Saturday, March 31, 2012

Scandal la înmormântările din Timişoara

La redacţie a ajuns întâmplător o reclamaţie de la nişte credincioşi din Calea Girocului, care au fost indignaţi de faptul că noul paroh de la Martirilor, popa Jura Ioan Florentin, nepotul lui Ionel Popescu, îi jegmăneşte de bani la înmormântări! Doar trebuie să dea zeciuiala la şefu, ca să rămână paroh, post ocupat oricum ilegal, pentru că e nepotul vicarului.


Ultima dintre ele, la înmormântarea Laviniei Rausch, la care popa ar fi avut de gând să ceară 1000 de euro pentru înmormântare! Poate că din această cauză, înmormântarea a fost făcută de alţi preoţi, prieteni cu familia.
Acum însă, popa Jura, pentru că a fost privat de mult doritul "onorariu", umblă ca turbatu să prindă popii nelegiuiţi, care au săvârşit păcatul de a fi ajutat familia la greu!
Oricum, nu se explică altfel, faptul că popa se plânge cu fiecare ocazie la unchiu, ce înmormântare grasă a pierdut el.
E de remarcat, că deşi există o reglementare de la Patriarhie cu privire la faptul că la înmormântări nu ar trebui să se perceapă taxe bisericeşti, recomandare pe care nimeni nu o ia în seamă, popii de parohii iau pielea de pe credincioşi. Aşa încât, de obicei, credincioşii mai descurcăreţi, reuşesc să fenteze taxele bisericeşti prin faptul că, atunci când au cunoştinţe care sunt clerici, îi invită pe aceştia, scăpând astfel de lăcomia popilor de la propriile parohii! Fenomenul ia amploare, cu toate eforturile paisiacilor de a-l stopa! Până la urmă e normal să cauţi serviciile care sunt mai ieftine!
Apropos, ca orice paroh care se respectă, vrea să ocupe vreo două case parohiale, una pentru el şi muierea sa, alta pentru fi-su, care acu a crescut mare şi are nevoie de intimitate, că doar n-o să aburească fetele la popa acasă! Casele parohiale sunt în parohia lui Niculescu, asta aşa, ca să vedeţi că într-adevăr, încurcate sunt căile Domnului!

PS. Dacă vreţi să-i daţi LIKE-uri la popa jura, cu încredere aici:
pr. paroh Ioan Florentin Jura (0726 408 565; florentin_jura@yahoo.com)

4 comments:

  1. De unde s-a imbogatit si Vasilica Itineant, care cere la o parastas 700 ron?!!! Nepotelul "Jula" a remarcat repede ce posibilitate de imbogatire rapida poseda si o pune in aplicare la patrat! La mai mare si spor wicii la pomenile din Josefin!

    ReplyDelete
  2. Pr. "JULA" este un mare hot!!! acum cateva luni l-am chemat la o inmormatare si m-a rupt,stors de bani!!! sa nu mai vorbim de plocoanele pentru doamna PREOTEASA. ACEST INFRACTOR NU MAI TINE COND DE DUREREA OMULUI SI PROFITA DIN PLIN PRIN INVENTAREA UNOR TAXE FICTIVE!!!! N-AM PRIMIT NICI O CHITANTA DE LA BISERICA

    ReplyDelete
  3. http://www.evz.ro/detalii/stiri/florian-bichir-sunt-un-adept-al-deconspirarii-974824.html
    Daca va fi deconspirarea cu cine mai ramanem in biserica? Cu elevii seminaristi nascuti dupa anul 1990?

    ReplyDelete
  4. `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`." (Ioan 8,7)

    ReplyDelete