Monday, September 19, 2011

La Ionelat în Vila din Retezat

Pentru că zilele ce urmează vor aduce cu ele și vizita PF Daniel în Banat, mișcările de trupe se petrec suav pe sub nasul ighemonuilor locali. Ce vreau să spun cu asta? Păi ia să vedem noi!
RETEZAT - vă spune ceva?



La unii da, la unii nu... Și ca să fie mai clar, un indiciu - Hațeg - Retezat - Sarmis - Ionel Popescu.
Cică Ionel a fost în concediu în Atos! Ha! Și după aia s-a relaxat, conform variantei oficiale la casa părintească, însă nu-i chiar așa! Ionelaș a organizat o cină de taină la viloaca lui din Retezat, construită cu veniturile unui preot onest, e drept și vicar administrativ, și consilier bisericesc, și paroh la cea mai mică parohie din Timișoara, și organizator consacrat de excursii, pardon, pelerinaje în Țara Sfântă, și... dar deja m-am pierdut - nu am timp să le enumăr pe toate, el însă are timp să le facăpe toate cum trebuie!!!



La cină au participat și doi politicieni marcanți din Banat, episcopul Daciei Felix, garantul masonului, și solii patriarhiei pentru vizită: Achimescu și Chirilă de la Cluj. Toate astea pentru a drege Ionelaș busuiocu, destrămat odată cu episodul X Corneanu. Mi-l și închipui de trădător cum se văita că el ar fi încercat, cu bunăcredință să-l apere pe Nicușor de el însuși, lucru de altfel întărit și de episcop, protectorul popii, cum i-a cerut lui Nicușor să nu facă donațiile incriminate, prietenii știu care, cum a încercat să... cum nu se poate lucra sub nicio formă cu paisie, etc... cum el este martirul Timișoarei într-un răzbel pe care nimeni nu mai poate să-l înțeleagă, și cum îl asigură pe Harap Alb că el este Gloaba cea credincioasă!
La toate astea s-a adăugat o omenoasă agapă pusă la dispoziție pentru oaspeți, poate, de d-na Păsărin, ceva soră cu popa Jura de la Martirilor, înlocuitorul lui Iti, cel care a fost acuzat, printre altele că a pus Taxă la parastase!!!! UAUUU! Este singurul popan din lume care a pus taxă la parastase!!!!! Să i se taie capul!!!
Iată, așadar, cum se face politică în branșă: un dar făcut în taină, îmblânzește inima stăpânului.
Rămâne întrebarea: de unde provin banii de vilă în retezat? Din salariul de preot și funcționară la parohie, sau din vânzări anterioare?!

5 comments:

  1. La Parintele Vasile Itineantu a fost o inscenare oribila. Caum ca cere bani la parastase si face afaceri cu pompele funebre...asa ca se impunea sa vina un om cinstit din tagma si rubedenia lui ionel popescu si sub protectia matusii Rodica Popescu. o fi un ghimpe sau o lovitura kla Corneanu. Itineantu senior, tatal celor trei preoti, a ajutat pe Nicolae sa inlature pe Vasile Lazarescu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Profesorul V. Itineantu este un om de nimic , se da mare profesor dar nu preda nimic la cursurile cu studenti ,iar la examene le cere bani pt ai promova !

      Delete
  2. Cum adica l-o ajutat pe corneanu sa-l inlature pe lazarescu?si itineantu senior era preot?sau asta e doar un zvon ca l-o ajutat pe corneanu?

    ReplyDelete
  3. :)))) Domnule "redactor", eu zic sa trimiti articolul asta pe la tabloidele romanesti. Dupa ce o sa il analizeze si o sa vada ca 105% e fals o sa te angajeze redactor sef. Succes (sper sa nu mori de scenarita)

    ReplyDelete
  4. Daca articolul a generat reactii adverse, inseamna ca are 105% sanse sa fie adevarat! Tine-o tot asa d-le "redactor"!

    ReplyDelete