Monday, February 11, 2013

C.E.T - ul şi "the magic bean"

În primul rând să mă explic, pentru că de implicat sunt implicat până peste noadă!
C.E.T. însemnează Centrul Eparhial Timişoara, iar "the magic bean" cred că toată lumea ştie din copilărie de când a citit s-au i s-a povestit despre Jack şi vestitul său vrej, mai degrabă vrajă, de fasole!
Până la urmă, întâmplările la care asistăm, fiecare cu consternarea sau mirarea lui, sunt numai bune de un basm-fabulă, populat cu fel de fel de personaje, unele mai hazlii decât altele. De aceea voi scoate în evidenţă, aşa de dragul unui referat în domeniul eticii, personajele negative, doar, doar cineva le va afişa la gazeta de perete la rubrica AŞA NU!
Deci şi iarăşi deci, Centrul Eparhial Timişoara, cu un exponent duplicitar, la gradul maxim de comparaţie adjectivală, se confruntă zilele acestea cu o mare dilemă. Nu vreau să spun morală pentru că au demonstrat cât de i/a-morali sunt (eu prefer i-ul, dar asta depinde de fiecare spectator). Dilema se referă la un anume comportament ce rezidă din ontosul zoologic al omului, remis de la târâtoare, mai precis de la RÂMĂ!
Cei cu imaginaţie bogată să vizualizeze nu numai modul de deplasare, dar şi mucusul rezultat pentru o astfel de acţiune! Da, la mucus mă refer, şi la ce senzaţie induce! SCÂRBA! Nu-i aşa?
Ei bine, această scârbă, deşi pare de necrezut, i-a cuprins şi pe unele dintre organele C.E.T.-ului, dar, din nou spun, nu din considerente de moralitate, ci doar pe interes, aşa încât aceste organe încearcă din răsputeri să-şi cureţe lipiciul! Nu de alta, dar deja toată lumea ştie că Căpcăunul (cacofonie intenţionată) trebuie să plece din Banat dacă vrea să scape cu basmaua curată. În sprijinul celor spuse vă împărtăşesc informaţia conform căreia el şi-a depus deja candidatura la Vrancea spre consternarea tuturor, e adevărat fără vreo şansă! Şi dacă se vede clar că barca se va scufunda cât de repede, normal că şobolanii se agită!
Iată deci, că unele organe se autopropun ca modele, pentru că duc lipsă de lăudători. Aceştia din urmă, fie au murit, fie au fost autosinucişi, fie nu au existat niciodată!

Exemplificăm cu:

Aşa cum în comentariile postate şi prin alte locuri se face referire la maxima ipocrizie a intervievatului, nu putem decât să achiesăm la părere şi să ne scuturăm, aproape violent, ca de un vis urât!
De ce? Pentru că ştim personajul până la măduva fiinţei, aşa încât previzibilitatea acţiunilor sale îl face de-a dreptul plicticos!
Există totuşi un aspect amuzant în toată afacerea asta, şi anume, am descoperit o legătură genială cu povestea vrejului lui Jack! Poate nu direct cu vrejul, ci mai degrabă cu sămânţa în sine, boaba de fasole, într-adevăr magică pentru rezultatele ipostazelor în care se găseşte!
La Jack, rezultatul a fost de-a dreptul fantastic!
La C.E.T., fasolea s-a smerit într-atât, încât nu a făcut decât să le transmită doar

"virtutea" vorbirii pe din dos!

Adevărat din familia Oligochaetaelor!

7 comments:

  1. papamitropolitos nicolae sa ia aminte de la papa benedict
    RETRAGEREA LA MANASTIRE dupa exemplul arhiînaintasul sau sfantul iosif cel nou de la partos!!
    veyi si retragerea in glorie a papei benedict pe 28 feb 2013AD, ORA 20,00 GMT
    http://www.ziare.com/international/papa/papa-benedict-se-retrage-cand-va-parasi-sfantul-scaun-1218018
    PS.PARE-SE CA ARHIZIARISTULUI NU I+A PREA PRIIT CONCEDIUL DE ODIHNA SI A VENIT TARE CATRANIT LA LUCRU...
    TOATA REDACTIA ESTE TRISTA!
    CHESTIE DE EMPATIE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a se citi" nu i-a priit"!
      nu i-a picat bine.
      nu s-a odihnit indeajuns!
      nu-i plac osanalele!
      nu-i plac taratoarele("viermii")!
      îi place dreptatea,mila si fraţia adevărată.
      parol!

      Delete
  2. stie bine Ionel Popescu ca noul mitropolit daca va fi doritor de dreptate si onest va trebui sa renunte la serviciile sale de vicar

    ReplyDelete
  3. Ah ah ah....cat te mai roade....ah ah :))))).
    La cat mai multe articole! Macar asa stim ca fierbi redactore :))

    ReplyDelete
  4. Ionel Popescu, in opinia mea, a fost piatra de temelie care a demolat Arhiepiscopia Timisoarei. In spatele mastii de om serios, sobru, inteligent, respectat, aparent impunator, se ascunde sute de adrese semnate de el, fie sa dea afara un om din servici; fie sa ameninte prin caterisire, fie sa-i taie salarul, fie sa-l terfeleasca pe un oarecare om, fie sa-l jefuiasca etc. Prin una din acestea sau prin toate la un loc! Ionel Popescu sau SPANUL Mitropoliei l-a influentat negativ pe Paisie. A avut o contributie majora la acest detaliu important! Pentru Ionel Popescu nu a existat familii de preoti, nu a existat clementa, nu a existat Biserica care sa fie vazuta de timisoreni si timiseni ca un model, ci a existat doar BANI. A facut jocul lui Paisie de DRAGUL BANILOR SI NUMAI SI IN NUMELE BANULUI. E momentul sa se incheie acest episod trist din istoria unei Biserici locale.

    ReplyDelete
    Replies
    1. un popa tip nkvd-ist.
      ofiterii polonezi mobilizati,elita intelectualitatii din tara lor, au fost executati,fiecare individual cu un glont in ceafa si cu mainile legate la spate.
      este drept la ordinul expres al lui stalin.
      asa si ionelas cu psiSSie!
      un tandem criminal, de suflete si nu numai.

      Delete
  5. Se scrie "bean"! Corectati.
    Sanatate!

    ReplyDelete