATORIE DE SUFLET:http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2013/04/09/patriarhia-transforma-biserica-intr-o-corporatie/.
    EXTRAS: În biserică, prin intermediul unor ierarhi, îşi face simţită prezenţa un alt soi de dictatură, una a aşa zisei ascultări. Aceştia se folosesc din ce în ce mai mult şi mai abuziv de acest concept pentru a închide gura celor mai mici în ierarhie, justificând astfel un comportament arbitrar pe care nimeni nu are dreptul să-l pună în discuţie fără riscul de a suporta măsurile despotice ale preasfinţiţilor. Avem de-a face cu o intimidare a preoţilor, a căror libertate de mişcare şi exprimare este restrânsă din ce în ce mai mult. O lipsă de reacţie a preoţimii o face vinovată în parte de acest parcurs al lucrurilor însă despre aceasta vom discuta cu altă ocazie.
    PRIVESTE TOATA PREOTIMEA DIN BOR

    ReplyDelete
  16. Unde a ajuns Parintele Daniel Traila si Parintele Creta ?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. la biserica din Badea Cartan!

      Delete
  17. Stie cineva de ce a fost trimis Parintele Mermeze de la Ghiroda la manastirea Saraca 2 luni de zile?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa zica multam lui Paisie. Eu ii ceream popii si bani pt sejur!

      Delete
  18. fapt divers> la intrarea din catedrala mitropolitana a aparut o placuta aurita cu programul acesteia>8-20 !
    la usa din spatele catedralei unde este reinmormantat mitropolitul vasile lazarescu alt insemn>obiectiv pazit de bgs !
    pe bune!

    ReplyDelete
  19. aflam din utimul numar al oficiosului mbt ca scarile catedralei au costat 550.000 lei si sunt inca nefinalizate!
    pe de alta parte aflam ca anul trecut arhiepiscopia timisoarei a scos un profit bunicel de aproape 500.000euro!
    pe anul in curs sunt ambitii si mai mari...banesti desigur!
    desigur ceia ce nu aflam oficial este si destinatia profitului mai sus amintit!
    sa fie spre inalta stapanire de la patriarhie ar fi ceva previzibil si nu ar mai mira pe nici un ...mirean banatean!

    ReplyDelete