Saturday, August 11, 2012

S-a găsit viață pe Marte!


39 comments:

  1. BUNA-rău!
    pa, paiesie!
    du-te...de aici, ca sa n-ai servici!

    ReplyDelete
  2. fost enorias la FabricAugust 11, 2012 at 9:27 PM

    Daca momentan nu mai aveti materiale pt postari, mai bine abtineti-va! Astfel de pocnitori rasuflate nu jeneaza pe nimeni din haita paisiacului si nici nu ridica moralul astora de-am mai ramas normali si nealterati de morbul paisie. N-are nici un rost! Scriere de dragul scrierii; steril si neavenit.

    ReplyDelete
  3. Nu va abtineti, scrieti si postati orice sa ii mai demascam un pic , cat despre lipsa materialelor nu cred ca este cazul, la cate se intampla in Biserica noastra sunt subiecte cu gramada, ce ziceti sa incepem sa analizam un pic situatia tensionata din Catedrala, cat si cum se mananca intre ei popi de acolo, cum se injunghie pe la spate unii pe altii si cum se parasc ca si copii, ar fi de folos sa ii demascam un pic. Sa vorbim despre ”noua conducere”, Traila si Goanta, dar si restul preotilor care se mananca ca si corbii, musca unul din altul. Cica Goanta merge la Jerusalem sa se mai curete de pacate, ce gluma buna, la cum stau lucrurile in Catedrala e posibil sa nu mai fie sef ”cum se da”, desi cred ca nimanui nu ii v-a parea rau ca nu v-a mai fi sef, se vor bucura cu totii. Sau putem sa analizam si alti preoti, pentru ca fiecare are cate o buba/pata neagra in palmares

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta e scopul ortodoxiei?sa analizam alte persoane?asta ne invata Hristos? Interesant. Eu stiam din scripturi alte vorbe: nu judeca...sau alta ,, a Domnului este judecata,, si multe altele de felul acesta. Blamand, nu sunteti mai presus ca ei. Nu dati nici un exemplu demn de urmat. Ati devenit din pacate cancanisti si gata. Nu reprezentati o voce care arata nedreptatile. Pacat.

      Delete
    2. e mai bine sa tacem si sa ascundem? crezi ca asta vrea D-zeu? D-zeu vrea dreptate,nu tacere, nu compromisuri...am sa incep eu.ia sa vedem, isi insuseste careva fraza aceasta rostita in catedrala:"..nu credeam ca poate fi atat de ticalos!".daca da, toata admiratia. dar mai bine nu

      Delete
    3. Dumneata, poti da cu piatra?

      Delete
    4. nu am dat deja?..are dreptul sa dea cu piatra cel care a fost lovit, nevinovat fiind!! va da cu piatra,fie ca vrea,fie ca nu, cel care are totdeauna ceva de castigat-moral,material,sufleteste. cum eu nu am ce sa castig, n-am sa arunc mai departe. dar cel/cei care-l cunosc pe ticalos si este indreptatit sa o faca, poate da cu piatra linistit. mania cerului nu va cadea pe el

      Delete
    5. Singurul indreptatit sa dea cu piatra ar fi Hristos. Si eu si tu si oricare din cei care citesc suntem pacatosi mai mari sau mai mici. Nu ai avea dreptul nici sa te uiti spre piatra. Daramite sa dai. Ce spui tu nu are legatura cu crestinismul. Nu inteleg ceva. De ce nu ai curaj sa spui cine esti daca tot te-ai luat fatis cu superiorii si nu ai nici o frica. De ce toti semneaza anonim?

      Delete
    6. pentru ca nu se vrea cu adevarat distrugerea ticalosului.fiecare are retineri tocmai pentru ca, asa cum ai spus, nu se simte indreptatit sa dea cu piatra. doar cel care ar avea o rana atat de adanca incat simte ca nici Hristos nu-l mai poate vindeca, ar putea semna fara teama si fara rusine,la final.si aceasta este tot o fata a ortodoxiei si a crestinismului: sa incerci sa-ti intelegi menirea.
      sa-ti spun cine sunt,n-are nici un rost. pot insa sa ma cunosti,dar nici asta nu se poate intampla.administratorul va cenzura comentariul de teama unei rascoale!!

      Delete
    7. "are dreptul sa dea cu piatra cel care a fost lovit, nevinovat fiind" NU, nu are nimeni dreptul sa arunce cu piatra. Nici Mantuitorul nu a aruncat desi era nevinovat.Si fara de pacat.
      Si Apostolul ne da pilda:"Ocarati fiind, binecuvantam. Prigoniti fiind, rabdam."
      "Nu va abtineti, scrieti si postati orice sa ii mai demascam un pic" - cui sa demascati? Tuturor care au acces la internet: tinerii care nu mai pot gasi un exemplu de urmat nici in cei care ar trebui sa le fie pilda prin viata lor? sectarii care au de ce sa rada vazand dezbinarile pe care le aratati aici? copiii care, indrumati spre biserica, vor fi dezamagiti de ceea ce gasesc acolo? oameni de diferite varste care si asa nu au invatatura de credinta si se smintesc de propaganda non-ortodoxa ce se face aici? Vi se pare un act de curaj sa scrieti pe un site, sub anonimat, lucruri denigratoare despre slujitorii bisericii, punand astfel in lumina proasta insasi biserica lui Hristos? Asa cum toate site-urile de socializare creeaza o falsa impresie de comunicare cu lumea (transformandu-i pe utilizatori in introvertiti) si utilizatorii acestui site au o falsa impresie ca "zidesc" si nu fac decat sa "darame" suflete. Un om matur ar trebui sa stie sa aleaga cui slujeste.
      "D-zeu vrea dreptate,nu tacere, nu compromisuri" - Nu vrea Dumnezeu compromisuri in ceea ce priveste credinta. Dar tacerea este de aur. Ne-a dat pilda Mantuitorul de tacere si dragoste cand a rabdat chinuri si s-a rugat pentru prigonitori. Avem in acest sens pilda a numerosi martiri.
      "Sau putem sa analizam si alti preoti, pentru ca fiecare are cate o buba/pata neagra in palmares" - toti ne luptam cu patimile. Preotii sunt si ei tot oameni, sunt sfintiti sa slujeasca, primesc harul lui Hristos, nu devin sfinti odata cu hirotonisirea. Nu este de dorit, dar e normal sa aiba scaderi. Nu sunt infailibili. Dar nu ne va intreba Dumnezeu la judecata de pacatele lor, ci de ale noastre. Sa ne rugam si pentru ei si pentru noi.
      In toate meseriile, la toate locurile de munca, este cate ceva de rabdat. Mai greu sau mai usor. Ca trebuie sa ne mantuim.
      Si in alte domenii se suporta injosiri si prigoniri din partea superiorilor sau colegilor (care, de cele mai multe ori sunt de calitate indoielnica). Nu sunt preotii cei mai de plans ca trebuie sa faca ascultare de arhiereu. Isi pierd uneori un loc convenabil, avantaje materiale... "blidul". Atat de mica sa le fie credinta incat sa loveasca in biserica lui Hristos, manifestandu-se in felul acesta, doar pentru atat? Sa nu fie!

      Delete
    8. Frumos discurs, frumoasa pledoarie a crestinismului...dar nu va fie teama,siteul acesta nu este citit decat de noi, cativa oamenii care suntem interesati de problema. astfel ca "toate lucrurile denigratoare despre slujitorii bisericii" de aici nu vor pune in lumina proasta biserica lui Hristos. oamenii vin la biserica sa se roage, nu sa se intereseze de viata preotilor!! cei care au nevoie de ajutor din partea preotilor sunt prea necajiti sau prea fericiti ca sa-i mai intereseze "micile mizerii unui suflet chinuit",fie el preot sau orice altceva.iar daca credeti ca cineva ar folosi "mizeria" preotilor despre care noi comentam pe aici, drept scuza de a se indeparta de biserica, atunci va amagiti.

      Delete
    9. Cand am hotarat sa scriu ceea ce am scris in "frumoasa pledoarie" cum o numiti, am facut-o dintr-o MARE durere. Site-ul este citit de multa lume (282886 la momentul asta). Categoriile ce le-am enumerat sunt fratii, copiii, parintii, prietenii, cunoscutii mei. Si-mi arata unde ma duc, de fapt, cand merg la biserica. Personal va cunosc. Cand suntem loviti pe nedrept trebuie sa ne gandim ca, si de n-am gresit atunci, candva tot am gresit de a ingaduit Dumnezeu aceasta.Este pentru smerenia noastra. Si iata: gresiti mult mai mult decat vi s-a gresit, fata de multa lume si, implicit, fata de Hristos. Sa ne insusim cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur: "...daca asi fi placut oamenilor, nu as fi sluga lui Hristos.
      Eu nu am vorbit de "scuza de a se indeparta de biserica" ci de neputinta de a mai crede.
      Nu vin oamenii la biserica "sa se intereseze de viata preotilor", vin sa se roage, sa primeasca Sfintele Taine pe care doar preotii le pot savarsi. Si ajung sa se indoiasca de ele vazand cele ce nu ar trebui sa le vada, sau sa auda.
      Asa ca nu "va amagiti" ca scriind aici vi se rezolva problemele. Vi se inmultesc si va puneti in pericol mantuirea. Sper ca aveti un duhovnic bun care sa va ajute sa va alinati durerea si sa vedeti viata vesnica mai presus de micile nemultumiri ale acestei vieti trecatoare. Cu multa pretuire pentru toti slujitorii bisericii lui Hristos. Mi-ar placea sa am o "haina imparateasca" cu care sa le acopar greselile omenesti.
      As vrea sa nu mai comentez aici pentru ca nu vreau sa inmultesc numarul utilizatorilor unui asemenea site. Ar fi intelept sa dispara asemenea mijloace de denigrare.
      "Blog de atitudine...."? Nu aceasta e atitudinea ce trebuie s-o luam. Sa ne curatim intai ochiul nostru ca sa vada curat.
      xaxinte@yahoo.com

      Delete
    10. Va inselati,d-le. eu am alt punct de vedere asupra lucrurilor.nu sunt de acord cu "analiza altor persoane", de unde s-a pornit cu aceste comentarii, dar nu m-am putut abtine vazand ca sunteti pentru "tacere si ascundere". Hristos nu a aruncat cu piatra,nu a vorbit, nu a oprit ticalosii in a-l lovi, pentru ca era Hristos."avea timpul si vesnicia",cum spunea un scriitor, "doua lucruri carora oamenilor le scapa". si stia ca doar printr-o suferinta foarte mare a Sa l-ar fi putut castiga pe ticalos. dupa cum vedeti pledez pentru ticalos,dar pana la un punct.pentru ca noi nu suntem Hristos..daca din cauza ticalosului ar suferi rau de tot oameni nevinovati dar exista totusi cineva care ar putea impiedica sa se intample asta, atunci nu stiu cat mai valoreaza tacerea... cat despre "loviturile pe nedrept" ale unui om ca drept pedeapsa pentru ca a gresit candva, mie imi este foarte greu sa cred asta. as crede mai degraba in pacate ale stramosilor.dar nici acesta nu poate fi adevarul. cel care greseste va fi lovit pe drept, iar cel lovit pe nedrept va spera sa fie razbunat. asa ar trebui sa fie...Scriind aici nu mi se rezolva nici o problema, din contra, mi se amplifica cum ati spus. Problemele ni le facem intotdeauna noi singuri. Dar mantuirea nu m-a interesat niciodata..Cred ca mie mi-ar placea sa pot rasplati si pedepsi oamenii dupa cum merita.
      Multumesc pentru adresa si pentru intentie.

      Delete
    11. Crestinismul insa are alte viziuni asupra razbunarii. Crestinul care este lovit chiar pe nedrept nu se va razbuna si nici nu se va bucura cand cel care i-a facut atata rau va cadea. Scriptura nu ne invata sa fim razbunatori. Undeva in cap 12 din Romani, ap. Pavel ne spune cum sa ne purtam cu dusmanii nostri.

      Delete
    12. ATENTIE!!! MARE ATENTIE!!! Acest blog nu este facut de preoti. Nici nu scriu pe el preoti. Scriu niste IMPOSTORI. Uitati-va ce limbaj folosesc, ce atitudine de copii prost educati, ce naivitate si ce putina credinta. Nu pot fi preoti acestia. Preotii nu se blameaza pe ei insisi prin asemenea comportament. Nu indeparteaza lumea de biserica dandu-le peste ochi cu asemenea mizerii. Daca ar fi preoti cei de aici atunci ar fi impostori in biserica. Atunci arhiereii ar trebui sa faca curatenie in numele lui Hristos.

      Delete
    13. Corect.nu e facut de preoti.in sfarsit un adevar

      Delete
  4. daca tot veni vorba de catedrala ...vom asista ...tacuti ....asa cum suntem noi ...la distrugerea ei, controlata...la propriu vorbind....de cand se lucreaza la catedrala? nu va fi decat un alt episod (mehala,romanesti,lugoj,etc). pacat si toti suntem vinovati de tacere

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu n-am tacut in fata lui paisie, asa ca scazi unu'!!!
      Iar daca situatia e astfel azi, e pt ca unii, "decat" 99% sunt de fapt curci plouate!

      (Greseala gramaticala voita, pt cine poate duce mai mult decat prima vedere!)

      Delete
  5. Circula zvonuri ca vor fii executati toti parohii din Timisoara..incomozi sau care nu corespund anumitor profile.

    ReplyDelete
  6. Sa-i schimbe naibii, unii mor in functii

    ReplyDelete
  7. Fratilor!!!! voi cu demascarea... cand a iesit Cricovean in fata sa-i vadeasca pe hoti, care-ati mai iesit cu el sa-l sustineti, care????????? L-ati lasat SINGUR, carne de tun!!!! Care din voi si-a mai pus postu' de preot la bataie, care????
    RUSINE! RUSINE! RUSINE! Numai gura de voi! Voi si gloata de la intrarea lu' Hristos in Ierusalim una sunteti! La mariri inainte, la schingiuiri spalati putina. Vai si-amar!
    Hamlet a rezolvat de mult problema: a fi sau a nu fi! VOI N-ATI FOST!!! Nici la Hristos la cruce, nici anul trecut, nici acum! Asta e!
    Restul sunt polemici sterile!

    ReplyDelete
  8. Voi va plangeti ca PS Paisie e prea autoritar. Uitati-va insa cum e tratata problema ascultarii si in alte eparhii, inclusiv in modul de desfasurare a slujbelor arhieresti. Acolo e respectata demnitatea arhiereasca, atat din punct de vedere haric, cat si admnistrativ(de conducator al Eparhiei).

    Exemplu: in Episcopia Salajului
    http://www.basilica.ro/_upload/img/13447876394011974272.jpg
    sau in Episcopia Sloboziei si Calarasilor
    http://www.sf-esc.ro/images/upload/06aug2012amara23.jpg

    La Timisoara insa, au ramas adanci urmele vandalismului provocat de mitropolitul in functie, care a ajuns acolo printr-un dictat al puterii de atunci, nu datorita vreunui merit personal. Cum sa saruti mana unuia care nu e cu nimic mai bun decat Iliescu?

    ReplyDelete
  9. Popor de curci! Va place sa va puna toti picioru pe gat! Va place numa' sa dati cu limbuta! Nu aveti pic de onoare! Niste zdrente, cu totii! Meritati ceea ce aveti, din plin!

    ReplyDelete
  10. Imi zice cineva daca merita studiat la Teologie? E greu, ai ce invata?

    ReplyDelete
  11. Decat sa studiezi la Timisoara Teologia mai bine te duci invartindu-te la orice alta facultate.Macar nu te smintesti......

    ReplyDelete
  12. Se cauta stapan pentru un mitulica gasit astazi in centrul Timisoarei.va anunt ca este negru cu putin alb. astept doritori.
    p.s. daca nu stiati, pisica neagra atrage energiile negative din casa.

    ReplyDelete
  13. stie cineva pe unde haladuieste domnu paiesie?
    pe arhiprafuitul sait al mbt nimic despre locul unde se va duce in vizita de lucru de hramul Adormirii Maicii Domnului!
    toata vara pe sait a fost postat anunt de asa zis examen la Teologie la Timisoara.initial in iulie, dar se vede treaba ca
    nemaifiind doritori indeajuns dde multi(fraieri)este nevoie si de etapa de toamna!
    un sfat doritorilor:daca nu au parintii vostrii teschereaua plina(buccea,coco,lei,cont)si ceva oratanii in jurul casei,io va invat sa nu va apucati de teologie...
    ca nu mai este ce a fost candva este lucru stiut!
    problema este ca din 70-80 de absolventi anual (pastorala si didactica)numai 1% au sansa sa prinda un loc in campia muncii!
    numai prietenii foarte bine informaţi stiu si de ce!
    si mai stie si domnu paiesie si ionelas baci.

    ReplyDelete
  14. ag presa basilica a BOR,îl dă în urmărire generală pe uzurpatorul mitropolitului nikalai !
    nu ştie pe unde este, ca să îl pună de serviciu ...la hram !
    alo,"organele", se aude?

    ReplyDelete
  15. http://www.ziuadevest.ro/editorial/32549-arpele.html

    ReplyDelete
  16. apropos de acoperit "gaurile" din vistieria MBT,stiti cum se face?!?:va zic eu:1.:din CAS-ul fiecarui angajat de pe statul de plata se trage cuantumul sumei din plicul preotului(chipurile cu decontul din parohie,dar si din plicul angajatilor secundari:cantori,crasnici etc) crezand ca nu se observa?!2.rugam presa sa ancheteze inpreuna cu procuratura legalitatea acestor deturnari de fonduri care se ridica la niste sume considearabile in fiecare luna(sute de milioane)3.concluzia:preotii maziliti daca nu se conformeaza"reglementarilor " si daca comenteaza sunt maziliti la primul apel de seara!propunem ca din plicul de salar al lui Paisie sa se traga CAS-ul tuturor preotilor si angajatilor din MBT(K tot are de unde),corect?!

    ReplyDelete
  17. nu esti singurul care ridiaca aceasta problema!si la noi in parohie se procedeaza la fel,si preotul tace din gura ca a fost amenintat de protopop!!!de ce?!? ar trebui ca DNA-ul sa intre pe fir pentru deturnare de fonduri,dar asta cat mai repede,ca nu se amai poate asa!ALO:DNA-ul doarme?!?

    ReplyDelete
  18. si eu stiu ca se fura din plicul preotilor(mai ales de la cei de la tara)bani.preotul nostru din sat se mira ca are cu chiar 2-3 milioane mai putin si se intreaba pentru ce.si cred ca nu e singurul.a intrebat si i sa raspuns ceva de genul :nu intreba ca sunt la usa ta cu zecile care vor postul tau.concluzzia?!?lupi in blana de oaie

    ReplyDelete
  19. dk la cateva sute de parohii se trag bani din salarul preotilor si angajatilor asa cum spuneti,si tind sa cred k am auzit si eu,cred k paiul isi a copera deficitul in cateva saptamani sau maxim 2 luni.merge teaba la fratzika

    ReplyDelete
  20. unde mai pui asa zisele contributii(BIRURI)apasatoare, an de an mai mari si mai diverse,ajungi la concluzia ca parohiile sunt adevarate"vaci de muls" pentru mai marii ariepiscopiei(paiesie si gaşca lui,inoiţi dar la fel de lacomi!
    la cat sa se cifreze aceste donatii,contributii,pescheşuri?
    peste 1 milion de euro-la cursul bnr actual in lei...

    ReplyDelete
  21. Povesti de adormit copii...preoti care sunt inteligenti se descurca,si cine moare de foame o face doar din lene

    ReplyDelete
  22. hoţia-a te descurca!
    vezi si pluralul de la preot---pre(a)oţi.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. da,n-ar fi rau daca i-ai spune ticalosiile; ca sa stim si noi mai bine cu cine avem de-a face.

      Delete
  24. si ma rog, de ce?..

    ReplyDelete