Tuesday, April 9, 2013

DETESTABILUL

"Draga Iepurashule, Ma numesc Necajitu si am 9 anisori. De mult am dorit sa iti scriu, dar nu am avut hartie...ce sa fac...soarta! Tata e Preot de tzara si nu a avut banutzi sa-mi cumpere caiete nici pentru scoala, damai pentru o scrisoare catre Tine (iti scriu ce o bucata de hartie ce am gasit-o cazuta pe jos cand veneam de la scoala)...Eu imi doresc ca odata cu venirea Sfintelor Pasti, sa reusesti cumva sa ii dai lu tata putin de salar ca sa putem trai si noi cat-de-cat decent...azi am mancat un pic cu sora mea putina Prescura ce a mai ramas de Duminica de la tata de la slujba...ne multumim si cu atat! Stiu ca nu iti cer mult,dar macar atat: nu mai vrem sa traim in mizeria ce ne-a facut-o "Taticul Paisie" (ca asa ii zice tata meu...)
Te rog Iepurashule sa-L rogi pe Doamne-Doamne sa il mute pe "Tatucul Paisie" de aici de la noi, ca vrem si noi copiii sa avem ce manca (macar din cand in cand), si sa mergem si noi la scoala ca sa devenim si noi ceva in viata...
Iti multumesc Draga Iepurashule, si te rog sa-L rogi pe Doamne-Doamne sa ne ajute sa plece "Tatucul Paisie" de aici ca deja ne e foamne si pana Duminica...mai e mult!"





4 comments:

  1. Fiindcă treptele Catedralei Mitropolitane par să nu mai cadreze prea mult cu fețele tot mai simandicoase care trec pragul lăcașului de cult, șefii instituției au decis să le schimbe. Probabil că nu mitropolitul Nicolae a luat această hotărâre, dar cineva de prin jur, cu un foarte dezvoltat simț al esteticului, pare să fi fost deranjat de actualele trepte.
    Iar cum banii sunt cea mai mică problemă pentru biserică – acolo nu contează criza – treptele catedralei vor costa 100.000 de euro. Nu, nu e nicio greșeală, aceasta este suma la care este cotată lucrarea. O halcă bună de sfidare, alta de bătaie de joc și niscaiva jaf pe deasupra au condus spre această impozantă sumă. Pentru niște amărâte de trepte, care nici măcar din aur nu sunt.
    Jumătate din această sumă va veni de la municipalitate, o hotărâre de consiliu locală în acest sens fiind dată anul trecut. Primarul Nicolae Robu chiar s-a bucurat că poate fi atât de util bisericii, putând să îndrepte atâția bani spre niste trepte. Problema care se pune este cât de oportune sunt acele trepte. Chiar trebuiau să se facă acum? Enoriașii care urcă mai des treptele catedralei n-au observat probleme la ele… Nu mai vorbesc de perioada de criză prin care trecem. O criză economică pentru întreaga țară și morală, îndrăznesc să spun, pentru Biserica Ortodoxă.
    Dacă toate cultele vin în întâmpinarea nevoilor enoriașilor în general și a sărmanilor în special, Biserica Ortodoxă a rămas încremenită în proiectul ei secular de-a se da bine numai cu mărimile zilei. Mărimi politice cu care, nu de puține ori, capi ai bisericii se înhăitează în scopuri pur materiale. Iar când se mai face un proiect social, apar sifonarii de fonduri, vezi cazul cu Paisie Lugojanul și banii europeni.
    50.000 de euro nu sunt bani mulți pentru Primăria Timișoara, sunt chiar un mizilic. Dar nu știu dacă ei trebuiau îndreptați chiar spre o instituție care se lăfăie în bani. (Nu e un secret că Patriarhia Română este una dintre cele mai bogate firme din România.) Dovadă că-și pemite să ridice (și cu bani de la buget, e drept) o monstruozitate arhitectonică denumită Catedrala Neamului.
    Dacă mai-marii Mitropoliei au chef să-și schimbe treptele de la catedrală, s-o facă din banii lor. Încă le miroase a sânge din decembrie 1989? Și încă o chestiune. Dl primar Robu vorbește de „încărcătura istorică” a treptelor. Care încărcătura? Dată de niște nesimțiți de popi care au închis ușile catedralei când era mai mare nevoie ca ele să fie deschise? Pentru unii, aceste trepte chiar au fost niște trepte spre cer, din cauza porților inchise. Iar acum unii dintre cei care au închis porțile cer bani să le înlocuiască. Ca alții/altul sunt/este prin parlament. Asta așa, de dragul „încărcăturii istorice”


    Citeste mai mult pe: Trepte spre cer | deBanat.ro - spune realitatea! http://www.debanat.ro/2013/04/trepte-spre-cer/#ixzz2Pz6ouozl

    ReplyDelete
  2. Draga Iepurashule(2),
    Azi l-am intrebat pe tati daca a ajuns la tine scrisoarea ce ti-am trimis-o.Mi-a raspuns ca isi doreste sa fi ajuns,daca nu a furat-o "Vulpea cea Rea" pe drum si te-a papat...Ma rog la Doamne-Doamne sa nu te fi prins "Vulpea cea Rea"si sa te fi papat,si sa fi ajuns scrisoarea mea la Tine!Sa stii ca l-am mai intrebat pe tati(preot de tzara ce are doua facultati si un masterat) poate ce ne aduci cadou de Sfintele Pasti?!Si tati cum e sincer,ne-a zis ca in cel mai fericit caz,poate luam "O PIATRA IN GURA de pe treptele CAtedralei!";eu cum sunt mic,nu am inteles ce a zis tati si l-am rugat sa imi explice cum sa "luam o piatra in gura?!";si mi-a zis ca daca nu vrem sa nu ne mutam intr-un cort in ploaie cu totii,asta trebuie sa mancam,pentru ca din putinul salar ce-l are trebuie sa dea pentru "trepte",ca altfel "tatucul Paisie"(eu cred ca e Bau-Bau) ne papa pe toti.Eu nu vreau sa raman fara tati,mami si surioara mea din cauza la Bau_bau...Te rog Iepurashule vorbeste cu Doamne-Doamne sa ne scape de Bau-Bau!P.S.:mie,desi sunt mic...nu mie frica de Bau-Bau

    ReplyDelete
  3. tare as vrea sa stiu cine face astfel de comment-uri!super tare e cel care a scris "scrisorile catre iepuras"!!!"sper sa mai scrie si in continuare.asteptam si alte scrisori si poate o identitate?!?:-)poate ne da raspunsul iepurasul:-)

    ReplyDelete
  4. Draga micutule,
    Acum a ajuns scrisoarea de la tine. Ma bucur ca " Vulpea cea Rea" nu a reusit s-o fure si nici pe mine nu m-a papat. Cred ca Doamne-Doamne a auzit rugaciunea ta si a avut grija sa nu ma pape Vulpea. Acum eu ma bucur ca ai un tati destept, pentru ca si tie cand vei fi mare iti va place la fel de mult sa scri si sa citesti.si piatra de care vorbeste tati daca o vei lua cu tine iti va purta noroc. dar nici tati si nici "tatucul Paisie"(adica Bau-Bau) nu stie asta. nici eu nu vreau sa ramai fara tati, mami si surioara ta, asa ca am sa incerc sa-l alung eu pe Bau-Bau. numai ca eu sunt cam fricos, asa e firea mea, si nu am curaj sa dau ochii cu el. dar tu esti curajos si-l vei alunga pe Bau-Bau.sa nu-ti fie teama de el..eu, daca Bau-Bau nu ma va omori, poate am sa-ti aduc un cadou de Sfintele Pasti. dar te rog sa nu ai incredere in mine,eu sunt doar un iepuras
    semnat:Iepurasul

    ReplyDelete