Wednesday, February 1, 2012

Cutremur devastator la MBT

După câteva semne premergătoare, iată că teluricul îngrozește atmosfera de la Arhiepiscopia Timișoarei!
Cutremur de două cifre la MBT!
Oare se va dărâma ceva?
http://www.ziuadevest.ro/eveniment/27097-ionel-popescu--cel-mai-polivalent-pop-din-banat-.html
http://www.debanat.ro/2012/01/preotul-ionel-popescu-din-iosefin-trei-intr-unul-in-arhiepiscopia-timisoarei/
P.S. Paisie are motiv acum de încă o execuție. Va sacrifica tura?

12 comments:

  1. daca pica Popescu, blondu va fi mort! o sa-ntida asa pana se mai poate! acum ei au nevoie unul de altul mai mult ca oricand! nici in visele cele mai groaznice nu a visat popescul san ca va ajunge in barca paisiaca

    ReplyDelete
  2. SPANU IONELAS...SA JOACE HORA CU PAISIE SI ACOLITII LUI:BOANGHEN icomomu- fara- studii cu 2 salarii si vila,LUNGOCI,profu de religie ajuns scar-bos SFERCOCI- popa de tara ajuns nemitarnicul inspector la oras,ASA NUMITII STREPTOCOCI, PUSI PE CAPATUIALA IN VREMEA DIN URMA A DOMNIEI VLADICULUI NICOLAE!
    CA MAINE POIMAINE SE IMPLINESC 50 DE ANI DE CAND ESTE PE TRONUL MITROPOLIEI BANATULUI,CU BUNE SI MAI PUTIN BUNE IPS NIKOLAE!
    PRIETENII STIU DE CE SI CUM.
    PS:ASTEPTAM O RECENZIE LA CARTEA LANSATA LA CARANSEBES DESPRE IPS...VASILE LAZARESCU!
    oare vladica nikolae stie continutul cartii-explozive ?

    ReplyDelete
  3. Ce esti naiv? Am cartea si e o porcarie! nu scrie nimic rau de Nicolae. intr-un cuvant cartea nu releva adevarul istoric. E cacacios autorul! Pana una alta, Nicolae e impaiat:

    http://mitropolia-banatului.ro/?p=5420

    ReplyDelete
  4. asa este!
    am vazut-citit "scrisoarea deschisa " semnata(oare ) de ips nicolae!
    io pana nu vad SD alcatuita de ips nicolae-facsimil-cred ca este o facatura paisiaco-popeasca.
    acum cred ca, intr-adevar, a fost cutremur de gradul 8 pe richter la mbt.ce va mai urma?
    ps:rugam pe dna Lia sa ne lamureasca, daca a avut o discutie cu ips nicolae!
    sa solicite documente lamuritoare, referitor la salariile multiple,pt arhiclericii eparhiali, pe legea accesului la informatii de la chiriarh!

    ReplyDelete
  5. Nicolae e dus cu pluta. Am inteles ca saptamanal doamna Lia merge in vizita la mitropolit. Acum semneaza asta. Maine, poate, domna Lia merge din nou, iar Corneanu o da la intors. Ii este frica de Paisie si Popescu sau este dus cu pluta, alta explicatie nu am.
    P.S. Cred ca amandoua! De acu sa va tineti la scandaluri, orchestrate de Corneanu! Tot respectul pt el, dar e nanogenar, pentru Dumnezeu!

    ReplyDelete
  6. Stimata Doamna Lia Lucia Epure,

    Se impune un raspuns oficial in ziarul Dvs. cu privire la relatia pe care o aveti cu mitropolitul si ce credeti despre scrisoarea semnata de el in care este facut ingeras Ionel Popescu. Se impune, cu tota greutatea, sa spuneti cititorilor adevarul, oricare ar fi el. Nu putem sa ne jucam cu Biserica. Eu scriu impotriva Ei, Dvs scrieti saptamanal articole care aduc atingere Bisericii, Mitropolia ataca, iata prin comunicate alunecoase semnate de Nicolae Corneanu. Cate sute, mii articole vor mai apare pana se va face liniste? Cate milioane de vizualizari trebuie sa se implineasca pe anumite bloguri pt un gram de liniste? E dramatic!
    DACA IUBIM BISERICA RECUNOASTEM CA MITROPOLITUL ESTE DEPASIT SI DORIM UN IERARH NOU. Aud de 4-5 ani ca se retrage, aceleasi, cum sa le numesc? manipulari?! Nu vreau sa se retraga nimeni, ci VREAU O BISERICA, O ARHIPEISCOPIE IN CARE SA INTRU CU O INIMA CURATA! Personal militez pt alegeri in cadrul Sf. Sinod si intronizarea unui mitropolit capabil!

    ReplyDelete
  7. a fost doar zgandarit, viesparul de la centru eparhial timisoara!
    ies la atac trepadusii paisiaci si iata acum avem si o pozitie oficiala pe arhiprafuitul sait al mbt, cel putin formal, semnata de CHIRIARHUL locului, ips nikalai!
    io v o spun pe a dreapta!
    ori la bal ori la spital!
    cu actuala camarilla nu mai este loc de petractari ci de lupta pe fata,cu pancarte, cu megafoane,manifestatie aprobata de primarie, ca sa nu vina jandarmii sa ne ia la bastoane!
    ca s a mai vazut si la case mai mari.

    ReplyDelete
  8. CEDO decide: Preotii romani au dreptul la sindicat!!!!!!
    sursa:ziare com,1 feb.2012
    ps:VREM SINDICAT IN MITROPOLIA BANATULUI.

    ReplyDelete
  9. paisie scapa de ionel si de lingaii lui si iti va fi bine tie si la toata casa ta de acum incolo

    ReplyDelete
  10. Preasfintite Paisie, v-am fost cel mai slujitor in aceste momente.
    Va inteleg prietenia fata de IPS Laurentiu, dar sa cedam Eparhia Devei si Hunedoarei, mi se pare cam mult. E un abuz.
    Il inteleg pe PS Sofronie ca vrea cu Ardealul, dar si asta e cam rasuflat... Va sunt un mare sprijin, PreaSfintite Parinte,
    Dar cred ca Mitropolitului Ardealului ii este destul Arhiepiscopia Alba-Iuliei si respectiv judetul Mures. Daca e cu cuviinta, alipiti va implor, eparhia Oradiei Mitropoliei Banatului.
    Astfel, puterea imediata, ca viitor Mitropolit, e ceva sigur, IPS Paisie, va fi mai mare. Banatu-i fruntea.
    Banatenii il iubesc pe viitorul lor ierarh, Paisie.

    ReplyDelete
  11. Pt. cei care se pretind stiutori:
    - n-a fost si nu va fi o noutate incadrarea si la parohii a unor clerici: vicari, consilieri, inspectori, protopopi, profesori de Teologie, etc.
    - cautati si veti afla
    1. La Bucuresti 90 % dintre cei din adm. sunt si la parohii; unii dintre ei chiar pr. parohi;
    2. La Caransebes sunt si la parohie, sau cel putin cu jumatate de norma;
    3. Ati uitat sa-i amintiti pe cei care predau la Facultatile de Teologie din tara si, desigur, din Timisoara. Majoritatea sunt si la parohii;
    4. Cei care sunt in adm. si sunt si parohi nu primesc spor de conducere la parohie;
    5. la parohie sunt platiti din veniturile proprii ale parohiei; prin urmare a doua norma nu este din fondurile de la stat;
    6. Statutul BOR art 105, alin 2 zice: Clericii din Cancelaria şi Administraţia eparhiala pot fi numiţi slujitori la parohii direct (fără concurs) de către chiriarh. Totul pare sa fie sub lege.
    7. Ministerul Muncii recunoaste Statutul BOR aprobat de Guv. Romaniei

    ReplyDelete
  12. la fel si dascalii de teologie, pai ori la parohie ori la facultate ,sau dc au inmormantare anuleaza cursurile ? de protopopi si consilieri nu mai vb ,astia au nesimtire fara margini.ei cica lucreaza in folosul bisericii.Cata nesimtire ,minciuna si se ascund dupa statut.care se pare sfideaza legile tarii,pai nu mai sti aici cine i mai mare statutul sau constitutia

    ReplyDelete