Thursday, April 5, 2012

UPDATE


Astăzi, PS Paisie şi pr. Popescu cautau disperaţi testamentul IPS Nicolae! Nu l-au găsit! Asta după ce a sunat PF Daniel de la Bucureşti!
S-a declanşat cutremurul!

5 comments:

  1. Am auzit un lucru care m-a cutremurat: in unele biserici, sunt pangare cu multe obiecte bisericesti, la preot Dumitriu, la Toie, la acolitii lui. Aceste pangare sunt administrate de oamenii lui Paisie, care tin gestiunea si le administreaza. Toata marfa de acolo este coordonata de episcop. Mai mult, se aude ca Paisie cara la greu bani la Bucuresti, cu un singur scop - sa ajunga mitropolit in locul lui Nicolae. Si probabil va avea multe sanse, pentru ca invarte sume enorme. Nu se va sfarsi niciodata, nu vad nici o cale de a se termina calvarul nostru.Suntem oare chiar asa de neputinciosi si nu putem sa facem ceva sa-l oprim?

    ReplyDelete
  2. nu ajunge un vicar direct mitropolit, stai pe pace! Nu s-a intamplat nici la Sibiu dupa Antonie Plamadeala; n-a venit Visarion, el a ajuns - e drept, mai tarziu - episcop de Tulcea. Antonie s-a prapadit in 2005 - stiu sigur, ca eram in Africa de Sud cand am primit vestea - iar episcopia Tulcii si-a primit ierarhul in 2008.

    Altii sunt favoritii, iar unul dintre ei, unul nou, după revenirea Oradiei la Mitroplia Ardealului, este PS Sofronie Drincec. nu spun ca el va fi mitropolit la MBT, ci doar ca e unul dintre favoriti.

    ReplyDelete
  3. Daca moare acum mitropolitul Corneanu, PS Paisie are sanse mari sa ajunga mitropolit fiindca nu prea are contracandidati. PS Sofronie si PS Lucian nu sunt inca eligibili(un ierarh trebuie sa ramana in eparhia in care a fost ales titular macar 7 ani). Asa ca PS Paisie ar putea candida cu PS Daniil de Varset(care desi ar fi sustinut de unii ierarhi banateni, la nivelul Sfantului Sinod nu ar avea sanse) sau cu PS Ciprian Campineanul(desi nu stiu daca este interesat sa vina in Banat).

    ReplyDelete
  4. Ps Sofronie Drincec a ajuns episcop al Oardei in 2007 (februarie, daca nu ma'nsel), PS Lucian, in 2006 (8 februarie). Cu alte cuvinte, PS Sofronie poate pleca din eparhie in 2014, iar PS Lucian in 2013.

    ce-ati zice de IPS Ioan de Covasna? Stiu, noi am mai discutat varianta ca nu vrea sa plece de acolo; eu am mai spus ca cei din Sf. Sinod, care nu-l vor avansat, pretind ca nu poate pleca fiindca nu e de gasit altul sa-i tina locul, ma rog, sa-i ia locul. (a juns la Covasna in 1994; cam 17-18 ani de atunci, IPS Sa fiind nascut in 1951 in Bihor; ooops, are deja [in jur de] 61 de ani!!!).

    PS Daniil Stoenescu e ierarh din 2001 si s-a nascut in 1967 in jud HD. Asa-i, are prea putine sanse la statutul mitropolitan.

    desigur raman variantele IPS Casian ot Galati, PS Ciprian Campineanul, dar despre asta, parafrazandu-l pe Sfantul Pavel,vom ajunge sa vorbim si altadata.

    ReplyDelete
  5. Daniil Stoenescu ar merita sa fie mitropolit al Banatului, e cult si induhovnicit.

    ReplyDelete