Monday, February 25, 2013

De la DiGi,...

Ia și de la DiGi!

18 comments:

  1. http://www.cronicaromana.ro/2013/02/25/preasfintitul-paisie-lugojanul-chemat-la-dna-pentru-deturnare-de-fonduri/?ref=head

    ReplyDelete
  2. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scandal-in-mitropolia-banatului-un-episcop-e-acuzat-ca-a-obligat-enoriasii-sa-doneze-bani.html

    ReplyDelete
  3. Domnilor, in ziarul Adevarul scrie ca Paisie nu a mai fost audiat de DNA pt ca "Ioan Gheorghe a trimis o adresă oficială, prin notar, în care spune că îşi rezervă dreptul de a nu da declaraţii în acest caz." Poftim?????????????????????

    Adica omul asta taie, spanzura, fura ca in codru, beleste preotii de bani, ameninta si tot el are dreptul la a nu da declaratii????? Da' pana unde????? Mandatul de la DNA e invitatie la botez sau cununie si iti permiti sa declini?????
    Oamenii de la DNA sunt constienti ca nesimtitul asta de vicar isi bate joc de ei ca si de restul oamenilor - ca pt un tiran ca el toti oamenii sunt resturi iar 'mnealui se crede trimisul Domnului pe pamant?

    De cand scrie la lege ca poti fi infractor sadea si cand te cheama la a da explicatii, invoci DREPTUL!!!!??? de a nu declara? Poate sa-mi spuna cineva?

    ReplyDelete
  4. Paisie se preleveaza de faptul ca nu a semnat. Si vin eu si intreb: da ce, Becali a semnat ceva atunci cand i-a pus pe aia sa-si rezolve problemele cu masinia lui? Si tot a primit cativa ani cu suspendare. Ia aminte Paiu la fratele Becali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma repet,Paisie se disculpa de fapetele de care ar fi acuzat in deturnare de fonduri europene si lasa toata povara pe spatele celor trei.Mai exact pe Cuza,Pavel si ZARIE,dar nu ia nici o masura impotriva lor .Ba mai mult ,ii arunca in alte proiecte tot din bani europeni si culmea nesimtirii...EI ACCEPTA!
      Intrebare....OR FI EI ATAT DE SMERITI SI DE NEVINOVATI PRECUM CAUTA UNI SI ALTII SA LE TINA PARTEA,SAU SUNT ASA DE MANJITI INCAT NU MAI POT FUNCTIONA DECAT LA PACHET?...Pachet la care si alti sau alaturat.....oare pe gratis???
      oricum RUSINE!!!!

      Delete
    2. la inceput am stiut doar de faptul ca unor angajate la centrele zonale(la toate) li s-a impus sa "doneze" 1/3 din salariul lor, fara a li se da vre-o explicatie,daca mai vor sa lucreze in sistem!
      apoi, am aflat si faptul ca din douam mese/zi cat prevedea proiectul li s-a dat o singura masa copiilor, iar bursa de 100 lei/luna a fost suptimata dupa 2 luni.
      este vorba de peste 1 milion de lei.
      aceasta este grozavia cea mare, ca li s-a luat ce li se cuvenea,nu din banii pusi la tas ori cutia milei(aceia au alta destinatie...) ci din fonduri europene alocate strict cu aceasta destinatie...
      lacomia arhipopei paiSSie nu mai avea margini!

      Delete
  5. Ceva nou? Ce a mai furat Paisie? Ca doar umbla cu ochii numai dupa furat....

    ReplyDelete
  6. CUTREMUR IN ARHIEPISCOPIA TIMISOAREI

    Revoluţionarul timişorean(MEMBRU IN CONSILIUL EPARHIAL TIMISOARA nn) Ioan Savu a trimis Adunarii Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române, adunare din care face parte, o scrisoare deschisă deloc călduță, în care atrage atenția, printre altele, de scăderea încrederii românilor în Biserică. Savu cere BOR “cumpătare şi decenţă în cheltuieli şi aspect, opulenţa şi luxul, aducând prejudicii imaginii Bisericii în sufletele oamenilor – încrederea în Biserică scăzând în 4 ani de la 86%, la 66%”. Dar iată textul integral al acestei scrisori:
    “Prea fericite Părinte Patriarh, Înalt Prea sfinţiţi, Preasfinţiţi, Preaonoraţi părinţi, stimaţi colegi, membrii ai ANBOR
    Va rog să luaţi act şi să aprobaţi următoarele:
    -Adăugarea explicită a numelui de Creştină, în titulatura BOR, pentru ca toţi slujitorii ei să-şi asume explicit Slujirea lui Hristos, fără dubii, cu tot ce implică asta, sau să-şi caute altă cale, conform tarelor de caracter manifestate, lăsându-ne în pace, ne mai producând tulburare;
    - Fiecare pretendent sau numit într -o funcţie, înainte de a o ocupa, să declare în scris, public, apartenenţa sau colaborarea, cu orice fel de asociaţii, organizaţii, autorităţi etc, de orice fel, în afara BOR, declaraţiile false urmând a produce efecte penale şi evident, decăderea din orice fel de funcţii ale BOR;
    - Slujitorii BOR, care vor fi prinşi a fi vinovaţi de fapte nedemne de un slujitor al lui Cristos, să fie decăzuţi din funcţiile ocupate, putând fi încadraţi în Viaţa de Obşte la Mănăstire, sub ascultare, ca simpli călugări, fără niciun fel de privilegii, pe întreaga perioadă a penitenţei;
    - Reglementarea canonică a căsătoriilor mixte;
    - Canonizarea Sfinţilor Închisorilor comuniste, ca Repere de Demnitate a Trăitorului de Cristos pe Calea spre Domnul, ale Poporului Român;
    - Îndreptarea greşelilor BOR, faţă de Părintele Arsenie Boca, care e recunoscut de popor ca Sfântul Ardealului şi al tuturor românilor şi nu numai, care la presiunea autorităţilor comuniste, l-a scos din Biserică!
    - Implicarea în mod real a mirenilor în Conducerea BOR, la toate nivelele la care teoretic participă, nu numai formal, pentru limitarea greşelilor şi abuzurilor tot mai numeroase;
    - La vreme de lipsuri şi încercări ale Poporului Român, se cuvine cumpătare şi decenţă în cheltuieli şi aspect, opulenţa şi luxul, aducând prejudicii imaginii Bisericii în sufletele oamenilor – încrederea în Biserică scăzând în 4 ani de la 86%, la 66%. Elocvent, nu?
    Cu nădejde creştină,
    Ioan Savu,
    Arhiepiscopia Timişoarei, membru al Adunarii Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române”.
    PS>SA FIE INCEPUTUL SFARSITULUI CAMARILEI PAISIACE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iubitori de lovituri de teatru: "cutremur!!!"
      Presupun ca Ioan Savu a declarat, inainte sa intre in CONSILIUL EPARHIAL TIMISOARA, propriile convingeri. Sau le-a parasit intre timp. Multi isi trambiteaza credinta necunoscand ADEVARUL.

      Delete
    2. bine ca esti tu destep.
      te deranjeaza adevarul?
      iaca si lui savu i-o ajuns mizeria pana la gat

      Delete
    3. He! He! Multi innoata in mizerie pana la gat si o pun pe seama altora. Faceti curat in jurul vostru. Taiati barna, ca paiele se rezolva usor.

      Delete
    4. Savu e bolnav. Omul asta nu trebuia apropiat de Biserica. Are el cateva puncte bune, dar pe ansamblu prinde fluturi cu spor. Fac pariu ca la ANBOR petitia "Savu" nu va fi citita in plen. Probabil ca Daniel va impune sa fie scos din schema. Pe de alta parte, eu m-am lamurit de Savu in cazul Cherciu. S-a comportat murdar cu parintele Cherciu. Savu, caz inchis.

      Delete
  7. Se anunta inlaturarea.. (si de ce nu pe buna dreptate) a unor preoti care fac de rusine oficiul parohial si care cred ca Bisericile sunt proprietatiile lor si le conduc dupa bunul lor plac care nu stiu ce inseamna o vecernie si sa nu mai vorbim de Utrenie dar care au o singura lege banii din pomelnice si asa vor cadea cat de curand parohi precum Vlaicu,Draganescu dar si analfabetul de Lautas care fac e rusine Biserica Ortodoxa Romana pentru specimene e gen scade biserica in sondaje

    ReplyDelete
  8. Lautas..? am fost la o inmormantare oficiata de el, am ramas socat si eu si familia mea, el era pe dinafara cu totul, da era un mos care urla de ii sarea grumazul,care cica canta...si mai apoi sau certat lautas cu mosul spre deliciul asistentei indoliate...Felicitari Bisericii Ortodoxe din Banat astia sunt buni doamna Lia Epure, te invit sa ii vezi facandu-se de cacao ai ce scrie

    ReplyDelete
  9. Totul e un mare fas. Nu veti reusi nimic si o sa aveti in scaun un demn urmas al lui Nicolae anume Lucian sau Paisie.
    Vrednic este! Axios! Dignum est!

    ReplyDelete
  10. De ce atata supare fiindca vrea sa scape de popii astia handicapati care cer bani pe pomelnice si sunt senili
    ? Ba felicitari Paisie si afara cu relicvele astea ...

    ReplyDelete
  11. Are nevoie de parohi catei care sa nu comenteze cand vrea sa mai inventeze o taxa.

    ReplyDelete
  12. ce s-o mai dam la intors! paisie a luat painea copiilor de la gura (o masa in loc de doua etc. stim si de 100 lei luata cate unui amarat), ne-a facut de cacao si, firesc, ar trebui sa se retraga. sa se retraga sau sa fie retras. daca nu, "multumita" lui o sa ne trezim cu biserici neo-prptestante cu statul de bis majuritare. omeneste, il inteleg pe paisie ca vrea sa se apere, dar sf simod, dar patriarhul de ce-cocolesc? crezand ca prptejeaza BOR-ul? nici vorba.
    despre lucian mitropolit, hai sa mai luam o pauza. nu-l vrea streza si asta cantareste greu. streza il vrea pe ioan covasna-hargita care 'a facut mai mult decat mine pt mitropolia ardealului".
    ati inteles? iar daca nu se vacanteaza tronul mitropolitan pana in 2014, atunci, linistit, il putem astepta aci pe sofronie al oradiei. ganditi-va, era de asteptat sa de intoarca alba la sibiu, insa intoarcerea oradiei a fost ceva, desi dorit, peste asteptarile "sibiului".

    ReplyDelete