Monday, February 18, 2013

Disculpatul penal


După ce a indus preoților ideea că de fapt ei sunt cei vinovați pentru dezvăluirile presei în legătură cu mizeriile în care este implicat (qui s'excuse s'accuse), PS Paisie Lugojeanul merge mai departe cu mizeria și împroașcă de la amvonul catedral obrazul dreptcredincioșilor bănățeni, deja sătui de a fi prostiți pe față, aruncând vina pe unii din „preoții influenți ai Timișoarei, care îl urăsc”, și care orchestrează împreună cu presa toate acuzele ce i se aduc, luptând astfel chiar împotriva Bisericii, el fiind de fapt victima, imaculată ca o vestală virgină și chiar neprihănită.


Gogomănie mai mare decât aceasta poate să existe? 
Ce să înțelegem de aici? 
Nimic altceva decât ne-am străduit să arătăm de atâta vreme! Și anume că, oamenilor de această factură le lipsește o doagă! Oamenii de acest gen ar trebui să meargă să se controleze de nervi! 
În caz contrar, BOR va continua să aibă „creștere negativă” în sondajele de încredere a propriilor enoriași:



17 comments:

  1. Dumnezeu sa ma ierte, dar intodeauna am zis ca Paisie e un dobitoc. Ce ai tu sa le povestesti la slujba, oamenilor despre DNA? Era Duminica a XVII-a dupa Rusalii, subiectul fiind Femeia Canaaaneanca. E incredibil omul asta! Repet, pe mine nu ma reprezinta! Biserica nu este el si Biserica nu este atitudinea lui Ionel-Vulpea fata de incinerarea lui Sergiu Nicolaescu! Suntem in BOR dar avem pareri diferite. Ionel doreste sa si-o impuna cu forta. Asta e toata treaba, fara o baza scripturistica, canonica, a Sf. Traditii etc. Raman la ideea ca un sobor de preoti trebuia sa fie prezent la incinerarea lui Nicolaescu, repet, pt a spune unele rugaciuni. Cui? Unuia dintre cei mai mari ambasadori ai Romaniei! BOR si-a bagat ceva in el, iar Ionel i-a pus eticheta: "prost". Cu oamanii astia defilam!
    Revenind la Paisie, el daca tot vrea spovedanii publice, sa organizeze o conferinta de presa. Dar in Biserica nu vorbesti de mizeriile ce le faci!
    Sa vede ca a dat Winchester verde la Morar pe vremea studentiei. Daca era prezent la cursuri iii mai intra ceva in cap!

    ReplyDelete
  2. SE PREFIGUREAZA IPS CIPRIAN DE BUZAU SI VRANCEA!
    AMBROZIE ESTE DOAR DE COMPLEZENTA CONTRACANDIDAT!
    ASADAR "NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST"!

    ReplyDelete
  3. 7 ani de chin si jale pentru sarmana arhiepiscopie a timisoarei!
    a fost acum 7 ani instalat un episcopos-vacar!
    vai noua!
    http://mitropolia-banatului.ro/aniversarea-hirotoniei-preasfintitului-episcop-vicar-paisie-lugojanul/
    ia mai "urati" mai flacai, scrieti măăăăăăăăăiiiiiiii...!

    ReplyDelete
  4. arhiziaristule, rogu-te un editorial pt.dl paisie...
    la sapte ani de arhidomnie, pe fondul slabiciunii ips niciolae.

    ReplyDelete
  5. Cica si-a luat Ps. Lucian doctoratul! Ma intreb cum au procedat membrii comisiei cand s-au trezit cu un sefut in fata? Au ramas uimiti ca abia acum a ajuns si el, cel care ar fi trebuit sa fie cel mai scolit, cel mai intelept si integru, sa promoveze un examen? Am ramas sa inganam ortodoxia fara sa o mai intelegem, de fapt avem inainte o razbunare a prostilor. Ei conduc, ei detin puterea...de aceea ne aflam in starea asta degradata, lipsita de etica si plina de frustrati resentimentari. Cum supravegheaza un episcop fara scoala, plimbat ca un turbat dintr-o manastire in alta, pandind cu disperare ca doar, doar ii va cadea vreo mitra in cap de pe undeva? Asta e boala calugarilor, oameni fara scoala, rupti de lume, dar totusi imbubati de ea. Acesti indivizi care nu isi mai indeplinesc nicio indaorire, ci au doar cereri fata de cei multi uita ca cei multi fac Biserica si doar cu ei si pentru ei au primit si ei SLUJIREA. Din pacate traim drama in care corpul Bisericii lui Hristos este condus de 50 de capcauni care se cred dumnezei, impartind mantuirea dupa bunul plac.

    ReplyDelete
    Replies
    1. se vede de la o posta ca ai foc in ceru'gurii!
      macar de ar fi toti ierarhii bor ca si PS LUCIAN.
      ps>felicitari prea sfintite pentru sustinerea dizertatiei!
      ps dr.Lucian Mic, VIITORUL MITROPOLIT AL BANATULUI!

      Delete
    2. Ai dreptate, lucian e un prostovan care dupa mai mult de 10 ani a reusit sa aduca ceva scris de altii. Asta a avut timp de studiu. Nici macar in facultate nu a avut, cand nu avea obligatii. Ai auzit vreo predica rostita de el? E de o penibilitate rara, repetitii intutile, niciun mesaj concret. De fapt toate vadesc debordanta prostitutie intelectuala a acestui avid de putere. Prin simplu fapt ca tine in jurul sau un om ca si redusul de timis constantin, angajat pe 6 posturi cheie, ne arata personalitatea si caracterul acestui pseudo doctor in teologie. Vorba aia, poate lucrarea a fost de doctorat, insa el nu e doctor. Rusine Bisericii ca promoveaza o astfel de atitudine sfidatoare fata de intelectualii si adevaratii cercetatori in teologie. S-a adunat o gasca de episcopi iviti peste noapte, nedumeriti de propria lor menire, debusolati si inapti de a gestiona o astfel de responsabilitate.
      Nu cred ca isi poate dori cineva normal si fara un interes abject ca un astfel de om, datorita caruia o seama de oameni buni au parasit eparhia, alungati pentru a face loc unor putoi de mana a saptea. Nimeni nu il doreste in afara de partizanii sai. Toti sunt dezamagiti si satui de dorintele sale egolatre. E un fanariot venit sa secatuiasca tot, de bani, de speranta, de liniste...toate au fost confiscate de acest mic.

      Delete
  6. voi nu vedeti ce ierarhi de doua parale sunt cei care aspira la tronul mitropolitan? are mare dreptate IPSS Nicolae: inainte vreme arhiereii erau alesi dintre teologii bine scoliti,azi mai intai ajungi arhiereu si p'orma iti iei doctoratul. voi, care-l vreti pe PS Mic, chiar nu vedeti cat e de mic pentru un tron atat de mare? Doctorat la Craiova? In teologie!

    ReplyDelete
  7. abia astept sa ajunga lucifericul la timisoara sa va secatuiasca cu taxe inumane si sa vad bucure cu ipocrizia-i naturala!

    ReplyDelete
  8. Oricat ne-am bate capul, un lucru este cert. Episcopii nu il au Stapan pe Dumnezeu, ei au o stapana : SCHIZOFRENIA!

    ReplyDelete
  9. camarilla paissiaca cu prestapanu'lor la "ceas aniversar"!
    http://mitropolia-banatului.ro/preasfintitul-paisie-lugojanul-la-ceas-aniversar/
    ps>pe administratorii arhiprafuitului sait mbt îi banuiesc de umflarea audientei.
    ieri erau doar 6(sase) vizualizari azi sunt...peste 500 !
    hait mi-am zis, nu-i a buna!
    dl pieres nu uita/mitropolia nu-i a ta ori a lui paissie!

    ReplyDelete
  10. IN ATENTIA "LUPTATORILOR" ANTIPAISIACI,URMEAZA UN ANUNT IMPORTANT!
    FITI PE RECEPTIE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duminica 25 FEBRUARIE la ora 12,oo pe scarile CATEDRALEI MITROPOLITANE A TIMISOREI,VOM "CELEBRA" 7 ANI DE LA VENIREA IN BANAT A dlui paissie logofeteanu'!
      facem un apel calduros catre toti credinciosii-in primul rand- catre preotii,diaconii,monahii si monahiile din arhieparhie, sa fie prezenti ori sa ne transmita sprijinul lor .
      ne bazam pe cei carora le pasa de biserica ortodoxa romana,de modul in care este condusa arhiepiscopia timisoarei pe calea mantuirii si nu a lacomiei de arginti, a iubirii de stapanire si a domniei bunului plac.
      VENITI ALATURI DE NOI,umar langa umar, inima langa inima!
      JOS PAISIE LOGOFETEANU'!!!!!!

      Delete
    2. Asa arati tu ca-ti pasa de biserica?! Facand dezbinare?! Crezi ca Biserica e ca un partid: Jos Iliescu, sus Constantinescu? In mare ratacire esti!!! Dumnezeu sa te lumineze! Ai grija de mantuirea ta personala, ca mantuirea se face personal nu pe arhiepiscopii.

      Delete
  11. revin la cele doua caricaturi de pretendenti la demnitatea de mitropolit, la Paisie si la Mic. unu-i doctorant altu-i doctor de La Praz. in 1912 nicolae Balan semna articole in Telegraful Roman in calitate de profesor, iar mitropolit ajunge - oho! - in anii '20. Nicolae Mladin, tot profesor universitar si numai apoi mitropolit. La un congres international critica biserica sud africana - de fapt sunt doua mari biserici ale burilor- pe motiv de apartheid. La ce intruniri stiintifice internationale au participat Paisie & Mic?
    In fond, eu nu-i critic pe ei personal; critic sistemul care le permite unor caricaturi ca astia sa acceada atat la demnitatile la care au ajuns, cat si sa spere la mai sus.

    ReplyDelete
  12. Rog arhiziaristul sa scrie un articol pe marginea comentariul lui Ionel Vulpel cu privire la incinerare. Ionel spunea ca Sergiu Nicolaescu si-a regizat PROST iesirea din viata. Sa ne explice Ionel si noua cum Biserica admite depozitarea (nu ingroparea trupului) in tot felul de cazemate de beton. Cazemata in care va fi "inmormantat" (zic ei ca-i inmormantare, dar nu e) Corneanu in nisa din spatele Catedralei. Iar practica asta este in toata tara si mai cu seama in Banat. Intr-o localitate din Caras-Severin, am vazut adevarte blocuri unde sunt depozitati mortii. Familia are scaune, vine sta langa mort, care murise de 10 ani si iaca asa. In asemenea cazuri se face slujba inmormantarii, iar in cazul "prostului" regizor Sergiu Nicolaescu, nu. Interesanta si Teologia asta pt unii.
    Sa ne zica Ionel ce argumente scripturistice stie el pe tema asta. El fiind mare profesor de biblice, iar la ore cand "preda", dicta cuvant cu cuvant elevilor din carte. Dar, hai, poate s-a prins ceva de el si ne spune.
    Iata un episcop slujind in asemenea conditii:
    http://mitropolia-banatului.ro/mitropolitul-dr-vasile-lazarescu-pomenit-la-catedrala-mitropolitana/

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Moartea, in acceptia crestina nu este nimicirea totala a omului. Prin moarte trupul se preface in tarana, adica in elementul material din care a fost luat, dar sufletul nemuritor nu este atins de moarte. Insusi trupul, care se descompune, este pastrat pentru inviere."
      Trupul in acceptiunea crestina trebuie inmormantat in pamant. "Pamant esti si in pamant te vei intoarce". Asezarea trupurilor mortilor in diverse constructii de beton nu cred ca are o baza canonica. Iar daca nu are o baza canonica BOR ar trebui sa nu faca slujba inmormantarii.

      Delete