Monday, February 25, 2013

Rușinea rușinilor aka Paisie Lugojeanul

Încrederea românilor în instituția numită BOR a ajuns la cea mai joasă cotă din istorie și continuă să scadă. Acum e la 66% la sfârșitul anului trecut fiind situată la 77%. Asta per general. În Banat probabil că a scăzut sub 50%. Cum să fie altfel, dacă avem de a face cu specimene de tipul Ion Gheorghe, Cristian Pavel, etc., care ajung deja la cote de audiență maxime în ceea ce privește aspectul negativ al civicității lor:



Așa încât, se prefigurează un parastas cu ciucuri în ceea ce privește modelul promovat de BOR în România, un parastas unde „clopotele bat degeaba”!

14 comments:

  1. Lia, se pare ca tu nu ai fost la biserica nici inainte vreme nici acum, de aceea spui atatea minciuni. Eu sunt nascuta in Banat si pot spune ca nu au fost niciodata slujbele mai frumoase si mai traitoare ca acum. Bisericile sunt pline de credinciosi. Cu atat mai pline cand este slujba arhiereasca.
    Increderea oamenilor in Biserica e subminata de unii ca tine, prin informatii mincinoase si tendentioase.
    Ai plasat presa banateana pe cea mai joasa treapta. Sunt atatea probleme de remarcat si rezolvat si tu te tii de capul arhiereului. Ce-ti pasa tie cine slujeste in biserica daca tu nu ai partasie cu Hristos. Lasa-L pe Hristos sa hotarasca cine-L slujeste. El ne vede pe toti ce facem si stie ce gandim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa va fie rusine, celor care sustineti un episcop-hot. Asa a fost si Iisus? Un hot? Nu va crapa obrazul de rusine sa mai scrieti aici? Va bateti joc de toti, preoti, enoriasi, doar Paisie si mizeriile lui de oameni sa traiasca. Explicati caterisirea lui Plesa de catre Paisie si in acelasi timp sa explicati si sustinerea lui Lemeni ca profesor la teologie, casatorit a II-a oara de insusi Paisie. Regulile sunt doar pt unii? Sa va tineti gura, voi cei din mitropolie ca ajungeti sa iesiti cu furcile in coasta.

      Delete
    2. adevarul doare, nu-ia asa ?
      cucoana prea evlavioasa,poti sa-i privesti pe acesti parinti in ochi si sa le spui ca rabda copii lor din cauza lacomiei lui paissie?!
      nu numai cele 5 centre au fost inchise ci si alte 20 din celelalte judete care au lucrat pentru a introduce acest proiect cu fonduri europene si nu cu salariul gras al lui paissie de peste 10.000 lei /luna, basca alte"donatii"!
      vai de mama lor arhipopi lacomi!

      Delete
    3. Pot sa-i privesc pe acesti parinti in ochi si le pot spune ca tatal meu a crescut noua copii, i-a dat la scoala, i-a casatorit si sunt bine toti. Dar a muncit. N-a primit fonduri europene.
      Le mai pot spune cateva cazuri de familii cu 3-5 copii care locuiesc intr-o singura camera. Copiii merg la scoala si sunt premianti. Asa ca nu e nevoie de fonduri europene ca sa mergi la scoala, daca vrei sa mergi.
      Pot sa admit si eu o greseala a celor implicati in povestea asta cu fondurile europene, de care va folositi voi si o tot trambitati precum cocosul cantecul: nu trebuiau acceptate de la inceput asemenea fonduri.
      Iar preotii din care faceti voi eroi- mutati, caterisiti - sa-si rezolve problemele cu arhiereul nu in manifestari publice.

      Delete
    4. oare nu ai vrea sa-mi spui cind iei salariul.. asa ca din "greseala" sa-ti iau un sfert din el pentru ca eu sunt episcop .....Nu aeasta nu e greseala ...se cheama hotie si mult traitorul vostru liturgic se cheama HOT ....EPISCOPUL HOT PAISIE Lugojeanu..asta este un hot de cea mai joasa speta...mai ales cael nu duce lipsa de nimic...are asigurat totul...chiar si salariu de demnitar......de ce a furat????
      pentru ca este HOT

      Delete
    5. Hooo!!! ca te'neci de-atata ura. Ia vezi-te pe tine in fata judecatii. Cam cum crezi ca stai?
      Bine ai spus, arhiereul nostru, ca tu nu ai partasie cu Hristos care este dragoste, nu ura. Asa ca lasati-ni-l in pace pe arhiereul nostru.

      Delete
    6. locul lui paisie este la o manastire-sihastie!

      Delete
    7. Da are el hotul hotilor ... da este intr-o partasie de te apuca frigura.

      Delete
    8. Mai nu stiu de Hristosul vostru.. dar al nostru al muritorilor de rind ....nu prea cred ca se doreste partas cu un Episcop hot

      Delete
  2. Se tine mai ales de capul unui arhiereu care uraste banatenii!

    ReplyDelete
  3. Da, pot sa spun si eu ca acum slujbele de la catedrala sunt mult mai frumoase si mai profunde. Poate tocmai de aceea niscaiva popi se supara si scriu pe aici prostii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca tot esti asa de incantat de Paisie si faptele lui ,iti sugerez sa-l iei acasa si sa0ti slujeasca de dimineata pana seara si invers.
      Noi ne-am saturat de faptele lui deloc ORTODOXE.

      Delete
  4. Da, Lemeni are relatii mari, nu numai ca este profesor la teologie, dar a si ajuns lector fara sa mai treaca pe treptele inferioare...Intr-adevar, competentele au contat, sa nu precizam insa care!

    ReplyDelete
  5. Totul e un mare fas. Nu veti reusi nimic si o sa aveti in scaun un demn urmas al lui Nicolae anume Lucian sau Paisie.
    Vrednic este! Axios! Dignum est!

    ReplyDelete