Wednesday, February 13, 2013

Arta penibilului

S-a petrecut la Timișoara, și dă clasă Partidului Comunist Român de pe vremea împușcatului.
Cea mai penibilă ședință la care am asistat! Mai mult de atât nu există! Sau?
Păcat că Revoluția nu adus nimic nou în mentalitatea bisericească!
Biserica a ajuns să fie doar refugiul eșuaților din vechiul regim.
ȘOC! Mulți dintre membri ei nu au trăit pe vremea aceea!

60 comments:

  1. dai in mine, dai in fabrici si uzine!
    asa suna o zicere de prin comunism-socialism, ori ce o fi fost!
    acum, se schimba zicerea:dati in mine-mai marii bor(prin presa democrata) dati in...familiile preotilor, in copii nostrii si in copii copiilor nostrii(care se vor naste candva)!
    asta da zicere de POMINA !
    ps>alta dezbatere a se citi: http://adevarul.ro/news/societate/replicabor-articolul-meu-injurii-ipocrizie-1_511972034b62ed5875003c74/index.ht
    carevasazica, nimic nou sub soare!

    ReplyDelete
  2. La faza cu reporterul Paisie s-a comportat ca un cioban. Comportament de golanas. Putea desemna pe cineva sa-l execute. Ori putea sa fi desemnat din capul locului un om responsabil cu eventualele probleme. Nicolae nu ar fi facut gestul asta niciodata. Sedinta regizata, dar reporterul le-a scapat. Cu toate ca aparusera deja in presa articole ca sedinta popilor va fi. Deci se putea anticipa prezenta paparazzilor. Dar ei nu s-au gandit in detaliu, ci avea in cap una si buna IEURO. Iar daca nu se gandea la bani, Vulpea Ionelus se gandea cat de prost regizeaza un regizor de talie internationala. Adica un ignorant de popa, absolut nimeni, nevazut, nemaiauzit sa faca prost un ins celebru. E si asta o treaba si tre sa ai tupeu. Dar, pana una alta vulpia sa regizeaza actiunile arhiepiscopiei si asteptam, ca la film, sa vedem, iasa sau nu iasa prost (Ionele!?) Deocamdata eu zic ca rage Ionel in prostie. Sigur, afirmatiile lui sunt girate de Paisie. Lui i se sparg in cap toate afirmatiile necontrolate. Pana un alta sefii arhieiscopiei ar fi bine sa fie cumpatati in vorbire ca ne facem de ras ca Biserica. Dar asta este o alta poveste girata la randu-i de Daniel. Credeti ca tiganul Madalin Voicu, de altfel om influent nu a spus corect ca Dany e derbedeu? Sa faci un patriarh derbedeu e iarasi o treaba! Dar, sa fiu al naibii ca are dreptate! De ieri ma gandesc si-mi zic: "mai pe Teoctist l-au facut securist, colaborator etc, pe celalalt patriarh la fel, dar Derbedeu Niciodata! Nici Teoctist si nimeni nu a ajuns in halul asta de jos".

    ReplyDelete
  3. Daca episcopul Paisie si consilierii sai sunt rai, voi sunteti buni? Cu ce ajutati Biserica, mai ales daca sunteti teologi sau chiar preoti? Daca ceilalti gresesc veniti voi cu un plan de revigorare duhovniceasca, dar normal e mult mai usor sa critici decat sa faci ceva constructiv. Reflectati la faptul ca prin aceste atacuri in presa, in cele din urma nu episcopul si preotii respectivi vor avea de pierdut ci Biserica insasi si chiar credinta in Dumnezeu fiindca multi vor identifica Biserica cu faptele preotimii. Si pentru sufletele pierdute veti avea de dat socoteala in fata lui Dumnezeu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coincidenta! Biserica are de pierdut, dar in primul rand Paisie si camarila. Eu prin cuvintele mele scrise pe internet subminez Biserica. Paisie, Cuza si Pavel ca au dosar la DNA, ei nu submineaza Biserica! Murdari oameni mai sunteti, domnule Paisie! Sa va fie rusine! Si sa-ti mai spun o treaba sa stii: cand pleci de aici cu sleata ta cu tot nu mai scriu impotriva ta si atunci nu va mai fi subminari. Nu te mai identifica cu Biserica ca esti penibil. Biserica e una si actiunile penale a unui episcop este cu totul altceva. Esti bolnav, trateaza-te!
      Te-ai crezut destept, ti-ai batut joc de oameni capabili. Acum descurca-te cu ce ai!

      Delete
    2. Cine poate sa aprecieze ca cei ce scriu aci sunt buni si pot intocmi un plan de revigorare? Chiar nu stiu! Dar e clar ca la Arhiepiscopie trebuie facute schimbari urgente!

      Delete
    3. iaca planul>"MILA VOIESC SI NU JERTFA" !
      sa se aplice si va fi arhibine tuturor.

      Delete
    4. Mila fata de cine? Fata de preoti pe care sa-i lase sa faca ce vor???

      Delete
    5. SI cine reprezinta biserica vazuta??? nu tocmai popimea si gheorghimea......Astazi cea mai groteasca si bestiala fiara care umbla urlind este chiar biserica prin reprezentantii sai alesi .....nu ma refer la BISERICA al carei cap este Hristos ci la cea al carei cap este Daniel si Paisie,,etc

      Delete
    6. Ai "uitat" si de credinciosi...Sau ei nu sunt importanti?

      Delete
  4. TOTI PREOTII DIN TIMIS AU DREPTURI! Dreptul de a sta in genunchi in fata lui Paisie!

    ReplyDelete
  5. Mare tamtam cu lumanarile. Si ce, le pretinde preotilor sa ia articole de cult religios de la protopopiat? Nu au cum. Ca pangarele sunt pline de articole - carti, icoane, tot felul adune din te miri ce locuri si in spatele pangarelor e afacerea lui Paisie, el isi ia cota din vanzari. E cazul de la Badea Cartan, de ;a Toie, unde are chiar la vanzari o persoana direct sub aripa lui, ca sa nu mai vorbim ce e la Dumitriu, la Ratt, acolo e afacerea-n floare, cu preturi de te indoi cand ceri ceva, marfa de marfa, frate. Astea sunt trancanelile unui om bolnav, unei minti ratacite. Ma intreb totusi - Paisie si acolitii sunt cativa, dar preotimea din Banat e... destul de multa, cum spunea si el. Si atunci bine, daca i se impotrivesc, ce se intampla, da toata popimea afara? Chiar nu vor preotii sa scape de tiranul si afaceristul asta, chiar nu vor sa aiba liniste? Treaba lor, sa stea atunci si sa sufere si sa-l pupe si in frunte, daca asta le place.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai bine tirania unuia singur(care-i smereste in felul acesta pe cei din subordinea sa) decat tirania a catorva sute de preoti fata de credinciosi (dupa principiul "cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa"). Daca preotii trebuie sa iasa in intampinarea credinciosilor si sa faca misiune in numele Bisericii pe care o reprezinta, in raport cu episcopul ei au depus un juramant la hirotonie care contine anumite drepturi si indatoriri (la fel episcopul in fata Sfantului Sinod). In schimb credinciosii nu au depus acest juramant si de aceea nu fac parte nici din cler(cu drepturile si indatoririle aferente)

      Delete
    2. esti boul care sta mirat in fata inaltei porti...?!

      Delete
  6. PROPUN O DEZBATERE

    Pt a ajunge preot trebuie oficial sa urmezi urmatorii pasi:
    1. Studii (seminar+faculta; sau numai faculta; sau numai seminar).
    2. Capacitatea preoteasca
    2.1. Dupa ce ai devenit preot esti obligat sa te prezinti la examene, numite grade preotesti.
    3. Concurs pt o parohie.
    Intrebare!
    CARE SUNT CRITERIILE DE SELECTIE A UNUI VIITOR EPISCOP?
    a)Capacitate preoteasca nu da;
    b)Examen pe post iar nu da;
    c)Nu se prezinta la (ATENTIE) NICI UN EXAMEN!!!!
    Un episcop in Romania nu se prezinta in fata nici unei comisii, ci doar episcopul titular daca-l vrea pe unul, atunci il face episcop-vicar. Atat! Este incredibil!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Normal. Paisie a facut facultatea de teologie la FF. Iar atunci cand venea in Timisoara de la Gyula era plin de plase. Si-a terminat teologia numai pe spaga. Deci, facultate facuta, asa in Doru Leli. Atat. In rest nu a dat nici un examen. Paisie nu a trecut prin furcile caudine ale unui examen. El pur si simplu s-a trezit imparat,la propriu. E si normal sa fie un astfel de om, ANIMAL!

      Delete
    2. Nu uitati ca toti episcopii au fost obligatoriu mai intai preoti. Mai mult recent s-a schimbat Statutul BOR, iar la alegerea episcopilor-vicari vor trebui propusi de catre Chiriarh in consultare cu Sinodul Mitropolitan, 2 candidati si nu 1 ca pana acum(care insa putea fi respins de Sfantul Sinod, cum s-a intamplat cu propunerea de episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Tomisului acum cativa ani

      Delete
  7. Propusi de Chriarh si in consultare cu Sin. mitropolitan? Adica, oficial fara un examn. Eu sper ca Statutul BOR sa se schimbe in urmatorii ani, iar in alegerea episcopului titular si vicar sa fie consultati preotii pe care-i va pastori. Sigur, Sf. Sinod, va putea examinina, de exemplu cel putin 4 candidati, un fel de capacitate preoteasca, cu note. Apoi sa vina in fata a 500 de preoti si sa primeasaca voturi. Poate ca din 4, 2 se vor impotmoli la Sf. sinod prin note foarte proaste si se vor prezenta in fata electoratului doar 2. Asa ar fi cel mai corect!
    Paisie nu a dat capacitate preoteasca. A fost hirotonit preot misionar. El nu a avut nici grade preotesti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. o situatie tragi-comica a fost acum 7 ani cand a candidat la c-bes pt episcop plin din pozitia de ieromonoah avansat protosinghel(cu cruce pe bracinar)de prietenul lui nesmeritul pese sofronie doctoru'care nu a profesat, ca si el dealtfel!
      decat sa ingrijeasca oameni ori animale, s-au gabndit ei ca mai bine sa se faca arhierei...
      este drept cu ingaduinta Domnului,spre a noastra umilire si desavarsire!
      sper sa vina vremea ca sa nu mai fim nevoiti sa scriem pe acest forum despre mai "marii nostrii imparati lumesti"!
      pace tuturor!

      Delete
    2. Da, ni s-a confirmat de ceva vreme buna ca Paisie cara la greu tigari Winchester verde si cafea lui Morar. Asa a terminat facultatea. Plasele lui Paisie au ajuns si la Jurca, Belean, Cherciu etc. La admitere la doctorat, in sala in care candidatii erau examinati la limbi clasice se zvonea ca exista printre ei un episcop. In sala erau toti candidatii, mai putin unul. Ghiciti cine! Probabil ca si-a completat raspunsurile de la limbi clasice din biroul strezian, nicidecum din sala unde erau toti candidatii. Cam prin astfel de "examene" a trecut Paisie! Ardelean ne-a confirmat ca limbile clasice sunt notiuni abstracte pt el. Deci, total pe langa subiect. Si uite asa, iaca-ma uns episcop!

      Delete
    3. Da' cine va "nevoieste" asa?: "sper sa vina vremea ca sa nu mai fim nevoiti sa scriem pe acest forum despre mai "marii nostrii imparati lumesti"!" Diavolul! Ca nu ajuta pe nimeni gandurle voastre frustrate. Asta e vremea voastra de slujire a satanei. Cum o sa scapati de ea? Cred ca numai daca veti fi numiti arhierei, sau macar ceva slujbasi ai arhiereului. V-a rezolvat problemele voua, sau altcuiva, scrisul pe forumuri? Pierdeti timp, va inecati in ura si aduceti o mare defavoare Bisericii. Mai mare dect toate greselile preotilor si ale arhiereilor. Din mandrie, prostie si neascultare scrieti. Pe cine poate ajuta asta?

      Delete
  8. Uitati-va cu ce rugaciuni isi termina si isi incep unii ziua: comentarii la ore nocturne sau matinale. Si se cred moralizatori, drepti, integri, cu buna randuiala.
    Naivii!!! Zicea unul ca, daca se schimba arhiereul, el inceteaza sa mai critice, dand acest motiv pentru desfiintarea acestui blog. El, sarmanul, crede ca numai el are opinii separate de restul lumii. De se va schimba arhiereul in fiecare luna, tot vor fi multumiti si nemultumiti. Cine are duhul clevetirilor, va gasi oricand motiv pentru atitudinea-i gaunoasa.
    Ia vedeti voi cat timp ati pierdut scriind pe aici!!!
    Cat de duhovnicesti v-ati facut in urma acestor activitati?
    Cat folos ati adus voua sau altora?
    Ce folos ati adus Bisericii?
    Cat de buni sunteti voi in a-i inlocui pe cei criticati?
    Daca, prin absurd, ar aparea numele reale sub aceste comentarii, v-ar face cinste -in fata colegilor, cunoscutilor, familiei, lumii si Lui Dumnezeu, care chiar va vede?
    Sau va pradati singuri de cele bune?

    ReplyDelete
    Replies
    1. am adus BOR de la 99,99% incredere la putin sub 70%.
      este bine?!!!
      cat priveste intrebarea cat de buni ori ne(buni)suntem iti raspund:suntem asa cum ingaduie Dumnezeu sa fim!
      si daca indraznim sa criticam, am dori sa fie spre Slava lui Dumnezeu si a noastra mantuire.
      Sfintii Parinti, polemizau la modul foarte hotarat, DEOSEORI ASPRI si nu cred ca isi primejduiau propria mantuire.
      cat priveste folosul personal obtinut,las pe fiecare in parte sa judece cat de folositor i-a fost ori nu acest exercitiu de libertate duhovniceasca.
      am inteles ca mai este un episcop la salaj,care nu-i departe de dl sofronie si de dl paiSSie...

      Delete
    2. - Bine spus: "am adus BOR..." - prin asemenea comentarii ati subminat increderea in biserica.
      - "daca indraznim sa criticam, am dori sa fie spre Slava lui Dumnezeu" - mare inselare. Precum a celor prevestiti de Sfanta Scriptura, ce prigonesc crestinii crezand ca aduc slava lui Dumnezeu.
      - Vrei sa iei atitudine precum Sfintii Parinti? Fa-o asa cum au facut-o ei, spunand direct si drept celor in cauza, nu risipind in lume cleveteala ieftina dupa propria-ti judecata. Nu era internet atunci, e drept, dar ar fi putut imprastia epistole denigratoare prin lume despre cei gresiti, dar n-au facut asa.
      - Se petrec, din pacate, lucruri urate, asa cum am fost preveniti despre vremurile din urma. Dar le vindeci tu trambitandu-le? Nu faci decat sa contaminezi lumea cu microbii respectivi. Ciuma vremurilor noastre vreti sa fiti?
      Daca ati fi alaturi de un arhiereu, sau preot, sau grup de credinciosi traitori care se straduiesc sa stavileasca raul din lume, din credinta... as intelege ca vreti binele Bisericii si crestinilor. Dar voi, cui v-ati alaturat? Celor ce imprastie raul spre inmultire? Cautati sfat la duhovnici buni, impartiali fata de problemele locale, sfatuiti-va cu ei ca sa stiti cum sa procedati nu cu ziaristii, politicienii, aspirantii la functii...

      Delete
    3. ultimul duhovnic al banatului,savarsitu-sa in uitare si neluare in seama...
      au ramas in urma lui, de'alde vantura prin lume si paisiaci fara numar!
      si discipoli de'ai lor...
      te intreb,rostitorule de cuvinte desarte,unde mai sunt duhovnicii buni?

      Delete
    4. Toti duhovnicii sunt buni. Eu nu pledez pentru un anume duhovnic. Am spus pentru tine, si altii ca tine, sa cauti un duhovnic bun, presupunand ca nu ai incredere in orice preot. Pentru mine toti sunt buni. Harul lui Hrtistos lucreaza in duhovnic nu omul. Daca Biserica lui Hristos va birui portile iadului, cum crezi ca, la un moment dat, Hristos va lasa Biserica fara duhovnici sau fara har? Alea sunt iesiri "din traiectorie" cu "duhovnicul neamului", "duhovnicul unicat". Sunt demni de respect duhovnicii esperimentati, cu activitate indelungata, cu rezultate exceptionale, dar nu sunt unici. Cadem in idolatrie socotindu-i unici.
      Pe cei care ii numesti tu, ca fiind vantura-lume, sau discipolii arhiereului vostru, nu sunt asa, ci doar asa ii vezi tu si cei care ii mai urasc. De cate ori privim lumea cu "ochi rau" vedem lucrurile in mod egoist.
      Daca pentru tine cuvintele bune sunt desarte, cu ce te vor ajuta cuvintele rele? Sau pe cine vor ajuta cele rele?

      Delete
  9. Paisie nu submineaza Biserica. El este omul Domnului! De aceea iL rugam pe bunul Dumnezeu sa pastoreasca aci in Banat, barem cat a pastorit Nicolae Corneanu. Pritre meritele lui subliniem un text luat de mai sus:"Da, ni s-a confirmat de ceva vreme buna ca Paisie cara la greu tigari Winchester verde si cafea lui Morar. Asa a terminat facultatea. Plasele lui Paisie au ajuns si la Jurca, Belean, Cherciu etc. La admitere la doctorat, in sala in care candidatii erau examinati la limbi clasice se zvonea ca exista printre ei un episcop. In sala erau toti candidatii, mai putin unul. Ghiciti cine! Probabil ca si-a completat raspunsurile de la limbi clasice din biroul strezian, nicidecum din sala unde erau toti candidatii. Cam prin astfel de "examene" a trecut Paisie! Ardelean ne-a confirmat ca limbile clasice sunt notiuni abstracte pt el. Deci, total pe langa subiect. Si uite asa, iaca-ma uns episcop"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dumnezeu pastoreste peste toti si toate. Daca nu avem pastori buni, este pentru ca nu-i meritam.
      O neimplicare in pastorirea arhiereasca nu este un castig. Probabil obisnuinta cu lancezeala, cu rutina, va da acum dureri de cap.
      Oamenii nu stiu cum isi iau examenele preotii si arhiereii. Nici nu conteaza scoala, examenele, publicatiile, limbile straine, titlurile... Cum de nu te-ai gandit, cu ani in urma, sa-l examinezi pe parintel Cleopa, sa-l trimiti la ceva doctorate? E doar un exemplu.
      Fa, rogu-te, o lista cu greselile tale. Nu va sminti pe nimeni, ca nu te cunoastem. Dar insiruind greselile unor oameni cunoscuti, savarsite sau presupuse, sau inventate, sminteste multa lume. Si folosul care e? Ca te-ai descarcat tu? Nu, nici macar asta. Ca nu faci decat sa te "ambalezi" mai tare. Nu-ti aduce liniste nici tie. Doar incarci pe altii cu ganduri urate.

      Delete
    2. 1. Paisie nu e Cleopa!
      2. Cleopa nu si-a dorit marire (doctorat)!
      3. Cleopa nu si-a dorit sa fie episcop, ci doar duhovnic.
      4. Nu fa comparatii aberante ca esti jenant! Compari o dacie 1300 (Paisie) cu un ML (Cleopa), asta in materie de duhovnicie! Paisie e pe langa si cu cartea si cu dohovnicia. Nu conteaza scoala? Examenele? etc? Adica dintre cei mai prosti se aleg superiorii? Intelectual vorbid! Iar daca vrei pe partea duhovniceasca, cu ce s-a remarcat Paisie? Cu: "iesi, ma afara!"? (catre reporter). Astea sunt manifestarile lui duhovnicesti? Daca ai adus vorba de Cleopa, sa faca bine Paisie sa puna mana pe carte si sa-l citeasca, sa afle de viata lui exemplara si depre cum se poarta un om. Lectura rodnica!

      Delete
    3. Eu n-am comparat pe parintele Cleopa cu nimeni, ti l-am dat exemplu ca unul din parintii care nu avea nevoie de facultati si doctorate. Asa au fost , sunt si vor fi multi. Nici in meseriile laice nu se mai pune accent pe diplome.
      Nu-l cunosc pe arhiereul tau, nici pe tine. Am remarcat doar proasta calitate a celor ce comenteaza pe aceste forumuri denigratoare, crezand ca au o misiune.
      In ce priveste ziaristii, ce te framanta pe tine ca nu au participat la o sedinta preoteasca? Nu ai destul material pentru a cleveti? Sigur nu intrau acolo ca sa faca ceva bun. Din nimic ar fi scos un aspect negativ. Asta le era scopul.
      Daca nu l-a scos afara de urechi pe ziarist, n-a facut nimic.

      Delete
    4. Cat a fost Paisie calugaras la Jula, toti vamesii il stiau de cal breaz. Aducea baiatul toti dracii in Timisoara: tigari, cafea, detergent, sapunuri, hartie igenica etc. La mintea ta iti imaginezi ca asa facea si Cleopa... Vezi ca vamesii nu au murit si multi inca dau marturie! Pana una alta transmite sefului tau salutari din partea noastra si o noapte odihnitoare! Maine va fi o noua zi!

      Delete
  10. SE VORBESTE PRIN CETATEA TIMOSOAREI CA PARINTELE PLESA,EROUL DE LA MITINGUL PRO IPS NICOLAE A FOST CATERISIT,DIN ORDINUL LUI PAISIE SI IONELAS.
    POATE CONFIRMA CINEVA DIN...CONSISTORIU VESTEA?
    DESPRE PRIZONIERUL(IPS NICOLAE) CLICII PAISIACE MAI STIE CINEA CEVA?

    ReplyDelete
  11. Da a fost zburat afara betivul ala alcoolic de Plesa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plesa, alcoolic? Te inseli amarnic! Doar un alt dusman de moarte a lui Paisie, si asta din partea lui Paisie, pentru ca numai el uraste de moarte pe fostii sai apropiati.
      In rest, Plesa e bine, ok, chiar daca nu mai are voie sa slujeasca, tot preot e!

      Delete
    2. Jenant pt Paisie, dar in primul rand pt preotii, membrii ai Consistoriului. Probabil ca Plesa a fost cateristit pt ca s-a casatorit. Daca doar pt asta a fost sanctionat chiar sunt turbati pe el si au asteptat clipa sa-l tunda. Daca e asa, preasfintite, fi corect si da afara toti popi recasatoriti! Nu fa discriminare!

      Delete
  12. corneanu ne face pa pa curand,,,,,,,,,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. fara suparare, da-ne amanunte. ca e bolnav si in varsta stim k totii, dar paremi-se ai sfintia ta ceva mai multe infos. si cu cin' ne pricopsim dupa aia?

      Delete
  13. 1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
    2. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura.
    3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?
    4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău şi iată bârna este în ochiul tău?
    5. Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.
    6. Nu daţi cele sfinte câinilor, nici nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie pe voi.
    12. Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii.
    13. Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află.
    14. Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află.
    15. Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
    (Evanghelia dupa Matei, cap. 7)

    ReplyDelete
  14. Plesa s-a casatorit cu o femeie sau cu un barbat? rog informatii..

    ReplyDelete
  15. Chiar asa parca lui Plesa ii placeau funduleturile masculine.....

    ReplyDelete
  16. Hristos i-a dat orbului vedere. Dar nu in Romania! Romanii au o vorba: mai rau sa nu fie...

    ReplyDelete
  17. Doare adevarul? Asa e?

    ReplyDelete
  18. cand vorbim de funduleturi ne abtinem nu parinte Plesa?

    ReplyDelete
  19. SI EU CARE CREDEAM CA ASTAZI S-A NASCUT UN NOU CURENT DE GANDIRE IN BANAT:
    THEOSOFIC.
    ULTIMII "GANDITORI" AU DAT CU MUCII IN FASOLE...
    PACAT DE TIMPUL PIERDUT,SI DE "INVATAMINTELE" neTRASE.

    ReplyDelete
  20. LUATI AMINTE: NU JUDECATI CA SA NU FITI JUDECATI

    ReplyDelete
  21. DE CE IL CRITICATI ATATA PE PREA SFINTITUL?E CHIAR ASA DE DUR CU SFINTIILE VOASTRE? EU NU CRED.SUNT PREOTI CARE SAVARSESC SFANTUL MASLU SINGURI.
    ATENTIE-SFANTUL MASLU SAVARSIT DE UN SINGUR PREOT-
    E CORECT? .....ASTEPT RASPUNS.....
    -SPOVEDANIA SE FACE IN 2 MINUTE.
    -LOGODNA SE FACE FARA CUNUNIE CIVILA.
    -INTR-O ORA SE FAC SI 3 CUNUNII.
    -BOTEZUL SE FACE PRIN STROPIRE CA LA CATOLICI
    - S.A.M.D.
    E CORECT/?/
    TOT ASA SPUNETI;CA NOI SUNTEM CORECTI SI P.S.-UL E NEBUN?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper din toata inima sa dau ochii cu voi, cei care imbratisati excrementele paisiace. Sunteti penibili la maxim. Nu as ezita deloc sa fiu tras la raspundere pentru faptele mele la intalnirea cu voi, zabalosilor. Sfantul Nicolae ar fi fost mic copil la manie (iuteala si nu numai). Ce semnificatie are logodna de ii trebuie casatorie civila? Desi este un ritual provenit de la evrei alaturi de multe altele....in fine. Voi spuneti ca faceti legea cu Paisie al vostru. Voi prinde momentul...si voi da fata in fata mai ales cu ,,seriful,, vostru. Nu mai deschideti subiecte moraliste ca sunteti de ca.at! Meritati dintii scosi si trimisi sa mai cititi carti cu voce tare, in piete, sa spuneti exact ce va place sa intrebuintati (rastalmaciti) scripturile in scop personal. Si da...daca ti se pare ca preotii faceau ce vor in Banat, era o conceptie cretina la fel ca si voi in frunte cu Danila. Cati preoti cretini si pe care sa nu ii vrea lumea ati vazut printre aceia? Si cati sunt astazi? Cati erau la fel de cersetori? Nu dau nici un scuipat pe voi sau pe trupa asta paisiaca!!!

      Delete
  22. "Cat a fost Paisie calugaras la Jula, toti vamesii il stiau de cal breaz. Aducea baiatul toti dracii in Timisoara: tigari, cafea, detergent, sapunuri, hartie igenica etc. La mintea ta iti imaginezi ca asa facea si Cleopa... Vezi ca vamesii nu au murit si multi inca dau marturie! Pana una alta transmite sefului tau salutari din partea noastra si o noapte odihnitoare! Maine va fi o noua zi!".

    ReplyDelete
  23. Paisie nu submineaza Biserica. El este omul Domnului! De aceea iL rugam pe bunul Dumnezeu sa pastoreasca aci in Banat, barem cat a pastorit Nicolae Corneanu. Pritre meritele lui subliniem un text luat de mai sus:"Da, s-a confirmat de ceva vreme buna ca Paisie cara la greu tigari Winchester verde si cafea lui Morar. Asa a terminat facultatea. Plasele lui Paisie au ajuns si la Jurca, Belean, Cherciu etc. La admitere la doctorat, in sala in care candidatii erau examinati la limbi clasice se zvonea ca exista printre ei un episcop. In sala erau toti candidatii, mai putin unul. Ghiciti cine! Probabil ca si-a completat raspunsurile de la limbi clasice din biroul strezian, nicidecum din sala unde erau toti candidatii. Cam prin astfel de "examene" a trecut Paisie! Ardelean ne-a confirmat ca limbile clasice sunt notiuni abstracte pt el. Deci, total pe langa subiect. Si uite asa, iaca-ma uns episcop"

    "Cat a fost Paisie calugaras la Jula, toti vamesii il stiau de cal breaz. Aducea baiatul toti dracii in Timisoara: tigari, cafea, detergent, sapunuri, hartie igenica etc. La mintea ta iti imaginezi ca asa facea si Cleopa... Vezi ca vamesii nu au murit si multi inca dau marturie! Pana una alta transmite sefului tau salutari din partea noastra!"

    ReplyDelete
  24. Va citati singuri aberatiile! Obsedatilor! Nu-i cunosc pe arhiereul vostru. Dar se pare ca chiar e in duhul lui Dumnezeu daca, pe orice om care va vorbeste de dreptatea lui Dumnezeu, il banuiti a fi arhiereu sau prieten al lui. Cum apare un comentariu care nu-l critica pe arhiereu va indraciti, va puneti cu insulte pe toti..
    Cum indrazniti sa va dati drept preoti!?
    Nu aveti frica de Dumnezeu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa inteleg ca Paisie a trecut de la micul trafic cu Winchester si cafea la milioane de euro? El era harismatic si atunci si acum. Acelasi duh lucreaza in el. Da ce e asa urat ca ducea spaga la profesori? E chiar model!

      Delete
  25. http://www.basilica.ro/stiri/noul-arhiepiscop-de-la-buzau-va-fi-ales-la-finalul-lunii_3950.html
    nota:alegerea celui mai bun dintre cei mai buni,2-3 sai chiar 4 candidati, se va face de sf sinod in 28 feb si intronizarea noului arhiepiscop de buzau va fi in 10 martie.
    sigur paiSSie nu se califica...din pacate pt noi banatenii!

    ReplyDelete
  26. King of candles
    Cum e nebun sa vanda lumanari fara numar ca sa-si umple buzunarele, Paisie a fost botezat REGELE LUMANARILOR DIN BANAT.
    Nu ma supar daca ii spuneti si BARONUL POPILOR DIN BANAT

    ReplyDelete
  27. BARON ESTI TU . ITI PARE RAU CA NU MAI POTI VINDE LUMANARI LA SUPRA PRET.CAND O SA TE OPRESTI DIN JIGNIRI.?????....NU TI-E FRICA DE DUMNEZEU? VEI PLATI PENTRU CEEA CE FACI. SA TII MINTE.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai da'al dracu'mai esti!
      ai foc in ceru' gurii de rau ce esti!
      ameninti si judeci far' de frica!
      iaca, ti-ai luat-o...

      Delete
    2. Baronul popilor si regele lumanarilor trage pe audiente. Calareste candidatii la preotie cu intrebari liturgice pe care Ultrasfintia pe cand era scolit le-a trecut cu Winchester verde. Mare pacat ca nu fumeaza. Asta pentru candidatii la preotie. Dar si daca ar fi fumat nu se lasa el dus de nas cu un pachet de tigari. Mai fratilor vedeti ce manager bun e Paisie: a dat cateva cartuse de tigari spagi pt functie si acum face sute de mii de euro. Toata cinstea unui asa businessman! Si voi vreti sa plece. Oameni rai ce sunteti. Heeee! Acuma mi-a picat fisa!! A ramas blocat pe afacerea "lumanare" pt ca cu asta a ajuns Ultrasfintit, o fi facut cadou o lumanare vibratoare unei maiculite cinstite pe 8 noiembrie. Sa vedem cine ghiceste personajul!

      Delete
  28. Baron e lucian de la caransebes. El baga pe gat tone de lumanari la toata eparhia. Vai de noi ce face asat. acum vrea sa faca credit de pe spatele popilor ca sa duca o gramada de bani la patriarhie, doar, doar ajunge cumva cu cruce pe culion. E turbat, abia asteapta sa prinda banii timisoarei. O sa scapati de dracu si o sa da-ti de Tata-su. Intrebati clerul cum e la Caransebes. Taxe imense, bani ceruti de episcop cand merge in parohie, lumanari cu tona bagate pe gat, calendare bagate pe gat, nu in functie de familie, ci in functie de oamenii din parohie...de parca o familie cumpara mai multe calendare. Si cate afaceri se desfasoara in cs...multa mizerie. As propune sa realizati o analiza jurnalistica si asupra celor ce doresc scaunul din Timisoara.

    ReplyDelete
  29. Spui de P.S. ca a dat la examene Winchester derde ca sa treaca ,...,dar tu ce ai dat,,,,hai spune ,,,,sau spune la toti de popa KENT. Sa nu te rusinezi.

    ReplyDelete
  30. am fost coleg cu "popa" climent vantu de la saraca la facultate! sa vedeti acolo spagi date de el la popanii de profi:tarie la greu,cafea etc!venea cu tupeu si razand cu plasele pe colidor si mergea in cabinet la ei cand erau examene!nu mai pun ca duhnea a alcool de la o posta(de dimineatza de la 8)! concluzia?!: cine se aseamana se aduna(aka paisie)!!!P.s.: ma bucur ca nu m-am bagat in acest sistem ticalosit!pacat si rusine la ce a ajuns BOR...

    ReplyDelete