Thursday, December 27, 2012

Un episcop de doi bani!


PS: Probabil că și datorită abuzurilor pe care PS Paisie le face la adresa slujitorilor Bisericii din Banat, în județul Timiș, am asistat la divizarea Bisericii Ortodoxe Române! 
În premieră în Timiș a apărut prima Parohie Ortodoxă Română Stilistă! (păstorită de un absolvent al Facultății de Teologie din Timișoara)
Urmează și altele!

21 comments:

  1. Ne-am bucura daca si rugaciunile preotilor dar nu numai vor fii la fel de puternice si ascultate ca cele ale Sfantului Parinte Iustinian, cum i s-au adeverit vorbele despre Ceausescu, sa se prinda de Paisie toate blestemele si vorbele grele ce ii se aduc, a lasat oameni pe strada, a imbolnavit oameni.....ce mai urmeaza sa omoare pe cine intra in Catedrala dar nu numai ca la revolutie sa stea cu mitraliera si sa traga in cine vrea el sa inlature. Sa aiba parte de toate relele ce le-a provocat intregii regiuni din Banat, asa sa il ajute BUNUL DUMNEZEU, sa ajunga sa arda in focurile iadului. Pana la urma vom ajunge sa meregm la vrajitori si sa ii facem vraji numai sa scapam de el, dar la cat e de rau nici iadul nu il vrea.Asa sa iti ajute Dumnezeu, Paisie, sa putrezesti.Sau cel putin sa avem ocazia de a te izgoni din Banat cul l-ai izgonit tu pe Parintele Gaspar, sa te impingem toti si sa cazi, sa te calcam si noi in picioare cum ai facut si faci cu toata lumea, GUNOIULE

    ReplyDelete
  2. Nu e nicio divizare a Bisericii Ortodoxe. Stilisti si secte sunt de multi ani. Daca paraseste cineva biserica ortodoxa nu o face pentru greselile slujitorilor ci dintr-o proasta intelegere a invataturii lui Hristos. Cei care au cu adevarat credinta o apara cu pretul vietii.
    Preotii pensionati ar face bine sa-i lase sa slujeasca pe cei activi. Daca nu inteleg aceasta, trebuie sa li se spuna. Sunt multi preoti, buni duhovnici, in biserica, nu e nimeni de neinlocuit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In primul rand, Biserica Ortodoxa Romana pe stilul vechi nu e o secta! Ea a aparut ca un raspuns la erezia BOR de a se rupe de pascalia ortodoxa la inceputul secolului trecut! Iar faptul ca in Timis a aparut prima parohie ce tine de aceasta nu e de bun augur pentru BOR. Pana acum nu au existat astfel de incercari.

      Delete
    2. Am precizat: "stilisti si secte". Secta = a taia. Deci, cine se rupe de Biserica Apostolica e sectar. Cine crede ca rupandu-se de biserica, el sau cineva sau un grup, "da lovituri" Bisericii Ortodoxe se inseala. Isi da lovituri mantuirii personale sau a grupului respectiv. Biserica nu e un partid ca sa fie sustinuta sau combatuta prin strategii. Are fiecare voie libera sa lucreze mantuirea sa, sau sa se piarda.
      Interpretarile voastre sunt speculatii. Nici nu realizati ca voi sunteti cei care denigrati biserica si o faceti doar pentru ca urati un om. Ura voastra nu va darama biserica lui Hristos dar va ajuta la caderea celor slabi in credinta care va dau crezare. Oricat de rau sau necredincios ar fi un preot sau ierarh, nu face atat de mult rau cat faceti voi. Pana acum au aparut sute de secte si nu v-ati sesizat.
      Ca a mai aparut inca o grupare rupta de biserica nu afecteaza cu nimic Biserica, doar va mai da voua ocazia sa barfiti.

      Delete
    3. CINE SMINTESTE PE CEL CREDINCIOS MAI BINE SI-AR LEGA O FUNIE DE GAT SI S-AR ARUNCA IN MARE!
      SE AUDE SI LA "PREA-SFANTA" MITROPOLIE A BANATULUI, LA CABINETUL 2?

      Delete
    4. Ma cam indoiesc ..personal cred ca multi au parasit si vor parasi biserica exact datorita nevredniciei si ticalosiei mafiotilor de slujitori, pentru ca daca s-ar ocupa mai mult de pastorirea celor incredintati lor si mai putin de hotii si spagi poate ca atunci calitatea actului pastoral ar impiedica poporul sa plece.... SI nu este adevarat in biserica spre deosebire de alte afaceri sunt oameni de neilocuit sau a caror inlocuire este o pierdere dar cui sai pese de Biserica ...ca doar nu lui Gheorghe si hotilor lui

      Delete
  3. Paisie - UN PROST SOLEMN!

    Sa ma ierte bunul Dumnezeu, dar Paisie este un prost solemn. Habar nu are sa zica o predica, iar atunci ce sa faca? Se apuca sa "inproste" pe unul sau altul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu este prost...este doar rau in forma cea mai pura si distilata.
      Iar vinovat de asensiunea lui este CORNEANU....

      Delete
  4. Stie cineva cine este tipul blond care-i poarta carja se lu Paiu? Dupa moaca pare a fi fetita lu ionghe.

    ReplyDelete
  5. Stimată Doamnă Lia Lucia Epure,

    Ultimele evenimente petrecute în Catedrala Mitropolitană a Timişoarei ne-a întristat pe toţi. Este absolut incredibil cum a putut Paisie să smulgă patrafirul unui preo octogenar şi apoi să fie aruncat pe treptele Casei Domnului, de doi preoţi (banuiesc că este vorba de Eugen Goanţă şi Cristian Constantin). Uluitor! Şi totuşi… De la o vreme nu mă miră nimic! De ce? Pe scurt!
    1. Citesc tot ce scrieţi de Biserică şi nu sunt de acord sintagma “Corneanu este un sfânt”! “Sfântul Corneanu “ a permis să se întâmple câte au fost şi câte or mai fi! Că încă nu s-a terminat! Mă întreb: ce instituţie are nevoie de un şef nanogenar??!!! Corneanu a făcut praf Biserica! Cel mai cuminte ar fi să-l îndrumaţi/îndrumăm să se retragă ACUM!
    2. Banii pe care îi primeşte Daniel de la Paisie duc la un singur rezultat: ”ţi se urcă în cap” sau “îţi scuipă în cap coji de seminţe”. Cine? Un “neica nimeni” zis Paisie!
    CONCULZIE!
    Dacă tot v-aţi apucat de subiectul ”popi”, scrieţi ADEVARUL despre Biserică. Zugrăviţi-l pe Corneanu aşa cum este şi cum foarte bine l-a creionat domnul Roncea! CORNEANU TREBUIE SA PLECE! Acum se pun în balanţă orgoliul de a muri mitropolit vs. umilinţa amărâtului de preot Gaşpar scuipat de Paiaie pe treptele Catedralei! Sau orgoliul Sfântului Corneanu în balanţă cu zecile de cazuri MIZERE din stufosul dosar al MBT! Dumnezeu să Vă ajute!
    Diacon P. R.

    ReplyDelete
  6. Parintele GAŞPAR(NUME SFINTIT)de român get-beget, de loc din Lugojel,care a implinit in acest an in vara 88 de ani,sfintit diacon de mitropolitul Lazarescu in 1956,apoi preot catedral o VIATA,este un SLUJITOR minunat in Via Domnului!
    ar trebui sa ne mobilizam pentru el-dupa cum am procedat si cu ips nicolae cand a fost deposedat de semnatura- si sa PROTESTAM pasnic pe treptele catedralei mitopolitane a timisoarei cand v-a oficia din nou paissie si camarilla lui, posibil chiar de sf vasile 1 ianuarie 2013!
    HAIDETI SA ARATAM CA NE PASA !
    jos paissie- cel-rău!

    ReplyDelete
  7. Pai ori e tip ori e fetita lui Paisie?In plus pare a fi adolescent/a deci cred ca este cam mare pentru a fi progenitura lui Paisie.Oricum bravo lui daca are un copil.Macar sa-i spuna ca-i ta-su si sa si-l creasca,chiar si in ascuns.Acum sa fim sinceri,care din voi credeti ca episcopii sau calugarii pastreaza votul castitatii?Sincer?Ar fi mai bine daca ar avea grija de copil,ca oricum isi permite pt ca ii milionar, decat sa fie un jeg de episcop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Înaltul IUSTINIAN,sfantul maramuresului DA .
      de ips NIC ma indoiesc...
      de pai nici atat!
      pe "fetita" asta blonda si bucalata,cu obrajii rumeni stacojii o vad doar la zile alese ducand toiagul-bata al lui pai...
      mai sa fie, ce sa fie!

      Delete
    2. Daca ati avea in cap macar jumate de cat are copilul asta ati fii cineva, asa sunteti niste anonimi frustrati.

      Delete
  8. ca sa citez pe cineva de mai sus "sa ma ierte bunul Dumnezeu, dar" sunteti niste prosti solemni, motivele:
    1. cred ca nu prea mergeti pe la biserica si atunci cand mergeti nu sunteti atenti la slujba, ci cautati sa vedeti cine cu ce mai greseste si nici nu bagati de seama ca v-a luat dracul. Daca ascultati cu atentie, la maslu, apostolul Pavel spune: "oare toti sunt apostoli, oare toti vorbesc in limbi, oare toti pot sa talmaceasca, ...", asta referitor la predicile episcopului.
    2. Cine stia de Lia Lucia Epure sau cine citea ziarul ei, inainte; pe ea o consider doar o oportunista care a dat de un "zacamant de aur" in acest scandal si vrea sa scoata pana la ultimul gram.
    3.Referitor la spovedania superficiala la catedrala, de care vorbeste PS Paisie, trebuie sa-l contrazic, e chiar mai grav decat crede, am vazut preoti, care nu odata, dupa rugaciunile de la spovedanie, au dat si dezlegarea pt impartasire la toti cei prezenti, fara sa-i fi spovedit.
    In concluzie: rugativa pentru cei ce va vatama si va prigonesc si nu va mai luati dupa fel si fel de oameni. Am sa inchei cu cuvintele unui parinte(nu mai retin exact numele): "de nu-si va spune omul in inima sa: Eu singur si Dumnezeu suntem in lumea aceasta, nu va avea liniste."
    Cu drag iahim

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADANC IAHNIE, ADANC FOARTE COMENTARIUL TAU...
      SI PARE- MI- SE MIE SAU ITI JUDECI APROAPELE...

      Delete
    2. E imbucurator ca stii ce inseamna sa-ti judeci aproapele; E TRIST ca nu vezi asta cand o faci TU. Diacon B.N.

      Delete
  9. ARHIZIARISTULUI
    LA MULTI ANI 2013 !
    DE LA "Srinivasa Ramanujan "!

    ReplyDelete
    Replies
    1. An Nou FERICIT tuturor si un nou...decor la mbt!

      Delete
  10. Ce mai face Sfantul Corneanu? Ca vad ca nici macar la receptii nu coboara. Asa de respect pt culte. Oare cum e sa stai in camera uitandu-te la tv sau la ce hartii iti pune in fata Ionel Popescu, iar jos sa ai musafiri, musafirii tai?! A! E bolnav! Pardon! De morti si de bolnavi numai de bine! Dar oare nu tot asa facea si cand nu era bolnav??????!!!! Si nu de putine ori!
    Noroc cu mutulica asta mic, Paisie, ca poate da binete, ca de altceva nu incape la indoiala sa scoata pe gura! Pe zi ce trece gasesc ca a fost premeditata miscarea de a avea la ceasul mortii un vicar tolomac. Bucura-te Nicolae cel ce ai facut Banatul praf!

    ReplyDelete
  11. Eu, Paisie Argintofileanul, va blagoslovesc pe toti!
    Multi si fericiti ani!
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▓█▓░░░░░░░░░░░░░░░
    ▒▒▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▓▓█▓█▓▓▓▓▒░░░░░░░░░░
    ░▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▒░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓▒▓░░░░░░░░
    ░░▓▒▓▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓░▒░▒░▒▒▓▒▓▓▓▒▓▓█▓█▓▓▒▓▒▒░▓▓█▓███▓█▓▓▓▓▓▓▓▓░▒░▒▒▓▒
    ░▒▒▓▒▓▓█▓█▓█▓█▓█▒▓▒▓▒▓░░░░░░███░░░░░░▓▒▓░▒▒█████████▓█▓▓▒▓▓▓░▒▒▓▒▓
    ░░▓▒▓▒▓▓█▓█▓█████▒▓▒▓▓░░░░░░███░░░░░░▓▓▒▓▒▓▓█████████▓▓▒▓▒▓▒▒░▓▒▓▒
    ░░▒▓▒▓▓█▓█▓█▓████▓▒▓▓▓░█████████████░█▓▓▓▓▒▓▓█████████▓█▓▓▓▓▒▒░▒▒▓
    ░░▒▒▓▓█▓█▓█▓█████▒▓▓█▓░█████████████░▓█▓▓▓█▓█▓███████▓█▓▓▓▓▓▓░▒▒▓▓
    ░░░▓▓▓▓█▓█▓█████▓▓▒▓▓█░░░░░░███░░░░░░█▓▓▓█▓█▓█▓█████▓█▓▓▓█▓▓▒▒▒▓▓▓
    ░░░░▓▓█▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓▒▓▒░░░░░░███░░░░░░▓▓▓▓▓▓▓█▓█▓█████▓█▓█▓▓▒▒░▓▒▓▒
    ░░░░░▓▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓▒▓▒▓░░░░░░███░░░░░░░█▓▓▒▓▓█▓█▓█▓█████▓█▓▓▓▓▒▒▓▓▓
    ░░░░░░▒▓█▓█▓█▓█▓▓▒▒▒▓▒░░░░░░███░░░░░░▓▓▒█▓█▓█▓█▓███▓█▓█▓█▓▓░▒▒▓▓█▓
    ░░░░░░░░▒█▓█▓█▓█▒▒▒▓▒▓░░░░░░███░░░░░░█▓▓▓▓▓█▓▓▓█▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓▒█▓█▓▓
    ░░░░░░░░░░▒▓█▓▓░░░▒▒▓▒▓▒▓▒▓▒▒░▓▒▓▒▓▒▓▓▓▒▓▒▓▓█▓█▓█▓▓▒▓▓▓▒▓▒▓▒▓▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▓▒▓▒▓▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█▓█▓▓▓█▓█▓█▓█▓▓▒▓▒▓▓█▓█▓█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▓▒▓▓▓▒▒▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▓█▓█▓█▓█▓█▓▓▓█▓█▓▓▒▓▓█▓█▓█▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▒▒▒█▒▓▒▒▒▒▒▓▒▓▒▓▒█▓█▓█▓█████▓▓▓█▓▓▓▓▒▓▓█▓▓▓▓▓█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▒▒▓▒▓▒▓▒▓▓█▓▓▓▓▓▓▓███▒▓▒█▓█▓▓▒█▓▓▓▓▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▒▒▓▒▒▒▓▒▓▒▓▓▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓█▒█▓█▓███▒▓▓█▓█▒▓▓█▓▓▓▓▓█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▓░▒▒▒▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▓█▓▓▒█▓█▓█▓▓▒▓▓█▓▓▒▓▓█▓▓▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░▓░▒░▒▒▒▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█▓▓▒█▓▓▓█▓▓▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▒░▒▒▒░▒▒▓▒▓▒▓▒▓▓█▓▓▒▓▒▓▓▓▓█▓█▓▓▓▓▓█▒▓▓▓▒▓▓█▓█▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░▓░▓▒▒░▒▒▓▒▓▒▓▓▓▓█▓▓▓▓▒▓▒▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▒█▓█▓█▓█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒░▒▒▓▒▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▒▓▓█▓▓▓▓▓▓▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▓░▒▒▒▒▓▓█▓█▓▓▓█▒▓▒▓▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▓░░░▒░▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒█▓▓▒▓▒▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░▒▒█▓█▒▓▒▓▒▓▓█▓█▓▓▒▓▓▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓█▓█▓█▓█▓▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░▓░▒▓█████▓▓▓█████▓▓▒▓▓▓▓▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▒█▓█▓█▓█▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒███▓█▒▓▒▓▓███▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▒▓▓█▓▓▓▓▓█▓█▒░░░░▒▓█▓█▓▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▓▓▒▒▒▓▒▓▒▓▒▒▒▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓█▓█░░░░░░░▓▓▓▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒█▓▓▒▓▒▓▒▓▒▓▒▓▓█▓█▓▓▓█▓▓▓█▓▓▓▓▓█▓▓░░░░░▒░▒░▓▒█▓█
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▓▓█▓█▓▓▒▓▒▓▓█▓█▓█▓▓▓█▓█▓▓▓█▓█▓▒░░░░░░░▒▒▒▒▓▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▓▓▒▓▒▓▓▓▒▓▓█▓█▓▓▒▓▓▓▓█▓█▓▓░░▒░░░░░░░░░░▓▒█▓▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▒▒▓▒▓▒█▓▓▓█▓▓▓▓▒▓▓█▓█▓▓▒▒░░░░░░░░▒░░░░░▒▓▓█▓
    ░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▓▒▓▒▓▓█▓▓▒▓▒▓▓█▓▓▒░░░░░░░▒░░░░░░░░░░▒▓█▓█


    ReplyDelete