Friday, December 7, 2012

Management fructuos!!!

Șoc la Mehala!
Sepi Ardelean a fost schimbat din funcția de paroh, după un scandal monstru în care a fost implicată și d-na preoteasă!


Consilierul național bisericesc l-a băgat în origini pe PS Paisie, urmând exemplul d-nei preotese și a fugit la Marga, să-și lingă rănile, pe care managementul foarte fructuos exercitat la Mehala i le-a lăsat pe suflet, pe trup și în viitor pe cazier!
Încă o dată se adeverește că PS Paisie este doar un profitor ordinar, care lapădă pe oricine după ce s-a folosit din plin.
Urmașul lui Sepi la Mehala este un delator, fiu de delatori securiști, foști informatori ai securității de dinainte de 89, d-nul Lehaci Andrei, cel intrat pe ușile din dos oriunde a fost.

(primul din stânga imaginii)

Prietena lui Ranca, scuze, vroiam să scriu prietenul, dar ce mai contează, ce am scris am scris, este cel care s-a însurat cu fosta lui elevă, cu care a avut relații încă de când i-a fost profesor, ceea ce spune multe despre moralitatea individului! Soția dânsului este angajată la Arhiepiscopie contabilă, așa încât nu ar fi deloc ciudat să ne gândim că omistul, ups, omul, vroiam să zic, ar avea legătură cu debarcarea Sepiei de la Mehala. Oricum Mehala nu a pierdut nimic prin această schimbare, dar nici nu a câștigat prea mult! Eventual, ceva mai multă liniște, pentru că oamenii se săturaseră să asculte elucubrațiile Sepiei și să nu vadă niciun rezultat al activității acestuia!

58 comments:

  1. Sebastian Ardelean, consilier in Consiliul National bisericesc, profesor de exceptie la Caransebes si Timisoara, etc, etc, omul care se ocupa de toate, promite totul, critica , totul si nu face NIMIC in schimbRamane ce a fost dintotdeauna: un BETIVAN si SCELERAT spre SLAVA BISERICII ORTODOXE DIN BANAT si spre mangaierea lui Nicolae. si pe Nicolae l-a scuipat: nu mai este pomenit la slujbe ERETICUL MITROPOLIT NICOLAE, ci Patriarhul Daniel si Arhier(a)(e)ul Paisie Lugojanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Teroarei si Nebuniei Taliban-Ortodoxe a toata Timisoara

    ReplyDelete
  2. Acu Sepi are timp berechet sa-si termine cartea aia cu Siexologia! Pi onoarea mia ca o astept cu sufletul la gura!
    Semneaza: Climent Vantu

    ReplyDelete
  3. "[..] din cuvintele tale vei fi osândit."

    Veți da socoteală pentru fiecare abjecții pe care le debitați la adresa părintelui Paroh Sebastian Ardelean și voi și cei care comentează, din ce li se pare lor.

    Cine-și închipuie că, un singur om, putea reface situația unei parohii care a fost spoliată chiar și de candelabrele donate de o văduvă (care și-a vândut un apartament pentru a face donația, când s-a ctitorit biserica), e și rău intenționat și nici nu are habar ce înseamnă management.

    Dacă puteau să-l acuze de management fraudulos, ar fi făcut-o tocmai, părțille din vechea administrație, cu care s-a tot judecat.

    E limpede că, singura voastră misiune este denigrarea ortodoxiei locale din interior, făcând jocurile sectarilor și seculariștilor.

    Iar, indirect, pregătiți ecumenismul, induceți ideea enoriașilor că, ortodoxia nu mai e capabilă să se conducă singură, că nimic nu merge cum trebuie și totul e "pătat".

    De aceea, "apare necesitatea" constituirii unui nou cler", după standardele voastre : curat, filo-ecumenist,pan european, căruia să-i cântați osanale și pe care să îl instaurați ca bine suprem și soluție salvatoare.

    Și voi sunteți actori în Principele lui Niccolo Machiavelli, dar Dumnezeu vă va răsplăti după dreptatea cugetelor voastre.

    ReplyDelete
  4. "De aceea, "apare necesitatea" constituirii unui nou cler", după standardele voastre : curat, filo-ecumenist,pan european, căruia să-i cântați osanale și pe care să îl instaurați ca bine suprem și soluție salvatoare".
    Cum, iubitule, sa vrem noi asa ceva? Vrem preoti excroci, lingai, incompetenti, fara coloana etc. Intreb retoric! Cati preoti care nu au lins pe Paisie si si-au sfaramat coloana (facand orice sa-i trimita zeci de chitantiere cu bani + alte si alte murdarii) mai sunt azi la altare?!!!!

    ReplyDelete
  5. Sebastian Ardelean s-a judecat cu partile care nu trebuia sa se judece. Anunta nemernicul in biserica dupa fiecare liturghie ca va plati cel care a fost inaintasul sau.Pacat de,, cugetul drept"pe care nespalatul bastard al mitropolitului nu-l are...Dumnezeu va fi cel care va rasplati pe Bastardul Sebastian crescutin eprubeta la palatul episcopal din Arad ca pe nimeni altul...Se spune ca deja a ajuns la nebunie accentuata.El se lauda ca fuma si bea ca asa a vazut ca face episcopul Aradului prin anii "60.Te faCI DE RAS BETIVANNENOROCIT. ''GEABA IN cONSILIUL NATIONAL BISERICESC, PROBLEMELE HORMONALE SUNT EVIDENTE IN FAMILIA TA...preoteasa alcoolica dar de o moralitate indiscutabil superioara tie si dupa un sarindar intreg pe care l-ai putea savarsi dar Dumnezeu nu te ajuta, carpa ordinara

    ReplyDelete
  6. Cand era student la Sibiu, Mitropolitul le trimitea bani celor doi dezaxati mintal si sexual...acum, ca rasplata, marele cult in cap nu-l mai pomeneste la slujbe pe Nicolae. Nu ca-l doare pe Nicolae...dar nu-i frumos, sepie afurisita

    ReplyDelete
  7. Candva l-am admirat foarte tare, dar, din pacate s-a dovedit si el a fi un oportunist iluzionat. Il preferam atunci cand el il numea pe Corneanu mos decrepit dar acum cand el se dovedeste, daca-mi permite-ti, un decrepitel. Nu provoaca decat GREATA!

    ReplyDelete
  8. Daca ati putea respecta inteligenta poate ati fi in stare sa il respectati si pe acest om. Fie si cu greseli, doar nu sunteti voi fara pacat, ticalosi lipsisti de minte. Oricum e un om incomod pt ca stie. Stie Teologie cat voi toti la un loc. Poate si studiul sau este o asceza si o rugaciune pe care cei mai multi popi si psudo teolgi nu o au. Bine ca e bun Cricoveanu, cel care a a scris niste carti de doi bani. Cand o sa vorbiti si voi limba Parintilor si atunci cand ve-ti studia in mai multe limbi de circulatie internatioanal, atunci sa judecati o astfel de valoare. Pt cei din caransebes a fost si ramane o valoare, cu toate caderile si ridicarile lui. In orice caz, minte limitata nu poate aprecia cultura. Sunteti o sleahta de ipocriti slugarnici,nu aveti curajul sa vorbiti in public si pe fata de ceea ce va doare. O eclesiologie soborniceasca nu va izbuti pe la colturile internetului si pe bloguri anonime. Am sperat ca preotii vor avea curajul sa fie mai sinceri, fara inhibitii. Fiti martiri pt adevarul vostru si iesiti afara ca sa va impuneti punctul de vedere, nu pe la colturi ca babele frustrate de vremurile Cap-iste.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ficior, Cricoveanu, o fi scris el carti asa cum spui mata (pe care nu le-ai citit sigur, din moment ce adnotarea-ti postata aci dovedeste ca ai carente gramaticale elementare si impardonabile la varsta dumitale!) dar e mult mai bun pentru faptul ca atunci cand Paisie i-a cerut sa se lepede de Hristos in schimbul unor mariri la care Cricovean nici cu gandul nu visa, acesta din urma a spus NU! Replica "Preasfintitului" a fost ca nu se lasa pana nu-l baga in pamant (pe Cricovean).

      Deci, ficior, Cricovean a trecut testul lepadarii de Dumnezeu, test de care nu e scutit absolut nici un preot ortodox pe lumea asta! Si, vai, de cel care cade!

      Prin urmare, ca a scris, ca n-a scris, ca vorbeste in limbile pamantului, ca nu vorbeste (in Imparatie oricum va fi tacere), important e ca atunci cand Hristos l-a strigat, Cricovean a spus "Sunt!" lui Hristos si nu altuia!

      Nu in cele din urma, asa "sleahta de ipocriti slugarnici" cum ne numesti, am avut curajul sa vorbim in public si pe fata de ceea ce ne doare cand am mers in fata Mitropolitului (si n-am fost putini!)sa ne aparam parintele! Ceea ce n-am auzit sa se intample pt pr Ardelean.

      Deci, ficior, mai usurel cu judecarea altora!

      Delete
    2. Problema lui Ardelean nu-i inteligenta ci lipsa de caracter!

      Delete
    3. mars ca minti si vorbesti prostii. Numai minciuni. Si cat minte blogul asta ... of, of, of. Si nu va uitati la forma, pentru ca eram grabit si neatent. Oricum ramaneti lasi ca si pana acum.

      Delete
    4. Marile lipsuri ale lui Ardelean Sebastian, pentru lumea în care trăim și în special pentru mediul în care el profesează au fost întotdeauna prostia și oportunismul, lingușeala. Inteligenta și coloana vertebrala de care a dat dovadă (două calități care vouă cu siguranță vă lipsesc)i-au pus mereu piedici și văd că istoria se repetă. Dintre toate tâmpeniile pe care le-aţi scris despre acest OM, cu un singur lucru pot fi de acord, că e nebun. În lumea noastră, un OM cu PRINCIPII e un om nebun, e adevărat!

      Delete
    5. @Anonymus de la 8:43 AM

      "Mars" sa spui familiei dumitale si cui te-a educat in halul asta! Obraznic nerusinat ce esti!

      Fratilor, nu va place blogul asta, nu mai intrati pe el! Daca credeti ca tot ce se scrie aici sunt fabulatii, oricum adevarul va iesi la iveala si cel mult, sustinatorii lui vor ramane de penibili.

      Problema e ca stiti ca blogul asta contine mai mult adevar decat toate site-urile BOR la un loc si de asta sunteti atat de otarati sa-i dati in cap! Asta va doare si va fura somnul!

      Delete
  9. Pana una alta cartile lui Cricovean sunt in biblioteca si pot fi citate. Ardelean e rece! Nu inteleg polemica!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce sa citezi la cricoveanu? Sa citi voi un citat de 12 pagini din cartea lui cricoveanu, hai sa fim seriosi. Asta e teologie. Daca ai citi macar crsul lui Ardelean ai intelege diferenta. Dar mancati caca... ca si alta data. Loviti in cine nu trebuie.

      Delete
  10. Domnule, hai sa terminam cu polemica asta ieftina! In toate lucrarile lui Cricovean eu iti gasesc cel putin 2 (doua) pagini care aduc un plus cercetarii de profil. Dincoace in schita sexologica, Ardelean foloseste o bibliografie de elev gimnazial. PUNCT! Unde sunt citarile din cartile internationale pe care se presupune ca le-a parcurs?! Un impostor, asta este Ardelean! BOR si Teologia romaneasca peste 100 de ani isi va aduce aminte de Cricovean, prin cartile lui si-l vor judeca, dar de Ardelean isi vor aduce aminte cu conditia sa-si faca o cripta misto care sa reziste peste veacuri. In opinia iubitorilor cartii Ardelean nu exista si nu a adus niciun serviciu teologiei. Am lamurit-o?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Studiile si traducerile lui Ardelean din Altarul Banatului sunt mai valoroase decat ce a publicat Cricovean, scuze, sunt valoroase, pe cand cartile lui Cricovean... Legat de dezbatuta lucrare despre sexologie, sunteti siguri ca ii apartine lui Sebastian Ardelean sau dezinformati din nou lumea?

      Delete
    2. Mai nou geniile se definesc in articolase prin reviste uitate de lume, gen AB. Mizerabil! Ce ar fi fost cu lumea daca tot asa si-ar fi fost manifestat intelectul un Rene Descartes, un Baruch Spinoza, un Staniloae, un Hristu Andrutsos?! Stim capacitatea lui Cric si nu o punem la indoiala! Dar in privinta lui Ardelean incercati sa ne imbatati cu apa rece! Si da, sexologia apartine lui Ardelean! Cunoastem stilul, cuvinte, sabloane, sa fim seriosi! Poti minti cand ai cu ce...

      Delete
    3. Sexualitatea a fost publicată în 2004 la editura Christiana, ce-i drept sub alt titlu, „Sexualitatea. O privire din tinda bisericii„, sub semnătura monahului Daniel Cornea și, se pare, e chiar apreciată. Asta dovedeste cât de bine verificati o informatie înainte de a o posta pe blog. Blogul asta seamănă foarte mult cu Cancan sau cu OTV-ul lui Diaconescu, informațiile de aici fiind la fel de „bine” documentate. Nu mai spun nimic de limbajul folosit de unii. Parcă ați fi niște țațe, fraților!
      http://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/10/07/carte-sexualitatea-o-privire-in-tinda-bisericii/
      http://alexandruvalentincraciun.wordpress.com/tag/daniel-cornea/

      Delete
  11. Si mai e ceva! In caz ca se apuca de scris, dupa sutul asta in cur si dupa ce citeste p'aci! Ca le citeste, sunt sigur! Constructii filosofice adunate intr-o carte le face orice mucos. Scrie, pune banul jos la un specialist si ii face cartea bestseller, de pilda cum lucreaza Dan Brown. El are ideea lucreaza, insa altul o slefuieste si iasa profesional. Sa reluam! Abureli poate scrie orcine! Asteptam din partea sfintiei sale o cercetare care se intinde pe x ani, citari din carti serioase, prin care demonstreaza ca a parcurs bibliografia in domeniu, apoi opinia sa. Toate astea se bazeaza pe munca, care dureaza ANI! Chiar daca ai coeficientul de inteligenta mediocru sau genial. Repet, MUNCA! In modesta mea opinie, Ardelean daca se apuca de acum serios de munca, ar putea scoate o carte care sa ma lase pe spate abia prin 2020, adica pe cand el o sa aibe 60 de ani. La sporul pe care-l are, ma indoiesc ca o sa apuc sa vad ceva! Rog arhiziaristul sa aduca un subiect nou, numitul Ardelean a fost dezbatut destul! Poate dupa 2020!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citesc disperarea spasmodica din frustrarea ta, fiu al nelegiurii ! Ardelean este deja in istoria invatamantului teologic, iar elevii sai il pretuiesc. De fapt, il acuza prostii si betivii carora le e ciuda ca a putut duce mai mult si sa ramana totusi treaz. Voi sunteti beti si acum, imbatati de propria prostie cursa prin voma cuvintelor voastre rautacioase.

      Delete
  12. Diferenta intre Ardelean si Cricovean este de tinuta preoteasca: Ardelean adeptul balguielilor filosofice, pe cand celalalt om de altar si de dauire.Diferenta de suflet si de atitudine!
    semnez, eu un vizitator care-i cunosc pe amandoi. Poate un pic din sclipirea mintii lui Ardelean nu ar strica sa aiba Mircea Cricovean dar incomparabil mai multa daruire sufleteasca, onestitate si calitati pastorale lipsesc cxonsilierului national bisericesc...Mircea este muncitor si tenace, ardelean betiv si zeflemitor. Moral, nu exista comparatie iar, intelectaual, diferentele sunt relative

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce vorbesti? Jegul din altar l-ai vazut atunci cand era cricovean popa? Venea cu orgoliul prostului la facultate. Un parvenit cu carti nule dpdv. teologic. Moarale erau petrecerile din curtea casei parohiale si dorintele de parvenire. Ca vreti ori nu, Ardelean e net superior lui cricovean. Cand o sa traduca macar un text de 20 de pg din greaca veche atunci sa se compare, pana atunci la carte, ca nu are acces la surse. Cand citea Ardelean enciclopedii teologice din America si coresponda cu teologi importanti din strainatate, cricoveanu era un necunoscut. Ce rost au studiile lui cricoveanu? Maculatura ieftina, lipsita de origianlitate.

      Voi vorbiti fara sa il cunoasteti cu adevarat pe acest om. Nu ati stat de vorba macar o data cu el ca sa vedeti ce e cu el si cine e cu adevarat. In fine, nu are el nevoie de pledoariile mele, insa m-am simtit dator ca sa imi apar un dascal deosebit de intelept cu minte sclipitoare si profunda. Dar voua vi-a lipsit inteligenta, ea nu se dobandeste, ci se naste. Voi nu sunteti decat niste frustrati lipsiti de procupari minime de teologie adevarata. Sa studiati cartea de limba greaca a lui Ardelean si apoi cursurile lui si apoi sa luati Altarul banatului sa-i cititi traducerile din lb.greaca. Asata a adus ceva nou, chiar daca voi nu acceptati. Si spre disperarea voastra mai sunt unii care stiu si nu se lasa asa usor manipulati de voi. Ati indius mereu informatii false, ba cu lacu ba cu dracu, ba de partea lui lucian, ba de partea mosului nicoale. Ca mai apoi tot voi sa va il acuzati. Vorbiti voi de moralitate? Oameni lipsiti de etica si de demnitate. Parerile voastre subiective scuipate pe aici nu vor face nimic. O sa radem mai mult de frivolitatea voastra.
      Si acum finish, ca m-am fistrat destul cu voi. pa,pa... si spor la ineptiile debitate pe acest acest spatiu pangarit de neadevarurile voastre puturoase.

      Delete
    2. Ai dreptate, e diferenta de tinuta intre Ardelean si Cricovean, Ardelean sta drept, ca, deh, are coloana vertebrala, pe cand Cricovean e cam adus de spate, iar cand se afla in preajma ierarhilor tremura tot de emotie... Oricum, Sebastian Ardelean nu e inteligent, onest și valoros prin comparatie cu altii, ci prin el insusi. Nu are nevoie ca unii, altii sa-i confirme...

      Delete
  13. Ardelean ramane un psihopat. el nu era parvenit cand se imbata cu elevii seminaristi. Le cerea tigari si bautura. acum si-a schimbat infatisarea in pravoslavnic rus.L-a bagat in ma-sa si pe Paisie si in curand o va face cat se poate de explicit.oficial unde este consemnat ceva despre activitatea acestui betivan.Profesorii de la caransebes si acum tremura la gandul ca ardelean pe toti si pe toate le picta la mitropolit si securitate. Voi loviti in Cricoveanu degeaba: a dus cu demnitate si omenie sarcinile sale. a avut constiinta. Asta da bir cu fugitii si cheama familia Bogdanestilor sa-l sprijine ca tare-i greu la Mehala si el nu rezista. sleahta lui Paisie merge spre esec total. Pierdeti pe toate liniile.

    ReplyDelete
  14. are o cautatura ciudata. era cu parul ravasit la protopopiat si cu ochii tulburi. zice ca a adus cu paiul argesan adevarata spiritualitate la cimisoara

    ReplyDelete
  15. si totusi nu poate duce Intelectualul Ardelean, Sophia plenara a Banatului, binele administrativ la Mehala? unde este sclipirea, intelepciunea si genialitatea sa?

    ReplyDelete
  16. Mai incet fartanilor, ca isi ia lumea sama ca nu suntem popi si ca numai criticam tot ce tine de biserica. Prea e vizibil ca nu suntem de-ai bisericii. Nici idioata aia nu s-a prins pana acum. Dar daca stam cu mana intinsa ca sa ne dea subiecte de barfa, o sa ramanem cu mana goala. Ciocu mic!

    ReplyDelete
  17. Cumva, cei care comentează despre valoarea părintelui. sunt teologii corigenți care nu au fost în stare să promoveze, când era Sebastian Ardelean la catedră ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte bine punctat!!!! Numitul Ardelean (nu putem sa-i zicem domn) avea urmatorul obicei: tot trimestrul nu facea absolut nimic la limba greaca, dar nimic. Venea in clasa pe la jumatea orei se uita pe geam dupa curve, povesti si etc. Apoi, dupa ce unii elevi "ciripeau" ce se intampla, pe la sfarsitul semestrului (intodeauna) intra in clasa turbat si intreba: "x, conjuga verbul y! Stai jos, 2!" Aproape jumatate de clasa primea acest cadou!
      Eu personal a trebuit sa invat greaca cu parintele Sorin Cosma, om despre care pot spune ca are TACT PEDAGOGIC!
      Ma bucur ca a fost atins acest subiect, batand obrazul directorilor care s-au perindat pe la Seminarul Teologic din Cs si care l-au tolerat pe Sebastian Florin Ardelean! E vorba de Nicolae Belean, Ionel Popescu si Petru Pantis. Cat am fost seminarist nu a fost nicio inspectie in timpul orei lui Ardelean. Spre dezavantajul elevilor! Ardelean nu stie sa predea! Un cadru didactic bun ARE DATORIA SA STOARCA FIE CELULA DIN ELEVII SAI!
      Rog pe cei care au facut cu Ardelean sa confirme/infirme cele relatate de subsemnatul.
      Si vin atunci la sfarit si intreb retoric: ce respect sa am fata de acest "om" care pe mine nu m-a invatat absolut nimic?!
      E o lectie pt fiecare! Toate se platesc in viata si nu stii ceasul!

      Delete
    2. Frumos limbaj domnu' teolog :
      "Venea in clasa pe la jumatea orei se uita pe geam dupa curve"

      De unde știi matale la ce se uita părintele și ce era în mintea lui ?

      După limbaj se vede cât ești de aplecat spre morala creștină și nici cu intrigile nu stai rău.

      Ca să îți infirm teza, sunt zeci de studenți care pot să susțină contrariul.

      După un astfel de comentariu avem și dovada că toți corigenții mediocrii și răi intenționați, își dau ei cu părerea și emit judecăți de valoare, despre oameni care au rupt bibliotecile la viața lor.

      Probabil niște închipuiți care, zgâriau ușile directorilor și catastifele turnând pârele lor nedrepte despre dascăli care nu tolerau jumătățile de măsură.

      Te întreb retoric, de câte ori ai dat pe la seminar ?

      Ce câștigi dacă trocăiești un om știind de la Sfinții Părinți, că neputințele preoților nu opresc darurile Duhului Sfânt să se reverse asupra poporului prin Sfintele Taine ?



      Delete
    3. "De unde știi matale la ce se uita părintele și ce era în mintea lui?"

      R: "Gandea" cu voce tare, apreciind cat de "buna" era una sau alta;

      "Ca să îți infirm teza, sunt zeci de studenți care pot să susțină contrariul"

      R: Gaseste cativa!

      "După un astfel de comentariu avem și dovada că toți corigenții mediocrii și răi intenționați, își dau ei cu părerea și emit judecăți de valoare, despre oameni care au rupt bibliotecile la viața lor"

      R: In lumea doctoratelor teologice romanesti C. Voicu este socotit ca unul dintre cei mai ciubucari si poate cel mai mediocru indrumator. Ardelean s-a inscris la el. Nici la Voicu nu a apucat sa termine doctoratul intrucat a fost exmatriculat. Daca era asa "dastept" de ce nu urma un doctorat la Sorbona, Oxford etc. Da, de aici din Romanica, ca se inghesuiau indrumatorii de la Universitatile mentionate sa ia un geniu. Pas! Fac pariu ca NU are legitimatie la cea mai buna biblioteca din oras, VALIDA! Ma contrazici? Scanati-o, postati-o!
      Pana una alta rupe birturile si usuraticile, mai cu seama, decat bibliotecile!

      "Ce câștigi dacă trocăiești un om știind de la Sfinții Părinți, că neputințele preoților nu opresc darurile Duhului Sfânt să se reverse asupra poporului prin Sfintele Taine?"
      R: Multumesc ca "totusi" ai confirmat "neputintele" lui... Eu nu am in vedere oprirea unor daruri, nici nu as avea cum. Am in vedere oprirea IMPOSTURII! Nu-l bagati pe Dumnezeu in balacareala, nu ar fi frumos! Sa reluam! Simpla hirotonire intr-o treapta NU ti se ofera automat: carnet de sofer; brevet de pilot; doctorat in stiinte; atotstiinta etc. Cele enumerate de mine se obtin prin propria munca, pricepi iubitule? In aceiasi capcana a cazut si prietenul sau, Paisie, care dupa hirotonirea intru episcopat a innebunit, se crede Dumnezeu. La fel si Paisie nu a scris un rand. Sigur, geniile se atrag...

      Delete
    4. Inainte de culcare... Da, sunt nemultumit pt ca Biserica Ortodoxa Romana a devenit un brand de tot cacatul (pe romaneste). Ar trebui sa ne aparam unii pe altii; preotii sa se simta iubiti de episcopul lor; clerul sa fie protejat de episcopat; sa fi mandru ca esti in Biserica; sa stii si sa simti cum ai un Tata (episcop) care iti sare in ajutor cand ai nevoie (chiar si cu o cerere la primarie ca sa-ti bage un gaz); sa-l iubesti pe acel Tata (episcop) etc. Ei bine, eu cred ca asta e problema, ne simtitm orfani, si datorita impostorilor Paisie si Ardelean! O zi binecuvantata! Noapte buna!

      Delete
    5. Asa este!Prin efortul personal se obtin cele enumerate de tine, mai putin atotstiinta (probabil ca te-ai grabit). Vor da socoteala terchea-berchea de Paisie si sleata lui doi bani Astia abia asteapta sa te deaafara. De la crasnic pana la protopop si nu mai stiu cum sa te vanture sa-ti vanda locul. ce sa vorbim de iubire?????? departe colega, foarte dearte esti

      Delete
    6. "Eu nu am in vedere oprirea unor daruri, nici nu as avea cum. Am in vedere oprirea IMPOSTURII! "

      Impostura nu o poți opri pe vorbe.

      Trebuie să ai și dovezi pentru ce zici.

      Deci când zici că preotul x "rupe birturile" vii și cu o poză, nu așa.

      Dacă tot vă dați mari dezvăluitori, veniți și cu dovada, altfel, ceea ce scrieți aici nu are valoare mai mare de vorbă de șanț.

      Apropo câți dintre voi ați reproșat preoților vizați, în FAȚĂ sau în Consiliu/Sinod, ceea ce aveți de spus pe aici.

      Cu vorbe prin oraș, nu se rezolvă nimic, doar vă dezvăluiți caracterul.

      "Cele enumerate de mine se obtin prin propria munca,"

      Nu poate contesta cineva învățătura și știința pe care o dețin atât părintele Ardelean cât și părintele Cricovan la care au ajuns prin MUNCĂ intelectuală, dovadă activitatea lor teologic-literară de după.

      Nu există termen de comparație între cei doi preoți și generațiile actuale de teologi.

      Fiecare om are neputințe, totuși, nici un om sănătos la cap nu poate confirma acuzațiile voastre(mai ales cele din comentarii) fără dovezi, deci nu confirm neputințele pe care voi le conturați ci cele prezumate a le avea fiecare om.

      SĂ RELUĂM - păcatele preoților afară de erezie nu scad valoarea Bisericii pe care o dă Hristos prin tainele Sale, nu micimile omenești.

      Pentru curvie există caterisire, ceea ce nu e cazul mai ales că nu a dovedit nimeni nimic, simpla bârfă nu are caracter de act solemn de dovedire a imposturii.

      În acțiunea pe care o întreprindeți împotriva unor persoane fizice, scădeți, conștient/inconștient și CREDIBILITATEA Bisericii Apostolice de 2000 de ani, în cugetele celor neavizați, deoarece, mulți condiționează persoana de intervenția Duhului Sfânt sau confundă persoana cu treapta duhovnicească.

      E bine că faceți delimitarea.

      Că tot sunteți împotriva imposturii, sper că realizați că maniera în care acționați-tăinuit și acidul cu care calomniați, servesc la o auto-demascare a imposturii celor care-și spun teologi dar, se pretează la astfel de acțiuni.

      Delete
    7. nu era mata lehaci imputit ce esti care l-ai sapat pe munteanu cu betivanu de SEPI ARDELEAN!!NU VA MAI SATURATI!!DE CATIVA ANI DE ZILE N-ATI FACUT NIMIC LA BISERICA ERETICILOR SI V-ATI BATUT JOC DE MUNCA LU MUNTEANU!!! SA BA BATA DUMNEZEU DE BULANGII CE SUNTETI!!!!!

      Delete
  18. Mai e ceva tare de tot un popa de curand venit in Timisoara a demisionat ..interesant paisiacii parasesc barcuta....

    ReplyDelete
    Replies
    1. foarte tare un post nou vacant...

      Delete
  19. Da din februarie cica...

    ReplyDelete
  20. P R O T E S T
    Preotul trebuie sa se impartaseasca in cadrul Sfintei Liturghii. Mintuitorul nostru spune ca daca vei aduce un dar lui Dumnezeu si-ti vei aduce aminte ca un frate are ceva inpotriva ta, lasa darul tau acolo du-te si te impaca cu fratele tau si pe urma vino si adu darul tau.
    Voi cum faceti? Ca, de vom veni noi, turma, sa spunem la spovedanie ca facem cate intrigi faceti voi pe aici, nu ne dezlegati.
    Voi !!!!!! cum faceti ?????
    Nu ne pasa noua ce carti scrieti sau cititi daca nu le-ati citit si, mai ales, insusit pe cele ale Sfintilor Parinti si Sfanta Scriptura.
    Nu ne pasa noua cum ii cheama pe preoti si arhierei, nu ne pasa din ce tinuturi vin, nu ne pasa ce scoala au, nu ne pasa ce pacate au de spalat. Raspunda fiecare de ce face!
    Lasati-ne in pace cu intrigile voastre murdare. Nu ne mai intinati biserica si slujitorii ei.
    Avem dreptul sa ne putem ruga in tihna, sa participam la slujbele bisericii fara sa ne aruncati voi in ochi greselile preotilor. E treaba lor. Raspund ei de ele nu noi.
    Va pasa voua de teologie?????? sau de Hristos?????? sau de noi care va subventionam ca sa slujiti ??????? Va pasa de ceva mai mult decat de banii, scaunele, functiile voastre???????
    Vreti demonstratii????? Cum ar fi sa va scoatem afara din biserici, sa va dam cap in cap, pana ce va veti cere iertare unii altora intre voi, noua celor pe care ne smintiti cu comportamentul asta si apoi, julindu-va ghenunchii pana la sange, sa va tarati pana in sfintele altare sa slujiti lui Hristos cum se cuvine.
    "CEI CE URATI SIONUL, RUSINA-VA-VETI DE DOMNUL, CA PRECUM IARBA, DE FOC VETI FI USCATI."

    ReplyDelete
  21. bine ca a mai plecat un idiot din cler atata tot

    ReplyDelete
  22. cine e cel care pleaca? poate spune ceva interesant..cati bani mai are de dat

    ReplyDelete
  23. Pentru prostul numit PROTEST esti pe dinafara tu nu faci parte din Biserica dispari ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Numai atat?! Hai desfasoara-te! Adu argumentele tale teologice. Cine face parte din biserica si cine nu? Si daca nu o vei face, cand te voi vedea slujind, te voi arata touturor din biserica. Sa vedem cine te sustine. Du-te si spala masini, daca nu ai chef sa slujesti lui Hristos. Crezi ca preotul e interpret de muzica religioasa? Sau recitator de rugaciuni?
      Si invata sa vorbesti unui om batran. Mi-ai putea fi nepot. Studiile teologice te indreptatesc sa jicnesti, sa insulti, sa judeci pe toti? Care din noi doi se dovedeste a fi pe dinafara?

      Delete
  24. anonim din 11 dec 12>13 AM. Nu te ambala, ca iti pusca vre-o vena! Nu te priveste nici pe tine cum se impartasesc altii, e greul pe care il duc ei. Nu scoti tu pe nimeni afara si dai cap in cap...iti spun eu. Mai ales daca esti un anonim. Du-te impacate tu cu cineva care te uraste si mai povestim. Multumeste tu si iubeste pe cineva care ti-a distrus familia (urmareste n cazuri din tara nu numai TM) asa ca tine-ti vuvuzeaua acasa si nu te ambala. Tu nu ai inteles...preotul e un mijlocitor, un ajutor nu o unealta a cuiva sa o foloseasca cum vrea. El te ajuta ca asa simte si ca asa e firesc, nu sta drepti ca tu iti platesti cultul. Daca e pana acolo...sa ti-l bagi in cur (se da benevol si pentru ca asa e FIRESC). Daca tu il dai cu scopul asta ... foloseste tu atatia bani pe luna si vezi cum iti merge. Sunt satul de papagali...
    As putea sa iti dau exemple de preoti care fac preotie benevol si chiar multi. Atunci pe cine mai scoti tu afara si dai cap in cap? Tare as vrea sa te cunosc...sa vad ce abilitati super duhovnicesti ai...

    Apropo...nu il mai implicati pe Dumnezeu in duelurile voastre. Nu de alta, dar poate chiar se baga si nu va doresc. Eu as prefera sa va injurati si tot tacamul dar nu sa Il folositi ca unealta de razboi...ci ca ghid spre sfintenie. Mengele

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adica va considerati martiri ca stati la barfa si apoi trebuie sa va impartasiti!!!
      Normal ca-l ierti pe dusman, ca doar nu-i porunca sa-l ierti pe cel ce nu ti-a gresit. Exista o raportare PERSONALA la cel care imi face raul, pentru care am datoria crestina nu numai sa nu-i fac rau, nu numai sa-l iert, dar Domnul Hristos ridica stacheta si mai sus, ne cere imposibilul, ne cere sa-l iubim. Daca ne cerea sa-l uram, era simplu.
      Am cercetat 10 ani la penitenciar pe cel ce mi-a ucis copilul si nora. Am crescut singur nepotul, in credinta ortodoxa si veniti voi, mai baieti, sa-l otraviti cu neroziile ce le scrieti pe aici? Cum sa nu fiu suparat? Va smiorcaiti ca niste muieri si va demascati singuri proasta educatie prin argoul folosit, prin defaimarea colegilor, prin judecarea tuturor.
      Sa nu il implicam pe Dumnezeu? Credeti ca daca nu il pomeniti El nu stie ce faceti, ce ganditi, ce simtiti? Nu se vede a fi Dumnezeu in viata voastra ghid de sfintenie. Mai degraba vi se vad coarnele dracului. Faceti-va dezlegarile Sf. Vasile voua, nu oamenilor cu necazuri. Voi aveti nevoie de ele, oamenii au nevoie de spovedanie curata, de rugaciuni pentru ajutor. Castigati-va repectul oamenilor prin slujirea lui Hristos nu prin defaimari si hula.

      Delete
    2. Ia uite, lupul moralist! Oare de ce l-ai cercetat? Pentru ca l-ai iertat? In niciun caz! Ci pentru ca sa-i aduci aminte in fiecare clipa de fapta pe care a comis-o, ca sa-l pedepsesti cu prezenta ta, ca sa te razbuni! Nu mai povesti aiureli ca nu te crede nimeni!

      Delete
    3. Cine nu e in stare sa iubeasca nici nu recunoaste in semeni iubirea!

      Delete
    4. Dragostea îl preface pe cel ce iubeşte în chipul celui iubit: dacă‑L iubeşti pe Dumnezeu, dumnezeu vei fi; dacă‑l iubeşti pe diavol, diavol vei fi; dacă‑ţi iubeşti trupul, trup vei fi. Aceasta este cea dintâi lucrare a iubirii: de a uni pe cel ce iubeşte cu cel iubit. (Fericitul Augustin)

      Delete
    5. Ai dreptate uneori

      Delete
    6. pentru 7:09
      Iubirea o are fiecare n el. Cine e e cel care nu vrea sa iubeasca si sa nu fie iubit? Aratati-mi unu numai si-atunci mai vorbim.

      Delete
    7. Daca cel care scrie pe blogul asta e unul singur, atunci il ai deja pe cel "unu numai". Daca sunt mai multi care scriu, nu stiu sa spun cati sunt, pentru ca nu isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce spun, prin semnatura.
      Si daca mi se va spune ca o fac din dragoste atunci voi spune ca si Fericitul Augustin: "dacă‑l iubeşti pe diavol, diavol vei fi"
      "Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată."

      Delete
    8. Dragostea este prostie si nebunie curata,amice. dar cu toate astea oamenii s-au nascut cu ea si oricat ar nega-o tot o poarta cu ei. negata sau nu, fiecare o are; le place sau nu, oamenii sunt sortiti (ca sa nu zic altceva) sa o aiba. asa ca lasa smecheriile..

      Delete
  25. http://www.evz.ro/detalii/stiri/hackerii-de-la-teologie-cautati-de-fbi-paguba-de-4-milioane-de-dolari-1015337.html. RUSINE BISERICII

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce dati vina pe Biserica? Aia nu au facut asta pentru biserica ci pentru ei. Va folositi de toate incidentele nefericite ca sa denigrati.

      Delete
  26. http://www.ziuadevest.ro/actualitate/35764-fosta-coal-general-5-a-ajuns-btaia-de-joc-a-popilor-lui-paisie.html

    ReplyDelete
  27. Studiul despre sexualitate pe care i-l atribuiti lui Sebi Ardelean a fost publicat în 2004 la editura Christiana, ce-i drept sub alt titlu, „Sexualitatea. O privire din tinda bisericii„, sub semnătura monahului Daniel Cornea și, se pare, n-a scandalizat lumea medicala, asa cum sustineti voi. Asta dovedeste cât de bine verificati o informatie înainte de a o posta pe blog. Blogul asta seamănă foarte mult cu Cancan sau cu OTV-ul lui Diaconescu, informațiile de aici fiind la fel de „bine” documentate. Nu mai spun nimic de limbajul folosit de unii. Parcă ați fi niște țațe, fraților!
    http://tainacasatoriei.wordpress.com/2011/10/07/carte-sexualitatea-o-privire-in-tinda-bisericii/
    http://alexandruvalentincraciun.wordpress.com/tag/daniel-cornea/

    ReplyDelete
  28. LA SFANTA BISERICA CU DENUMIREA PAROHIA ORTODOXA ROMANA TIMISOARA-MEHALA,SE INTAMPLA CEVA CIUDAT,NICI UN PREOT PAROH NU REZISTA MAI MULT DE 3-4 ANI.IN ANUL 2009 A FOST NUMIT PAROH PREOTUL SEBASTIAN ARDELEAN,LA ACEASTA SFANTA BISERICA CARE ARATA ATAT IN EXTERIOR,CAT SI-N INTERIOR CA UN MONUMENT ISTORIC LASAT IN PARAGINA,CU MULTE DATORII SI CU UN SOLD DE CASA 0(ZERO).PREOTUL SEBASTIAN ARDELEAN A SALVAT SITUATIA ADMINISTRATIVA DAR IN DEOSEBI SITUATIA DUHOVNICEASCA,DACA ESTI ATENT IN DUMINICILE IN CARE PREDICA SFANTA EVANGHELIE TE SIMTI CA INTR-UN TEMPLU IN CARE ISUS HRISTOS VORBESTE MULTIMII.SI CE A MAI FACUT IN ACEASTA SFANTA BISERICA SARACA SI ATAT DE BOGATA...SARACA?DA.CA ARATA CA PE DINAFARA CA UN MONUMENT ISTORIC LASAT IN PARAGINA...BOGATA?DA.PENTRU CA ESTE VEGHEATA DE SFINTELE MOASTE ALE MULTOR SFINTI CARE AU PATIMIT PANA LA SANGE SI PRIN MOARTE MARTIRICA PT PROPOVADUIREA CREDINTEI LUI HRISTOS DOMNUL.LA ACESTE SFINTE MOASTE NE INCHINAM,LA SARUTAM,NE RUGAM,NOI CATI SI ALTI CREDINCIOSI DIN TIMISOARA SI DIN ALTE LOCALITATI,SE INCHINA SI BOGATUL SI SARACUL CA NU SE PUN BANI,MOSTENIRE DIN TRECUT.CINE ARE POSIBILITATE SI DORESTE POATE FACE DONATII LEGAL CONTRA UNEI CHITANTE.CAND INTRII IN SFANTA BISERICA TE SIMTI CA IN RAI PARCA SFANTUL DUH TE INTAMPINA DE LA INTRARE SI PANA LA PLECARE.ACESTE SFINTE MOASTE SE AFLA AICI PRIN STRADANIA SI MUNCA NEOBOSITA A FOSTUL PAROH PREOT SEBASTIAN ARDELEAN SI PRIN RELATIILE UNOR CREDINCIOSI ADUCANDU-LE CHIAR SI DE PESTER GRANITELE TARII.
    ZICEM FOST PAROH PT CA ASTAZI ESTE CRITICAT SI INLATURAT PE MOTIVE MAI MULT SAU MAI PUTIN INTEMEIATE DE CATRE CONDUCEREA PAROHIEI TIMISOARA.DE CE? PT CA NU A FOST IN STARE SA ACOPERE MOSTENIREA ZIDURILOR JUPUITE PANA LA CARAMIDA.DAR CE A FACUT NU SE VEDE..NU SE VEDE CA A REPARAT ACOPERISUL CARE ATUNCI CAND BUNUL DUMNEZEU DESCHIDEA STAVILA CERULUI SI PLOUA IN SFANTA BISERICA SE FACEA LAC..NU SE VEDE NICI CA A MODERNIZAT SI REPARAT USILE IMPARATESTI SI DIACONESTI DIN FATA SFANTULUI ALTAR,NICI CA A REPARAT GARDUL SI CAPELA DE LA CIMITIR,NICI CA A REPARAT SI MODERNIZAT CLADIRILE DIN JURUL SFINTEI BISERICI.PT TOATE ACESTEA TREBUIE BANI,BISERICA ESTE BOGATA DAR ACEASTA BOGATIE ESTE VANATA DE ASA ZISUL COMITET AL CARTIERULUI MEHALA CARE,VOR SA O IMPARTA CU CONDUCEREA PAROHIEI TIMIS IN SCHIMBUL UNOR FAVORURI (MUZICA ,PETRECERI IN PARCUL BISERICII,CAINI SI COPII CARE SE JOACA SI DE MULTE ORI ISI FAC NECESITATILE PE UNDE APUCA,CACI IMPREJMUIREA CU GARD CUM AU TOATE BISERICILE NU S-A APROBAT...MAI BINE SA RAMANA SUB ASA ZISUL BLESTEM AL UNOR RAU FACATORI.
    PARINTELE SEBASTIAN CU HARUL INZESTRAT DE LA BUNUL DUMNEZEU SE OCUPA INTAI DE VINDECARE SUFLETELOR SI APOI A ZIDURILOR. MERITELE PARINTELUI SEBASTIAN SUNT MULT MAI INALTE DECAT INVINUIRILE ADUSE.
    CATARGIU..LILIANA..SILVANA...

    ReplyDelete