Wednesday, July 24, 2013

Ziua de Vest - pact cu duşmanul?

Având în vedere faptul că, în urmă cu ceva vreme cotidianul Ziua de Vest a fost ultima redută importantă de luptă contra totalitarismului religios din Timiş, iar în prezent, deşi continuă abuzurile, ziarul a amuţit, lăsând la baltă pe cei ce au nevoie disperată de ajutor, ne punem întrebarea: care sunt adevăratele motive ale acestui duh de muţenie?


*Să fie comandă politică pe filiera USL - având în vedere apropierea conducătorilor ziarului de zona galbenă a majoritarilor şi implicarea acestora în unele proiecte cu Arhiepiscopia; sau de zona roşie, ştiut fiind că unul din capii importanţi ai partidei roşii este bun prieten cu marele alb?
*Să fie vorba de bani - oare cât ar putea costa silenzio stampa, pentru că de omertă nu poate fi vorba?
*Să fie şantaj - pentru că totuşi "fraţii" (masoni, căci la ei mă refer), coborând de la albul imaculat până la blondul înegurat de jos, trebuie să se ajute între ei, indiferent ce?
*Sau pur şi simplu lumea s-a plictisit - dar atunci, dacă până acum vorbeam de principii, ele unde au dispărut?

61 comments:

  1. in sfarsit un minieditorial bine punctat.
    adica si argumentat si bine tintit.
    de ceva vreme, sa tot fie doua luni,tacerea este de/cumparata, cu aur!?
    de cand urmarea PS Paisie acest fapt.
    tot ce se scrie in minieditorial este riguros exact.
    am ramas singura reduta in fata abuzurilor paisace!
    cat de bine ne-ar prinde o sustinerea a blogherilor specializati pe abuzuri ale unor feţe bisericesti...
    la salaj, la valcea, la tomis,etc.sunt destule exemple de episcopi abuzatori, ca sa ma exprim asa,si nu altfel.
    la multi ani arhiziaristule!
    Domnul sa fie cu noi.

    ReplyDelete
  2. Paisie s-a cumninti! cucoana Lia a luat plicul si sta cumintica, sau tot ce s-a intamplat cred ca fost doar de fatada si EPUROAICA s-a folosit de imaginea bisericii!!! IN curand o v-om vedea pe marea ziarista Lia cu Paisie la cafea
    PS: In Mall unde nu se fumeaza

    ReplyDelete
  3. aflam din monitorul primariei ca:
    1.a fost atribuit in folosinta moca,sediul pentru pp II , la adresa flacara nr 63.
    2.a fost atribuit moca mbt sediul din alunis nr 36 pentru ciclul primar.
    3.au fost alocate unei parohii timisorene de top/20.000 enoriasi suma de 50.000 lei pentru instalatie de sonorizare exterioara.
    asa ca ce ne mai miram de tacerea lasata peste media timisoreana....
    au alte treburi mai importante, ca de exemplu faptul ca s-a descoperit(dupa un gard)instalatie forata de apa fierbinte.
    ps:ced ca ar trebui sa solicitam si noi un sediu pentru redactie, se pare ca vom mai avea multa activitate in perioada urmatoare.
    moca de la primaria cea atat de darnica!

    ReplyDelete
  4. asa dupa cum o cunosc pe dna Lia,ce are ca model ziaristic o cunoscuta jurnalista italiana,nu va trece mult pana va lua atitudine transanta impotriva clicii paisiace.
    un editorial adevarat, va urma acestei luari de pozitie a opiniei publice vs paisie lugojanul, fata de o asa zisa tacere a publicatiei ziua de vest.
    nu cred ca dl. bojin o poate face sa "taca"!
    nu cred nici faptul ca liderii pnl o pot influenta!
    este doar o problema de deontologie profesionala:informatii verificate.
    este o miza extraordinara in joc:VIITORUL MITROPOLIEI BANATULUI !
    care ne priveste pe toti.
    pe cei carora le pasa!

    ReplyDelete
  5. Cand aflam "castigatorii" de la Sanandrei si Dumbravita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ps paisie este prea ocupat cu alte chestiuni mai importante decat sa numeasca popi-talibani .
      acum este sef si peste...ucrainienii din zona!
      propun sa mearga la stiuca,unde sunt mii de etnici pravoslavnici,cu rude prin strainataturi, care aduc euro la tas.
      vezi si basilica:Preasfințitul Paisie-cel trufas,zis si Lugojanul, Episcop-văcar al Arhiepiscopiei Timişoarei va sluji la biserica ucraineană "Sfanta Maria", Lugoj.
      oare va veni si fratele RAFAEL de la manastire aucrainieana din zona?

      Delete
  6. rafael nu a venit!
    a venit in schimb tot soborul diaconesc de la timisoara,din pacate cu arhidiaconu'radu omu'ips niolcae, care dupa cum se vede pupa poala noului stapan!
    http://mitropolia-banatului.ro/hramul-bisericii-ucrainene-din-lugoj/
    vai si amar.

    ReplyDelete
  7. sedinta eparhiala .au fost complectate posturile de la dumbravita doi si sanandrei colonie.luni a fost sfintita beserica de la s.colonie care se va inaugura/tarnosi in mileniul IV.
    IN REST PACE SI PRIETENIE INTRE BOBOR SI arfhiPOPIME.
    citeste si http://mitropolia-banatului.ro/consiliu-eparhial-la-timisoara-2/.ps.observam figuri noi in consiliu si retrageri fortate(sepia).

    ReplyDelete
  8. Cine sunt alesii pt Dumbravita si Sanandrei?

    ReplyDelete
  9. july 31,2013 at 11:17
    nu va mai plangeti de Paisie;daca IPS Nicolaie s-ar retrage si ar veni un om randuit de Dumnezeu,lucrurile s-ar randui mult mai firesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cei care sunt acum, sunt randuiti de Dumnezeu. Sau credeti ca I-a scapat lui Dumnezeu de sub control Timisoara si nu stie pe cine sa randuiasca mitropolit daca nu citeste blogul vostru?!
      Va pierdeti timpul degeaba, si sufletul pe nimic. Bine ca aveti arhiereu rugator, poate va mantuiti si voi cu rugaciunile lui pentru "cei ce fac rau".

      Delete
  10. Intamplator am dat si eu peste acest blog, iar initial am crezut tot ceea ce s-a scris aici. Acum sa ma iertati, dar cred ca e si mult subiectivism. Sa nu credeti ca sunt de acord cu ceea ce se intampla in biserica, mai "putin ortodox"...caderi sunt peste tot si nu cred ca intamplator ne rugam pentru episcop la fiecare ectenie din cadrul slujbelor. Doar stim ca pe inaltimi bat cele mai puternice vanturi!!
    Pe episcopul Paisie nu l-am cunoscut si nu l-am intalnit niciodata. Nici macar nu sunt din eparhia Timisoarei. Va spuneam ca la inceput am judecat si eu lucrurile dupa cum le-am citit si la prima impresie. Nu neg ca ceea ce scrieti aici nu poate fi adevarat, dar fiecare om, oricat ar fi de rau, are si cateva sclipiri bune, iar noi ca si crestini cred ca ar trebui sa scoatem in evidenta si partile pozitive.
    In urma cu ceva timp, venit la Timisoara pentru tratament oncologic, un tanar, care acum a plecat in vesnicie, mi-a marturisit despre acest episcop Paisie, cum mergea saptamanal de cate 2-3 ori la spital, la sectia de oncologie, pe ascuns, spovedindu-l si impartasindu-l. Cand boala l-a atintit la pat, tanarul era sunat de catre episcop destul de des. Ma gandesc ca acest lucru este un aspect pozitiv al episcopului si poate ar trebui cunoscut ca sa existe cat de cat obiectivitate in emiterea unor ipoteze.

    ReplyDelete
    Replies
    1. asa este, lucrurile bune se fac in tacere,fara lauda de sine, fara emfaza.
      problema este ca suma lucrurilor bune faptuite de dregatorii timisoarei este cu mult sub nivelul marii...
      iar faptele bune ca cele invocate de tine, nu spun ca nu ar fi adevarate, dar sunt"popularizate" cat sa se stie cat de mult bine ne face noua acest arhiereu, ori cat de mult se roaga el pentru noi.
      personal si eu ma rog pentru el ca sa isi lepede naravurile cele rele.el si cei dimprejurul lui care i seamana aidoma.
      in rest pace si prietenie.

      Delete
  11. FELICITARI PT CEEA CE AI SCRIS ANONYMOUS IN 31 IULIE ORA 10,18. FELICITARI SI INCA O DATA FELICITARI.CHIAR IMI PLACE.AI PERFECTA DREPTATE.NUMAI CEI CARE ALEARGA DUPA AVUTII IL CRITICA. SI CAND TE GANDESTI CA TOATE RAMAN IN URMA LA UN MOMENT DAT......SI PLECI IN 4 SCANDURI ......DAR ACUM NU NE DAM SEAMA::DORIM AVUTII ,CLEVETIM,CRITICAM,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. acest blog este dedicat abuzurilor paisiace.
      nu este nici laudativ-vezi coledzii de mai sus-si nici excesiv de critic.incearca sa fie cat mai obiectiv posibil, bazandu-se pe informatiile pe care le putem obtine din sistem.cand sistemul bor nu voieste, se ermetizeaza si da comunicate.lipseste un singur ingredient ESENTIAL= MILA.
      scris este:MILA VOIESC IAR NU JERTFA.
      PACE TUTUROR!

      Delete
  12. Dragilor, fapta facuta de episcopul Paisie in spitalul de onclogie, mai precis in sectia de oncologie a Spitalului Louis Turcanu, care poate nu este singulara, asta nu am de unde sa stiu eu...nu este laudativa si chiar fara emfaza si dorinta de publicitate. Stiu acest aspect, de la tanarul care a murit acum cateva saptamani si care imi era fiu duhovnicesc. Niciodata episcopul nu s-a folosit de aceasta fapta pt a iesi in evidenta iar acest lucru mi-a fost confirmat de catre acest tanar. Faptul ca mergea la spital intr-un mod simplu, in ascuns, fara simbolurile arhieresti, petrecand ore in sir la capataiul bolnavilor, spovedind si impartasind, mi-a dat de gandit.
    Acum eu va rog sa ma scuzati ca ma amestec poate in treburile fratiilor voastre, oricum eu sunt o persoana neutra fata de ceea ce se intampla la Timisoara, insa am vrut sa scot in evidenta si acest aspect pozitiv al caracterului episcopului vicar al Timisoarei, care chiar daca este singular, poate fi un inceput de drum. Pana la urma nu stim ce se poate ascunde in inima fiecarui om, doar Dumnezeu stie si poate face o judecata cat mai obiectiva.

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate nu stiai, dar preotul care in mod benevol se ocupa de spital are o frica de moarte de preastapanu'paisie.
      faptul ca merge in spitalul de copii se spune ca este legata mai ales de o anume doctorita destul de sprintara!
      plus faptul ca nu uita sa se laude in foaia oficiala a arhiepiscopiei cu vizitele de la spitale.
      taina sfantului maslu,nu poate fi oficiata de un singur slujitor, fie el si...arhiereu.
      te mai asteptam pe blog cu comentarii pertinente si bine intentionate...

      Delete
  13. Doamne ajuta dragii mei comentatori urmaresc si eu saitul acesta legat de Preasfintitul Paisie Lugojeanul aud fel si fel de comentarii de sfintiasa dar eu am realizat ca preasfintitul nu este un om rau din potriva el este un om bun ci preoti consilieri sant cei care il fac pe preasfintitul sa fie asa cum este .rog pe bunul dumnezeu sa-i daruiasca Preasfintitului multa sanatate si sa ne pastoreasca intru multi si fericiti ani!PREASFINTIE PARINTE VA ROG SA MAI FACETI CURATENIE IN PROTOPOIPIATELE CARE LE CONDUCETI DETA,FAGET,LUGOJ,TIMISOARA,SI SANNICOLAU MARE .NADAJDUIESC CA O SA FACETI LUMINA o seara frumoasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. clasicul pupincurist de serviciu....loveste din nou!
      ferrydayfoc!

      Delete
  14. FIE CA BUNUL DUMNEZEU SA-L AJUTE PE PS PAISIE SA AJUNGA MITROPOLIT DE TIMISOARA CAT MAI REPEDE DOAMNE AJUTA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La calendele grecesti!

      Delete
    2. UN VARCOLAC NU ARE SOMN SI VISEAZA URAT.
      DOAMNE FERESTE-NE DE DRACII IMBRACATI IN STRAIE PREOTESTI.

      Delete
  15. O sa ajunga mitropolit cand o sa zboare porcul si va creste par pe broasca.

    ReplyDelete
  16. inceput de minieditorial.
    UNII CU "MALAIUL", ALTII CU F...IUL!
    pour le coneseour.
    aflam ca azi s-a sfintit biserica de la santiosif!
    impropriu numita de la iosifalau.
    poftiti si priviti>http://mitropolia-banatului.ro/sfintirea-bisericii-din-localitatea-timiseana-iosifalau/

    ReplyDelete
  17. IUBITI FRATI INTRU DOMNUL SCIMBARE MARE IN MITROPOLIA TIMISOAREI SAU OCUPAT POSTURILE DE PREOT LA SANADREI ,DUMBRAVITA.GAIU MIC,SECAS DECI IN CONCLUZIE AU PRIMIT PAROHI PRITENI DE ALU PREASFINTITUL 1DUMBRAVITA PR CAIUS DE LA FAGET SI LA SANADREI TANASIE EDY OLTEAN DE ALUI PREANESIMTITUL DE PAISIE IAR SECASUL SI GAIU SAU OCUPAT DAR INCA NU STIM VITORI MURITORI DE FOAME ,

    ReplyDelete
  18. DE SANTA MARIE MARE CAND E MARE SARBATOARE INALTU NOSTRU O RUGAT SA NE DEA EPISCOP IN BANAT DUMNEZEU LA ASCULTAT SI EPISCOP EL NEA DAT NUMAI EPISCOP NU SE NUMESTE CACIE E DOCTOR DE OVINE SI PORCINE SI NUI SADE DE EPISCOP BINE CA EL INVATAT DOAR CU TAURINE MERGI LA EL IN AUDIENTA SI VORBESTE SI ITI ZAMBESTE DAR ARE UN ZAMBET ASA DE FARISEU CA SI IUDA VA SPUN EU ;SCRIS DE POPA BANTEANU CE LA PAISE DA CU BANU POEZI IN GRAI BANATEAN IAR ACUM LA INCHERIERE A O MARE RUGAMINTE CATRE LEGUMA CE STA IN PAT SAL DUCA PE PAISIE DE UNDE LA LUAT DE LA BURLANE DE ARGES

    ReplyDelete
  19. Oare Ips Nicolae cum o duce? Cand are de gand sa se retraga sa se lamureasca o data treburile in MBT. Macar sa stim ce avem de facut...

    ReplyDelete
  20. o duce multumitor de bine pentru varsta lui de aproape 90 de toamne.
    problema este ca in jurul sau s-a creat un mare gol, iar paisiacii nici nu se gandesc sa faca ceva bun pentru arhiepiscopie.
    cat priveste retragerea ips nicolae, a fost o incercare contracarata de paisiaci,iar acum e "ghinii di tăt" asa cum le este
    NUMAI BUNUL DUMNEZEU NE MAI POATE IZBAVI!

    ReplyDelete
  21. aflam de pe arhiprafuitul sait al mbt(pace tie frate zah'arie)ca azi a fost hramul "sfintei manastiri saraca".
    de graba schimbati denumirea manastirii in ...complexul bisericesc bogata!
    staret, bine cunoscutul vantura-prin -lume.
    luati aminte si http://mitropolia-banatului.ro/hramul-sfintei-manastiri-saraca/.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ceea ce faci sfintia ta e publicitate arhiprafuitului sait

      Delete
  22. vacanta de vis numai la manastirea caraiman!!!!
    'otel de 3 stele,sala de sport, centru de conferinte,etc.
    sa se astupe de invidie banatenii...in special arhimandritos vantu si preastapanu lui!
    azi o fo' pf daniel sa inaugureze 'otelu manastirii caraiman!
    sa mai spuna patriarhia ca bbc-ul bate campii!
    si ziare com scrie in asta seara despre 'biserica faraonica' !
    http://www.manastireacaraiman.ro/ro/intro/galerie-foto/galerie-foto

    ReplyDelete
  23. preasfintite parinte va rog plecati din mitropolia banatului ca mie scarba de cea ce faceti .am auzit ca lati lepadat si pe pr Belean dar cand o sa fiti corect si faceti preotii numai pe cine cotizeaza se incepe strigare am auzit pt Gaiu mic 5000 de euro si pt gradul unu de la 10000 la 50000 euro sa va fie rusine si inaltu via luat bani cand va facut episcop pe timisoara vai de mama sfintiei voastre locul dummevoastra este de medic veterinar la curtea de arges acolo la tigani dumneavoastra pa nb pai.

    ReplyDelete
  24. Cum poate cineva sa dea afara un preot ca parintele Belean , care si-a pus sufletul si a ridicat Biserica de langa Real cu mult efort si intr-un timp record.
    L-a lasat sa termine Biserica ca apoi sa il bage pe altul?!
    Frati iubitori ai lui Paisie ce explicatie ati putea da?
    Nu vi se pare ca acest om a fost batjocorit prin aceasta hotarare? Considerati ca noi exageram?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parintele Belean nu a ajuns la varsta pensionarii? Intreb ca nu stiu.

      Delete
  25. belea, in rusia !
    http://ro.stiri.yahoo.com/photos/un-preot-rus-critic-al-liderilor-bisericii-%C5%9Fi-photo-125654081.html
    si de pe la noi,se pregateste ceva BOR,verificarea fondurilor publice alocate, prin Curtea de Conturi a Romaniei.

    ReplyDelete
  26. A ajuns dar mai putea fi lasat sa se bucure si el de Biserica pt care a luptat sa o ridice. Efectiv a fost dat la o parte si schimabat peste noapte.
    Nu mi se pare normal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parntele profesor a ridicat prestigiul facultatii de teologie din Tm. cu corul care a obtinut medalii de aur si argint in afara tarii apoi a construit aceasta biserica in timp record si este inlaturat de catre un fost student mediocru care a ajuns episcop, care -l are in gat ca a avut note mici la muzica in facultate,atat a meritat! Parintelui Belean i se cuvenea laude pt. meritele sale nu inlaturare din facultate si bis. fara un cuvant de multumire!Paisie inlaturarea ta va fi mai groaznica .Dumnezeu n-o sa te rabde la infinit fii sigur!

      Delete
    2. Da, Dumnezeu nu a mai rabdat mizeriile PĂRINTELUI PROFESOR si de aceea s-a intamplat acest lucru,probabil.

      Delete
  27. Episcopia Caransebesului:
    1.Protopopiatul Moldova Noua-Parohia Adormirea Maicii Domnului Moldova Noua-preot coslujitor Laurentiu Gabriel Panciu.Hirotonit diacon 29 iunie,preot 30 iunie,instalat duminica urmatoare.Licentiat in teologie la Facultatea de Teologie "Andrei Saguna"-Sibiu.Parohia sus numita-grad I urban; 1986 familii cu 6192 credincioşi;
    2.Protopopiatul Baile Hercualne-Parohia Verendin-preot paroh Zaharia Marian Cocie instalat in parohie la inceputul lui 2013,licentiat in teologie la Facultatea de Litere,Istorie si Teologie Timisoara.Parohia sus numita grad I rural A; 436 familii cu 1557 credincioşi;
    Intrebare:Cum se regasesc aceste 2 persoane in cele mai bune parohii din protopopiatele lor?
    Raspuns:Preot Laurentiu Gabriel Panciu-rudenie de sange cu Ps Lucian Florin Mic.
    Preotul Zaharia Marian Cocie a prelucrat lemnul necesar construirii schelelor catedralei epsicopale din Caransebes intre 2006-2007 in gaterul proprietate personala a familiei Cocie.

    ReplyDelete
  28. Pe site-ul oficial al sfintei Episcopii a Caransebesului la sectia parohii vacante,pe langa enumerarea parohiilor vacante si a actelor necesare pentru a putea dobandi un post de preot la aceste parohii este publicata si mentiunea:

    ,,Pentru aceste posturi clericale urbane se va organiza concurs în a doua jumătate a lunii septembrie 2013, la care pot participa numai clerici cu vechime de minim 5 ani de la ultimul transfer.''

    Mentiune:Preot Laurentiu Gabriel Panciu-de la hirotonia intru diacon si pana la instalarea in Parohia Adormirea Maicii Domnului Moldova Noua,grad I urban; 1986 familii cu 6192 credincioşi; VECHIME 9 ZILE.
    Preot Zaharia Marian Cocie vechime 2011-2013,perioada in care a activat ca diacon la catedrala istorica din Caransebes.
    Desigur mentiunea de mai sus nu este valabila si in cazul Pr.Zaharia Marian Cocie el fiind la o parohie rurala.

    ReplyDelete
  29. Se lasa dorita o clarificare a acestei ,,incurcaturi'' in cazul preacucernicului parinte Laurentiu Gabriel Panciu dar si in cazul preacucernicului parinte Zaharia Marian Cocie care a fost instalat paroh cand in parohie mai era un preot slujitor hirotonit in anul 2007 in parohia Verendin.
    Dorim ca aceasta clarificare sa fie facuta de catre preaonoratul parinte vicar,consilier economic,exarh al manastirilor,profesor la Seminarul Teologic si la Sectia de Teologie din Caransebes si eclesiarh al (noii) catedralei episcopale din Caransebes arhimandrit Constantin Timis.


    Toate datele oferite pot fi si se cer verificate pe site-ul Episcopiei Caransebesului:
    www.episcopiacaransebesului.ro

    ReplyDelete
  30. PS Lucian Florin Mic la 29 iunie 2013-festivitatea de inchidere a anului scolar la Seminarul Teologic Liceal din Caransebes:
    ,,Fii eparhiei Caransebesului care merg la alta facultate de teologie decat cea din Caransebes se vor intoarce doar cu diploma(nu vor fi hirotoniti).

    Mentiune:Absolventii Seminarului Teologic din Caransebes domiciliati pe raza Episcopiei Caransebesului nu primesc binecuvantare arhiereasca pentru a se incrie la facultatile de teologie din afara Sfintei Episcopii.

    ReplyDelete
  31. Erata: data corecta a inchiderii anului scolar la Seminarul Teologic Liceal din Caransebes este 19 iunie 2013 si nu 29 iunie 2013.


    Intrebare fireasca si logica:De ce dupa 10 zile de la aceasta afirmatie Ps Lucian Florin Mic a hirotonit un absolvent al unei facultati de teologie din alta eparhie pe seama celei mai mari parohii din protopopiatul Moldova Noua.

    Raspunsul poate fi gasit mai sus.

    Multumim frumos pentru rabdare si ne cerem iertare celor smintiti prin aceste comentarii.Nadajduim sa nu-si piarda nadejdea in cler si ... in conducerea acestuia.
    Multumim

    ReplyDelete
  32. Doamna Lia de ce nu dati publicitatii cazul schimbarii bruste si jicnitoare a parohului Bisericii de la Agronomie, care a ridicat biserica cu multa stradanie si intr-un timp record?!
    E normal ce se intampla?

    ReplyDelete
  33. Paisie este suparat pe pr. Belean ca ii dadea 5 la muzica, pai sa se bucure ca l-a trecut ca la cat de lipsit de aptitudini muzicale era si este, putea sa il lase pe vecie.
    Nu e in stare sa tina o linie melodica clara, zici ca a facut gargara cu pioneze.
    Numai ascultandu-i diaconii cu care merge la sfintiri iti dai seama ca nu are ureche muzicala sa isi alega unii mai rasariti. Isi alege tot martoage care canta pe nas, fals si fara simt estetic, niste mediocrii ca si el.
    La fel si la parohii aduce la oras neciopliti de la parohii de categoria a 3-a.
    Daca a cazut Belean vor urma si altii poate chiar si Bude cel viteaz. Sa vedem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. de acord cu tine fratia ta cu o singura complectare>in loc de bude cel viteaz a se citi bude cel smerit.
      poate nu stiati dar in februarie 1990 a avut loc o mica revolutie la mbt.au avut castig de cauza pre'otzii tineri,in defavoarea celor varstnici care doreau debarcarea ips nicolae si aducerea de la manastirea sag a unui calugar respectat.
      a fost o harmalaie de nedescris.ips nicolae cu tactul, unii spun diplomatia sa a stiut sa depaseasca elegant momentul.
      a tacut...chitic!
      numai prietenii bine informati stiu de ce.

      Delete
  34. http://www.teologie.net/2013/08/07/inchizitie-preoti-bor/

    ReplyDelete
  35. RAMAZAN BAIRAM celor ce sarbatoresc !
    sa nu faceti pe ultraortodocsii...

    ReplyDelete
  36. http://mitropolia-banatului.ro/capacitate-preoteasca-sesiunea-octombrie-2013/
    in atentia celor peste 1000 de teologi si 100 de preoti care nu au capacitatea preaotzeasca luata.
    puneti burta pe carte ca dati ochii cu preastapanu paisie-cel-dastept in asta toamna!
    daca vreti sa deveniti potentiali candidati, la toamna si la multi ani.pacat de banii cheltuiti de parinti!
    parerea mea!

    ReplyDelete
  37. da cine e beleanu?
    cand lua mita sa intri la seminar cum era?
    afara cu el eun parvenit securist si cu toti cei in prag de pensionare afar, bisericile nu sunt proprietatiile lor.

    ReplyDelete
  38. http://ziuadevest.ro/actualitate/41251-episcopul-scandalagiu-de-la-timioara.html
    De imi punea brifta mie la gat, eu il prindeam de ouate pe vladica. Neaga sa mai dea burta aia jos sa faca fata centurii negre in karate a lui nenea Paisie. Iar cu nenea Belea (n) lasa-l naibii. A facut o caruta de bani la Caransebes, o remorca la faculta si o garnitura de tren la inspectorat pe cand erau posturi de titularizat. Sa mai stea si acasa sa cheltuie ce a facut

    ReplyDelete
  39. Indiferent cine ar fi fost dat afara dupa ce biserica e "la cheie" ca e pr. Belean sau altcineva e clar ca Paisie a premeditat actul diabolic.
    Daca e sa intrebam profesorii de religie sigur le-a fost mai bine cu Belean ca inspector. Multi studenti au avut ce sa manance si datorita lui, ca le-a dat ore la scoli.
    Daca ii duceai ceva dupa sa ii multumesti nu inseamna ca e spaga sau mita. Si Mantuitorul s-a bucurat cand unul dintre leprosii vindecat s-a intors sa-I multumeasca.
    Facultatea de Teologie din Timisoara nu a iesit in evidenta cu nimic si nu a fost cunoscuta in tara si afara decat prin Corul Facultatii pregatit si condus de pr. Belean.
    O sa mai castige Radu Bogdan sau Laurean vreo medalie la Vatican sau Barcelona? Sigur nu pt ca sunt niste martoage cu voci de castrati.
    Belean a format multe coruri la parohii: Dacia, Mehala si Ghiroda sunt doar cateva plus ca la un moment dat Facultatea avea si Cor barbatesc si Cor mixt plus Seminarul. Muzica
    Era o mare bucurie si inaltare sa ii asculti. Acum bate vantul.
    Multumim din inima lui Paisie cel Coleric care amenita si imbraceste preotii si diaconii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt doua timpuri diferite. Atunci erau ore, acum nu. Atunci aveai de unde alege dintre studenti, acum nu. Atunci mergeai la Belean cu 200 euro si nu primeai post pt ca era 300. Da, dintr-un punct de veder ai dreptate. Belean e inca tanar, are 67 de ani pe langa Corneanu de 90.

      Delete
    2. Confundati lucrurile rau de tot. Parca de asta are nevoie ortodoxia si mantuirea noastra: de "medalie la Vatican sau Barcelona" si coruri impresionante. Pe "glasul" inimii sa se cante in biserica nu pentru aprecieri lumesti.

      Delete
    3. Da asa e, daca nu ai cu ce , canti cu glasul inimii, in soapta. Ortodoxia are nevoie de coruri care sa cante frumos ca apropie oamenii de Biserica si chiar sa aduca medalii.
      Nu se poate compara maiestuozitatea unui cor cu vreo 5 psalti din care 4 tin isonul si unul strans de gat si cantand pe nas face artificii vocale si melodice, sughituri si inflexiuni fara rost.

      Delete
    4. Multumim parintelui Belean pt. ca ne-a inaltat sufletele cu minunatele cantari religioase cantate de coristii formati de dansul si-i dorim sa depaseasca aceste traume provocate de un "om al bisericii" cu bine si sa pregateasca in continuare coruri cu care sa ne mangaie sufletele!Doamne ajuta-i !

      Delete
    5. Să pregătescă coruri și să-și umple buzunarele ca pana acum,fără sa se găndească și să împarta și coristilor câte ceva.

      Delete
  40. REFERITOR LA PR BELEAN A FOST DE NOTA 10 SI VA RAMANE DE NOTA 1000 MAI BINE SPUS IN ISTORIA MITROPOLIEI BANATULUI SANT PREOT DE LA SAT A FOST LA MINE LA PAROHIE AM PLANS DE BUCURIE IAR ACUM PSLATICA CARE O CANTA GUNOAILE DE LA CATEDRALA MEI SCARBA CUM IERARH LA MUZICA ASA SI POPI SI ASA SI CANTORI LA CATEDARLA ,VREAU SA FAC O PRECIZARE PAISIE AR FI BUN LA FACULTATEA DE AGRONOMIE IN TIMISOARA SECTIA TECHNICIAN VETERINAR(EPISCOP DOAR CU NUMELE ) DATORITA DOMNULUI TABARA A AJUN TIGANUL EPISCOP DAR AUITAT RUSINE TIGANE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un preot niciodata nu ar vorbi asa. Oricat de lovit ar fi. Sfintii si martirii nu au procedat ca dumneata. Deci nu esti preot.

      Delete
  41. Ar fi interesant de vazut cati oameni il stimeaza pe pr. Belean ca profesor, preot, inspector, dirijor si intemeietor de coruri si nu in ultimul rand paroh si constructor de Biserica . si cati il apreciaza pe Paisie ca episcop si duhovnic. Aici se vede cat valoareaza fiecare!
    Unul cu diplome , doctorat, carti publicate, medalii, apreciere nationala si internationala plus o frumoasa Biserica ridicata fara a avea o parohie puternica ci doar cateva strazi.
    Paisie cu scandaluri, amenintari, caterisiri, bruscari, minciuni, furt de bani europeni etc.
    Daca Paisie era un exemplu de smerenie, bunatate si intelepciune intr-adevar noi cei ce-l criticam am fi niste rauvoitori si carcotasi dar cum nu e, avem dreptul de a-l critica

    ReplyDelete
  42. BUNA SEARA DE CE LASI CONDAMNA PE PREASFINTITUL PAISIE DA CA NU ARFI REALITATE CEIA CE SE VB DESPRE DANSUL EU IL STIU CUM A FOST CAND A FOST STUDENT A FOST DE NOTA 5-7 DAR ACUM A UITAT CA DATORITA MIE A TRECUT LA TOATE MATERILE DAR SA NU UTE CA BUNUL DUMNEZEU NU DOARME CUM DOARME IPS NICOLAIE IN FRONT EU SPER SI NADAJDUIESC CA PREAFERICITUL DANIEL FIND BANATEAN DEAL NOSTRU VA FACE LUMINA SI IN BISERICA BANATEANA NOAPTE BUNA

    ReplyDelete