Thursday, October 11, 2012

Paisie merge până la capăt!?

PS Paisie Lugojeanul - episcopul penal al Arhiepiscopiei Timișoarei s-a hotărât să continue scandalurile în instituție, așa, ca pe ultima sută de metri. Ultimile isprăvi vi le vom povesti în rândurile ce urmează.
Pentru că este cu cuțitul la os datorită dosarelor penale în care este implicat până-n gât:

sau

episcopul pușcăriabil face tot posibilul să reducă prejudiciul și să înduplece inima stăpânilor de la București, astfel că, de zilele trecute a început să restituie o parte din bani, foștilor angajați de la centrele sociale, pe care și i-a însușit fără nicio rușine (chiar și de aici rezultă recunoașterea furtișagurilor). Dar pentru că, precum zice o vorbă din popor, rasistă e adevărat, dar, din experiența generală, pe deplin valabilă, și anume că țiganul tot țigan e, și nu se lasă până nu te fură cu ceva, la fel și PS Paisie Lugojeanul, penalul BOR, nu dă banii înapoi din banii lui (de fapt nu ai lui, dar să lăsăm deocamdată așa), ci tot de la fraierii de la care îi ciordește!
Sub pretextul că d-l Nină a greșit devizele de lucrări de la Școala Antim Ivireanul (auzi tu motiv, a greșit devizele!!!) tâlharul a obligat toate parohiile să ”doneze” 2.000 roni, obligatoriu până în 23 octombrie 2012, culmea, chiar înainte de plecarea la Sinod, ca să se acopere o mare gaură neagră! Iată cum Preasfinția Sa va pleca la SS al BOR cu o geantă plină cu aproximativ 300.000 euro, pentru că ”un dar făcut în taină, îmblânzește inima stăpânului”, precum zice scriptura!
Dar această colectă nu este suficientă pentru a repara în totalitate porcăria, așa încât, penalul episcop a pus ochii și pe CAR-ul popilor, iar ca acest lucru să poată fi dus la capăt cu succes ar fi trebuit să fie concediată d-na Blidaru, responsabila cu CAR-ul de la Arhiepiscopia Timișoarei. Apropiată fiind de IPS Nicolae, cinstita d-na a reușit să ajungă la Mitropolit și a amânat, zicem noi pentru puțin timp, deznodământul. 
Situația din Arhiepiscopia Timișoarei devine din ce în ce mai explozivă, popii fiind disperați la maxim de taxele impuse de la centru prin slugile obediente ale penalului, la fel de penale și ele! Nu pot să nu mă gândesc la zilele revoluției din 89, situația parcă este copiată la indigo. Vai de slugi când va pleca stăpânul!
Dar sluga, tot slugă, nu învață că vine vremea când vor fi lăpădate ca o cârpă necurată la ghenă, la fel ca și celelalte slugi de care nu mai este nevoie.


Apropo, să nu uit! Pentru o informare corectă a opiniei publice, nu numai în dosarul ”Fraudă din bani europeni” au fost chemați pentru Lunea ce urmează la Parchet martori pentru declarații, ci, din surse judiciare am aflat că în celelalte dosare care îl privesc pe PS Paisie Lugojeanul, o parte din martori au fost deja în fața procurorilor pentru declarații!
Oare ce or fi declarat?
Într-adevăr, lațul se strânge, și se strânge repede!
Ne întrebăm dacă BOR își va permite un scandal de asemenea proporții, în cazul în care se va lăsa măcar cu vreo arestare preventivă?

12 comments:

  1. ww.adevarul.ro/cultura/Istoria_crestinismului_romanesc-_Mitropolitul_Partenie_0_790121251.html

    ReplyDelete
  2. Hai sa privim si lucrurile altfel! De dragul laicilor, pt ca stiu ca "doamna" de mai sus e un om pus de Paisie.
    Asadar! Intr-o societate normala, civilizata, liderii politici, bisericesti sunt alesi din elite. Veti spune: "nu este cazul Romaniei", si o sa-mi turuiti amintind de Igas, fost ministru de interne care a fost chelner, Titu Bojin care a fost buldozerist si exemplele pot continua. Prin urmare, un episcop ca sa fie ales pe aceasta demnitate trebuie sa se remarce prin ceva: sa fie carturar; mare duhovnic etc. Paisie nu indeplineste nici una din crtiteriile enuntate de un stat civilizat. El nu a scris un rand, duhovnicia lui este la pamant, iar alegerea lui a fost pur marlaneasca! Sigur el este incadrat perfect in tabloul romanesc, al liderilor care ne conduc, enumerati mai sus. De aceea, stimata doamna, daca va planegeti de salar, pensie, sistemul medical din Romania VA PLANGETI SI DE PAISIE, PENTRU CA EL ESTE EXPONENTUL LUMII INTERLOPE, cei care au preluat faraiele Romaniei de o vreme incoace! Ieri mi-a spus un apropiat razand: "mai, mitropolitul de la Sibiu cand a venit la manastirea Timiseni avea un mertan de peste 100k euro. Probabil ca a uitat ca Iisus a venit calare pe un magar si nu in trasura cea mai luxoasa existenta atunci in Imperiul Roman".

    ReplyDelete
  3. Sfantul Sinod ar fi facut bine daca in paralel cu legea destinata demolarii preotilor recasatoriti sa impelemnteze hotararea ca fiecare episcop sa nu isi poata cumpara masina mai scumpa de 30.000 euro. Iar o masina scumpa daca este donata sa fie vanduta.

    ReplyDelete
  4. da...dar atunci tine minte....ar fi elimiat un criteriu de ,,promovare,,.

    ReplyDelete
  5. a se studia si arhiprafuitul si laudatoriu sait al mbt la dresa arhieraului paiSIE!
    inclusiv intalnirea de la dobresti de pe sait.
    veti vedea multe cunostinte de-ale nostre in prim plan...

    ReplyDelete
  6. azi la conferinta tziganul episcop-penal era tare ingandurat si speriat

    ReplyDelete
  7. Ce greseala de deviz??????
    Preotilor parohi acum aveti ocazia sa-l terminati ....nu dati bani . Acesti bani sunt de fapt spaga pentru Daniel.
    Imputitul de vacar incearca sa-si cumpere iertarea.
    Unde ati mai pomenit ca jegul de Paisie sa ierte pe cineva care a gresit...mai ales in devize...cele atit de dragi lui...

    ReplyDelete
  8. Ce au declarat la parchet??

    NIMIC sunt niste lasi ordinari care isi merita soarta asa cum o meritam cu totii...
    Nici macar cei care au avut de suferit direct de pe urma lui Paisie nu au declarat nimic...Munteanu de la Mehala....etc... toti spera ca se dau bine pe linga demon daca cumva scapa....

    ReplyDelete
  9. "Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva care nu înnebunește, se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor." Antonie cel Mare

    ReplyDelete
  10. http://www.digi24.ro/stire/Mitropolia-Banatului-anchetata-pentru-abuz-de-fonduri-europene_50638

    ReplyDelete
  11. Nu prea sunt multi episcopi in Romania care sa fie usa de biserica, dar fata de Pai parca poti purta un dialog. Paisie este arogant si se considera un mare teolog in viata desi toti stim ca nu prea dadea pe la facultate.

    ReplyDelete
  12. e cazul ca cioara olteneasca sa-si ia zborul spre o craca de la popa sapca sa scapam o data de jivina asta neagra in cerul gurii dar sa ia cioara cu ea si toate sfercocitele cu vorbe mieroase si efeminate sa-i tina de urat sau sa-si tina amandoua de urat una alteia ar fi cazul ca preotii banateni sa vada ka infectul de paisie penalul vrea sa distruga banatul sa-l transforme in tiganie olteneasca
    zbori cioara naibii spre plaiurile oltenesti asa avansate ca tine

    fugi jigodie din Banat ca strici aerul fugi diavole negru necurate de pe plaiurile lui Nicolae

    ReplyDelete