Friday, June 14, 2013

Genuţule, te-ai facut de .....! Din nou!


Ori s-au înmulţit duşmanii, de ai ajuns la gazetă?

42 comments:

  1. Jenu a marcat! Poza sugereaza ca ar stii sa "ceteasca". Si eu credeam ca e analfabet! Mea culpa! Sau poate totusi se uita la poze... Sic! Asa episcop, asa subaltern!

    ReplyDelete
  2. petrecere cu staif la 'otelu senatorilor!
    popa cucu in prim plan!
    in plan secund/tine spatele afacerii azilu de lux=dl pai eparhiotu'
    http://mitropolia-banatului.ro/eveniment-caritabil-in-arhiepiscopia-timisoarei/

    ReplyDelete
  3. http://mitropolia-banatului.ro/admiterea-la-ciclul-de-studii-universitare-specializarea-teologie-pastorala-anul-universitar-2013-2014/
    APEL CATRE TOTI POSIBILII CANDIDATI LA FACULTATEA DE TEOLOGIE!
    SOLICITATI CA SA VI SE ASIGURE SI UN LOC DE PREOT/DIACON, LA TERMINAREA STUDIILOR ABSOLVITE CU DIPLOMA!
    ALTFEL, BINECUVANTREA IPS NICOLAE NU ARE NICI O VALOARE!
    CATI PREOTI IES LA PENSIE DIN MITROPOLIA BANATULUI, ATATIA TEOLOGI SA FIE ADMISI LA FACULTATE, PLUS MINUS 20%...!

    ReplyDelete
  4. streza+ paisie= lovele
    preaInaltpreasfințitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului va sluji împreună cu multPreasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, prea vopsitu'Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului cu Preasfințitul Daniil-cel Bun, Episcopul locțiitor al Daciei Felix și cu Preanesfințitul Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei la Catedrala din Vârșeț din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române Dacia Felix.
    sa te tii chermeza dupa...!
    asa zisa agapa frateasca.


    ReplyDelete
  5. Se anunta schimbari la conducerile de oficii parohiale - in fratelia Draganescu cu Balangean, in Ronat Popa din Freidorf,cel grasut iubitor de ,,reviste parohiale" si piticelul in freidorf, lasand lautaselul fara lauta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Interesant... A reusit popa Nicolae sa scape de Pitic?!

      Delete
    2. Da a reusit sa scape de pitic cine stie ce o fii pe viitor

      Delete
    3. parintele lautas, este in bune relatii cu colegul sau de banca, numeni altul decat PF DANIEL.
      ASA CA MAI ARE DE ASTEPTAT...parvenitul!
      la ronat este scandalul cat casa:popa de barna adus de pai, a reusit sa toace toti banii lasati de pr mircia(vreo 60.000 lei) a se citi transferati ca plata a numirii.
      aceiasi soarta a avut si fondul lasat de pr popa la viile fabric, unde toata bruma agonistita cu greu" s-a evaporat"in buzunarul cui trebuia ca plata a marilor schimbari facute in pripa...
      in rest pace si prietenie.
      dar nu prietenia cu cei rai.

      Delete
    4. Ce aberatii, rocada s-a facut si punct

      Delete
  6. http://ziuadevest.ro/eveniment/40086-srbtoare-a-romanismului-la-vare-.html

    ReplyDelete
  7. remarcati un lucru? Lucian Mic nu e in echipa (pardon, soborul) celor care sunt la varset, in schimb e Drincec. E cumva un semn ca numai unul dintre cei doi mentionati de mine ar fi favorit pentru tronul arhieresc al Timisoarei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jocurile nu sunt inca facute!
      zarurile nu sunt inca aruncate!
      se tatoneaza o solutie, dar totul depinde de ...ips nicolae!
      care se pare ca se va retrage la implinirea varstei de 90 de ani.
      desigur ca streza il va sustine pe sofronie, la fel si paisie, care poate ramane vi-văcar, pana i creste barba alba care si-o poate vopsi in gri,dupa modelul petroniu de la zalau, ca sa arate si el...flăcau!
      dar, credem ca Domnul are alte Planuri cu preaincercata mitropolie a banatului din ultimii ani.

      Delete
    2. Ce sa caute prefacutul de mic acolo? E prea prost sa poata fi alaturi de oameni care au ceva in cap. Nu avea loc efeminatul pe langa alti smecheri bor-isti. Bine ar fi sa ajunga unul ca Ioan de la Covasna, nu nebunii astia care se bat pe scaun disperati. Cel putin la Caransebes e dezastru: taxe, biruri si multa prostie intrupata in cei doi preaiubiti adjuncti ai companiei Sc. MIC srl, febrili strangatori de fonduri si consileri multifunctionali fara profil. Sunt promovati dusmanosii si laudatorii pentru a-i consolida genialitatea si infailibilitatea sa iremediabila. Din pacate asta e radiografia episcopatului din Romania. O adunatura de indivizii inchisi in autosuficienta, indragostiti pentru toteauna de propriile lor figuri. E elocventa o simpla privire aruncata asupra publicatiilor bisericesti, a Trinitasului care promoveaza minut de minut, din toate unghiurile, acesti extraterestrii ce contribuie nestingheriti la edificarea cultului personalitatii. Ce cortegiu absurd, lipsit de continut spiritual si cat de paguboasa e starea in care ne situam! Nimic in comun cu iubirea, fraternitatea si comuniunea crestina.

      Delete
    3. cine graieste despre nebunie...stii Scriptura!
      esti tu tinere, judecator?
      asteptam un editorial pe blog despre soborul talharesc de la varset!
      se aude arhiziaristule?

      Delete
    4. Esti un prost. Tocmai, Scriptura nu ne indeamna sa inghitim toti cretinii si spalatii pe creier ca si tine si nici macar sa lasam mizeria ascunsa. Vorbesti de judecata, cerand judecata soborului talharesc? Esti redus, ba ignorantule! Si vad ca de cate ori e pomenita realitatea in care zace carasul, apar voinicii cei pururea lingai ai preaparsivului ce a stiut sa minta cu o aparenta bunatate. Hai sa fim sinceri si sa ne asumam starea in care se scalda Bor/ul. Daca nu vom apela la autocritica si la memoria critica a Traditiei vom ramane in rahatul asta, invocand scriptura doar atunci cand ne convine, fara sa incadram in context lucrurile. Asa ca mai deschide mintea fiule si cauta adevarul ca sa devi liber. Nu prin apararea unui alt talhar se inlocuieste raul. Sau poate ipocrizia si interesul de grup primeaza pe blogul asta si tot circul e acompaniat de dusmanii din Caras, disperati de a prelua puterea si mina de aur de la Catedrala, asa cum o numeste marele mic?

      Delete
    5. pa!
      pa de pe blog!
      ca esti cu foc in cerul gurii...
      judeci fara sa cunosti realitatea.
      ca am numit soborul de la varset, sobor talharesc,vezi bine ca asta este.
      desi era anuntat si ps daniil,acesta nu a binevoit sa fie prezent, din "binecuvantate pricini".
      si bine a facut.

      Delete
    6. Priveste-ti moaca in oglinda si incearca sa fii sincer cu tine. Macar o data in viata ta fa asta. Din cate observi, eu am lansat o idee pertineta la ceea ce se intampla la ora actual in bor, mai cu seama in cs. Ca vrei sau nu vrei sa acepti realitatea, tu si ceilalti mapeti apratori si lingai ai uni lup in piele de oaie e o alta problema. Probabil ca vi-a intrat in sange sa pupati ca prostii pe oricine oricand fara a fi capabili sa discerne-ti. Si o alta chestiune. Atunci cand creezi un blog de discutii accepta si alta parere, nu monopoliza aidoma modelului episcopesc pe care il critici, dar il urmezi fara sa realizezi, findca in acest fel nu esti decat o imagine fidela a unei mutre frustrate, incapabila sa recunoasca adevarul si parerile altora. Cine te crezi sa-ti absolutizezi tu parerile tale de om slugarnic? Ori esti si tu un geniu indragostit de propria-ti mutra?
      Pana la urma nu am sutinut cauza nimanui, doar am constat caricaturile din cler si am spus despre fenomenul cezaro- papismui intalnit la tot pasul in Bor. Si referitor la cunoasterea realitaii ar trebui sa te abti, ca nu stii tu nimic, decat vorbele de la radio sant. Esti penibil cu argumentele tale puerile. Sa-ti fie rusine ca aperi un o triada de ticalosi. Si pe langa asta eu pormesc de la o discutie si tu incepi sa te balbai incoerent spre alt subiect. Esti pe langa, animal irational!

      Delete
    7. in loc de alt raspuns.
      un duhovnic,care invatase pe cativa ucenici tot ceia ce stia el,le spune:
      -de acum tot ceia ce stiu eu v-am spus si voua mergeti in lume si faceti si voi ce este mai bine!
      dupa 10 ani, se intorc dintre ei doar trei la duhovnicul care suferea de picioare si era in scaun tintuit.
      unul dintre ei, plin de sine spune:
      eu, am scris 10 carti si am scos milioane de exemplare
      duhovnicul îi spune:
      -ai umplut lumea cu maculatura!
      altul la fel de mandru spune si el:
      -eu, am tinut mii si m ii de predici in toata lumea si la multe mii de oameni!
      duhovnicul îi grăieşte:
      -ai umplut lumea cu vorbele tale!
      ultimul,aduce o perna si o aseaza sub picioarele duhovnicului.
      -tu îi spune duhovnicul, l-ai gasit pe Dumnezeu!
      am sa-ti spun simplu prietene:
      eu, inca mai lucrez la acea pernă...
      ceia ce pot sa-ti spun este ca duhovnicul acela a trecut la Domnul acum doi ani si nu stiu cui sa-i mai ofer perna la care trudesc!
      cine are inima duhovniceasca sa citeasca si sa inteleaga.

      Delete
    8. Este cea ce faci si tu: propagi prostia ca pacat in lume! Macar de ai asculta de cuvintele duhovncilor si ai putea discerne intre adevar si minciuna, intre constatarea la care suntem toti chemati pentru a pastra intreaga dreapta situare a eclesiei. Chiar daca mai mult lucreaza Duhul, avem si noi datoria de a lua cuvantul impotriva nedreptatii, fiindca Traditai rasriteana e plina de exemple ce au luptat impotriva unor arhierei eretici, deci talpa a tinut biserica de cele mai multe ori, in ciuda ierarhilor care se tot chinuie sa o distruga prin aceea ca o vor dupa chipul si asemanarea lor. Cu toata buna credinta imi doresc o reorientare spre o asumare reala si profunda a valorilor. Nu pot sa nu raman stupefiat atunci cand vad ca i se ia apararea uni episcop ce a facut atata rau, caruia nu-i pasa de preotii sai, transformandu-i in slugi aducatoare de bani. Si mai ceva! Biserica nu se pastreaza cu povestioare ... Hai sa fim seriosi! Avem nevoie de o atitudine neptica si de o intelegere a prolepsei hristice ca exemplu destinat umanitatii. Si sa nu incercam sa ne ascundem prostia dupa paravanul duhului care ne tuna cum vrea, asa cum se intampla cu acesti oameni plini de duhuri de tot felul, pusi cu ingaduinta Domnului sa slujeasca, nu sa imparta in stanga si in dreapta poveri asupra fratilor egali cu ei. Iar referitor la viata duhovniceasca avem nevoie si de cunoastere catafatica. Nu cadem in apofatism si exstaz mistic din prostie, ci din imbinarea asceticii si misticii, a cunaosterii, nu a ignorantei, care impreuna cu partea practica duce omul pe culmile nesfarsitei experiente duhovnicesti. Ar trebui sa citim cat mai mult din Parintii Bisricii celei Una, care nu a gandit niciodata doar din prisma unui singur om, ci a gandit in comuniune, in sobornicitate. Deci,sa nu uitam sa depasim povestioarele si mergem si la lucruri mai adangi. Nu exista viata duhovniceasca fara o cunoastere teologica. E cuvantul Parintelui Sofronie.

      Delete
    9. AMICE ESTI IDIOT.

      Delete
    10. IDIOATA E MA-TA CA TE-A FACUT ASA PROST. INFATUAT ABJECT! Nu-ti place realitate in care te scalzi? PARANOICULE!

      Delete
    11. esti ceia ce spui!
      pa, de pe blog, CANALIE!

      Delete
    12. Jigodie, putem sa ne jinim la nesfarsit. Dar esti prea prost ca sa-ti permiti o discutie cu mine. Asa ca hai pa tu de pe blog. Cum nu va place ceva va doriti plecarea lor de pe blog. Cine si-a asumat forumul asta de rahat prin care se jignesc fara nume oameni cu vina sau fara vina, sa accepte si reversul. Asa ca mars tu de pe blog. Si nu iti mai accept dialogul cu mine. Te ignor si gata si scriu ce vreau, ca doar asa e aici. Fiecare scrie ce vrea.

      Delete
    13. SCRII CE VREI, DA' VEZI CE SCRII...

      Delete
  8. Hristos s-a Inaltat!

    ReplyDelete
  9. http://www.gandul.info/stiri/parintele-iustin-parvu-a-decedat-
    A TRECUT LA DOMNUL 10974907
    IN MEMORIAM PARINTELUI IUSTIN PARVU
    SFANTA TINERETE LEGIONARA!
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

    ReplyDelete
  10. http://mitropolia-banatului.ro/sarbatoarea-romanilor-din-varset/
    ultima moda in materie de port calugaresc!
    propun sa fie insusit de la sarbi acest port deosebit, ca nici dracu' nu se mai uita la maicute...
    asa-i dle paisie?

    ReplyDelete
  11. Deci cine vine paroh la Ronat? Rosoiu?

    ReplyDelete
  12. Bine ca am scapat cei din Ronat de Pitic, despre asta nou se aude ca e mai maleabil cu toata lumea.

    ReplyDelete
  13. Constantin aduna ca un turbat banetul de prin eparhie ca sa cumpere scaunul de la mitropolie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DESPRE CE SCAUN ESTE VORBA intrigantule?

      Delete
  14. "IPS Ioan (de Har-Cov) a facut mai mult decat mine pt Mitropolia Ardealului. De nu era el, aici, la Sibiu ar fi fost mitropolie onorifica" - Streza. Ei, ce ziceti, cam ce sanse au Mic+Constantin ls tronul mitropolitan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa ajute Dumnezeu sa ajunga Ioan, macar e un om mai echilibrat , nu ca si disperatii ceilalti. La ce sa ajunga mic, sa ne bage si aici doctoratul pe gat cu 100 de ron pe ca si in cs, sa puna constantin mana pe toate manastirile si sa faca magazine peste tot ca sa adune ei toti banii? sau sa conduca ei si numai ei tot, de parca ar fi singuri pe lume? Constantin nu e in stare sa vorbeasca corect. Cand il vezi la trinitas iti dai seama ce nulitate e. Si cand ne gandim la plimbarile intime cu atanasia...stie el mai bine. Sa nu mai vorbim de gramada de calugari si preoti ce au prasit eparhia de raul lor. Iar despre sofronie, un ereziarh cu apucaturi vedetiste... ce sa mai. Sa ne rugam...

      Delete
    2. Tare ma tem ca este deja prea tarziu ca nu-si da seama - constatin o capusa rapciugoasa, tipul clasic al omului de nimic, al parvenitului perfect - vorba batraneasca, prostu' nu-i prost destul daca nu-i si fudul ! Iar de maicuta ... parca-i pe mosia lu' ma-sa si tat-su.

      Delete
  15. AVEM STIRE CA TOTI PREOTII DE LA CATEDRALA AU PRIMIT INSTIINTARE SA ISI ALEAGA FIECARE O PAROHIE DE ORAS UNDE SA FIE TRANSFERATI !
    IN LOCUL LOR, VOR FI ADUSI IEROMONAHI.
    DE LA DL PAISIE FARA NUMAR ...BELELE!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca este adevarat, merita felicitat pentru o asemenea decizie. prin care intra si Catedrala din Timisoara in randul celorlalte catedrale ortodoxe din tara (Bucuresti, Iasi, Cluj etc). In plus se respecta astfel Statutul BOR care spune ca toate catedralele eparhiale sunt manastiri. Din pacate in Banat nu prea avem calugari, dar poate ii aduce din alte eparhii din tara.

      Delete
  16. http://www.basilica.ro/stiri/patriarhul-romaniei-a-primit-pe-reprezentantii-editiilor-nationale-si-regionale-ale-ziarului-lumina_7913.html
    ps.prietenul nostru mai vechi, veselu' za'aria este de-a dreapta pf daniel
    pohta ce-a pohtit!

    ReplyDelete
  17. E foarte adevarat ce se vorbeste de Lucian. In caras e nebunie curata ,manastirile sunt la pamant ,pline de incompetenti si de aiuriti (vezi piatra scrisa) parohiile sunt mulse de bani iar preotii umiliti.Fereasc Dumnezeu de un asa mitropolit care vorbeste ca un protestant ssi slujeste precum un catolic .

    ReplyDelete
    Replies
    1. multa rautate ai in suflet ...daca scrii ceia ce scrii!
      sper ca nu este si din inima!

      Delete
    2. O ASTFEL DE aiureala NUMAI TATA AIURITILOR O POATE SPUNE !!!
      Vorba lui Mircea Badea - "d-na Mimi de la perfuzii !!!" Si daca se poate portie tripla, sau fara numar,fara numar... pentru cetateanul AIURIT de la 9:29 AM.

      Delete
  18. Aiurut ? Demonstreaza ca nu e asa zapacitule! DEMONSTREAZA CONTRARIUL

    ReplyDelete