Thursday, September 8, 2011

Serviciile în sutane înalte?

Sau Pavilionul canceroșilor?

http://www.ziuadevest.ro/actualitate/23109-pompiliu-almorean-paisie-este-diavolul-imbrcat-in-sutan.html

După cum se comportă ighemonul, după toate poveștile din trena lui, (copii din flori, amante, deturnări de fonduri, execuții de preoți și familiile lor fără nicio milă, dorință nemăsurată de putere, trădare fără nicio remușcare, etc) este mai mult decât plauzibil.
Rămâne poate doar de surprins în flagrant! Ceea nu e chiar foarte greu. Dar probabil nesemnificativ, pentru că oricum nu interesează pe nimeni din cei care ar putea să facă diferența! BOR este în moarte clinică!

Și aici: http://www.debanat.ro/2011/09/alamorean-%E2%80%9Epaisie-este-diavolul-imbracat-in-sutana%E2%80%9D/

25 comments:

  1. avand in vedere ca paisie e nascut in 1971 nu inteleg cand a facut scoala de ofiteri activi?! ar fi fost capabil, nu zic nu, dar nu ies calculele.
    e un personaj sinistru, odios, capabil de orice orori, dar cred ca acuzatiile trebuie sa fie fondate pentru a avea sanse de reusita in lupta impotriva lui.
    altfel nu facem decat sa ne dam cu stangul in dreptul, sa-i dam sansa sa ne bata cu propriile arme.
    cred ca daca ne-am focusa pe faptele ce pot dovedite si nu ne-am risipi in tot felul de presupuneri lupta s-ar termina mai repede decat putem spera.
    2-3 capete de acuzare(si sunt destule) bine documentate cu care sa putem defila, de atat avem nevoie.

    ReplyDelete
  2. Da, așa este! Vă bateți singuri cu propriile voastre arme !!!

    Da, PS Paisie e născut în 1971, la Revoluție avea 18 ani. Băneasa nu avea nici grădiniță și nici școală generală, se intra după liceu și stagiu militar!!!
    Prin urmare, este LOGIC IMPOSIBIL a fi adevărate aceste afirmații !!!

    Setea cu care se lovește în PS Paisie pe acest blog arată, de fapt, adevăratul scop al administratorilor, care nu este acela de a afla Adevărul întru Hristos !!!

    ReplyDelete
  3. și totuși, prin ABSURD, chiar de-ar fi adevărat, de ce se trece cu vederea colaborarea cu securitatea a ÎPS Nicolae al Banatului.

    spre deosebire de afirmațiile absurde din acest articol cu privire la PS Paisie, ÎPS Nicolae chiar a recunoscut în public că a fost colaborator al fostei securității, fapt confirmat și de CNSAS în 2007!

    ReplyDelete
  4. Voi nu ati auzit de popa jurca, care a fost recrutat de secu in seminar/liceu? Coate goale - mate fripte era cantitatu exemplar pentru asa ceva chiar inainte de 1989. Sau cumva aveti naivitatea sa credeti ca secu s-a desfiintat imediat dupa 89?! Nu e contraargument chestia cu varsta! Dimpotriva, s-ar potrivi si mai bine!

    ReplyDelete
  5. Cat de mojic, marunt si fariseu trebuie sa fii sa-i tot dai in cap unui om pt ceea ce a facut rau in trecutul sau, lucruri pe care le-a RECUNOSCUT si pt care si-a CERUT IERTARE!!!
    M-am saturat de toti astia care merg ca oile la biserica, fara sa gandeasca catusi de putin. Sunt formalisti pana in maduva oaselor. Bat matanii, se imping la moaste, se tin smeriti, postitori, merg la slujbe doar cu trupul, mintea o lasa acasa! Pt astia e bun preotul care te tine 3-4 ore in biserica la Liturghie, care tine ochii inchisi si urla tare de se aude pan' la primarie, iar la predica se crede la scoala de corectie sau penitenciar unde trebuie educate niste animale sau infractori grei. Iar daca ai o problema, iti spune ca esti prea pacatos, si dintr-o scanare, daca nu esti imbracat cu branduri, nu mai are ce discuta cu tine. Asta inseamna pt astia, credinta. Forma cat incape, ca inauntru urla crivatu'. Se cred favoritii Domnului si cu raiul castigat inca din viata asta. Dupa ce ies de la biserica se si cred homo superior si detinatorii adevarului absolut. Mai slabiti-ma! Nu sunteti cu nimic mai prejos decat habotnicii!!!
    Apoi, cu intelepciunea la purtator, se pun sa-i critice pe altii care gandesc si nu se lasa manipulati de unul sau altul din cler, doar pt ca poarta sutana. Si ce? E si el om si la fel de ispitibil ca oricare altul. Maiestria sta in a te opune raului, nu in a te invoi cu el, cum a facut si face sfintisorul de paisie si inchinatorii din juru-i.
    Adormitilor, a fi in cler nu inseamna ca esti si sfant! V-a indoctrinat/prozelit paisie in asemenea hal, incat si daca s-ar da maine la public toate dovezile de inselaciune, constrangere si ilegalitati facute sub obladuirea-i, tot l-ati scoate aurit. Ca unii care mai nou si in Tm doneaza cu miile de euro pe la parohii, si cred ca-si cumpara mantuirea. Vezi parohia Fabric. Unii mai si spera sa se vada zugraviti pe peretii bisericii, ca hlizitu' de becali. Credeti ca da paisie bani la necajiti, din maslurile pe care le face cu 1000RON si sfintirile de casa de 500 de euro/sfintire??? Are tarife mai cu staif decat de cabinet de prof universitar, nu vi se pare?
    Ar trebui sa mergeti la reeducare, adormitilor, la trezire la realitate!
    Bine ca toti care-am partizat cu Nicolae plus inca alte sute de oameni care au semnat pt el, avem ceva personal cu paisie. Nu vi se pare ca, totusi, suntem cam multi? Ne-am trezit asa de nebuni, n-avem ce face cu viata si ne luam de unu' de la MBT care, de cand a parvenit aici, a dus ortodoxia banateana pe "culmi aurite".
    Va convine ori ba, blogu' asta merge inainte si pana la urma dreptate tot va fi. Capiatu' asta n-o sa sjunga in veci pururi mitropolit! Cu servicii secrete sau nu.
    Asa ca, valea si mucles!!! M-am arhiconvins ca pe prosti n-ai cum sa-i feresti de prostia lor.
    Adormitilor, vreti sa va drogati in continuare cu rozomovismele vietii promise voua de paisie, n-aveti decat. Noi astialalti, SA VA FIE CLAR, nu ne-nchinam sfintisorului!!!
    Si inca ceva, spunea cineva pe aici ca ceea ce se intampla intre duhovnic si ucenic nu priveste pe nimeni. Da asa e, insa cand ucenicul incepe sa schingiuiasca in stanga si in dreapta alti oameni, si nu putini, incepe sa fie problema societatii in care apucatu' loveste, si da, devine problema mea, a unui individ care vede ca e amenintat el si cei dragi lui, doar pt ca a indraznit sa nu pupe mana batausa!
    Iar dintre paisie si pr Teofil Paraian, ii dau crezare absoluta si oricand, celui care a trecut deja la Domnul, pr Paraian.

    ReplyDelete
  6. De ce mi-ati sters comentariul??? Era lung dar bine argumentat!

    ReplyDelete
  7. DE CE MI-ATI STERS COMENTARIUL? L-AM VAZUT PUBLICAT APOI A DISPARUT. DE CE L-ATI STERS??? AM CREZUT CA NU TINEM CU LUPU' CI CU ADEVARUL.
    VA ROG SA-L POSTATI! MACAR DIN RESPECT PT TIMPUL UNUI OM PETRECUT IN A-L SCRIE.
    MULTUMESC.

    ReplyDelete
  8. da, comentariu a fost publicat; l-am citit si eu; dar ,sincer, nu inteleg nici eu de ce a fost sters; nu era nimic obsecen in el. fiti de partea adevarului

    ReplyDelete
  9. Onorata redactie, de ce mi-ati sters comentariul??? DE PARTEA CUI SUNTETI? A preluat paisie blogu' si nu stim??? Spuneti ceva, nu taceti! De ce nu mai apare? Unde l-ati aruncat? Am petrecut minute bune din timpul meu ca sa-l scriu.
    Va rog sa-l postati! Nu ma las pana nu-l vad din nou!

    ReplyDelete
  10. Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Unde mi-e comentariul???
    Aloooooooooo!!! Aude cineva?

    ReplyDelete
  11. Va rog nu mai imi stergeti comentariul!

    ReplyDelete
  12. Mitropolitul Corneanu trebuia pensionat de mult...Poate chiar din 1990 cand a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea, dar mai grav a fost si platit pentru acest lucru sau cand a dat bisericile unitilor nesocotindu-si prpria credinta si chiar pe propri credinciosi, lasandu-i fara biserici.Episcopul-vicar de atunci al Timisoarei, Daniel(acum patriarh)nu trebuia sustinut de mitropolitul Corneanu pentru scaunul de mitropolit al Moldovei, ci pentru cel al Banatului. Daca avea demnitate se retragea atunci si alta era situatia Banatului daca ar fi ajuns mitropolit in 1990 patriarhul Daniel. Multi il acuza pe Preafericitul Teoctist, Dumnezeu sa-l ierte, ca a colaborat cu vechiul regim, dar intre el si mitropolitul Corneanu exista o mare diferenta: el a avut demnitatea sa se retraga in 1990 cand au aparut critici impotriva lui, iar dupa ce a fost chemat inapoi de Sfantul Sinod a facut cinste institutiei patriarhale promovand oameni de o extraordinara valoare(de la fosti contestari cum au fost mitropolitii Daniel si Bartolomeu pana la colaboratori apropiati cum sunt mitropolitul Teofan sau episcopii Sebastian de la Slatina si Ciprian Campineanul), spre deosebire de mitropolitul Corneanu care a promovat persoane total nefaste pentru Biserica, inca de cand era in puteri(inclusiv episcopul-vicar Paisie). Sigur au mai fost si exceptii, cum ar fi promovarea episcopului Lucian(caruia i se datoreaza alegerea la deva a unui episcop tanar si vrednic, Gurie fiindca mitropolitul si cu Timotei al Aradului ar fi vrut sa-l fi pus pe apropiatul lor de la Varset, Daniil), lucrurile bune realizate in Banat pe taram bisericesc din 1990 incoace sunt insa prea putine.Asa ca atat timp cat Corneanu va mai fi mitrpolit, problemele vor continua in Banat. Singura solutie este pensionarea lui, chiar si fortata de catre Sfantul Sinod, nu limitarea puterii lui.(din pacate sinodalii nu au curaj sa o faca) Trebuie ales un nou mitroplit cu puteri depline. Paisie oricum nu va ajunge mitropolit fiindca nu are sustinere in Sinod, chiar si daca ar avea sustinerea patriarhului(desi ma indoiesc sa o aiba fiindca patriarhul are tot interesul sa sustina oameni care au realizat ceva...). Nu uitati ce s-a intamplat la Iasi si la Cluj, cand nu au ajuns preferatii patriarhului(si episcpul Irineu nu se compara cu Paisie lugojanu). Deci indiferent cine va fi ales mitropolit, va fi mai bun decat Corneanu, iar cu cat trece mai mult timp cu atat va fi mai rau...

    ReplyDelete
  13. cine sa va mai inteleaga?..acum spuneti ca mitropolitul este cu un picior in groapa si n-are nici o putere, acum i-i dati putere deplina!!..d-nule mitropolit Corneanu, interveniti rogu-va, si faceti putina lumina; atat cat puteti! ajutati-va subalternii astia pe care cred ca ii cunoasteti destul de bine.fie buni, fie rai.

    ReplyDelete
  14. Reiau, scris din memorie, cat am apucat, comentariul sters. De ce? Pt ca sunt arhi-mega-satul de prostia care colcaie in Romania si de lectiile de morala date de toti puritanii in ale ortodoxiei.

    Cat de mojic, marunt si fariseu poti fi sa tot dai in cap cuiva cu anumit rau pe care l-a facut in trecut, lucru pe care l-a RECUNOSCUT si pt care si-a CERUT IERTARE!
    M-am saturat de voi astia care mergeti la biserica precum oile, fara sa ganditi catusi de putin. De voi astia care habar nu aveti ce inseamna credinta in Hristos ci doar superstitia; bateti matanii, va dati smeriti, postitori, va impingeti ca necuvantatoarele la sarutat de moaste si credeti ca prin asta sunteti favoritii Domnului si plecati cu mantuirea in desaga inca de aici. Odata plecati din biserica, cu intelepciunea la purtator, va credeti homo superior, si dati verdicte negative alor care nu se lasa manipulati de nimeni nici chiar de cei cu sutana. Va simtiti amenintati si-i invidiati ca gandesc cu capul lor si ca nu intaresc randurile voastre de gregari. Sunteti habotnici pana-n maduva oaselor, formalisti sadea, iar inauntru urla nimicul! Credeti ca daca donati mii de euro pe la parohii, cum se intampla mai nou in Tm, veti fi zugraviti pe peretii bisericii, ca hlizitu’ de becali. La Sf Ilie s-a si trezit unu sa-l linga pe floca sa reamenajeze casa parohiala. Pictura din biserica aproape ca nu se mai vede iar lu’ floci ii arde sa-si faca dormitoare, ca nu-i da tatane-su paisie bani.
    Ar trebui sa mergeti la reeducare morala si la trezire la realitate!
    Pt ochelaristi cabalini ca voi, e preot cel care tine oamenii 3-4 ore la Liturghie, urla in biserica de se-aude pan’ la primarie, iar la predica se crede la scoala de corectie sau penitenciar si-i trateaza pe oameni ca pe niste animale sau condamnati pt fapte grele. Va plecati in fata aluia care, dupa o scanare, daca nu esti cu branduri pe tine, n-are ce discuta cu tine. Pupati mana sfintisorului de paisie care face masluri la oameni bolnavi, de 1000 RON si ia 500 de euro pe sfintire de casa. Adormitilor, un om din cler nu inseamna neaparat ca e sfant! Ati ajuns sa va inchinati la paisie, si-i ponegriti pe aia care nu fac asa ceva. M-am convins oricum, pe prosti n-ai cum sa-i feresti de prostia lor.
    Sunt arhisatul de voi astia care nu stiti pe ce lume traiti si ne tot bateti noua obrazul. V-a indoctrinat si spalat creierele paisie incat si daca maine se dau publicitatii toate ilegalitatile, si constrangerile venite din partea astuia, o sa spuneti, INCA, ca avem noi ceva personal cu el. Nu credeti ca suntem cam multi? Pt ca dupa capul vostru, cei care am partizat cu Nicolae plus alte sute de semnaturi stranse tot in favoarea mitropolitului din lumea larga, n-avem ce face cu viata noastra si ne-am gasit asa de nebuni sa ne luam de unu’ de la MBT care n-a facut decat sa duca ortodoxia din Banat pe cele mai “glorioase culmi” . Om fi noi toti tra-la-la si voi sfatul batranilor! Cand vine vorba de luat atitudine taceti ca ghita-n cucuruz, lasi, adormiti si formalisti.
    Si inca ceva: spunea cineva de pe aici ca ceea ce se intampla intre un duhovnic si ucenicul sau nu priveste pe nimeni. Da, asa e. Insa cand ucenicul incepe sa schingiuiasca alti oameni, devine problema societatii in care apucatu’ asta loveste, si prin urmare si a mea ca om, cand vad ca sunt calcat in picioare eu si cei dragi mie pt ca am indraznit sa spun “nu” si sa nu pup mana batausa.
    Iar intre Pr Teofil Paraian si netrebnicu’ de paisie, ii dau crezare absoluta si oricand Pr Paraian.

    ReplyDelete
  15. exact.mitropolitul acesta ar trebui sa intervina si sa dea fiecaruia ce considera ca merita. asta ar face un conducator. aceasta legat de cei ce sunt luati in discutie pe acest blog. caci legat de popor, nu stiu zau ce mitropolit i s-ar potrivi; personal as prefera unul care..sa aiba si "inima si sabie" ( cum a scris odata cineva pe aici), sa fie si tata si judecator, dar drept, nu dupa cum ii canta lui altii, care sa nu se creada D-zeu, la care oamenii sa poata ajunge atunci cand au nevoie si care sa nu se inconjoare de nu stiu cati aparatori!! Dar probabil stie dumnealui mai bine ce trebuie facut.

    ReplyDelete
  16. La comentariile sterse apare: remove by the admin...
    Nu am sters respectivele comentarii!
    Se poate sa fi fost vreo problema ce nu tine de adminul blogului.
    Imi pare rau pentru inconvenient!

    ReplyDelete
  17. Mitropolitul nu mai poate interveni, pentru ca nu mai are dreptul!
    Pentru cei care au tangenta administrativa cu MBT este clar. Mitropolitul nu mai semneaza nimic! Doar Paisie.
    E clar sau nu?!

    ReplyDelete
  18. .
    si de la capat!
    Duminica,inaintea inaltarii sf cruci:
    "Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei va sluji la biserica Naşterea Maicii Domnului, din cadrul parohiei Timişoara Iosefin, protopopiatului Timişoara I."agentia basilica
    CE VA FI LA HRAMUL CATEDRALEI MITROPOLITANE,
    DE SF IOSIF CEL NOU?!

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. Sunteti deacord sa facem un sondaj?
    Intrebarea este:
    Cine credeti ca va fi mitropolit al Banatului daca maine ar fi alegeri?
    Aici ma refer doar la episcopii eligibili ai SS!
    Nu incepeti cu Paisie pt ca nu-i eligibil!

    ReplyDelete
  21. Aveti grija. pun pariu ca Paisie va sluji la catedrala de hram. SIGUR!!!!!

    ReplyDelete
  22. S-avem grija la ce? Ne ameninti?

    ReplyDelete
  23. Oameni buni... daca IPS Nicolae, mult laudat, a fost un ofiter de temut in securitate, PS Paisie in mod sigur NU a fost... cu orice greseala omeneasca pe care ar avea-o, ganditi-va doar,
    avem in sfantul sinod ierarhi gay, adica sodomiti, poponari, homosexuali, etc... deci, chiar daca ar avea PreaSfintia Sa amante, copii, fii si fiice, ar fi tot acelasi pacat ? Sau ati prefera ca BOR sa promoveze o homosexualitate tacita si acceptata ? Sa va bucurati daca PS Paisie ar avea legaturi cu femei, ca asa a lasat bunul Dumnezeu ! Poate ca in curand si la ortodocsi si la catolici inaltii ierarhi, episcopi, mitropoliti si cardinali se vor casatori... e previzibil... sustin ca se va intampla, dupa scriptura ar fi normal...
    Si adaug ceva... daca preotii vaduvi, inclusiv cu copii, au ajuns Patriarhi, ex. PF Iustinian Marina, de ce nu s-ar casatori ierarhii in functie ? V-ar supara cu ceva ? Sotia Episcopului ? Sau Cardinalului ? Ar fi decizia Bisericii si nu ar comenta nimeni. Ar fi ceva normal si de laudat !!! In curand cei incuiati la minte vor fi socati ! Se va declara pe plan mondial ca Maria Magdalena a fost Sfanta Sotie !

    ReplyDelete