Wednesday, July 24, 2013

Româneşti! I did it again!

Chiar înainte de serbarea hramului mănăstirii Izvorul lui Miron de la Româneşti, PS. Paisie Lugojeanul s-a confruntat cu problemă mare de logistică: obştea mănăstirii a dispărut!
Singurul care a mai rămas din obşte, stareţul Nectarie, a trebuit să facă faţă singur vizitei ighemonului de la Timişoara! Cu toate astea, pentru că nevrednicul între ieromonahi şi smeritul este cârpa paisiacă bună la orice, în special la informări foarte exacte despre toţi şi toate, nu a fost certat, ci poate chiar felicitat pentru reuşita de a goli mănăstirea de vieţuitori - că doar nu o să te poţi certa pe tine însuţi!
De ce s-a întâmplat asta? Din dragoste pentru PS. Paisie! Toţi au fugit, care pe unde au apucat, pentru ca dragostea stăpânului să nu-i lase fără aer!

Nectarie este ăla cu barba roşie ca de chinez bătrân

La hram, lipsa obştii de la Româneşti a fost suplinită cu maicile de la Fârdea şi cu ieromonahi de la Cebza şi de prin alte părţi!
Cu toate astea, mergem tot înainte, ca mândri pioneri ce suntem, şi mai schimbăm din când în când naşul din suflet, aşa cum bate vântul!

2 comments:

  1. BIATA MANASTIRE, CTITORITA DE INTAIUL PATRIARH MIRON,CE AI FOST SI PE CE MAINI AI INCAPUT!
    PACE TUTUROR!
    PACE SI TIE...PAISIE,TULBURATORULE DE SUFLETE NEVINOVATE!

    ReplyDelete
  2. Hmmm ... sesizez ”smerenia” și ”dragostea creștinească” din spatele acestor rânduri: expresii gen: ”cârpă paisiacă”, ”ăla cu barbă de chinez” ... spun totul despre autor ...
    Orice are dreptul la opinie ... înțeleg acest lucru ... dar nu înțeleg de ce e necesar să fii mitocan și lipsit de decență în exprimare

    ReplyDelete