Monday, November 26, 2012

Nu am nevoie de motive...

Pe ultima sută de metri a epocii Corneanu, Uzurpatorul a devenit o fiară turbată! Nu mai are respect făță de nimeni, și nimic nu-i mai stă în cale în a-și exercita setea de răzbunare și foamea de bani. A devenit de o obrăznicie și o nesimțire pe care nici golanii de ultimă speță nu o au!
Întrebat la un momen dat de o doamnă distinsă, care au fost motivele pentru care a dat-o afară din Mitropolie, nesimțitul s-a exprimat că, și citez, „eu nu am nevoie de motive ca să te dau afară!”. Cu alte cuvinte: „eu sunt pe moșia lu' mama, că tac-su s-a dus dracului, și fac ce vrea mușchiimei, iar voi să beliți cariciu! Că eu sunt jupânu, aiciea!”
Acest lucru este întărit și de faptul că actele în Arhiepiscopia Timișoarei se semnează după bunăvoința Tâlharului, adică prima dată se duc la mitropolit care semnează și după aia, dacă convin, sunt contrasemnate de Uzurpator, dacă nu, se aruncă la gunoi. Am trăit să o vedem și pe asta, Mitropolitul a devenit vicar, iar vicarul Mitropolit! (Vezi cazul de transfer spre parohia Badea Cârțan! - prietenii știu de ce!!!)


Dar, acest lucru era de așteptat să se întâmple, pentru că preoții bisericii nu au sărit să-și apere părintele, așa că merită din plin tratamentul aplicat, care devine din ce în ce mai greu de suportat (pe când o răbufnire a la ARAD!!!). Cu toate astea, în sinea mea, eu chiar sper ca PS Paisie să ajungă Mitropolit, dar ăsta să fie secretul nostru! De ce? Pentru că lașitatea nu are decât un singur leac: erasio memoriae (nu știu dacă am scris bine, dar nici nu mă interesează, și în plus nu mai am timp să caut pe goagle pentru formula corectă) și un potop de tătă frumsețea!
Așadar, BOR a devenit c...a din Apocalips, pentru că mai peste tot se aplică:
EU NU AM NEVOIE DE MOTIV CA SĂ TE DAU AFARĂ!
Iată ce a devenit EPISCOPATUL ROMÂNESC! O dictatură ordinară! Ceea ce e foarte bine că va ieși puroiul! Și Biserica va ajunge acolo unde îi este locul: în subterană!

Apropos: Se pregătesc noi execuții în Arhiepiscopia Timișoarei, conform principiului enunțat mai sus!
TOTUL PENTRU „30 DE ARGINȚI”!

3 comments:

  1. Asta merita Timisoara daca primeste toate jigodiile, lingaii si scursurile de prin alte parti! Noul preot din ,,Badea Cartan'' nu va fi nimeni altul decat fostul protopop Ion Varan (mare mason si ,,neoliberal'' si frate de cruce cu Frunzaverde). Dupa esecul cu desfiintarea protopopiatul istoric al Oravitei (si asta din vina lui Varan exclusiv!!!), il loc de sanctionare.... asta da' promovare!!!! Rusine!!!

    ReplyDelete
  2. Fratilor isotria se repeta si cand spun asta va rog sa va ganditi bine (cei care stiti istorie),nimic din lumea asta nu ramane fara rasplata.
    Sa o spunem pe sleau toata lumea il acuza pe mitropolit ca facea ca invartea ca era dur si sever da este foarte adevarat da ii dadea mana pentru ca are scala inalta si nu o spun la misto putini dintre voi ma refer la cei sub 30 de ani ati avut ocazia sa vorbiti macar odata cu mitropolitul dar minteri sa lucrati cu el.
    Este un om foarte corect si drept cand un preot gresa te altoia imediat nu scapai de pbservatiile taiose (prieteni stiu de ce este vorba)dar nu se punea problema de a avea ura sau de a fi sadic.
    Cunoastem preoti care au facut destule boacane si Mitropolitul a facut ordine dar cu judecata nu cu paru.
    Cei mai batrani cunosc stilul de abordare a Mitropoltului foarte bine si nu era data in care mitropolitul sa incerce sa rezolve broblemele nu sa le incurce.
    Respectul de care se bucura Mitropolitul nostru este castigat in timp si respectand pe ceilalti un exemplu care ma lasat placut impresinonat a fost cand odata a mers Mitropolitul la o Biserica in Lugoj si datorita unei defectiuni la masina a intarziat 15 minute primul lcru care l-a facut a fost acela sa ceara iertare pentru intarziere de aici se poate incepe discutia despre respect si cinste.
    in ceea ce priveste PS Paisie nu am cuvinte dar acest om trebuie sa stie un lucru ca respectul se castiga foarte greu si in timp si in plus de asta nu poti face pe nebunu cu persoane care sunt mai bine pregatite decat tine.
    Si ca tot veni vorba de PS Paisie ca se crede foarte invatat o sa spun un lucru care este cunoscut de foarte putini oameni.
    primul mitropolit al Banatului Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partosi a fost un mare om de rugaciune si traire faptele spun totul, dar un lucru care scapa nu a plecat din aceasta viata ca si Mitropoli Titular s-a retras la Partosi, dupa Sfantul Iosif au venit o sumedenie de Mitropoliti sarbi (banatul pana la Sfantul Andrei Saguna a fost sub patriarhatul sarb)nu a murit in scaunul de Mitropolit toti au fost avansati, mutati, exilati, au fost ucisi, au denuntat la scaunul mitropolitan.
    Mitropolitul Vasile Lazarescu despre care se stie ca a fost obligat de comunisti sa renunte la scaunul de mitropolit (lasam barfele satului ) IPS Nicolae e la un pas de a fi expediat la o manastire ...
    Deci cine va veni mitropolit va trebui sa se gandeasca bien ca istoria se repeta ...
    Data urmatoare o sa va reamintesc de asa zisa revolutie de la Timisoara si capitolul Piata Maria ...László Tőkés va spune ceva atunci au iesti pentru a apara un Pastor dar oare cum ar fi sa traga la raspundere un episcop pentru cele facute... ia ganditiva ...

    ReplyDelete
  3. Felicitări părinte Varan! Va doresc multa sănătate și împliniri pe toate planurile. Cu stima și respect

    ReplyDelete