Thursday, April 12, 2012

Paisie vs Popescu

Avem informații noi legate de relația dintre vicar și vicar!
Se pare că, în sfârșit pr. Ionel Popescu s-a hotărât definitiv în ce barcă să urce. Și nu e barca paisiacă! În sfârșit și-a luat inima în dinți, urmând exemplul consilierului economic și l-a înfruntat pe Paisie, reproșându-i faptul că nu a fost deloc inspirat atunci când a ales să-l înfrunte pe IPS Nicolae și pe bănățeni.
Având în vedere că, deși aparțin BOR, bănățenii au propriile lor tradiții, strâns legate de spiritualitatea lor, vezi antologhioanele lui "Vlad", muzica specifică, etc., iar această stare de fapt nu a fost schimbată nici de IPS Nicolae, nici de IPS Vasile, orice atentat la tradiția bănățeană conduce la război.
Acest lucru a fost intuit și de pr. Ionel Popescu, care și-a exprimat frustrarea de a lucra cu PS Paisie, catalogând acest lucru, în mod surprinzător, ca fiind un "blestem". Acum, vicarul administrativ, și-a recunoscut greșeala de a-l fi sprijinit pe PS Paisie, și încearcă să se detașeze de acesta, pentru că, la final, toate oalele se vor sparge în capul său.
În afară de acestea, avem informații credibile că după Sfintele Paști episcopul vicar va avea o mare surpriză din partea credincioșilor bănățeni! Pe această cale, avertizăm cu privire la faptul că dacă tradițiile împământenite în Banat de secole în cele ce privesc manifestările liturgice vor mai fi călcate în picioare, se va lăsa cu violențe în Catedrala Mitropolitană. Credincioșii nu mai vor să fie batjocoriți prin manifestările episcopului vicar (nu predică, iar când predică vorbește numai prostii; nu se poartă omenos cu credincioșii și preoții lor, etc).
Prea Sfințite, dacă nu puteți să-i iubiți pe bănățeni, așa cum sunt ei, atunci ați face bine să mergeți la dumneavoastră, acasă!

4 comments:

  1. nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca vicarul nu se mai intelege cu "vacarul"!
    ps:arhiziaristule te rugam ca de sf Pasti sa revii la un fond luminos, daca bineanteles nu se intampla ceva exceptional!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitropolitul Nicolae se pregateste sa-si incheie socotelile cu viata. In ultima pastorala vorbeste grav si melancolic despre MOARTE, subliniind ca "nu trebuie să ne mai temem de moartea fizică, ci să o considerăm ca o mare trecere în veşnicie, dar să ne temem de moartea sufletească şi mai ales de „veşnicia ei“.Sa-l fi apucat oare regretele ?

      http://mitropolia-banatului.ro/?p=6191

      Delete
  2. poate ca, ar fi bine venita Patstorala ips Nicolae !
    pe un fond arhi-Luminos !
    daca de Craciun, pastorala a fost tagaduita ca fiind opera ips nicolae, acum pare-se ca este una AUTENTICA !
    asadar, de sf pasti se cuvine ca si acest forum sa o publice!
    poate ca un Omagiu ultim...
    numai D-zeu stie...
    ps:cat priveste "regretele" ips nicolae, fiti siguri ca are destule...!
    odata chiar a spus-o public, legat de posibila sa mantuire:
    ACEASTA NUMAI DUMNEZEU O STIE !

    ReplyDelete
  3. Sincer, pastorala IPS Sale m-a induiosat. simte ca vine sau se apropie "marea trecere" (Lucian Blaga)si simtamintele, desi par a fi aceleasi, au alta lumina, alta nuanta. Dumnezeu sa ne aiba pe toti in paza. numai dupa ce va fi asezat langa IPS Vasile vom afla noi daca sa-l plangem pe vladicul plecat dintre noi ori sa ne plangem pe noi pentru noul ierarh.

    ReplyDelete