Friday, October 25, 2013

Înăuntru...leopardu'

Chiar dacă domnul Paisie încearcă să vopsească gardul, e adevărat, foarte scump şi foarte prost, până şi edilul şef a remarcat:


lucrurile sunt mult mai nelalocul lor atunci când te uiţi "mai în adânc"! Aşa încât, prin purtarea de grijă a PS Paisie Lugojeanul, în scurt timp, Catedrala Mitropolitană ar trebui închisă de ISU pentru că reprezintă un pericol public!



Cu alte cuvinte, în loc să se ocupe de lucrurile urgente, domnul Paisie se piaptănă, sau piaptănă popii din judeţ pentru propriile interese, pecuniare, fireşte, pentru că barba fină cu cheltuială se ţine, iar clasamentele de la centru sunt imperative! Din nefericire, într-o ţară unde nu suntem în stare să întreţinem cele ce am moştenit de la înaintaşi, nebunii se apucă să construiască piramide, ca să dea de lucru fraierilor.
Iar dacă prima biserică din Banat este aşa, ce pretenţii poţi avea de la celelalte?
Dar, cum ne-am obişnuit, totul este perfect! Cel rău ne ispiteşte să vedem altfel! Oficioasele ne trâmbiţează cât de bine şi frumos este să trăiască fraţii împreună. E adevărat că unii sunt mai fraţi decât alţii, dar ce mai contează asta, când toţi trăim un rai de nedescris, unde capetele încor(n)on(/r)ate ale bisericii sunt cei mai iubiţi dintre pământeni, frumoşi, dăştepţi şi galbăni dă graşi!
Totul pute a rai în Românica!

22 comments:

  1. propun sa-l ingropam pe Paiul in rahatul de la pasari si sa-l lasam pe veci acolo.Dar,cred ca si rahatul o sa fuga de el la cat e de imputit(moral)

    ReplyDelete
  2. propun sa-l ingropam pe Paisie in rahatul de la pasari,dar cred ca si rahatul o sa fuga de el la cat e de imputit(moral)

    ReplyDelete
  3. www.culte.gov.ro/detaliu-legislatie/vrs/IDleg/60

    legea.net/cod-penal-actualizat-2011/art-248-cpen

    ReplyDelete
  4. legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-249-cpen

    ReplyDelete
  5. Chiar in aceste momente slujeste la Patriarhie PS Paisie Slujba de Priveghere pt Sf. Dimitrie cel Nou. E singurul ierarh slujitor. Uitati-va pe Trinitas

    ReplyDelete
  6. Intr-adevar, live, paisie e singurul ierarh care slujeste - desigur, in sobor - la Privegherea din seara asta. Ieri, la Priveghere a fost IPS Casian de Galati, azi e Paisie; unde ajunge Paisie? La noi, la Mitropolia Timisoarei, nu, fiindca, dupa ultimile modificari si schimbari, nefiind episcop eparhiot, nu poate candida la o mitropolie. dar unde? Desigur, dupa ce IPS Nicolae va trece in lumea celor drepti.
    ma insel eu sa, in mare, putem vorbi de trei prezente, daca nu "permanente", atunci "interesante", in ultimul timp (poate fi si ultimul an) la Patriarhie: IPS Casian - Galati, PS Macarie - Europa de Nord, PS Paisie -Banat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. De ce, „arhiziaristilor” - de tot felul (de la gazetari la preoti frustrati) - nu e bine atunci cand, cu adevarat, e bine! Vreti nu vreti, PS Paisie a vorbit concis, aplicat si, mai ales, convingator!
      Hypocrates

      Delete
  7. Mai "frustat" ca cineva care vrea sa para ceea ce NU ESTE si se ascunde sub ortografirea gresita a numelui unei personalitati ilustre a antichitatii grecesti ?????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frustrați de toate felurile: preoți, „arhi”ziariști și alții... Hypocrates e o transliterare ocazional - înțelegeți despre ce e vorba?
      Textul scris de curând evoca altceva: era în discuție Arhiereul, un om investit cu har (vezi Sărbătoarea Sfântului Dimitrie și discursul rostit atunci) și postările nefericite ale„arhi”ziaristului și preoțiilor slujitori lui - inși cu neuroni scurtcicuitrați... Hypocrates

      Delete
    2. Pentru "insul" cu neuronii la purtator:TRANSLITERARE=trecerea dintr-un tip de alfabet in altul, dintr-un sistem de scriere in altul in conformitate cu anumite reguli. De mentionat: litera "I" (lota), din limba greaca, in transcriere clasica/transcriere neta, are corespondent litera "i", nu "Y". De retinut, tot pentru "insul" plin de PRETIOZITATE: 4 litere (k,q,w,y) ale alfabetului limbii romane se folosesc in cuvinte imprumutate, in numele persoanelor straine si in informatii bazate pe ele, precum si in unele nume proprii romanesti de persone, scrise dupa model strain.
      Persoana in discutie si-a respectat fisa postului si a indeplinit o sarcina de serviciu - in locul, la ora, cu tematica - ceruta de superiorul sau ierarhic si pentru care este salarizat. Dar CELELALTE...le face din proprie initiativa..."se intelege despre ce e vorba ?"

      Delete
    3. „«Insul» cu neuronii la purtător” e, fii sigur!, bine dăruit – a mai răpus câteva bordeluri „ideatice” de o „anvergură” similară... În schimb, deficiențele de inteligență, nu pot fi tolerate! Ce-ți recomand? Folosește semnele ortografice, cum ar fi cel al întrebării, acolo unde îi este locul și poate exprima ceva...
      Cât despre transliterare? E un proces ce aparține tradiției și convențiilor locale sau subiective – nu știai încă? Băsescu recomanda, pentru documentare, „net-ul”. Deci, „ia de la Băsescu”...
      Hypocrates

      Delete
    4. TIMPUL e mult prea pretios pentru mine pentru a-l pierde intr-o polemica sterila cu un individ infatuat ce se crede "buricul" targului ... vorba inteleptului nostru stramos, taranul roman: "prostu' nu-i prost destul daca nu-i si fudul !"
      Cat despre semnele ortografice - ele sunt acolo unde trebuie sa fie; "intelighentia" celui ce citeste e problema !
      Pace tie cititorule de net, ramai cu bine in "bordelul tau ideatic",in lumea "conventiilor locale sau subiective" !

      Delete
    5. „Țăranul român”, ajuns internaut, e periculos. Scrie cu năravurile dobândite pe câmp. Scrie cu ecou – „??????????????” Oare „«intelighenția» celui ce citește e problema”?

      Delete
  8. În curând va apărea o veste despre Paisie şi acoliţii săi, mai bine zis protopopii cu care face toate măgăriile. Cine nu cotizează este exterminat. Miza o stabileşte Popescu, nu dai zbori. Oare cât a dat Cerbu pentru fiul său?.
    Doctorii şi drd. din Mitropolie sunt o ruşine pentru mediul universitar din România.
    L-au executat pe părintele Cherciu, care a avut un nou succes săptămâna trecută cu al 2-lea Simpozin.Felicitări părinte, sunteţi un adevărat intelectual, La Simpozion au participat cadre universitare, academicieni din ţară şi străinătate.
    Nu vă meritau în rândurile lor. Păcat de Harul pe care-l aveţi, de bunătatea dvs., dar noi vă simţim oricum aproape. Foştii studenţi.

    ReplyDelete
  9. Ce a mai ajuns si Sfantul Sinod... in sedinta, cica, solemna: SALA E PLINA IN MAJORITATE CU ELEVI ADUSI CU JAPCA. Un mare Cacat, pe romaneste!
    http://basilica.ro/stiri/bsfantul-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romaneb-in-sedinta-solemna_11159.html

    ReplyDelete
  10. FELICITARI CORULUI DE LA SINAIA IN FRUNTE CU IONEL POPESCU, TOATA STIMA PENTRU REALIZARI !

    ReplyDelete
  11. Doar că Ionel Popescu "cântă fals "din toate privinţele, este plin de" talente" mai puţin ortodoxe, atât el cât şi clanul pe care îl conduce. Mafia siciliană este copil mic pe lângă mafia preoţească, au ce învâta de la ei, "decan "Ionel Popescu.

    ReplyDelete
  12. "Omul de ceara" asta era porecla data de fostul protopop de Caransebes lui Ionel Popescu.

    ReplyDelete
  13. STIE CINEVA(ARHIZIARISTUL)CUM PUTEM POSTA DE PE FB?
    AR FI BINE SA NE DESCHIDEM CATRE LUME SI SA CONSTRUIM VIITORUL MBT PRIN PROPRIA NOASTRA...SCHIMBARE IN BINE!
    PACE SI DULCEATA! VB LUI ORESTE

    ReplyDelete
  14. http://ziuadevest.ro/actualitate/42918-preoi-din-cadrul-mitropoliei-banatului-pe-antierul-unui-cmin-de-btrani-la-checea.html

    ReplyDelete
  15. cel cu felicitările pt.Popescu este Curbu jr. că doar sunt "corişti" amândoi.

    ReplyDelete
  16. Si voi credeati doar, doar vine Mic mitropolit si ati scapat de Paisie. Gresit! Au aceleasi apucaturi.
    http://www.promptmedia.ro/stiri/49765-cara-severin-incurcate-sunt-cile-domnului--

    ReplyDelete