Tuesday, December 20, 2011

Vizită privată Majestuoasă

Din surse mitropolitane, vă aducem la cunoștință faptul că, Miercuri, 21.12.2011, la Reședința Mitropolitană, Majestatea Sa Regele Mihai I de România, va efectua o vizită privată IPSS Nicolae, Mitropolitul Banatului, împreună cu Majestatea Sa Regina Ana.

http://www.familiaregala.ro/news/1230/121/Regele-Mihai-Cetatean-de-Onoare-al-Municipiului-Timisoara/(sursa foto)

De la această vizită de curtoazie, a fost exclusă, bineînțeles, persoana non grata, "Preasfințitul" Paisie.

Având în vedere faptul că Majestatea Sa, Regele Mihai I de România a fost uns de către Biserica Ortodoxă Română, Rege al României, iar PF Daniel nu a catadicsit să respecte tradiția Bisericii Ortodoxe în cele ce privesc instituția Monarhiei,
http://radu-tudor.ro/regele-mihai-patriarhul-daniel-si-presedintele-basescu/ -
Noi, Opinia Publică Timișoreană, considerăm că adevăratul patriarh moral al Bisericii Ortodoxe Românești este IPSS Nicolae Corneanu, singurul care a păstrat tradiția Bisericii Strămoșești neschimbată în spiritul ei, aceea de mamă a neamului românesc.

3 comments:

  1. Trebuie sa intelegeti ca oricine va fi viitorul mitropolit, ca pe timpul lui Corneanu nu va mai fi, iar poza de zilele trecute cu PS Paisie si PS Lucian la Caransebes spune multe. Corneanu nu mai are sustinerea nici unui ierarh(nici macar a Patriarhului care ii datoreaza promovarea si e la fel de ecumenist) si asta fiindca Corneanu a permis, ba chiar incurajat atacarea Bisericii(si a reprezentantilor ei) in presa, pentru a-si satisface orgoliul personal, crezandu-se un guru al timisorenilor care are menirea mesianica de a lupta impotriva tuturor. Cu alte cuvinte e fariseu, ii place sa fie compatimit dar si ridicat in slavi, indiferent de urmarile asupra vietii bisericesti. Greseala PS Paisie e ca actioneaza prea din topor, incearca sa schimbe situatia dintr-o data si s-a inconjurat de oameni nu tocmai vrednici, care s-au reprofilat din sprijinitori ai mitropolitului, in cei ai noului episcop-vicar, pentru a-si pastra privilegile si pentru a ascunde abaterile din trecut.Dar si PS Lucian a luat unele masuri care difera cu mult de viziunea lui Corneanu: caterisirea unui preot care a invitat un preot catolic in altar in timpul Sfintei Liturghii, a introdus muzica psaltica, a strans relatiile cu ierarhia extracarpatica.A preferat insa calea pasilor marunti si a tinut mult la imagine, fiind desori foarte diplomat.

    ReplyDelete
  2. Inmormantarea lui Vaclav Havel: cititi si va cruciti, si va cruciti nu de ce fac cehii, ci de cat de jos a ajuns BOR:
    "O slujbă va fi celebrată la prânz (13:00, ora României) de arhiepiscopul de Praga Dominik Duka şi episcopul auxiliar Vaclav Maly, AMBII FOSTI DETINUTI POLITICI SUB REGIMUL COMUNIST , care s-a prăbuşit odată cu "Revoluţia de Catifea" ghidată de Vaclav Havel în 1989".

    Iar la noi, in BOR, cel care-si marturiseste pacatu colaborarii este marginalizat de sinedristi, ba i se ia si dreptul de semnatura, iar nevrednicul de pomenire Anania, apostolul sfasierii bisericii ortodoxe, din America, mai intai, apoi din Ardeal, este titul, in viata si dupa moarte, la mare cinste.

    Slujba inmormantarii o fac doi fosti detinuti politici, unul arhiepiscop, iar celalalt episcop vicar (auxiliar), in timp ce, la noi, Spagoveanu, in loc sa dispara din peisaj, este promovat, din episcop vicar patriarhal, arhiepiscop de Tomis.

    ReplyDelete
  3. "Preasfinţitul Paisie intervine în viaţa personală a celor din jurul mitropolitului" =
    http://www.ziuadevest.ro/eveniment/26092-preasfinitul-paisie-intervine-in-viaa-personal-a-celor-din-jurul-mitropolitului-.html

    ReplyDelete