Wednesday, April 24, 2013

Balena ucigaşă

În exerciţiul funcţiunii! Adică urmărind coşurile cu bani!


Dacă PS Paisie este singur cu gândurile lui, pierdut în spaţiu, uitându-se parcă la icoană (nu se uita, dar să zicem), Balena Ucigaşă se benoclează la interes! Unde e coşu cu bani! Dincolo era mai plin! Mai ales că aici o să aibă parte de sânul lui Avraam, plin de lapte şi ce-o mai fi!

PS Paisie se uită la icoană! Ei, aş! Se gândeşte că d-nul Bâc îl va rezolva şi de data asta! Adică, va respinge, de data asta el personal în calitate de prim procuror, plângerile depuse împotriva rezoluţiilor de scoatere de sub urmărire penală a pomenitului, pe care tocmai le-au depus păgubiţii din dosarul "Furt din bani europeni de la Arhiepiscopia Timişoarei". Aşa, ca cadou! Chiar de ziua lui de nume! Sau o fi Ion?!

Pentru comparaţie, poza neprelucrată, ca să se vadă clar perspectiva:


PS: Mermeze, distrus! Câmpeanu sau cum îl cheamă, ginerele lu' Câmpeanu, plin de speranţă, că poate, poate îl alege pe el! În fine, fiecare cu gândurile lui! Să le dea Dumnezeu după inima lor!

11 comments:

  1. Marele Alb va ramane in istoria BOR nu ca un autentic ctitor al Catedralei Mantuirii, ci ca faraonul acesteia. Cat timp nu ia nicio masura nici in cazul Tomitanului, care a falimentat arhiepiscopia nu numai pt a ridica Dorna Arini, ci si pentru o deveni protrietarul complexului de acolo, iar pe Paisie il catalogheaza drept element bun si de viitor, nu prea avem ce astepta de la el.

    ReplyDelete
  2. Rusine Patriarhiei pt surparea din interior a Bisericii Ortodoxe Romane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Au ajuns lupii in piei de oaie sa ne conduca!!!

    http://adevarul.ro/news/bucuresti/solutii-catastrofale-4-dealul-monstrilor-1_51778ebd053c7dd83f3f994d/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu mergeti pe chestii de genu ca nu tin. Catedrala trebuia facuta. Se inghesuiau in altar episcopii in actuala. Aseara la Realitatea Tv au intrat in direct Streza, Andreicut si Teofan. Au vorbit f frumos si cred ca au convins in discursul lor. Sa ne intelegem: nu sunt un fan a lor. Dar ei, la emisiune au reprezentat Biserica, adica si pe mine si m-au reprezentat bine. Problema mare ce se pune si de care greu scapam este abuzirile comise de episcopi impotriva preotilor. Lipsa de transparenta a deciziilor chiriarhale etc.

      Delete
    2. Ce prostii spuneti! Nu mai au loc in biserica?!
      In pestera in care s-a nascut Hristos a incaput tot cerul iar lemingii astia nu incap in catedrala. De-asta nu mai pot ei... vrea si Daniel sa ramana cu ceva in istoria BOR... daca nu poate cu duhovnicia si arhipastorirea DREAPTA, macar cu un monstru de piatra care la primul cataclism se duce pe apa sambetei ca nimica.

      Hristos s-a pus pe cruce fie si pt cel mai mare ticalos, Maria Sa Daniel, se pare, ar vinde toata suflarea ortodoxa romana, de la vladica la opinca, pt o bucata de piatra, in timp ce duhul imputit al lumii apocaliptice in care supravietuim, drogheaza si subjuga pe tot mai multi!

      Zilnic mor catedrale din carne si duh, unele mai tinere altele mai in varsta, spalate cu sange jertfelnic, dar ce conteaza, avem catedrala din piatra seaca.
      Mi-e scarba! Astia de la patriarhie nu cred ca mai sunt de aceeasi ortodoxie cu Apostolii si Sf Parinti.

      Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Delete
  3. Exemplu superb, pentru Daniel & Co. Urmariti va rog tot filmuletul. Sper sa nu aud comentarii in privinta banilor, ci in privinta milosteniei, dragostei, a muncii (calugarii sa ia masuri :) ) si nu e nimic mai frumos si crestinesc decat a-ti da viata pentru semenul tau (maicutele).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Care filmulet?

      Delete
    2. http://www.youtube.com/watch?v=RsQlahqCcIA

      Delete
    3. Multumesc! Stiam de documentarul asta. L-a mai pus cineva ca si link aici.
      Din pacate, tot degeaba pt Daniel si auritii lui care se fac ca se uita aiurea si trec mai departe. La ei functioneaza perfect vorba "cainii latra, caravana trece".

      Recunostinta vesnica parintelui Jar pt tot ce face! Daca toti preotii lui Hristos ar fi astfel, raul s-ar rusina si-ar muri in implozie!

      Delete
  4. au vorbit frumos ,dar de ce nu au spus nimic despre candelele pe care preotii sunt obligati sa le vanda pentru catedrala patriarhala? de ce nu au spus nimic despre cotizatiile pe care preotii trebuie sa le plateasca centrelor eparhiale?
    de ce nu au vorbit despre preotii caterisiti pentru ca isi cer drepturile?
    sau plans ca niste babe,au vorbit frumos si neau vrajit. ce hotii sunt dedesupt nimeni nu spune, cat trebuie sa cotizeze doar ca sa isi pastreze functiile ,nu au curajul sa spuna. cred ca astea sunt lucrurile pe care ar trebui sa le spuna. nu sa se planga ca niste babe ,in timp ce despre banii de la cutia milei,banii de la moaste, de la marile sarbatori nu vorbeste nimeni.

    ReplyDelete
  5. s-a ocupat parohia nadrag? si gavojdia? cine oare merge acolo?

    ReplyDelete
  6. Balena Ucigasa....respectiv Constantin va platii el candva tot raul pe care il face tuturor si mai ales colegilor de breasla cu care a crescut.....va venii o vreme in care ii va parea rau pentru ca va pierde tot, poate chiar si familia, pentru ca se aude ca nu prea mai este asa de familist....ochii si inima i-au fost furate de bani si de putere....Sper sa ajunga si el plateasca pentru tot raul facut, la fel si toti ceilanti care se cred sefi prin Catedrala...momiti de o umbra de putere.Toti cei care va credeti sefi si lingeti in spate pe PS, pentru a nu va pierde ciolanul...ganditi-va ca aveti copii si la fel cum sufera copii altora, nu se stie cand vor suferii si ai vostrii, si nevinovati vor platii pentru greselile voastre si pentru lacomia voastra

    ReplyDelete