Sunday, November 11, 2012

Dezastru în Banat




Și asta nu e tot!
Tot centrul eparhial a fost lovit de turbarea omului care a pierdut totul! Minciuna dată în vileag de CJT a fost tipărită cu sigiliu oficial chiar de Consiliul Eparhial, astfel că, din cauză că Arhiepiscopia Timișoarei are datorii la CJT de câteva miliarde de lei vechi (sic!), toți angajații centrului au fost scurtcircuitați cu 40-65% din venituri, și lista, credeți-mă, e lungă!
La catedrală, ceva nou! Popii au interzis la lumânări și pomelnice! Asta probabil și datorită faptului că consilierul economic (scuzați cacofonia, a fost doar intenționată) a fost unul din cei care au băgat degetele în miere până la cot, și acu a vrut neapărat să se răzbune pe foștii colegi. Mai mult, se pregătește debarcarea la parohii a tuturor celor care slujesc Catedrala de dinainte de a fi hirotoniți de inculpat!
Nu numai Catedrala a fost lovită de uraganul Paisie, chiar și parohiile! Cei care, din nefericire au la parohii fond imobil, adică păduri și terenuri, trebuie, printr-o hotărâre fermă a hidrei paisiace să se autodeposedeze de proprietate, prin punerea la dispoziție a fondului imobil forestier către arh. V.C. pentru o ”mai bună administrare”! Este chiar de râsul lumii! Chiar la V.C.! Arh. care are copii din flori? Care i-a părăsit în grija altora? Care nici măcar acum, în ultimul ceas nu s-a potolit și continuă păcatele carnale pe te miri unde? De râsul lumiii! 
Și toate acestea pentru că toți oamenii inculpatului Ion Gheorghe sunt șantajabili, într-o formă sau alta. 
Dar cum să pretinzi de la oamenii ăia moralitate, când însuși I.G. se află într-o situație canonică incompatibilă cu statutul de călugăr, în primul rând, și apoi de episcop. În direcția asta se explică, poate, alergătura după comorile pământești ale lui. 
Dar, mai mari decât acestea se vor auzi! Dacă noi vom tăcea, pietrele cu siguranță vor vorbi. Ce zic vor vorbi? Nu! Vor țipa ca din gură de șarpe!

11 comments:

  1. Doar "dezastru"? Numa' d'atata santet'. Mai putet' zace "cataclism".

    ReplyDelete
  2. "nimic nou pe frontul de vest"!
    adevar graieste arhiziaristul si are mare dreptate!
    de ani de zile, mai discret ori mai direct domnul paissie actioneaza ca un despot absolut!
    tiranozaursus rex!
    oare, cat vom mai putea rabda Doamne?
    bine ca macar ne mai putem exprima liber pe net.
    PS>calugarii tibetani isi dau foc in piata publica pentru a protesta!
    la noi,sunt toti cu capetele plecate si cu sira spinarii incovoiata: protopopi, consilieri,diaconi, preoti,arhimandritos...
    ne meritam soarta/destinul/randuiala?

    ReplyDelete
  3. Faceti o treaba extraordinara, mai copii! Chiar va sacrificati nu numai timpul dar si sanatatea pt Paisie. Daca nu vrea Patriarhul, il dam noi jos si-l inchidem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Care e treaba extraordinara? Ati barfit: Biserici, manastiri, calugari, preoti, arhierei, credinciosi... ? Pana si pe voi insiva.

      Delete
    2. Normal ca nu va convine ca vi se spun toate in fata. Hai sa lamurim un lucru: Ionel Popescu mi-a zis "in biserica nu e democratie"! Daca asa ziceti voi, puteti fura, faceti abuzuri, orice e permis in numele Domnului. Dincoace e laicat, acum, tu scrii in democratia laicatului. Mai baiatule, ai tu bun simt? Ce cauti aci? Vezi-ti de ascultarea ta, de banii furati si de altele. Aici, societatea cel putin vrea sa fie transparenta. La voi, niciodata sistemul nu va fi transparent! Si acum daca tot scriu te intreb: ce faceti mai la Mitropolie cu banii, ii mancati? Dupa cate stiu pe vremea lui Aurel Popescu organigrama era mai mare, salariile mai mari si primele colosale de Pasti si Craciun, in plus erau si bonuri de masa. Acum prime "nu", bonuri de masa "nu", organigrama minimala. Exista o singura explicatie, alta nu am: furtul strezian. Asa l-am numit eu. Streza are stilul de a umfla organigrama Mitropoliei Sibiu cu morti, iar el incasand banii. Are peste 100 de preoti morti carora el le ea salariile, ca doar nu o sa vina aia din pamant sa-si ceara drepturile. Poate cineva sa-mi spuna cati morti aveti voi pe Statele de functiuni? Astea nu sunt barfe, sunt realitati! Iar sistemul e putred de furaciunile vostre! Sigur ca voi nu va ganditi ca ei au familii, copii, etc. La voi totul se reduce la: "furam cat putem, pe restul dai in masa". Nu e chiar asa! Va reamintim ca abuzuri din astea financiare ati comis si in trecut. Fara preaviz, fara nimic, niste oameni au fost dati afara. Acum ati dat un preaviz oamenilor? Le-ati spus: "incepand din luna x nu mai putem asigura salariile". Luna X insemnad cel putin 2 luni. Pe voi nu va intereseaza de lege, de bun simt, de nimic. Aveti in fata doar furatul, ATAT! Mint! Si sa fiti indignati pe net ca barfim!

      Delete
  4. D-le redactor, face vreun preot/ mai multi preoti din Tm sesizare, referat, reclamatie, greva foamei in fata Patriarhiei la Bucuresti... ceva... ca sa se termine odata pt totdeauna cu circul asta? Imi pare rau ca isi vad leafa jumulita in cel mai ordinar mod cu putinta, dar daca atunci cand a fost sa vorbeasca, au tacut ca ghita... acum culeg roadele! Daca si acum tac, apai nici unul sa nu mai urce la amvon sa predice!
    In mediile in care ma invart eu (deloc joase!), aflu constant ca patriarhalii nu dau doi bani gauriti pe blogul asta si pe ce se scrie aici. Pt ei, foaia asta de internet e sinonima cu cancanurile ordinare din presa laica. Asa stand treaba, ma gandesc ca niste colindatori foarte vocali pe la feresti cu mult inainte de Craciun le-ar atrage nitel atentia. Ce se tot codesc si-o tot dau dupa cires cu cazul Timisoara? N-o mai poate muta pe tuta asta de paisie pe post de episcop plin pe nicaieri, fuge toata protimea romana de o asemenea puslama. Au toate instrumentele, furnizare chiar de tuta, s-o vanture unde zice Consistoriul mai bine, ce se tot gandesc, ce-o tot coc si-ontorc? IPS Corneanu mai are zile berechet! Din parte-mi, sa-i dea Dumnezeu sanatate si batraneti luminate!
    Deci, se schimba munitia si strategia de aparare sau ramanem sa ne zdrelim oasele degetelor pe tastaturi iar caravana trece mai departe, nestingherita, ca o dama de moravuri usoare pe care dac-o scuipi, zice ca ploua?
    Am ajuns mai rau ca in "Casa umbrelor" a lui Dickens, unde, daca se facea dreptate la a treia generatie de reclamanti, daca!
    Eu si multi altii nu mai putem cu tuta asta de paisie! Taie, spanzura, ingroapa pe toti, le joaca pe mormant si nimeni NU FACE NIMIC!!!
    Cum era cu "Indrazniti, eu am biruit lumea!"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred ca intereseaza pe cineva ce zic patriarhalii! Ei, patriarhialii au impresia ca conduc. Ceea ce conteaza este inima credinciosului banatean platitor de taxe la biserica si care aude zilnic de marlaniile de pe B-dul Loga nr. 5-7. Asta conteaza! Credeti-ma!

      Delete
    2. Daca ar conta, pitipoanca aia n-ar mai ocupa locul de episcop in Banat. Am vazut, cand am incercat s-o dovedim, ca de fapt "inima credinciosului banatean platitor de taxe la biserica si care aude zilnic de marlaniile de pe B-dul Loga nr. 5-7" este lasa sau, mai rau, duplicitara! Unde merg eu la biserica, toata lumea cotizeaza la tas intr-o veselie, deci?! "Dam pt Hristos, pt Biserica", asta aud; parca-s spalati pe creier. Nu mai fac nimic crestin-ortodocsii din ziua de azi, sunt diluati, pana dincolo de refuz, de televizor, pasivitate, indolenta, au idioata atitudine mioritica care se cheama, mai nou, crestinism-ortodox, intoarcerea obrazului celuilalt si smerenie.
      Daca maine, puslamaua asta de paisie, taie de tot salariul preotilor si le spune ca Hristos nu poarta punga (pt paisie insa merge cu seiful!), ca plata o sa si-o capete in Rai s.a.m.d., n-o sa zica nici unul nici macar "piu"! Vor mormai in barba, cum fac si acum, si vor pleca capul in fata Raului! Iar cei multi, bineinteles, vor lua exemplu! Asta e inima "credinciosului" din ziua de azi!

      Delete
    3. Ei, nu e chiar asa! Eu unde merg majoritatea intreaba de Paisie si de prostiile lui. Asta ce vrea sa insemne?! Omul clatina din cap si ofteaza. Astea vor avea o finalitate!

      Delete
  5. Scor petitii IPS Nicolae vs paisie lugojanu 630 - 638. Deci, in traducere pt neinitiati, 638 oameni zic, doar pe internet, fireste, ca paisie tre' sa PLECE!


    ReplyDelete
  6. Redactie, schimbati link-ul de la al treilea articol, e la fel cu cel de-al doilea!
    Multumesc.

    ReplyDelete