Monday, November 5, 2012

Austeritate...

Chiar și la articole!
Pentru că ne-am cam plictisit să aruncăm mărgăritare...
Dar nu despre articole este vorba în titlu, ci despre austeritatea pe care PS Paisie a impus-o la MBT!
A tăiat chiar și căldura din sediul MBT, chipurile, nu mai sunt bani!
I-a lăsat pe toți în frig, însă el se încălzește cu radiatoare performante pe curent!


Restul, dă-i în mă-sa! 40% din salarii tăiate, o grămadă dați afară, chiar și pe d-na Blidaru, nu pe criterii profesionale clar, ci după cumetrii. Lingușeală politică la USL cât cuprinde, doar, doar o reuși să îngroape ancheta de la Parchet. Presiuni peste presiuni ca să se retragă plângerile penale. Deocamdată plângerea încă există și ancheta merge mai departe. Să vedem dacă nu ne vom întoarce în epoca Năstase?!
Un lucru însă PS Paisie a învățat: consecvența. Pentru că până la urmă lumea se plictisește, și răul învinge întotdeauna!?


10 comments:

  1. cam prea Adevarat, cele ce graieste arhiziaristul!
    nu-i a buna cele ce se intampla in sfanta mitropolie a banatului!
    este adevarat si faptul ca dnul paissie este foarte consecvent cand vine vorba de aplicat dura-lex-paissiaca...
    feriti,vine uraganu' paissie...inainte de a veni iarna!

    ReplyDelete
  2. http://mitropolia-banatului.ro/slujire-frateasca-in-mitropolia-de-drama-grecia/
    preumblare paisiaca in grecia!
    drama... continua pentru poporul banatean, cu paisie in frunte.

    ReplyDelete
  3. Cu "oameni" de teapa lui paisie s-a pus temelia si se lucreaza asiduu la naruirea Ortodoxiei in Romania. Trist si amar!
    Mai un pic...

    ReplyDelete
  4. de sanatate
    http://pongogonzo.wordpress.com/2012/10/02/de-nu-esti-facator-de-pace-fii-macar-neiubitor-de-tulburare/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frate, de acord cu tine si cu autorul cuvintelor respective, numai ca vezi mata, ai gresit adrisantu' postand link-ul aici.
      Adresa corecta ar fi fost bv Loga, nr 7, Timisoara, cabinetu' 2! Asa mai afla si paisie de niste oameni, nu cine stie cine, doar de pr Staniloae si Isaac Sirul, niste muritori de rand, nu sfinti parinti cu moaste-n viata ca maria sa paisie... care ei, muritorii, zic, sunt inclusi, asa, pe la bibliografie obligatorie, prin facultate, la teologie... daca a auzit cumva de ei, in trecere...

      PS Am trecut acuma seara prin fata bisericii Sf Ilie. Doamne, am trait s-o vad si pe asta!... lacasul e iluminat de niste spoturi cu lumina portocalie puse pe ziduri si arata de toata jena si rusinea... un kitsch de o filiatie cu crucifixurile cu led-uri intermitente in jurul capului unui hristos care mai are si strabism, aratanii pe care le mai vedem la tarabele de suveniruri de proasta calitate. Doamne, Doamne la ce s-a ajuns!

      Ma intreb, oare pana unde poate merge neamul prost cocotat in fruntea bucatelor? Da', chiar asa, primaria nu zice nimic de uratirea unor cladiri de patrimoniu din urbea asta? Nu zic sa nu fie iluminate cladirile pe timpul noptii, dar totusi, nici chiar in halul asta. Mai ales ca biserica in cauza era frumos scoasa in evidenta de niste reflectoare cu lumina alba, tencuiala la exterior fiind alba si ea. Fara sa fiu patetic sau acuzabil de limbaj de lemn, era ca o perla in urehea unui etiopian, asa cum e, batrana de vremi... Acum, horror!
      Ultima oara cand am verificat, biserica Sf Ilie e un lacas de cult, nu sala de opera sau discoteca.
      Rusine neamului prost si alora care ar trebui sa ia masuri si care tolereaza astfel de uratenii!
      Are floca simt estetic cat paru' pe broasca! Vai si-amar!

      Delete
  5. Sa isi cumpere sicriu Paisie din banii pe care ii taie din salarii, asa sa aiba si el parte de tot cum taie banii din salariile unor oameni care depind de acestia. Este un nerusinat si un HOT, comite abuz dupa abuz si nimeni nu ia masuri, oare oana cand va mai merge situatia asta?chiar nu se va face ordine niciodata in MBT?

    ReplyDelete
  6. Pentru cei din Episcopia Caransebesului:Lucian al vostru baga schimbari mari de la 1 decembrie.Se cam schimba sematismul si o sa aveti o surpriza langa Dunare.

    ReplyDelete
  7. SENZATIE !!!!!

    Paisie a primit o oferta din partea greco-catolicilor si se pare ca vrea sa aplice. I s-a promis ca va fi Cardinal de Timisoara.
    Ultrafericitul Daniel e in agonie. Streza joaca la mai multe capete,vrea sezlongul Ultrafericitului. Pariorii marcheaza sume mari pe moartea lui Dany in 5 ani. Razboaie mari la Bucuresti pentru ortodoxismul ardelean si banatean.

    ReplyDelete
  8. La noi la firma (si e o firma mare) a aparut o rubrica noua la avizier: "Dispute popesti". Sunt postate comentarii de pe acest blog. Rad sectarii de noi ortodocsii. Nici nu mai stim ce sa le raspundem.
    Asta va este scopul? Sa loviti in credinciosii ortodocsi si in ortodoxie?
    Nu aveti nici frica de Dumnezeu nici respect pentru oameni.
    Nu aveti atata demnitate sa vorbiti intre voi "face to face"?
    Imprastiati gandurile voastre mizerabile in toata lumea postandu-le pe net.
    Sa va fie rusine!

    ReplyDelete
  9. Sunt tare iubitori de bine colegii tai daca acopera greselile aproapelui. Iata ce spune un Om la lui Dumnezeu, cum sa pui microscopul pe paiul din ochiul fratelui tau, sa te saturi de mizeria vazuta, ca sa te vindeci chiar daca nu ai oglinda:
    „De nu te linişteşti cu inima, linişteşte-te măcar cu limba. Şi, dacă nu poţi pune rânduială în gânduri, pune rânduială măcar în simţuri. Şi, de nu eşti singur în cugetul tău, fii singur măcar cu trupul tău. Şi, de nu poţi lucra cu trupul tău, întristează-te măcar în cugetul tău. Şi, de nu poţi sta la priveghere, priveghează măcar şezând pe patul tău sau chiar întins pe el. Şi, de nu poţi posti două zile, posteşte măcar până seara, Şi, de nu poţi până seara, păzeşte-te măcar să nu te saturi. De nu eşti curat în inima ta, fii curat măcar în trupul tău. De nu plângi în inima ta, îmbracă-ţi în jale măcar faţa ta. De nu poţi milui, vorbeşte măcar ca un păcătos. De nu eşti făcător de pace, fii măcar neiubitor de tulburare. De nu te poţi strădui, fă-te măcar în cuget netrândav. De nu eşti biruitor (asupra păcatelor), măcar să nu te mândreşti faţă de cei vinovaţi. De nu izbuteşti să închizi gura celui ce bârfeşte pe prietenul tău, păzeşte-te măcar să nu te faci părtaş în aceasta cu el.
    Cunoaşte că, de iese din tine foc şi acesta arde pe alţii, sufletele arse în focul tău le va cere Dumnezeu din mâinile tale. Şi, chiar dacă nu arunci tu însuţi focul, dar consimţi cu cel ce-l aruncă şi găseşti plăcere în aceasta, vei fi părtaş lui la judecată. De iubeşti blândeţea, rămâi în pace. Şi, de te vei învrednici de pace, te vei bucura în toată vremea. Caută înţelepciunea, şi nu aurul. Îmbracă-te în smerenie şi nu în mătase. Caută să dobândeşti pacea, şi nu împărăţia.”
    (Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, în Filocalia X, traducere din greceşte, introducere şi note de pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, Editura Humanitas, Bucureşti, 2008, p. 273-274)
    Oare fi-va si asta postat?
    Poate de aceea nu au nevoie de preotie. Le este comod sa aibe pacate ascunse, neasumate, nerecunoscute, nespovedite, necertate, neindreptate, neiertate. Ca sa nu-i puna nimeni pe afis. Vreti sa treceti voi la ei? E un capitalism cinstit. Asa este? Acolo nu ia nimeni nimic nici macar din salariul femeii de servici.
    Oriunde ai fi, nimeni nu te obliga spre bine, sacrificul sfinteniei e optional, iar Dumnezeu stie deja gandurile si intentiile tale, deja curate sau deja pangarite.
    ”Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.” Apocalipsa 22,11.

    ReplyDelete