Tuesday, February 18, 2014

Post scriptum: omul cameleon

Cameleonul este o făptură a lui Dumnezeu, așadar, binecuvântată cu darul vieții. Precizez dintru început acest lucru pentru a nu fi acuzat că am ceva împotriva animalului cameleon, sau cumva să creadă lumea că îndemn la exterminarea unei specii!
Mă voi referii în continuare la o caracteristică a cameleonului, și anume aceea de a-și schimba culoarea în funcție de interesul pe care îl are, tot așa cum putem spune despre vulpe unele lucruri sau despre lup.
Stabilite deja limitele discursului, nu pot să nu remarc faptul că BOR, reprezentată aici prin Arhiepiscopia Timișoarei, reprezentată la rândul ei într-o școală de teologie sau într-o parohie de cei trimiși să facă acest lucru, este plină de cameleoni! Care își schimbă culorile, așa după cum le dictează interesul, fără să urmeze consecvent vreo regulă care să vină cumva de la Capul Bisericii - care este totuși Hristos și nu altcineva!
Cu toate astea, se vede clar că diferența dintre Dumnezeu-Hristos și episcop este una de neîntelegere a unei inversiuni de logică! Și anume, Dumnezeu-Hristos nu s-a crezut vreodată a fi episcop!
În ce context spunem astfel de lucruri? Pai, în contextul scandalului provocat de un preot nazist și blasfemiator pe care BOR îl adăpostește în sânul ei, fără să ia vreo atitudine clară împotriva lui.
Pentru că nu demult, au existat altfel de reguli, măsuri în a judeca așa-zise pricini (inexistente în realitate, dar existente în mintea răvășită de neiubire a Presfințiților Stăpâni),  cu mult mai puțin grave care au generat pedepse nimicitoare! Pentru acuzații, nedovedite în final, mult mai puțin grave, alții au trebuit să plece prin alte părți pentru a putea scăpa de urgia neiubirii care s-a sălășluit pe tronul Timișoarei. Iar acum când lucrurile au luat-o într-o direcție cu totul imprevizibilă, și când BOR ar fi trebuit să tranșeze fără echivoc evenimentul, iată că singura măsură este schimbarea dintr- funcție administrativă!!!! chiar dacă faptele sunt de fapt un atentat la umanitatea pentru care Iisus Hristos a murit și a înviat!

  

Deși, există evident și multe comentarii fasciste de sprijin pentru un mesaj de tipul celui proferat de către un extremist, asta nu înseamnă că asta este normalitatea pe care o dorim cu toții. Mai mult, în ceea ce privește instigarea la ură de rasă nu există prescripție, cel puțin la nivel moral. O astfel de atitudine contravine cu învățătura lui Hristos în mod flagrant, iar acolo unde o astfel de opinie nu este urmată de îndreptare și pocăință conduce la excluderea din comuniunea cu Dragostea Divină automat și iremediabil! Iar preotul nazist din Timișoara nu a arătat în niciun fel vreo remușcare cu privire la episodul respectiv, din contră, aversiunea față de anumite categorii de oameni s-a manifestat pe deplin și cu mai multă înverșunare de când a avut în mâna sa ”pâinea și cuțitul” la Mehala.
Așadar, dacă BOR prin reprezentanta ei, Arhiepiscopia Timișoarei nu va lua o atitudine clară cu privire la EXTERMINATORUL din Mehala, se va face vinovată de CRIMĂ ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII, deci este ANTICRISTĂ!


Cum mai poate un preot care blesteamă în gura mare în fața celor pe care ar trebui să-i înduhovnicească, chiar instigă la crimă, să mai poată să aducă jertfă lui Dumnezeu la altarul lui Hristos?! Doar cu concursul vinovat al Preasfințiților Stăpâni care, dacă vor ignora astfel de mizerii, își vor înnoii eticheta de simoniaci!

Prea Fericite Stăpâne, luați măsuri în ceasul al douăzecișipatrulea! Biserica se destramă!

Mai mult decât atât, rămâne de văzut al cărui ucenic a fost preotul EXTERMINATOR, pentru că în limbajul acestuia se regăsesc formule de limbaj care nu-i aparțin: ghiolban, tâmpiței, etc. La fel și comportamentul pe care l-a adoptat vine la rândul lui din școala de deformat caractere de la Caransebeș, condusă la vremea când preotul a urmat-o, de nimeni altul decât domnul director Ionel Popescu, actual vicar administrativ al Timișoarei, care l-a și promovat, iar printre iluștrii profesori, pe domnul Sebastian Ardelean, al cărui comportament îl copiază la perfecție, actualul coleg de altar, care i-a fost și duhovnic de altfel. Însă, aceștia din urmă se dezic de domnul EXTERMINATOR, fără să-și asume nimic din educația pe care i-au dat-o! Și nu în ultimul rând domnul Stăpân Preasfințit, care l-a înfipt în inima Mehalei după un concurs extrem de controversat, în care cel care a fost clasat pe locul I s-a retras după numai o Duminică slujită în biserica măhălenților, lăsând deschisă astfel ușa din dos pentru oportunistul EXTERMINATOR, caracteristică definitorie pentru viața acestuia!
Acum însă, banii mătușii (de data asta nu Tamara) nu mai sunt suficienți pentru a spăla rușinea pe care un astfel de ”om” prin astfel de ”oameni” o provoacă Miresei lui Hristos!

Vai și amar de Biserica Ta Doamne! A ajuns troacă de porci!

26 comments:

  1. Opriti stirea asta, a fost destituit preotul ,ce mai vreti ? ori cum problema ramane aceiasi tiganii vor fura ,injura,omora,violeaza,.....etc. ne vor face de ras incontinuare in toata lumea ,dar voi in loc sa facem campanie impotriva tiganiilor atacati un om nevinovat !!! rusine romanilor

    ReplyDelete
  2. Pai cine e Chiriarhul Arhiepiscopiei Timisoarei: nu Nicolae Corneanu? Sa raspunda in fata Sinodului de modul defectuos in care-si conduce Eparhia. Daca sinodalii s-au ascuns dupa degete in 2008 si nu l-au caterisit, macar acum sa-l trimita de urgenta la manastire, la Techirghiol, sa se trateze ca tot se plange ca ar fi bolnav. In calitate de Chiriarh este pe deplin responsabil de TOATE hotararile Consiliului Eparhial, chiar daca il prezideaza sau nu. De ce nu se duce la sedinte sau nu slujeste nici macar de Pasti sau Craciun? IPS Antonie al Ardealului slujea Sfanta Liturghie din caruciorul cu rotile si nu era nici o problema. In schimb , Corneanu nu se sinchiseste, nu are astfel de preocupri, doar a declarat in notele de la Securitate ca e ateu convins...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu sigue esti vreo vinitura prin banat , [oltean sau moldoveam ] asa intelegem rautatile cu care incerci sa otraveti lumea si tu si cei care l-au mazilit pe preotul Lehaci .

      Delete
    2. Nu sunt nici oltean, nici moldovean. Sunt banatean get-beget. Sigur ca un astfel de discurs nu este unul crestinesc, dar nu-l judecam noi pentru ce e in sufletul sau, ci Dumnezeu, dar un asemenea gest afecteaza imaginea Bisericii care e atacata din toate partile. Deci profesorii de religie, cei de la Seminar, preotii, ierarhii trebuie sa fie mai responsabili de propriile fapte, sa fie constienti ca vorbesc in numele Bisericii, nu exprima o opinie personala, cel putin nu in fata elevilor, enoriasilor etc. In orice caz invatamantul teologic din tara in general, si cel banatean in special, e la pamant. Cred ca o solutie ar fi mutarea tuturor Seminariilor pe langa manastiri, asa cum e la Neamt, iar seminaistii sa fie obligati sa se integreze in viata de manastire pe parcursul studiilor (participare obligatorie la cursuri, studiu individual in fiecare zi minim 2-3 ore pe zi, rugaciune dimineata si seara, diferite ascultari gospodaresti in manastire etc.). Cat despre Corneanu, eu nu vad ce realizari are de cand e mitropolit, in schimb in Eparhia si Mitropolia pe care o conduce sunt numai probleme

      Delete
    3. Si profesorul are dreptul la pareri si convingeri personale !!! ori cum dlaratiile au fost facute acum 7 ani deci nu mai reprezinta nimic ! iar despre IPS Nicolae nu credf ca esti tu in masura sa judeci ce a facut si ce nu , dar pentru cultura ta generala sa sti ca mitropolitul are o bogata activitate pastoral misionara , ecumenica, carturareasca ,.....etc .Numai cine nu cunoaste nu stie si vorbeste aiurea ! se vede clar dorinta ta de a discredita personalitatea mitroplitului .

      Delete
    4. Activitate pastoral-misionara ? A turnat la Securitate pentru BANI din 1949, inclusiv preoti din propria Eparhie, a micsorat numarul de locuri de la Seminarul din Caransebes la cererea fostului regim declarand ca este ateu convins si total supus regimului de ”democratie populara”, a ordonat sa fie inchise usile Catedralei in timpul Revolutiei, nici nu s-a sinchisit sa aduca ramasitele pamantesti ale IPS Vasile in cripta Catedralei pe care a ctitorit-o pana in 1993 si atunci mai mult de ochii lumii, a promovat tot felul de incompetenti, probabil tot PENTRU BANI, continuand traditia dinainte de 1989 si nu ma refer numai la preoti, ci si la episcopi, nu a desfasurat niciun fel de activitati catehetice in ciuda faptului ca sectele au castigat tot mai mult teren in Banat, dupa 1960 a fost artizanul distrugerii monahismului banatean, dezvoltat cu atata greutate de IPS Vasile (de altfel o maica octogenara, care e astazi la Manastirea Floresti, a declarat ca a plecat de la Timisoara aproape fugind), iar dupa 1990 cele 4-5 manastiri pe care le-a deschis nu au obsti bine inchegate, cand se schimba staretul se schimba si obstea, putini vietuitori.
      Activitate carturareasca? Ia uite ce discurs penibil tine. Una il intreaba reporterul, alta raspunde el. Nu mai zic ca participa numai la emisiuni ele sectarilor
      http://www.youtube.com/watch?v=LLNchsG1vjs

      Delete
    5. DEZINFORMEZI !!!! nu-i adevarat nimic din ce spui tu . IPS Nicolae a este un carturar deosebit [poate nu l-ai citit tu ] manastirile functioneaza asa cum este normal ,iar colaborarea cu securitatea stim bine ca a fost nevinovata .Nu are rost sa incerci sa discreditezi activitatea mitropolitului ,lumea il apreciaza si il respecta .

      Delete
    6. Dezinformare??? Nu e nevoie sa-l citesti(daca te referi la dosarul de la Securitate acolo e posibil sa fi fost un mare ”carturar”, de fapt aceea e si cea mai mare opera a lui, a carei ”valoare” nimeni nu i-o poate contesta), e suficient sa-l asculti si sa te amuzi copios. Inca una:
      http://www.youtube.com/watch?v=1AAqyGxlf7A
      Comparati situatia manastirilor din Timis cu cele din Ardeal, care nu au nici ele o vechime prea indelungata, dar acolo nu au pastorit ierarhi precum Corneanu. Care e situatia de la Romanesti sau Saraca si care e situatia la: Rohia, Nicula, Ramet, Sambata de Sus etc.?

      Delete
    7. Nu ai habar de activitatea mitropolitului Nicolae. As vrea sa te cauti mai bine in casca si sa te gandesti de 3 ori inainte sa enumeri manastirile tale ardelenesti. Te bagi in seama ca mai alti ierarhi care tanjesc dupa Banat. Ia spune sincer, cati din manastirile tale ,,preferate,, nu se comporta mai rau ca si securistii? Sa nu mai vorbim de cele oltenesti sau din Moldova. Cele din ,,regat,,, care nu au altceva in cap decat bani. Du-te in Ardeal si ramai acolo la manastire, ca nu prea ai activat pe acolo, decat formal. Du-te inapoi in Alba ca poate acolo iti e locul si nu mai fa afirmatii despre Banatul Nost`. De ce il vreti, daca nu e bun? Nu pentru bani cumva? Incercati doar si Dumnezeu va randui dupa inima fiecaruia nu dupa fatarnicia lui. Ca perdeaua tot cade pana la urma. Tare mi-as dori un episcop sa nu fie din randul calugarilor....o adunatura de refulati si complexati. Un om care sa fie puternic din punct de vedere administrativ si social, cu caracter vertical, bland si iubitor, nu unul care se tot joaca de-a postul si rugaciunea cand are chef si imbratiseaza fatarnicia. In al doilea rand, uita-te la ce tampenii scot pe gura episcopii tai ardeleni, la fel ca oamenii din acele tinuturi. Sa nu mai vorbim de patriarh sau episcopii vicari care, saracii, dogmatic sunt sub nivelul solului. Au 4-5 idei ,,coapte,, de ei amestecate cu cateva din carti si cand se impotmolesc o iau pe aratura in aceleasi idei preconcepute. Pe cand Nicolae si mort vorbea mai bine si mai fluent ca ei. Sa nu mai vorbim de facultatea de la Sibiu, care dupa 86` nu a mai fost buna de nimic desi toti incearca sa o resusciteze, e doar un muzeu. Vreti sa mai explicam si despre cum slujesc ardelenii? Ia urmariti cartea cand slujesc ei si veti vedea. Simplu, faceti cum scrie in carte si va fi bine. SLUJIREA e la pamant peste tot, dar nu in special in Banat cum spui dumeta ci invers. Si cu securitatea....tot ai vostrii au turnat pe sfintii necanonizati ai romanilor. Nu a mers nimeni din Banat. Pamanturile noastre sunt cele mai bune, suntem cei mai aproape de Europa, suntem calzi, deschisi, primitori, intelepti . Iar voi vreti sa facem loc hotilor, fatarnicilor, capuselor, mincinosilor ca ei sa ne conduca si sa ne robeasca pentru ca ei sunt ....

      Delete
    8. Din pacate, tot ce spui tu i se potriveste de minune lui Corneanu. Spune-mi mari duhovnici din zona Banatului care sa fie cunoscuti precum parintele Teofil Paraianu, Serafim Man, PS Vasile Flueras, vicarul Clujului sau altii. Manastirile din restul vor bani, iar in cele din Banat te pomenesti ca vietuiesc numai isihasti. Nu neg ca sunt si manastiri din Banat cu o viata monahala autentica (Timiseni, Nera). Culmea e ca multele manastiri care exista azi in Banatul de munte (in jur de 20) se datoreaza unui ierarh ardelean, IPS LAurentiu, care cu toate pacatele lui nu se compara cu nici unul din ierarhii care au ramas in Banat (nici la cultura teologica, nici la parte administrativa), nu il lauda chiar degeaba patriarhul, care doar banatean. De ce nu ii sustine pe banateni? De ce nu a promovat nici in Moldova, nici la Bucuresti, banateni? Simplu: ca nu a avut pe cine...Peste tot in Ardeal, bisericile si manastirile sunt pline. In Catedrala din Cluj in duminicile obisnuite, oamenii stau chiar si iarna afara, ca inauntru e arhiplin. Sa vad si eu unde pot sa ascult in Banat predici ca ale Mitropolitului Bartolomeu sau catehezele IPS Andrei din fiecare duminica seara de dupa Vecernie. Ce ierarh banatean merge in fiecare duminica la Vecernie sa predice: Ei nu predica nici la Liturghie, sau daca o fac, nu prea spun prea multe. Sunt mai pregatiti unii preoti din eparhiile lor decat ei. Iar despre invatamantul teologic, sa ajunga scolile de teologie din Banat, sa ajunga sa se compare nu cu teologia saguniana, macar cu cea de la Alba Iulia...

      Delete
    9. Streza care si-a pus copii in cele mia bune locuri fie ca profesori la facultatea de teologie ,fie la seminar ori in cele mia bune locuri ca preoti parohi ,....,asa ca lasati cu streza ca pute !!! iar manastirile din banat au viata si traditie proprie , multumim lui D-zeu ca nu s-au umplut manastirile de habotnici moldoveni sau olteni !! dar tu vinitura ce esti cand vezi oameni civilizati si cu bun simt prin manastiri ti se pare anormal !!!

      Delete
    10. Alba Iulia?.....devii penibil...sa nu intram in amanunte, Acolo a fost o cloaca, care mai de care s-au lipit de Serafim, care si el un plimba lume, la fel ca cei afiliati lui. Au numai patriotisme in cap, dar cultura 0. Sa nu mai vorbim de Streza, care e un Dumnezeu pentru toti calugarasii de 2 lei, care tanjesc dupa faramele de la masa stapanului lor. Desi, el din acest punct de vedere nu prea e incantat de ,,catelusi,, ii foloseste pentru a-si face mendrele. Eu unul, din acest punct de vedere, il apreciez, pentru ca toti aceia sunt masochisti din punct de vedere emotional.,, Spala pe jos cu ei si goleste-le portofelele, ca nu au nevoie de bani, sunt calugari doar!``

      Revin: Vedeti-va de zonele voastre ,nu ardelenizati, moldovenizati sau oltenizati Banatul....e al celor de loc! Ce vreti de la el? Aveti voi un Hristos mai bun de oferit? Aveti o Liturghie mai speciala? Coboara la voi altcumva? Sunteti mult mai pregatiti sa faceti ce? As vrea sa stam fata in fata, sa vedem cine ce stie...poate ati renovat Ortodoxia....poate aveti vin mai bun in zona...poate faceti mobilier mai bun pentru biserici, poate sunteti mari psalti, poate lumanarile voastre lumineaza pana in cer si costa mai mult, poate aveti de pupat in dos patriarhi, poate aveti de facut catedrale sa mantuiti lumea asta...si cand va fi gata, cine nu trece prin ea, nici Sf. Botez nu mai ajuta la intrarea in Imparatie. Gata cu minciuna si cu leprele. Puneti mana pe carte si nu va mai uitati la cei care au fost buni de prin Romania, apoi aratati pe altii cu degetul, dar de fapt voi nu sunteti nici macar umbrele nimanui. Nu apreciez nici un ierarh in general. Dar ce mi-a placut la Nicolae a fost exact acest lucru : nu a aratat pe nimeni cu degetul....cum faci tu acum si cum fac ierarhii intre ei acum. Ei sunt cei fara vina, destepti, culti, incordati, iar el e cel care a plecat capul, ca a gresit si isi cere iertare....cine pleaca mai indreptat la Casa Lui?


      Sunt convins ca toate bisericile sunt pline din cauza predicilor, cei din Alba sunt cei mai priceputi la cersit. Pot sa iti dau mai multe exemple...dar ma limitez si plec si eu capul, dar nu inima si credinta in care m-am nascut...nu in cea de acum. E diferenta de ideal.

      Delete
    11. Mai vorbim dupa ce moare mitropolitul si o sa-i fie ales succesorul. Voi vreti ierarhi slabi, cu putine cunostinte teologice, incapabili sa raspunda nevoilor de astazi ale Bisericii, credinciosilor, o dati in continuare cu ”traditia banateana” (oare asta nu e sursa pentru o noua erezie??? Biserica este una peste tot. Apropo, Sfantul Iosif a fost banatean??? Voi ati fi primii care v-ati lepada de Ortodoxie daca ati fi pusi la incercare sau vi s-ar oferi avantaje materiale, asa cum si mitropolitul vostru iubit a facut). Voi vreti ierarhi slabi care sa nu va deranjeze cand va faceti mendrele, sa nu va puna sa faceti nimic, sa ramaneti in aceeasi stare de ”lancezeala” misionara, pana o sa ajunga majoritari sectarii. Trag insa nadejdea ca Sf. Sinod va fi avea intelepciunea sa discearna lucrurile si sa aleaga pe cel mai vrednic. Oricum alegerea viitorului mitropolit va fi prima alegere de ierarh din Banat pe bune (excludem Eparhia Devei, care nu mai tine de Mitropolia Banatului). Corneanu, Timotei, Lucian si Paisie nu au avut contracandidati, primii doi avand binecuvantarea Securitatii, iar ultimii doi ca asa au binevoit primii doi, iar Sinodul naiv le-a lasat mana libera.

      Delete
    12. Mai lasane cu modovenii tai , nu avem nevoie de vinituri in scaunul de mitropolit al banatului , Lucian e banatean si e singurul care ii poate intelege pe banateni si filosofia de viata a biserici .

      Delete
  3. Văd că despre vorbele părintelui Lehaci vorbiți,dar despre modul turnătoresc în care s-a procedat cu această filmare nu spuneți nimic.
    Asta apropo de colaborarea cu securitatea, se pare că unii n-au învățat nimic și sunt dispuși să-și trădeze frații mai ceva ca Iuda.
    Măcar mitropolitul Nicolae, a fost forțat de regim, dar tinerii debarasați de bolșevism care se dedau la astfel de practici n-au nicio scuză și sunt și ei parte negativă din acest eveniment.

    ReplyDelete
  4. Ați ajuns voi să dați lecții de iubire și îndreptare ?
    Voi care mușcați ca niște vipere din toți cei care nu vă cântă-n strună, mânați de o ură anti-clericală demnă de niște sataniști nu de niște creștini sau foști teologi ?
    Preoții buni-răi, sunt produsul societății pe care și voi o deformați prin dezinformările cu care abjectați societatea civilă.
    Nu contează că prezentați doar adevăruri parțiale și restul sunt proiecțiile voastre bolnave și pline de ură.

    Importantă e impresia,confuzia și discordia pe care o lăsați în urma voastră, în sufletele celor care nu cunosc toate faptele.

    Să luăm cazul de față :
    Cuvântul exterminator este repetat într-un mod maladiv, cu litere de tipar asemea tabloidelor oteviste care peste tot sublinează cu litere îngroșate doar „șoc”, „groază” și evenimente „sângeroase”.
    Frecvența cu care-l repetați e un procedeu clasic de manipulare, gen „placa stricată” în care o minciună devine adevăr cu cât e repetat mai des și mai tare.

    ReplyDelete
  5. De ce fostul suplinitor Lehaci NU e exterminator ?
    1.Pentru că nu are fapte criminale ci doar niște impresii, deplasate DAR, pe care și le poate îndrepta oricând.
    2.Pentru că nu a predicat astfel de învățături de la amvon, deci nu se poate vorbi de perseverență și neîndreptare, iar despre ce e în sufletul să nu sunteți voi în măsură să vă dați cu părerea.
    3.Pentru că discursul său nu este o pledoarie premeditată ci este spontan și provocat de către elevii care i-au întins cursa.
    Este o cursă ordinară pentru că suplinitorul, e iscodit în repetate rânduri să-și dea cu părerea despre subiecte sensibile, gen țigani, Antonescu, întreaga oră a fost chestionat, dar ne sunt prezentate doar frânturi .
    Ba mai mult, este filmat pe ascuns din spatele unor haine menite să mascheze meschinăria.

    Dacă era un demers onest și moralizator al celui ce a distribuit;
    De ce nici un elev nu-l contrazice pe profesor „Domnule profesor nu sunt de acord cu ce spuneți” folosind argumente pe care proful le-ar fi primit degajat ?

    De ce filmul apare abia după 7 ani, abia după ce suplinitorul Lehaci Andrei, devine preot și paroh ?
    Nu era firesc să fie prezentat imediat după eveniment când putea fi sancționat atât de inspectorat cât și de către autoritățile clericale ?
    Nu cumva există o intenție vădită de distruge imaginea și viața acestui preot ?
    Ba mai mult, filmul apare de abia după ce elevii care au adus contribuții cretinoide și cel care a filmat nu mai pot suferii nicio sancțiune.
    Dacă erau într-adevăr niște oameni iubitori de adevăr, și-ar fi asumat orice consecință.

    ReplyDelete
  6. Unde a greșit ex-suplinitorul Lehaci ?
    1.A greșit pt că a dat curs unor astfel de gânduri și pt că le-a explicat de la catedră.
    2.A greșit pentru că s-a încrezut în onestitatea și amiciția elevilor, care i-au înfipt de fapt un cuțit în spate.Trebuia să știe ce material are în față și să fie mai rezervat.
    Dar evoluția sa de-a lungul timpului nu oferă alte indicii că ar fi perseverat cu astfel de discursuri.
    Dacă făcea astfel de declarații în amvon, atunci da, era de competența consistoriului să se autosesizeze și să-l coboare din treaptă pentru s-ar fi vădit reaua credință.
    Altfel, NU, și nu suntem în măsură să speculăm noi ce e în sufletul părintelui.
    Iar autoritățile ecleziale, n-aveau de unde să viseze ce discuția de acum 7 ani.

    Probabil că și-n Mehala există rromi/țigani care participă la Sfânta Liturghie și se spovedesc la preoții de acolo, de aceea acuzele de intoleranță sunt nesimțite și neavenite.

    ReplyDelete
  7. Apostolii au avut și ei scăderi, când s-a ridicat Duhul de la ei, Petru a fost numit de Hristos, satană și chiar s-a lepădat de El dar Domnul l-a primit întru pocăință.
    Nu trebuie încurajate nici discursurile pline de ură dar nici linșajul împotriva unui preot.
    A primit o sancțiune administrativă, dacă făcea declarația după Hirotonie zbura din post, cum n-a făcut-o nu are ce sancțiune să atragă.
    Ba, mai mult penitența lui se poate evalua de către superiori și duhovnic nu de către cei de pe margine.
    Să sperăm că se îndreaptă acest preot, nu că va fi distrus cum au pățit-o alții din țară, că nu câștigă nimeni nimic din asta, decât potrivnicul.

    ReplyDelete
  8. Sa recunoastem ca majoritatea dorim sa scapam de tigani . Ne terorizeaza si ne deranjeaza in calitate de vecini , de parteneri in trafic , de concitadini ... si nici macar emigranti fiind nu am scapat de ei. Da, nu fac parte din clerul ortodox si declar ca nu suport tiganii . Din ,, n,, motive si caracteristici ale rasei lor . Le cunoastem cu toti dar uni vrem sa impresionam prin marea iubire de oameni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bine spus , toata lume ii uraste de moarte pe ciorile colorate ,dar unii se feresc sa o spuna ! poate se va gasi cineva sa reinceapa ce a inceput Antonscu adica sa-i elimine pe tigani !!!!

      Delete
    2. pai tu ai spus-o ce te preface ca esti altul...bolnav psihic c e esti!

      Delete
  9. INTERVIU Profesorul Carol Iancu, de la Montpellier: “Există un antisemitism puternic astăzi. Rasismul este frica de cealălalt şi provine de la necunoaştere”

    http://adevarul.ro/locale/timisoara/carol-iancu-1_5303b835c7b855ff567591e2/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Preotul Andrei Lehaci a facut de rusine Biserica Ortodoxa Romana. Preotul andrei Lehaci a distrus constiinta elevilor, a dezamagit profund rice simtamant crestin. Rusine parintilor care l-au crescut, rusine celor care l;-au promovat, rusine celor care mai vor revenirea lui in echipa de conducere a Bisericii! Rusine, rusine, rusine sa va fie, nazistilor!

      Delete
    2. Rusine sa-ti fie tie invidiosule , parintele Lehaci nu a gresit cu nimic doar si-a spus parerea ,fiecare avem acest drept. Rusine ,rusine incompetentule .te bucuri ca Lehaci a fost dat afara crezand ca vei ajunge tu in locul lui !

      Delete
  10. Nu va suparati ,dar daca ati avea respect fata de semenii vostrii nu ati critica,Daca ati fi credinciosi nu ati critica un parinte ,ca sa nu mai vorbim de judecat !!!Si nu uitati pe atunci nu era preot .........vi se pare normal sa nu mai slujeasca in biserica unde a crescut doar pt singurul fapt ca a zis un adevar ??? pe care multi refuza sa -l recunoasca ,fiindca tara e condusa in acest moment de rromi ,exact cum spunea si parintele Arsenie Boca ,tara Romaneasca va fi condusa de rromi...Sincer daca i-as vedea pe cei care au adus comentarii rautacioase sunt sigura ca li se vedea rautatea pe chip si invidia .Poate ar trebui sa aflati si parerile celorlalti elevii ai liceului Carmen Sylva sa vedeti ce parere au ei de aceste stiri ,Vedeti-va problemele caselor voastre ..,, Daca va uraste pe voi lumea, sa stiţi ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat "

    ReplyDelete