Wednesday, September 26, 2012

Paisie - VIP-ul a toată Timișoara

Lovitură de teatru înaintea întrunirii Sfântului Sinod, legat de PS Paisie Lugojeanul. Episcopul a ajuns vedetă pe sticla națională, în PRIMETIME! Și nu cu vreo faptă bună, ci cu mizerii!
http://www.antena3.ro/romania/arhiepiscopia-timisoarei-pretinde-donatii-din-bani-europeni-salariatilor-unor-centre-educationale-185569.html

Este prima dată de la Revoluția din Decembrie 1989 când o înaltă față bisericească este prezentată în poză ca la cazier! Să fie vreun semn?

sursa: antena3.ro

PS Paisie Lugojeanul a făcut BOR de rușine.
PS Paisie Lugojeanul s-a autodesființat!
PS Paisie Lugojeanul a rămas fără episcopat!
Tot ce va face el de-acum înainte este invalid!
Ion Gheorghe este penalul penalilor!

18 comments:

  1. "Dictatura ierarhului-arhierău" paiSIE prin impunerea ascultării in cele rele!
    s-a făcut de ruşine,atât în faţa propriilor enoriaşi dar mai ales in fata clerului pe care il pastoreste.
    AJUNGE dle paiSIE !
    retrage-te la o mănăstire in arges, îţi este mai de folos si tie si noua...
    excelenta atitudinea dnei LIA Lucia Epure in emisiunea "100 de minute"!
    "uscăturile" si "mizeria" din bor îndepărtată face bine natiunii române!
    să nădăjduim ca dictonul "corb la corb nu scoate ochiul" nu va mai functiona si mâine in sf sinod si se va transa problema in mitropolia banatului:ori retragerea ips nicolae, ori indepartarea ps paiSIE si aducerea unui nou episcop vicar la timisoara!
    povaţa:ori moare magarul ori crapa samsarul!

    ReplyDelete
  2. Poate cineva sa faca in asa fel incat sa vedem si noi discutia din studio? Streamul antenei 3 e imposibil!!! Nu poti sa vezi nimic!
    Ma gandesc si ca baietii din sinod n-o sa aiba nicidecum rabdarea sa stea, cum am stat eu, juma' de ora sa vada 5 minute din reportaj ca apoi sa se intrerupa streamul de tot. Vai si-amar ce calitate au la inregistrari.
    Aude cineva???

    ReplyDelete
  3. http://inregistrari.antena3.ro/view-100_de_minute-32.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tocmai pt ca am incercat si merge ca pe roate da' patrate, am scris comment-ul.
      Desteptule!

      Delete
  4. Fratilor, nu va dati seama ca semanand vant vom culege furtuna? Chiar credeti ca toate "dezvaluirile" astea vor avea un final? Nu considerati ca mai degraba se vor aduce lovituri dupa lovituri Bisericii Ortodoxe Romane, in ansamblul ei? Nu vedeti ca in toate ziarele apar numai articole despre "popani" ortodocsi si toate lumea e impotriva noastra, chiar si din cei botezati in credinta ortodoxa?
    Tot ceea ce se intampla e cu ingaduinta lui Dumnezeu, pentru (ne)credinta noastra, asa ca hai sa ne indreptam pe noi insine si cele bune vor veni de la Domnul nostru Iisus Hristos.

    ReplyDelete
  5. Na, dragii mei, i s-au inmuiat coarnele lui Paisie?

    ReplyDelete
  6. Asa cum se vede de pe Basilica, nu exista nicio reactie in acesta chestiune. In schimb, se anunta sec ca maine si poimaine va avea loc sedinta Sfantului Sinod, in timpul caruia exista sanse foarte mari ca mitropolitul sa fie pensionat. Sinodalii au ajuns sa considere intregul Banat ca fiind oaia neagra a Ortodoxiei romanesti, care trebuie adusa imediat sub ascultarea Patriarhului. Dupa instalarea noului "mitropolit", Arhiepiscopia va deveni "Exarhat patriarhal", in sensul ca va trebui sa contribuie masiv la proiectele patriarhale(Catedrala Mantuirii Neamului, radio si TV Trinitas etc) prin bunavointa noului mitropolit. Nu va asteptati la candidaturi ale unor episcopi care sa aiba vreo legatura cu Mitropolia Banatului. Vor fi propusi si la nevoie impusi "delegatii" Preafericitului. Asa cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, nici cea de la Timisoara cu cea de la Bucuresti. Sau cum zicea un comentator mai sus "cine seamana vant, va culege furtuna".

    ReplyDelete
  7. Probabil ca acum Paisie scrie sms-uri, caci i se rupe de lucrarile Sfantului Sinod si de tinichiaua care o are dupa cap. Astea la cata vreme cara masiva in conturile lui Daniel. Traiasca Biserica Ortodoxa Romana! Traiasca tovarasul Daniel Ciubotea!

    ReplyDelete
  8. http://inregistrari.antena3.ro/view-26_Sep-2012-100_de_minute-32.html

    Emisiunea merge brici. De la minutul 59, la 1h si 22.

    ReplyDelete
  9. MILOGEALA !
    dl paiSIE,a facut demersuri prin fidelii sai paisiaci, catre autoritatile locale, ca sa primeasca arhipomana de la cetatenii timisoarei, in plus fata de cele 8 tas-uri,10 cutii ale milei,donatii etc,si suma de doua miliarde lei vechi pentru REPARAREA TREPTELOR CATEDRALEI MITROPOLITANE !
    il atentionez pe dl paiSIE ca banii sunt exclusiv pentru repararea treptelor(aurire?) si nu pentru propriul arhibuzunar!
    mitropolia banatului, se aude?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "De nu eşti curat în inimta ta, fii curat măcar în trupul tău. De nu plângi în inima ta, îmbracă-ţi în jale măcar faţa ta. De nu poţi milui, vorbeşte măcar ca un păcătos. De nu eşti făcător de pace, fii măcar neiubitor de tulburare. De nu te poţi strădui, fă-te măcar în cuget netrândav. De nu eşti biruitor (asupra păcatelor), măcar să nu te mândreşti faţă de cei vinovaţi. De nu izbuteşti să închizi gura celui ce bârfeşte pe prietenul tău, păzeşte-te măcar să nu te faci părtaş în aceasta cu el.
      Cunoaşte că, de iese din tine foc şi acesta arde pe alţii, sufletele arse în focul tău le va cere Dumnezeu din mâinile tale. Şi, chiar dacă nu arunci tu însuţi focul, dar consimţi cu cel ce-l aruncă şi găseşti plăcere în aceasta, vei fi părtaş lui la judecată. De iubeşti blândeţea, rămâi în pace."
      (Isaac Sirul, "Cuvinte despre nevoință" în "Filocalia", X, p. 273-274)
      Deci, sa luăm aminte !

      Delete
  10. "...de veti tacea voi, pietrele vor grai in locul vostru"!
    "Îndrăzniţi.Eu am biruit lumea".
    asadar sa nu fim lasi!
    sa indraznim sa graim, să scriem, sa ne spunem pasurile!
    ca sa ne eliberam de "dictatura ierharica"!
    ca sa avem inimi curate!
    sa-L invităm pe Domnul in casa noastră(in inimile noastre despatimite)!
    PS:azi,asteptam de la sf sinod un raspuns Bun pentru toţi bănăţenii!
    Din Mila Domnului.

    ReplyDelete
  11. Ceva vesti de la sinod??? Asteptam cu nerabdare...

    ReplyDelete
  12. Probabil ca sinodalii, sfinti fiind (doar ii zice Sfantul Sinod) a oferit un premiu lui Paisie pentru cele facute. Macar aici permite-ti sa schimbam denumirea din "Sfanul Sinod" in "Adunarea Talharilor"!

    ReplyDelete
  13. http://www.ziarullumina.ro/articole;2090;1;75675;0;Promovarea-noilor-talente-in-pictura-bisericeasca.html
    In poza 3 veti vedea un tzigan marginalizat. In ultima banca, in colt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. se pregateste o "casă arhierească" pentru arhiereii scosi la pensie...
      vezi articolul din lumina de azi,care spune ca o tema majora la sinod aceasta a fost!
      carevasazica,retragerea la o manastire nu mai este de actualitate...
      pentru preotii pensionati fara de posibilitati, se vor amenaja camere pe langa protopopiate!
      concluzia este ca se lucreaza pentru pensionarea arhiereilor la o varsta anume, dar cu tot confortul pregatit din vreme!
      ca sa nu se repete situatia episcopului mihalţan de la oradea, dat in grija familiei la vremea pensionarii de prietenul dlui paiSIE, un anume sofronie...
      asa grait-ai si ips nicolae al banatului mai deunazi:
      vă rog să aveti grija sa nu ajung si eu ca episcopul oradiei mihaltan!
      de la colaboratorul paiSIE,nu se asteapta la nimic bun!
      ps:poate aflam totusi ce s-a discutat azi in sinod si daca s-a hotarat pensionarea ips nicolae.

      Delete
    2. SE PREGĂTEŞTE PENSIONAREA EPISCOPILOR PENTRU LIMITĂ DE VÂRSTĂ?!
      PREOŢII DEJA SE ŞTIE.SUNT PENSIONABILI DE FACTO LA ÎMPLINIREA VÂRSTEI DE PENSIONARE...

      Delete
  14. Lucrurile sunt destul de clare! Adica, deschide internetul si ai sa vezi ca atat Paisie, Lucian sau Timotei au fost prezenti in mijlocul profesorilor de religie. Asta imi spune ca au primit o circulara imperativa, ca la gradinita si ei s-au executat. Nu e rau sa participi la asmenea evenimente, nu ma intelegeti gresit. Dar, episcopii si mitropolitii din Romania bag seama ca fac ascultare totala fata de Daniel. Iata si catolocizarea ortodoxismului romanesc! Unde e sinodalitatea? De ce nu recunoasteti ca Daniel este prezent in fiecare eparhie. Azi, prenumele Daniel se citeste pe buzele multor preoti. I-a aduceti-va aminte de Teoctist care nu iesea din cochilia lui! Sarbatoriti, dragii mei, 5 ani de dictatura TALIBANA! Azi a fost un fel de "congres" comunist la Bucuresti! Paisie nu a fost in discutii, ci doar pe holuri, la barfele ierarhilor ascultatori de marele GURU.
    Vremuri grele va asteapta, cu sau fara Paisie!

    ReplyDelete