Monday, March 26, 2012

Şi am văzut pe satan căzând din cer...

Nu ştiu dacă e cel mai bun titlu, dar îl văd un pic profetic. Asta pentru că nenea Gheorghe a mai ridicat în scaun un drac. D-l Lungoci îi va lua locul, de la 1 aprilie (nu e păcăleală) lui Drăgănescu de la Fratelia, spre disperarea celor cu care au fost scoase castanele din focul de acolo!
Revin la titlu, pentru că după ce va pleca Paisie din Timişoara,... definitiv..., mulţi draci vor cădea de pe scaune! Asta era de fapt ideea mesianică din titlu!
La revedere părinte Drăgănescu! Ciudă, ciudă domnule Bălăngean şi domnule Ranca! Nu a ieşit de data asta! Oricum, aţi pus-o cu Lungoci!

Lungoci e capu la masă.

7 comments:

  1. asa este arhiziaristule !
    popa balangean, a intratpe usa din dos la parohia fratelie, beneficiind de pe urma unui concurs,unde a luat cred nota 7 si un pic!
    in prima faza a picat cu brio pt ca a fost preferat un alt popa venit de lasibiu via petroman, care cred ca aluat la examenul cu pai, putin peste 8!
    a facut pe "nebunu" ca nu se intelege cu popii de la fratelia si a "aterizat", ati ghicit la catedrala mitropolitana....
    imediat popa balangean,a aranjat cu pai, sa ocupe el locul "lasat liber" si sa i se achizitioneze un apartament cu 4 camere,desi are o familie modesta!
    a indatorat parohia fratelia pe zeci de ani, si a folosit toate resursele banesti ale parohiei existente la acel moment, bani ce erau destinati refacerii picturii bisericii!
    apoi, popa balangean, pe orice cale a dcefaimat pe binefacatorul sau care l-a primit cu brateşle deschise. doar-doar va fi el paroh!
    adica, popa cu punga!
    ps:conchid.domnu paisie-cel-rau, a reusit inca o data sa isi arate "iubirea" fata de aproapele!
    si inca in POSTUL MARE, o lucrate tipic paisiaca, de predat la scoli maciavelicesti...

    ReplyDelete
  2. inca odata,te incurci in fraze,lungoci ,balangean si ranca sunt din clica lui paisie ,deci care e morala....

    ReplyDelete
  3. adevar graiesti,arhiziaristule,se stie ca de la 1 aprilie, lungoci va fi paroh la fratelia ,e singurul consilier care nu e paroh si nu-i frumos,dar,exista si un dar ,asa cum ai spus la fratelia exista in foc niste castane prajite rau,si pentru ca sunt prea prajite,popa draganescu va fi mutat la o parohie de gradul 2 sau trei,inca se discuta unde......

    ReplyDelete
  4. A trecut 1 aprilie si nu s-a intamplat ce ati spus!La Fratelia (din fericire) nu s-a schimbat nimic.

    ReplyDelete
  5. Din cate se aude, la Fratelia e un butoi cu pulbere care sta sa explodeze. Ne mai incurcam in date? Ca e 1 aprilie sau 1 mai, ce importanta mai are? De Sfintele Pasti nu se umbla cu bagajele de la o parohie la alta. Este o vorba si pentru situatiile astea: boala lunga, moarte sigura. Mutarea va fi facuta 100 la 100 (din fericire).

    ReplyDelete
  6. Nu va mai fericiti atit, deocamdata este remiza. Doar nu credeati ca popa Draganescu va sta cu mina in c... Daca nu era momentul "Decembrie 89", tinarul colaborator al securitatii ar fi fost unul din cei mai zelosi securisti plantati in Biserica (prietenii stiu de ce). Instructiunile primite pe Pestalozzi ii sint de folos. In ultima vreme popa Draganescu s-a lipit din nou de Popescu. Cere ajutor in toate partile, mai ales "colegilor"... de scoala. Vila pe care dorea sa o achizitioneze mai poate astepta, sau schimbat prioritatile; dupa citeva "salarii" de paroh (obligatoriu a se traduce), daca reuseste sa ramina, isi va cumpara ... sau?...

    ReplyDelete
  7. Nu esti informat corect. tu crezi ca in securitate intrau chiar toti dobitocii. popa Draganescu a facut tot posibilul sa fie acceptat. de ce crezi ca astat ani de zile fara o parohie? datorita (in)capacitatilor intelectuale? a ajuns la fratelia dupa multe esecuri la alte parohii si dupa ce sa intervenit la greu in favoarea sa. asa a fost satisfacut cu o parohie marginasa departe de centru si lumea intelectulala.

    ReplyDelete