Tuesday, February 7, 2012

Stare de urgență la MBT

Cod aproape roșu la Arhiepiscopia Timișoarei, dar roșul dinspre vânăt-negru, nu dinspre protocaliu!!!
S-a convocat de urgență Consiliul Eparhial pentru ziua de mâine, (iar Ziua, nu mai scăpăm nicicum de cuvântul asta) în formulă de celulă de criză! Se va pune presiune maximă pe IPS Nicolae să accepte la comun nelegiuirea!
Ce înseamnă asta?
Mâine, se va merge pe șantaj, pentru că toți membri clerici din Consiliul Eparhial au norme cel puțin duble!
În afară de ei, norme duble au și protopopii și ceilalți slujitori înregimentați la Centrul Eparhial într-o formă sau alta!
Cu alte cuvinte, în afară de episcopii eparhiei toți ceilalți încalcă flagrant legislația muncii, în formă continuată, săvârșind infracțiuni precum furtul, delapidarea, foloase necuvenite, îmbogățirea fără justă cauză, asta din punct de vedere legal, iar creștinește înseamnă înșelăciune și imoralitate crasă! Alții nu au loc la altar, iar ei mănâncă cu două-trei guri!
Și pentru toate astea cine credeți că este vinovat?
În primul rând conducătorul administrației eparhiale, vicarul administrativ, pe care Paisie îl va executa fără să crâcnească, în speranța că-și va scăpa pielea!
Mâine însă se va încerca atragerea tuturor celor implicați în această ilegalitate, adică cei care în lipsă de cunoștință au acceptat să beneficieze de normele duble! Și anume, vor fi chemați să meargă în solidar la hotărârea luată legată de normele duble!
Dincolo de proorocia asta, încercăm să avertizăm pe cei ce au beneficiat de aceste norme duble să nu continue pe direcția asta pentru că vor fi acuzați de rea-credință, ceea ce face ca fapta să se transforme în infracțiune, pedepsită de lege.
Este momentul să spuneți stop neregulilor de la Arhiepiscopia Timișoarei!
Lasați pe cei vinovați să se descurce singuri, altfel...

Problema aceasta devine din ce în ce mai urâtă, având în vedere faptul că doar în câteva din eparhiile BOR se întâmplă astfel de lucruri.
Spre pildă, Alba Iulia nu are astfel de probleme, Oradea nu, Cluj nu, Caransebeș nu, Moldova nu, București nu, etc. Starea de fapt administrativă din Timișoara este aproape singulară!
Și va înceta cu siguranță la Sinodul de la sfârșitul lunii februarie!

10 comments:

  1. personal cred ca se va pune presiune pe ips Nicolae, sa accepte ca arhiepiscopia timisoarei sa purceada la darea in judecata a ziarului "ziua de vest"pentru ca "este impotriva BISERICII Ortodoxe Romane !
    cat priveste normele duble,triple si cvadruple, deocamdata nu se va misca nimic...
    Cep va fi solidar in rele cu vicarul ionel si cu paisie cel rau, zis Uzurpatorul de mitropolit!

    ReplyDelete
  2. De acord cu tine. Cei din Arhiepiscopie sunt adevarati draci. De neimaginat de rai. Vor pune toate tunurile pe Ziua de Vest! Pile, relatii, bani. Incep denigrarile, mizeriile. Maine, vor sa obtina semnaturile de la toti pt a demara chemarea in judecata. Dumnezeu sa ma ierte, dar Ionel Popescu si Paisie ar merita sa stea putintel la racoare!

    ReplyDelete
  3. Pai, Inaltu de la cine va cere binecuvantare de incepere a unui proces, ca dee, el nu-si poate semna nimic serios!

    ReplyDelete
  4. Vad ca aveti mare habar de ce se intampla in alte eparhii
    Nici nu stiti cu ce se mananca
    In majoritatea eparhiilor preotii de la episcopii au doua functii,una de preot si una la episcopie,habar nu aveti
    Toata problema voastra e persoana Ps Paisie,iar voi nu faceti decat sa instigati lumea,iar cei care nu stiu ce-i aia biserica va dau crezare
    Va-ti trezit mari invatati,sigur sunteti niste popi care ati avut probleme cu Ps Paisie si acum atacati pe toate planurile
    Tot l-ati plans pe popa Cricoveanu,vai ce rau a ajuns saracu,pr la catedrala in Arad si colac peste pupaza si consilier la Arhiepiscopie,da astai bun ca n-are doua functii,nu fura,oare cat a dat spaga sa ajunga acolo,ia sa-i puneti o intrebare,sigur ca nimic va fi raspunsul
    Imi dau seama ca aveti un turnator din cadul MBT
    Daca ii asa credincios de ce nu ia atitudine in cadrul unei sedinte,cu riscul sa fie depus din functie,DA CUM SA O FACA,SA-SI PIARDA EL FUNCTIA.ACEST OM NU-I UN PUPINCURIST?
    DE CE NU VENITI CU DOVEZI CLARE SI ATUNCI VA CRED SI EU,pe cuvant daca nu.
    Aratati ceva concret nu tot vb si acuzatii false
    Si Mantuitorului si Sfintilor li s-au adus marturii mincinoase,sa ma intelegeti nu compar pe nimeni cu Dumnezeu sau sfintii

    ReplyDelete
  5. De acord cu comentariul de mai sus
    Doua norme nu au doar la episcopii (secretari, consilieri, vicari, inspectori, redactori, muzeografi etc) ci si protoopii cu angajatii lor; apoi cei care predau la Teologie (gen Iti, Scridon s.a. Sincari).
    La Bucuresti majoritatea sunt la parohii si acolo sunt multi

    Asta este realitatea. Bani de la stat se ia doar dintr-o parte, restul este din buget propriu.

    ReplyDelete
  6. Din nefericire prntru BOR asta este ilegal!
    Oricum o intoarceti!
    Si, nu, nu peste tot se incalca legea!
    A fi inbisericit la o biserica fara a avea norma platita, daca esti cu functie la episcopie, asta este corect! Cum poti sa te controlezi pe tine daca esti si paroh si inspector financiar???
    Si sa nu-mi spuneti ca tine de etica, pentru ca atunci pot spune ca nu mai e nevoie de functia asta pentru ca toti preotii ar putea atunci sa se controleze pe ei insisi!
    Asadar, atat moral cat si legal nu trebuie sa se accepte normele duble! Iar problema ca banii vin impartiti de la stat si de la fonduri proprii nu are relevanta! Este imoral ca unul sa manace cu doua guri in timp ce altii care au terminat facultatea de teologie sa nu aiba loc niciunde!
    Spre pilda, numai in eparhia din Timis s-ar elibera 25 de posturi clericale prin revenirea la cadrul legal!
    Cel putin 25 de oameni ar avea slujbe! Altfel salariile se duc tot in buzunarele burtosilor de la centru!

    ReplyDelete
  7. Pr. Cricovean nu este consilier la Arhiepiscopie. Este preot la Catedrala. Din Biserica are o singura norma. Si mai are o jumate din consilier juridic dar in afara Arhiepiscopiei. El nu ar accepta asemenea marsavii. Stai pe pace! Omul asta stie sa-si vada de treaba lui...

    ReplyDelete
  8. vad ca cricovean e urmarit si in eparhia aradului, nu sunt fan cricovean dar l au mazilit astia ca s a certat cu ionel exact pe tema normelor duble

    ReplyDelete
  9. asa i frate!
    chiar asa, de la asta a fost inceputul...
    apoi, l a suparat pe domnu paiU in legatura cu scoala veche ce a apartinut parohiei si a fost recastigata cu mari eforturi de pr.jr crico, fara alte ajutoare!
    ehei, daca ar mai fi vreo cativa de crico ...!
    dar, in lipsa lor, toti popanii au capul plecat si pupa mana prestapanului-U, manjita de la atatea rele...

    ReplyDelete
  10. eXTRAORDINAR IONEL A MOBILZAT TOT CONSILIUL EPARHIAL PT CA A FOST ATACAT IN ZIAR, TOTI PROTOPUPINCURISTII AU FOST CHEMATI SA VINA SA SEMNEZE NU CUMVA SA CADA IONEL CA SE DARAMA MITROPOLIA FARA EL

    ReplyDelete