Wednesday, July 13, 2011

Tempore etc. etc.

În așteptarea ședinței SS al BOR taberele trag salve de trasoare în eventualitatea că vreuna din echipe își dezvăluie pozițiile. În spatele liniei frontului se efectuează manevre de poziționare și se coc planuri de rezevă. Ce va fi oare după 21.07.2011?
Ziua ceea, the D day, se propune ca hotar în curgerea timpului, e drept acum adânc de liniștită, dar nu de mult tulbure și năvalnică.
Ce va fi? E totuși război, chiar dacă BOR nu vrea să recunoască, e piatră de hotar!
Și uite așa, IPS Nicolae intră încă o dată în istorie ca și deschizător de capitol nou, în concurență cu Fotie al Constantinopolului, însă mult mai important, pentru că pe atunci Biserica era la modă, era în trend, era vie. Acum IPS Nicolae a resuscitat-o din somnul cel de moarte! Nicicând în epoca de tranziție BOR nu a avut așa audiență ca acum! Dacă s-a ajuns ca toți, și buni, și răi să aștepte cu sufletul la gură decizia SS al BOR, atunci IPS Nicolae și-a îndeplinit cu vârf și îndesat rolul de apostol al lui Hristos, și cel puțin din punctul meu de vedere s-a mântuit!
Iată că nu numai eu sunt de această părere. Doamna Viorica Bălteanu, una din inimoasele doamne care au luptat pentru adevăr, acordă un interviu în Ora de Timiș făcând o recapitulație a motivelor care i-au animat pe bănățeni să ia atitudine, din nou, împotriva nedreptății, nerecunoștinței, a lipsei de onoare de care unii au dat dovadă.

http://www.oradetimis.ro/profesoara-viorica-balteanu-exclude-ipoteza-ca-mitropolitul-banatului-nu-si-va-reprimi-dreptul-de-semnatura/actualitate/2011/07/13/

Îmi permit doar câteva întrebări asupra interviului.
Cine este preotul care a binecuvântat lucrarea aceasta? Pentru că fabricanții la acea dată beneficiau de asistența duhovnicească a patru ierei.
Să fi fost Iulian? Nu avea vreun interes, din contră!
Să fi fost Nicu? Nu cred, era prea ocupat să participe la concursuri clandestine!
Să fi fost Mirciulică? Avea, totuși, interes: cel puțin să se răzbune pe paisie, așa din orgoliu dacă nu dintr-altă cauză!
Să fi fost celălalt Mirciulică, adică Mircea cel mic, sau după cum îi place lui paisie să-i zică, penalul? Clar, și el avea interes, doar, doar își rezolvă și el problemele cumva!
Hmmm! Nu știu ce să zic!
Până la urmă, îmi șoptește o păsărică:
- A fost Iulian, pentru postul de protopop! Cip-cirip, cip-cirip!
Da! Așa trebuie să fie!
Și acum totul este limpede, ca să termin și eu articolul în tonul cu care v-am obișnuit!

7 comments:

  1. Mirciulica Cricovean este! sunt sigur! Nu se sfieste sa spuna oricui ca uzurpatorul este o scursura a BOR!
    Nu e prea clasica aprecierea dar e nimerita

    ReplyDelete
  2. Nu e adevarat! Nicusor a fost! Il iubeste mult pe IPS Nicolae!

    ReplyDelete
  3. http://www.ziare.com/social/biserica/biserica-greco-catolica-cere-bor-sa-nu-i-mai-asupreasca-preotii-si-credinciosii-1107436
    alta PRICINA DE GALCEAVA !
    PS: ESTE DE LA SINE INTELES CA SF SINOD NU MAI DORESTE TENSIUNI IN SANUL BOR, ASA CA ESTE DE ASEPTAT O DECIZIE FAVORABILA IPSS NICOLAE,DACA PF DANIEL DORESTE PACE .

    ReplyDelete
  4. daniel doreste BANI cu orice pret. pana acum nu a dovedit in nici un fel ca ar fi altfel decat cei pe care ii protejeaza.
    dezamagire totala provoaca atitudinea patriarhului.
    problemele din MBT puteau fi rezolvate de acesta fara atat scandal si fara tergiversari.
    paisie este in continuare protejat de daniel, si oricum si daca pleaca i se va pregati un loc caldut din care sa-si exercite pornirile dictatoriale.
    DAR NU VA PLECA!

    ReplyDelete
  5. Vai de voi sărmani preoţi, majoritatea dintre voi sunteţi asupriţi de aceşti diavoli, Paisie, Popescu, miraculosul şi "deşteptul" Sfercoci şi "sărmanul" Boancheş,voi plângeţi pe dreptate, iar ei tot ce vor ei fac.Imobiliarele sunt baza, trebuie vândute, închiriate, că doar au copii de crescut, ce contează că aveţi şi voi copii.Unde învaţă copii lui Popescu? pe baii cui?, Ei sunt reprezentanţii Iadului pe acest pământ, iar Paisie este însuşi Diavolul.La fel şi cei 2 mari protopopi, pe care doar "moartea" îi va da jos de la putere.Malefici, făţarnici, de-a dreptul greţoşi. Să vă ajute Bunul Dumnezeu, pe voi cei fără ocrotire.

    ReplyDelete
  6. In ceea ce priveste eruditia preasfintitului lasati-o mai incet. Eventual intrebati-l cand a citit ultima carte si care anume, ca saracul de atat umblat brambura nu mai are timp de citit. Decat eventual in ochi albastrii?

    ReplyDelete
  7. sunt cativa trepadusi paisiaci-studentasi de la teologhia-care cred ca cioara se mananca!
    ca imediat ce termina, ca vai de mama lor faculta iaca si post de paroh-taliban,in slujba paisiacului!
    io le spu asa, din clasici:DIN CIOARA NU POTI FACE PORUMBEL !

    ReplyDelete