Thursday, November 8, 2012

Prognoza meteo: averse de mustrări...

Catedra mitropolitului a fost declasată de episcopul pușcăriabil Paisie Lugojeanul. ”Elita” clerului bănățean (pentru că aici e vorba de elită - nu oricine ajunge la catedrală) a suferit o baie cu averse de dojeni! Preoții Vana, Micu și Boancheș au fost raportați de Trăilă către tartore ca fiind indisciplinați, iar ighemonu a executat un șut la familie după această asistență!
1 - 0 pentru Paisie împotriva catedrei mitropolitane!

  

Dar, dincolo de ce se vede, lucrurile stau altfel, și anume:
PS Paisie își pregătește de multă vreme asaltul asupra catedrei mitropolitului, iar oamenii acestuia trebuie înlăturați! Astfel, trebuia creat un incident. Cum cozi de topor se găsesc din plin, pentru că acestea nu se gândesc că într-un final, după ce se tocesc se aruncă la foc, nu era greu să ducă la îndeplinire cererile uzurpatorului. D-nul Trăilă a percutat rapid la sugestia inculpatului și a redactat, cu asistența lui Goanță și Constantin actul de execuție.


Cu instrumentul în mână, nea Gheorghe a triumfat asupra celor care, totuși, nu au luat nicio atitudine atunci când opinia publică și-a manifestat indignarea cu privire la actul samavolnic făcut de episcopul uzurpator. Cu alte cuvinte, până la urmă tăcerea nu e de aur, ci de cele mai multe ori vine din lașitate, iar lașitatea duce până la urmă la nimicire.
Așadar, a plouat cu averse de mustrări la Catedrala Mitropolitană! Urmează transferurile!

27 comments:

  1. Multumim lui Dumnezeu ca ne-a oferit ocazia sa vedem cine este de fapt prea induhovnicitul Traila. Jenant... Acum cu privire la mustrari: Alo! Centru?! In afara de abuzuri mai stiti ceva? Ati auzit de Hristos? Ati chemat pe vreunul enuntat sa ii spuneti simplu: "bai mucosule, sa nu te prind ca mai faci ... ca iti fac a II-a oara hartie". Ati facut acest gest... crestinesc?! CUM PUTETI SA VA NUMITI PREOTI SI SA SPUNETI LUMII CA-L IUBITI PE HRISTOS CAND VOI FACETI ATAT RAU? Paisie, Ionel Popescu, chiar credeti ca e fara sfarsit?! Tovarasi! Si Ceausescu credea ca va fi vesnic "conducatorul iubit"! Si totusi... Nadajduiesc ca Ionel Popescu, cel putin, i se va plati cu aceiasi moneda. Merita din plin cativa ani de puscarie cu executare. Si Dumnezeu e bun, milostiv, indelung-rabdator, DAR si DREPT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce va jeliti atata, ca muierile, pentru o penalizare? Noi muncim in fabrici de ne sar capacele si peste program si sambata si ne mai si penalizeaza. Vedeti-va de treaba si nu va mai improscati singuri cu mizerii. Asta care tot comenteaza de colegii lui crede ca le ia apararea? De fapt ii face de ras. Daca tacea nu stia lumea de sanctionari.

      Delete
    2. Cum ziceti preasfintia voastra, doar sunteti patronul si seful nostru...

      Delete
    3. Mai, obsedatule, eu sunt operator. Oricine te contrazice il vezi arhiereu? Ai probleme psihice mari. La noi se fac analize si teste in fiecare an. Ar fi de folos sa se faca si la voi, indiferent ce esti tu.

      Delete
    4. Dumnezeu sa iti ajute si sa te linisteasca! Operator de popi... Operezi la ei de raman fara aer!

      Delete
  2. Cine s-a gandit sa faca referate, tocmai gunoaiele Catedralei, Goanta un betivan notoriu, umbla cu sticlele de bautura pe sub haine, in maneca unde apuca doar sa nu il vada nimeni,Traila un gunoi care a fost dat afara de la alte biserici pentru ca era ”bun”, se da un om perfect dar nimeni nu stie ce jigodie este el cu familia lui cum se poarta cu nevasta si copii, Constantin alt gunoi, turnator cu acte in regula, ar da in cap la toti doar sa prinda ciolanul sa il roada el, a uitat cand era la inceput si il invatau preotii si cum sa se imbrace, se incalta cu 2 papuci stangi cat era de incuiat.Din toti cei ai Catedralei Preotii Vana si Micu chiar nu meritau asa ceva, nici Boanches pentru ca asa cum este isi vede de treaba lui, s-a lepadat de gunoaie. L-au dat afara si pe diaconul Bacila, pentru ca beea si venea beat dar sa se uite la GOANTA tot e rosu de betivan ce este, un al motiv ar fii fost ca a divortat dar mai bine despartit decat sa stai cu unul ca Traila si sa faci din viata familiei tale un calvar.Sunt niste gunoie toti cei care au facut treaba asta, dar sa se gandeasca ca sunt luati de cobai sa ii dea pe altii afara si la final vor pleca si ei

    ReplyDelete
    Replies
    1. pr. traila nu e divortat.

      Delete
    2. nu, dar este un fost calugar, casatorit!

      Delete
    3. Nu conteaza ca a fost calugar sau ca nu e divortat, ideea este ce fel de familie are el, cat este de gunoi, vine nevasta lui si face scandal la Catedrala, are si cateva ”cliente” caraora le ofera si altele.....
      Poate ar trebuii un pic demascati cei care fac atat rau (ex, Goanta, Constantin, Traila, Gheorghe, Marian......)si mai sunt.Rusine sa le fie la toate gunoaiele astea in frunte cu Paisie

      Delete
    4. pupici dulci de la mihaela, pentru popa traila!

      Delete
    5. Pupal ca asa il pupati toate si toti si este un gunoi, la fel sunt si cei care il pupa

      Delete
  3. http://www.ziuadevest.ro/eveniment/34761-paisie-minte-cu-neruinare-pentru-a-se-acoperi-la-bani-.html

    http://www.ziuadevest.ro/editorial/34741-paisie-al-doilea-efrem-din-balcani.html

    E clar ca paisie e tinut la san de patriarh et comp, altfel nu ai cum, nici beat cui, sa fii atat de inconstient incat sa faci astfel de lucruri damnabile, sa minti fara nici o tresarire si sa ti se falfaie de ce zice morala, etica, Hristos si semenii. Ori asta, ori omul asta chiar nu e in toate mintile!
    Javra, javra dar depinde cine-o tine-n lesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dezinformare
      rusine pentru acest articol.....macar sa fi fost informata despre acel mitropolit grec Efrem, care nu este mitropolit ci staretul Efrem de la manastirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, inchis pe nedrept, care nu se afla in inchisoare in momentul de fata...rusine doamna Lia, sunteti o rusine pentru jurnalism...!!!!!

      Delete
  4. Oare cine a dat asa putere mare femeilor? Si de ce?
    Dar in fine, daca murim cu zile, tot ele ne fac coliva.
    Dumenzeu sa ne ierte.
    Sa zicem toti din tot sufletul, sa zicem: Amin!
    Altii la rand. Si altii, si altii ...

    ReplyDelete
  5. "Nu puţini sunt aceia care cred că fie spui "preot", fie spui "popă", de fapt, te referi la aceeaşi persoană, la aceaşi slujire, la aceeaşi formare duhovnicească a aceluiaşi om, pentru că cele două cuvinte sunt sinonime. FALS!
    Pentru a înţelege de ce nu sunt sinonime cele două cuvinte, iată pe scurt portretul celor doi:
    Preot:
    - slujitor prin vocaţie,
    - urmează Teologia şi îmbrăţişează preoţia din convingere
    - slujeşte din dragoste, fără a face diferenţe între oameni
    - nu uită că este slujitor al Domnului, purtându-se ca atare în orice împrejurare
    - scopul său este de a aduce pe cât mai mulţi pe Calea lui Dumnezeu
    - predică prin propria lui viaţă pe Hristos, vorbind din inimă ceea ce el însuşi crede şi trăieşte
    Popa:
    - slujitor prin circumstanţe
    - urmează Teologia şi calea preoţiei din interes
    - socoteşte preoţia un "job" ca oricare altul şi de multe ori îl veţi auzi spunând: "sunt preot numai cât sunt în biserică, în rest sunt şi eu ca ceilalţi oameni"
    - nu poarta reverenda, decât la biserica, pentru a nu se "da de gol"
    - scopul său principal este de a obţine câştiguri trecătoare pentru sine
    - predică numai din cărţi şi tratate teologice, idei citite, nu trăite
    Şi cu toate acestea, trebuie sa ştiţi ca Tainele săvârşite după tipic sunt valide indiferent dacă slujitorul este "preot" sau "popă".
    Diferenţa nu se face la acest capitol ci la un altul foarte important numit: Judecata lui Hristos, când toţi vom da seama !
    Acest scurt articol nu este o invitaţie la judecarea slujitorului de la Sfântul Altar ci doar o explicaţie duhovnicească a celor doi termeni folosiţi atât de des."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preot-Popa;
      Episcop-

      Continuati va rog!

      Delete
  6. domnu ghilimele, asta-i teologumena, sau ai frustrari?
    indiferent ce esti, popa sau mirean, daca chiar gasesti diferenta dintre preot si popa dupa cum duhovniceste citezi mai sus, s-ar putea ca exact aceasta diferenta sa te caracterizeaze.
    bulgarii si sarbii spun preotului popa.
    la fel si maghiarii si germanii, spun popa preotului ortodox.
    si oameniii la tara spun: ma duc sa ma spovedesc la popa,
    vine popa cu crucea, cetez vin popi de ma dezleaga, Cosbuc.
    ce e rau in asta? daca a invatat de popa asa-i spune si gata.
    BANATUL ESTE UN TARAM PASNIC, MULTICULTURAL SI MULTIETNIC.
    asa ca accepta pur si simplu denumirea clericului: POPA.
    prezbiter=popa=preot. despre felul cum crede, cum traieste si cum slujeste, nu e nici treaba domniei tale si nici treaba mea, decat daca esti deacord sa te rogi si sa postesti suplimentar pentru asta.
    s-ar putea sa-ti fie rusinica de proverbul, cetez:
    sa faci ce dzice popa, au nu ce face popa.
    dar are si el talcu lui, ca nu-i numai pentru popi.
    ganditu-te-ai oare ca neoprotestantilor nu le este rusine sa fie numiti pocaiti, si dac-o fi cate unul? popii de ce sa nu fie?
    au Parintii o poveste faina despre asta, dar amu nu-i vremea.
    deci sa ne lomorim cu popii astia, din cuvantar cetez:
    pópă = m., pl. ĭ, gen. al popiĭ saŭ al luĭ popa (lat. pŏpa, servitor care îngrijea de foc, tămîĭe, apă, vin și vase la sacrificiĭ. Fiind m., o a rămas neprefăcut în oa. De aci: vsl. popŭ, bg. rus. pol. ung. pop). Vechĭ. Azĭ fam. saŭ ĭron. Preut [!] creștinesc orĭ păgînesc: popă rusesc, catolic, turcesc. Rigă, rege la jocu de cărțĭ. A-țĭ merge vestea ca de popă tuns, a se răspîndi foarte răpede [!] vestea rea despre tine. A fugi ca de popă tuns, a evita grozav o persoană. A călca a popă, a avea aer de om serios, a inspira încredere, a da semne de seriozitate; acest băĭat nu prea calcă a popă. De azĭ înainte [!] eŭ îs popa luĭ (saŭ eŭ ĭ-s popă), de azĭ înainte-l învăț eŭ minte, îĭ arăt eŭ cum trebuĭe să se poarte. Uĭte popa, nu e popa, un joc de șarlatan care face să apară și să dispară popa (cartea de joc), purtare neserioasă cînd hotărăștĭ, revocĭ și ĭar hotărăștĭ un lucru. Ca fuĭoru popiĭ, de deasupra învoĭeliĭ, fără folos. Ca popa (adică „cum prezice popa”), cu siguranță, fără îndoĭală: dacă stricĭ ceva, plăteștĭ ca popa. Triv. Drum bătut ca șezutu popiĭ, drum neted (pin [!] aluz. la izbirea popiĭ de șa, că popiĭ de țară, chear și azĭ, îs în mare parte călărețĭ). V. papă. Sursa: Scriban (1939)
    am citit cu emotie un fragment din corespondenta(origina)scris in anii 20 dintre o preoteasa si sotul ei, scrisoarea incepea foarte frumos cu cetez: Dragul meu popa ...
    acel popa ajuns in anii 30 duhovnic al Acedemiei Teologice din Sibiu. alte vreumri, alti oameni. mare lucru sa fii popa, mare lucru sa fii om.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite cu cine te certi
      http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/6634-preot-sau-popa

      Oricum nu ma asteptam sa intelegeti ceva, voi care comentati aici, am dat citatul pentru cei care posteaza pe aviziere.

      Delete
  7. Radeti unii de altii si dracol de voi toti.

    ReplyDelete
  8. Hai sa facem un PRONOSTIC! In eventualitatea, ABSURDA, ca cel care comenteaza pe blogul asta ar fi preot, care ar fi acela?
    Elemente ajutatoare:
    - ar trebui sa "lucreze" la Catedrala ca sa poata detine atatea informatii;
    - nu are credinta in Dumnezeu, avand in vedere comentariile complet eronate facute la citate din Biblie sau din Sfintii Parinti;
    - este frustrat pentru ca ii critica pe toti care au functii;
    - este labil psihic, avand o obsesie asupra unei persoane, pe care o vede peste tot;
    - este naiv, cazand foarte usor in plasa presei, interesata doar de rating;
    - are inclinatii spre hilar;
    - foloseste internetul :), dar nu are suficiente informatii crezand ca are drepturi exclusive asupra spatiului de postare si nu realizeaza ca o informatie lansata pe net ramane pentru totdeauna in baza de date, putand fi accesata de oricine, de oriunde;
    - se da prieten tuturor ca sa obtina informatii;
    - are capacitatea disimularii;
    - a aspirat la un post nepermis sau a fost infruntat si se simte nedreptatit;
    - este sovin, ii critica cu preponderenta pe cei ce nu sunt banateni;
    - este mandru inchipuit, atribuindu-si valori pe care nu le are;
    - are un vocabular insolent;
    ..... mai adaugati voi.






















    ReplyDelete
  9. ce spuneti de propunerea mea?
    sa se instituie o distinctie unica pentru toti slujitorii Domnului
    "PREOT MILOSTIV", fara clase, fara subclase,fara nimic ostentativ.
    sa se stie doar atat>acesta(NUME DE BOTEZ)
    este un slujitor MILOSTIV!
    CINE SA-L INSTITUIE?
    AICEA AM O PROBLEMA, POATE MA AJUTATI VOI CU O PROPUNERE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce distinctie!? Despre milostenie spune Mantuitorul: "Sa nu stie stanga ta ce face dreapta" - deci, sa se faca in taina. Si e poruncita tuturor crestinilor, nu numai preotilor.

      Delete
  10. http://www.ziuadevest.ro/actualitate/34765-dram-la-catedrala-mitropolitan-din-timioara.html#comments

    ReplyDelete
  11. E si normal ca Paisie sa gaseasca un tap ispasitor... pe Lucian!

    Dar la prostiile ce le-a facut Paisie, astea nu se pun... Sunteti absolut jenanti administratia paisiaca, se aude?! A uitat Paisie ce a facut prin parohiile timisorene si timisene, a uitat Paisie ca l-a dat pe Cherciu afara lasand un om la 58 de ani fara un LEU. Astea iar nu se pun. Bine, mai ca ati gasit un "prost"... pe Lucian. Nu va este rusine? Nu ti rusine tie, Climent ca te "imbraci in purpura si in vison, ai cele mai alese bucate la masa si ai cele mai noi trasuri"? Nu iti este rusine
    Paisie ca ponegresti coristii care pt banutul si acela mic, cata vreme tu le-ai luat mancarea de la gura copiilor?! Nu iti crapa obrazul de rusine?! Nu iti crapa obrazul de rusine cand te urci in masina ta si ti se plateste si sofer?!!!!! Nu iti este rusine?! Pt cine strangi comori?! Citeste Biblia, preasfintite, si mai ales pasajul: "Nebune, in noaptea asta voi cere de la tine sufletul tau si toate cate ai strans ale cui vor fi?!".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi, barfitorii, ziaristi si ce-oti mai fi, va imaginati ca vorbiti cu arhiereii, le atribuiti interese si raspunsuri la gragara voastra de pe net sau de prin ziare de scandal. Oamenii seriosi nu se murdaresc cu asa ceva. Este atata literatura culta si religioasa de citit si voi pierdeti timpul pe barfe.

      Delete
    2. Nu stiu daca stie colegul de mai sus, dar Cherciu a fost nevoit sa-si treaca apartamentul pe numele altcuiva, imprumutandu-se de alti 8000 ron. Asta pt a nu fi executat silit. Lui imputandu-se de Mitropolie si Uvt cateva miliarde. Ce sa-i faci daca nu a tacut si nu si-a vazut de literatura culta si religioasa ca altii, imbuibati desigur. Lectura placuta in ceea ce s-a spus "literatura culta si religioasa", dar si spor in numaratul banilor!

      Delete