Thursday, August 8, 2013

Paisie - BĂTĂUȘUL

Înainte de a comenta pe marginea incidentului de vineri petrecut în cadrul sfintei liturghii, trebuie neapărat să ne prezentăm scuzele noastre celor de la Ziua de Vest, pe care i-am bănuit de blat cu clica de la MBT.
Acum, să vedem ce s-a întâmplat mai exact!


Evenimentul a fost însă unul mult mai dur decât relatează Ziua de Vest, episcopul ieșindu-și atât de tare din fire încât martorii la eveniment au crezut că Paisie era posedat de diavoli, sărmanul diacon abia a ieșit din ghiarele episcopului abuzator, șifonat de-a dreptul, cu var și vânătăi pe spate de la zdruncinătura suferită la impactul cu peretele din partea celui care ar fi trebuit să-i fie părinte! Oricum, manifestările pseudo-episcopului Paisie, manifestări cu care ne-am obișnuit de ceva vreme, seamănă mai mult cu a dracilor cu ceva rang și mai multe coarne din poveștile cu care ne înfricoșau în copilărie bătrânii noștri din ne-nțelese pricini! Cu toate astea, noi credem că nefericitului episcop îi lipsește mai degrabă o doagă, pentru că până și dracul ar fugi de un astfel de om! 
Se pare că ființele reduse intelectual nu sunt capabile de dialog sau bun exemplu, și atunci, singura lor armă este violența și abuzul pe toate registrele, de la psihic până la fizic! 
Ce este însă de remarcat în cazul nostru? Că s-a depășit deja limita de abuz psihologic și s-a ajuns la agresiune fizică, brută, ceea ce va implica deja un altfel de abordare! Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă în locul dicherului din mâna episcopului, aflat periculos de aproape de gâtul sărmanului diacon, s-ar fi găsit spre pildă copia?! S-ar fi putut încadra la tentativă de omor? Dar așa, unde se poate încadra?!

Asta ar fi sfânta copie, exact ca și cele de la Catedrală
tricher și dicher: la cum arată s-ar putea să fie mai periculoase decât copia!!!

Aici sigur:
137.. -"Episcopul, prezbiterul sau diaconul, care va bate pe credinciosii care ar pacatui, ori pe necredinciosii care ar face nedreptati, ca sa-i infricoseze, hotaram ca sa se cateriseasca, fiindca Domnul n-a invatat aceasta undeva, ci dimpotriva, batut fiind nu batea, ocarit nu ocara si, patimind nu ingrozea pe nimeni cu bataia" -Apost. 27.

PS: Trist de tot că aceste lucruri se întâmplă și nu se ia nicio măsură! Într-adevăr urâciunea pustiirii în scaunul cel de sus al MBT!

16 comments:

  1. Pacat ca Bogdan Neaga nu a avut reflexul sa ii dea un genunchi lui Paisie intre picioare sa il smereasca putin. Omul asta nu vrea sa inteleaga ca pana la urma si-o ia pe cocoasa. Efectiv nu il putem respecta prin aceasta atitudine!!!
    RESPECTUL SE CASTIGA NU SE IMPUNE!!!
    Dar tiganul...tot tigan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Local kombat, frate!!! Vreau si eu bilet la circ!!!!

      Delete
  2. referitot la preasintitul paisie ceia ce confirma un fost teolog iar acum cantor la catedrala mai bine ar tace sa spuna el cu rujoni cum pleaca cu acordionul la cumnataul lui in satul cerna la popa mania si fac chef iar preoteasa este o vulpe ii fug ochi numai dupa p ......l apoi ma intorc la paisie sa spuna cum la luat pe parintele gaspar de epitrahil si la scos afara din catedrala iar ce sa intamplat cu colegul meu neaga e real dar lie frica la PREOTII SA RECUNOASCA PT CA PREASINTITUL AMENITA CU CATERISIREA ASA CA STIM CE RANG POARTA SI PAISIE MINCINOS ,CURVAR HOT DE BANI EUROPENI ,IAR CANTORII DE LA CATEDRALA SANT NISTE LINGAI RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MITROPOLIE BANATULUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII JOS CU MAFIA SICILIANA

    ReplyDelete
  3. acest teolog sa spuna cum sa intalnit cu colegii la o bere pe terasa la club 21 si ne confirmat depre vanzare VULTURULUI DIN CATEDRALA sa inbatat si a spus tot ca la ora 4 dimneata vinerea dupa prohodul domnului lea spus paisie ca trebuie sal scoatem vulturul ca vine tigani sal cumpere zis si facut si nu mai e vulturul deci mai bine taci mai teolog lingau si alcolic iar silviu sasi caute nevasta daca nu il face paisie calugar la saraca la PR CLEMENTINA VATULEASA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Invata sa scrii corect, incultule!

      Delete
  4. preasintia voastra loc de munca in dumbravita la un cabinet veterinar un ban in plus pt cotizare la preafericitul daniel . salar 150 eruo pe luna 22 d bonuri dar numai mancare pt caini puteti sa luati si masina de servici ETERNA E TRASPORTUL SI LESA CUREAU DE LA IPS NICOLAIE

    ReplyDelete
  5. PREASFINTE EU VA SANT ALATURI VEDETI CA , CANTARETI DE LA CATEDRALA VA VAND EXEPLU STEFAN MARENIUC ESTE UN ALCOLIC SI UN MINCINOS ,LA FEL RUJONI SILVIU ESTE UN OM CU DOUA FETE IAR RADU PASCALU ESTE UN MITOCAN IMI PARE RAU CA AVETI INCREDERE IN EI SANT UN PREOT DIN CATEDRALA CAND E SFINTIA VOASTRA DE FATA SANT SFINTI IAR CAND PLECATI DUMNEAVOASTRA VA VORBESTE SI VA FACE IN TOT FEL SANT UN FRATE DE PREOT CARE SLUJESTE LA CATEDRALA EU VIN CU O PROPUNERE DE CE NU ADUCETI MAICI SAU SEMINARISTI ARFI MAI OK SI PT CREDINIOSI ,PRIETENA MEA A FOST LA O LITURGHIE LA CATEDRLA IAR MARENIUC SE UITA LA EA NE STIND CA E SOTIA MEA SI CA FRATELE MEU SLUJESTE IN CATEDRALA A VENIT ACASA DE LA SLUJBA SI MIA SPUS UITE BAIATUL ALA FARA BARBA MI TRAS CU OCHIUL EU IAM CONFIRMAT FRATELUI MEU DAR MIA SPUS CA E FRICA SA VA SPUNA PT CA A VAZUT CA VA INTELEGETI FOARTE BINE CU CANTARETI SFINTIEI VOASTRE NU SE POATE ASA CEVA EU NADAJUESC CA O SA LUATI MASURI VA ROG DIN SUPLET MAI PUTI O SA UMBLE AST IA CA SI CANI IN CATEDRALA DUPA FEMEI . MULTUMESC

    ReplyDelete
  6. Iubiti credinciosi si credincioase DUMINICA SANTETI INVITATI LA BISERICA DIN INCINTA FACULTATI DE AGRONOMIE LA MINTIG CONTRA MAFIEI PAISIACA VA VENI SI EL SA NUMAI BOMBONEL CU POLITA SPER SA VINA SI PREASFINTITUL SAL SCUIP IN FATA CA SA BATUT JOC DE PR BELEAN PAISIE NU RAMANE ASA PLECI CU TOT CU INLATU NICOLIE IL IEI CU TINE SI MERGETI LA DRACU SA VA DUCA PE AMANDOI .PREOT DIN IMISOARA M.P. T.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Costelush, tu esti frate asa speriat de politie???? Vezi ca poate te cauta si pe tine mascatii cu tot cu pompele funebre pentru fraude! Mai stii...

      Delete
    2. frate iliutza o sa ti se faca 25% reducere .
      ai grija pe unde umbli cu troscoleta aia hodorogita.
      si cu cine.
      si nu uita,de prezumtia de nevinovatie.
      preastapanu'tau trebuie dovedit ca este"infractor".

      Delete
  7. Numai agramati aici. Yak

    ReplyDelete
  8. cei care ma corectaci santeti lingai lu paisie gunoierul sau blondu de la tm

    ReplyDelete
  9. Bai nene, trebuie sa ai mult prea multi nervi sa dai o privire banala peste postarile unor idioti cate s-au chinuit cu amarata de femeie de servici sa afle alfabetul limbii romane... Patetici si mari frustrati. Apropo, dac-o fi asa, tare as vrea sa ma frec si eu de fresca din altarul catedralei sa vad ca raman urme de var... Mare Ti-i gradina, Doamne si tot degeaba ca ai prea multi aventurieri care vor sa gaseasca gardul. Looseri, rad pocaitii si cu cu..l de noi, trageti biserica asta bimilenara intr-un mare haos. Mate gresala si cu tehnologia asta. Ar trebui examen psihologic pt navigarea pe net. Amin!

    ReplyDelete
  10. buna seara bai gunoiule cel care vorbesti referitor la comenturile de mai sus scrise de mine nici nu iti dai seama cu cine te pui ce studi am eu si poate pana la urma tiam fost PREOT PROFESOR TE TOG FRUMOS MASOARATI CUVINTELE O SEARA BINECUVANTATA TUTUROR

    ReplyDelete