Tuesday, November 27, 2012

Ionelaș a ieșit la rampă!

Deși a ieșit șifonat din episodul Văran, Ionel a reușit să se repoziționeze în clasamentul lui Paisie!
Abil, cum îl știm, a reușit să prindă coarda sensibilă a inculpatului, prin azmuțirea acestuia din urmă împotriva episcopului de Caransebeș, Lucian!
Bineînțeles că soluția a fost pe placul inculpatului.
Adică, pentru că la Badea Cârțan, Paisie și-a instalat abuziv pupila, Ionelaș a făcut o mutare de gambit, a dat drumul cu dedicație unui post la Iosefin, pentru protopopul demis de la Oravița, pe care l-a prezentat ca fiind o mare autoritate intelectuală, asuprită de PS Lucian, care, în prezentarea lui Ionelaș, a făcut cel mai mare sacrilegiu posibil, desființând un protopopiat istoric, ctitorie a IPS Nicolae, deci, un antinicolait, acest Lucian, obraznic și nerecunoscător! (descrierea aparține lui Ionelaș, în ședința consiliului eparhial)


Cu toate acestea, manevra este una clară de manipulare, pentru că Ionelaș, cu siguranță nu sprijină pe niciunul din cei doi episcopi ai mitropoliei, el cântând de fapt la mai multe capete, încercând astfel să se poziționeze avantajos înspre alt cap încoronat, în speranța că va rămâne la os.
Încercare inculpatului de a diminua influența lui Ionelaș a fost amânată de această miorlăială, ca să nu zic mârlănie, mai ales că a fost și o lovitură îndreptată către d-na Lia Lucia Epure, cunoscută susținătoare a Caransebeșului.
Tot din această cauză, probabil, și alți protejați ai lui Ionelaș au scăpat, deocamdată, de execuție. Nu știm cu certitudine dacă proscrișii au scăpat datorită atacului la Caransebeș, sau datorită intervențiilor politice la inculpat, care s-au desfășurat pe parcursul zilei de ieri! Intervențiile sunt doar temporare, pentru că despotul însetează repede!
Nu au scăpat toți, însă! Au fost desființate posturile de paznici de la Arhiepiscopie, asta ca represalii la nemulțumirile exprimate cu privire la diminuarea salariilor personalului neclerical de la Arhiepiscopie.
Însă, nu s-a terminat! Va urma!

6 comments:

  1. Varan vine la pachet cu Hritcu Cornel. Ionelus il va folosi pe Varan in diferite litigii. Prima miscare o va face la parohie, doar va avea nevoie "personalitatea intelectuala" de casa, nu? Apoi ii vor fi trasate sarcinile!

    ReplyDelete
  2. Activitatea lui Ionel Popescu= spalare de bani, acte de defaimare a ierarhilor care nu-i mai prezinta interes pentru a se pune bine cu cei care(inca) sunt prin preajma lui, servicii secrete, etc. nu e usor nici in postura lui. Totul pama la o vreme...

    ReplyDelete
  3. Ce-i lipseste chelului, tichie de margaritar!

    http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/biserici-ortodoxe-Timisoara-luminata-reflectoare_0_819518264.html

    ReplyDelete
  4. soboru condus de arhi-popa paissie loveste naprasnic de
    1 decembrie.este prezent si popa dop- militozaurul, ionelas et co
    vezi arhiprafuitul sait al mbt!

    ReplyDelete
  5. http://www.debanat.ro/2012/12/soboru-cu-patrioti/

    ReplyDelete