Thursday, January 3, 2013

Cadou de Anul Nou!

De fapt, încă de anul trecut, ceea ce a determinat acțiuni pripite și precipitate:


Da, cei implicați în dosarul „Paisie, hoț de bani europeni” au primit înștiințările că sunt învinuiți în dosarul menționat și că sunt cercetați în stare de libertate de către procurori!
Reținem aici un aspect, și anume că, PS Paisie a luat foarte în serios înștiințarea, încât, de frica pușcăriei s-a pus pe tot felul de slujbe tainice la Catedrala Mitropolitană, de stă mâța în coadă! Îl îmbracă și-l dezbracă pe Sfântul Iosif cel Nou cu propriile veșminte, ca mai apoi să slujească în ele tot felul de acatiste, cum ar fi cel al Sfântului Mina pentru a scăpa de judecată! Nimeni dintre popii de la catedrală nu mai are voie să facă proscomidia când slujește dânsul, el fiind TOTAL implicat!
Cu alte cuvinte, PS Paisie e distrus de cadoul de sfârșit de an ce l-a primit de la Parchet!
La fel și celelalte gâște!
Anul 2013 se anunță a fi un an complicat!

27 comments:

  1. Da, am auzit ca isi tine engolpionul la Sf. Iosif in racla. A deraiat rau baiatul asta, pe bune!

    ReplyDelete
  2. Fratilor dar ce ziceti, s-a uitat si altcineva in afara de paisie si escrta lui, in RACLA SFANTULUI IOSIF, sa vada cat din moaste mai sunt acolo? Sincer tare cred ca in afara de hainele lui (paisie)si o parte din Sfintele Moaste mai sunt acolo, restul le-a imprastiat el pe undeva sa mai scoata niste bani, cred ca le-a si vandut. De zeci de ani sta acolo RACLA si vine gunoiul asta sa ne fure pana si Moastele, simbolul Banatului?Poate sa si doarma pe Racla si in Altar cu Sf. Potir in mana ca 0
    daca are de platit in fata legii tot va platii, si nu numai in fata legii chiar si in fata Bunului Dumnezeu. Oricum are o tactica buna, fura de unde poate, isi aduna bani, din cutiile milei, din tasuri, de la pomelnice....ia de unde poate si cat mai mult, chiar tot ca sa isi scoata cat mai poate ca daca va zbura de aici cu siguranta are traiul asigurat mult timp de acum in colo, la cat a furat. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa dispara de aici, ca numai rau a facut si face tuturor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cati ani sa fie? 10-12 ani? Pe cand actualul sefuţ, Goanţă a vrut să vândă moaşte din sf iosif cu 10 000 mărci. Probablilitatea ca acolo să fie oase de ştiu eu ce potaie este chiar incredibil de mare!

      Delete
    2. Ura face din om neom (diavol). Asa de intunecati sunteti la minte si la suflet, incat credeti ca Biserica Ortodoxa are nevoie s-o aparati, Arhiepiscopia Timisoarei are nevoie s-o aparati, Sf. Iosif are nevoie sa-l aparati. Dar biserica nu este neputincioasa, nici Sf. Iosif. Doar voi sunteti neputinciosi in a intelege invatatura lui Hristos si a o urma. Dumnezeu sa va ierte pentru blasfemie. Poate singura voastra sansa de mantuire este sa fiti pomeniti in categoria celor ce fac rau.

      Delete
    3. Antevorbitorule, tu pomeneste-te pe tine si pe paisie cu toate gunoaiele lui la cei rai ca de cand s-au schimbat a venit prapadul in Catedrala si nu numai, si la alte Biserici. De cand ia adunat pe astia noi langa el, fac toti lege, nu se gandesc ca si ei vor avea de suferit pentru ca va pica el paisie cu siguranta. Fac pe sefii:
      - Goanta (un betivan de ultima clasa)
      - Traila (turnator, paracios, curvar...etc, ca de aia a fost dat afara de pe la alte biserici)
      - Constantin (a descoperit calculatorul cand la luat paisie langa el, nu stia nici sa se lege la siret cand a venit la Catedrala)
      - Lehaci Gh. (un mucea pus la panda, sa stea de 6)
      Asta ne trebuie?nu vrem ca acestia sa fie pusi la cei rai in frunte cu paisie, dar cu ajutorul Bunului Dumnezeu scapam noi de el

      Delete
    4. Oare cum de sunt rai cei ce au functiile pe care nu le ai tu!? Schimbarea stapaniilor bucuria nebunilor. "De cand s-au schimbat a venit prapadul" si esti nevoit sa-ti vezi de treaba; ti-au stricat tihna: "ziua trece, leafa merge". Crezi ca daca ti se schimba superiorul, cel nou venit, va afla in tine nestemate? Va afla mocirla de ura si invidie in care te scalzi. Lasa loc in inima ta dragostei lui Hristos, ca sa nu te imbolnavesti de atata ura.
      (vecinul tau)

      Delete
    5. Bag seama ca esti printre cei mai sus mentionati..... :)

      Delete
    6. Tot o trageti cum trage gaia matu. E simplu! Goanta a terminat liceul batran; la facultate fara plasa nu trecea in veci, era o prostie fenomenala. Acum a ajuns sef la catedrala. S-ar putea interpreta vorbele mele ca fiind tendentioase, dar calitatea?! Paisie s-a inconjurat numai de asemenea dobitoci! Poti sa-i slavesti cat vrei pe fiecare. Fiecare ne stim pe fiecare ce putem si ce nu putem. Goanta este ultimul sau printre ultimii teologi din Timisoara si tu, ca episcop, il asezi stapanul catedralei? Este descalificant!

      Delete
  3. Paisie va fi mutat la Groznîi, sub directa supraveghere a despotului cecen Ramazan Kadîrov. Asa s-a hotărât ca el să predice la fraţii ceceni. Ar putea să-şi ia numele de Paisie Kadîrov Cecenul.

    ReplyDelete
  4. Zaharia Peres intitulat si Prostanacul (Mitropoliei) se pune pe sfintit apa din conducte. Succes pe maine! Sper ca se imbraca din nou cu scurta aia teribila peste care isi ia si patrafir+felon.

    ReplyDelete
  5. ...si toate cratitele nevestei!
    se stie, ex vanzatoare la libelula, actualmente angajat al tipografiei arhidiecezane.aflata in subordinea-subalterna- preonoratului zaharia,pupincurist paisiac!

    ReplyDelete
  6. Cine stie cat este salariul unui episcop?

    "La noi se confunda foarte tare religia cu cu totul si cu totul altceva. Nu cel care sta mai mult la coada la pupat oase de morti sau la sarmale va prinde Imparatia Cerului, nu! Asta e o chestie pe care trebuie sa o estompezi si aici de vina cred ca e tocmai biserica! Eu am introdus o lege prin care am cerut imperativ taierea salariilor popilor in Romania. Toate confesiunile religioase, din 17, numai 2, nesemnificativ, 1%, sunt platiti de stat. Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe, vi-l dau exemplu ca e un prieten bun de-al meu, managerul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, are salariu 74 de milioane de lei net, pe luna, prin lege!", a spus Silviu Prigoana, la Realitatea TV.

    Totodata, spune omul de afaceri, clasa politica accepta incalcarea Constitutiei in momentul in care este de acord sa plateasca clerul, scrie realitatea.net.

    "Nu am nimic cu nimeni, dar nu mi se pare normal clasa politica sa taie pensii si salarii si sa plateasca, contrar Constitutiei, clerul. E o mare greseala, atata timp cat clasa politica accepta Constitutia Romaniei sa fie incalcata. E o problema de constitutionalitate aici", a adaugat Prigoana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In majoritatea statelor moderne clerul este platit de Biserica si beneficiaza din partea statului de o deducere de impozit sau de scutirea de plata a impozitului. In Romania statul nu plateste salariile popilor ci doar contravaloarea impozitului pe salarii. Practic le da banii ca sa-si platesca impozitul la stat. Restul de bani, sau salarul net, este platit de biserica de care apartine preotul. De fapt statul opereaza o scutire de impozit pentru cler. Mai clar, pentru cele 74 de milioane ale patriarhului statul ofera si ia inapoi contravaloarea impozitului pe salar. Cele 74 de milioane si o parte din impozitul pe ele provin din surse financiare proprii ale patriarhiei.

      Episcopii sunt echivalati in grilele salariale cu secretarii de stat sau sub secretarii de stat. Majoritatea insa isi maresc salariile din surse proprii iar de la stat primesc contravaloarea impozitului pentru pozitia lor salariala.

      Statul ar putea foarte bine sa scuteasca de impozit pe salarii si cladiri bisericile ca doar tot aia ar fi.

      Delete
    2. vere esti pe langa subiect!
      mai documenteaza-te...
      apoi, sa vii sa ne spui ce-ai mai aflat.

      Delete
  7. De rasul curcilor unul din popi ,,si chiar tanar" a facut un preinfarct in timp ce mergea ci Iordanul

    ReplyDelete
  8. SI OASTEA DOMNULUI ESTE IN PERICOL DE A FI EVACUATA DIN SALA IN CARE ACTIVEAZA DE PESTE 20 DE ANI,CU BINECUVANTAREA IPS NICOLAE!
    SE MOTIVEAZA CA ACOLO SE VOT FACE SLUJBE DE BOTEZ SI ALTE ASEMENEA.
    TOT PAI ESTE LA ORIGINEA MASURII...
    VOR SA IASA SI EI PE SCARILE CATEDRALEI SA PROTESTEZE PASNIC!

    ReplyDelete
  9. Era "normal" sa-i evacueze pe criza asta. Iar Paiu fiind un manager bun tre sa scoata ban din piatra seaca. Pai vedeti de ce v-am tot cantat sa-l scoateti pe Sfantul Nicolae Corneanu impaiat in fata catedralei cu un tas langa el?!

    ReplyDelete
  10. Inaltul Epifanie a plecat la Domnul...
    Dumnezeu sa-l ierte!!!

    ReplyDelete
  11. Noroc cu Dumnezeu, caci episcopii astia nu ar mai iesi la pensie in veci. Ii scoate Domnul la pensie! Asteptam alte "pensionari" in primavara asta, primavara numita de unii "Primavara primenirii Bisericii noastre".

    ReplyDelete
  12. Se pare ca Paisie va merge la Buzau...

    ReplyDelete
  13. La Protpopiatul Timisoara II nu s-au dat salariile pe luna decembrie!!! Ajutor!!!

    ReplyDelete
  14. SA LUAM AMINTE:
    "Pentru a păstra unitatea şi pacea Bisericii, recomandăm tuturor ierarhilor şi clericilor să se abţină de la declaraţii publice privind alegerea noului Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, deoarece alegerea acestuia se hotărăşte numai în plenul Sfântului Sinod, după consultarea Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi a clerului şi mirenilor din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei."
    comunicat basilica,9 ian 2013.

    ReplyDelete
  15. in MEMORIAM
    in amintirea blandului si bunului Parinte Peicuti Nicolae de la parohia Bucovat faget, trecut la Domnul in aceasta dimineata!
    Dumnezeu să il odihneasca in Pace pe Părintele NICOLAE !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bucurie mare la mitropolie! Se anunta licitatie pt Bucovat! Intodeauna cand cineva pierde (o viata) altul (Paisie) castiga (bani).

      Delete
  16. Un preot ortodox din TimisoaraFebruary 2, 2013 at 11:48 PM

    UN PREOT, RUGANDU-SE...!

    COBORASE BEZNA PESTE-NTREG ORAS,
    SINGUR, TATA POPA, SUS, PE-UN SFANT LACAS
    SE RUGA DE PAZNICI, SE RUGA FRUMOS
    SCARA SA I-O PUNA, SA COBOARE JOS.

    -M-ATI LEGAT DE SCHELE, SCARILE MI-ATI LUAT,
    VRETI CA SA MA PIERDETI, SUS M-A TOT PLOUAT!
    VOI, CE E MAI SACRU, VRETI SA-NLANTUITI,
    ASTA MI-E RASPLATA? ASTFEL MA UMILITI?

    SA MA BATA PLOAIA, SA MA ROADA VANTUL,
    M-ATI LEGAT DE CERURI, SA NU VAD PAMANTUL,
    POATE CA VOI FACE INCA-UN SFANT LOCAS
    CUM N-A FOST VREODATA IN ACEST ORAS.

    PIERDEREA-I A VOASTRA, NU AM NICI O VINA,
    AM DORIT DIN SUFLET SA V-ADUC LUMINA...
    POT SA FAC DIN STANCA UN LACAS MAI MARE,
    SA CIOPLESC UN MUNTE CARE DA SPRE SOARE!

    PENTRU MINE-I SIMPLU SA CIOPLESC O STANCA,
    SA SCOBESC PRIN MUNTE PESTERA ADANCA.
    POT SA FAC MINUNEA CE NU S-A VAZUT,
    SA REFAC LACASUL IAR, DE LA-NCEPUT.

    POT INCEPE ALTUL, POT CA SA-L TERMIN
    MUNTELE CAT ESTE, SA-L CIOPLESC DIVIN.
    GRANITUL, CALCARUL, POT SA-L DALTUIESC
    SI-NTR-O ZI MINUNEA SA V-O DARUIESC.

    CREDETI CA E TOTUL CE-AM PUTUT SA FAC?
    POT SI PIRAMIDE, DE MI-AR FI PE PLAC.
    M-ATI LEGAT DE SCHELE SA MA BATA VANTUL?
    MI-ATI DORI PIEIREA SI SA-MI PIERD CUVANTUL?

    ASTA MI-E RASPLATA PENTRU HARUL MEU
    CE MI-L DETE-N LEGE BUNUL DUMNEZEU?
    MI-AM ZIDIT CREDINTA, NU AM FOST UN LAS!
    SA VA DAU LA CHEIE, AZI, UN SFANT LACAS!


    ReplyDelete